Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
3 nap?
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Általános Fogyasztóvédelmi Fórum
abex
ermm.gif Mivel nem elérhető jelenleg az fvf.hu, ezért gyors válasz reményében irok ide. Kérdésem a következő:
Fotó- optika boltban dolgozom. Ismerősöm azt mondta, hogy a 3 napos, indok nélküli, visszavásárlási garancia 8 éve nem létező dolog( bármire: meghibásodás, csere, nem tettszik, meggondoltam, más szín kéne, nem jó az illetőnek az ajándék stb...) Ha ez igaz, akkor nem vagyok köteles visszavenni a visszahozott terméket?
FVF
Csak abban az esetben van 3 napon belüli visszavétel (KÖTELEZŐEN), ha a termék meghibásodott. Amennyiben nem, akkor nem vagy köteles. Mindezek ellenére - amennyiben a terméken nem látszik használat nyoma, eredeti csomagolása sértetlen - azt szoktuk javasolni, hogy vegyék vissza, mivel marketing szempontból ez nagyon pozitív a kereskedésre nézve. Kiemelkedő ez például Karácsonykor, mivel az ajándék adója és kapója nincsenek mindig összhangban:)
TheElf
(abex @ 2004 Jun 22, 11:26 AM)
ermm.gif Mivel nem elérhető jelenleg az fvf.hu, ezért gyors válasz reményében irok ide. Kérdésem a következő:
Fotó- optika boltban dolgozom. Ismerősöm azt mondta, hogy a 3 napos, indok nélküli, visszavásárlási garancia 8 éve nem létező dolog( bármire: meghibásodás, csere, nem tettszik, meggondoltam, más szín kéne, nem jó az illetőnek az ajándék stb...) Ha ez igaz, akkor nem vagyok köteles visszavenni a visszahozott terméket?

Ilyenkor mindig hibátlan csomagolás és hiánytalannak kell lennie a teljes készletnek, ha nem így lenne akkor pech. Ugye amikor nem vagy köteles visszavenni akkor érdemes ezt elmondani és megegyezni abban, hogy levásárolhatják. Ezzel te is jól jársz, mert nem hiszem, hogy minden vevő pont azonos értékben vásárolna. Ha kevesebbért az is jó (jelezheted, már nem adhatsz neki vissza) ha többért az is jó.

Ez alól kivétel természetesen, ha a garanciajegyet már az első vásárláskor lepecsételtetted, az importőr, stb. által adott garanciajegyet nem tudod ilyenkor pótolni és a garancia nálad ketyegne. Ilyenkor ugye a termék értéke jelentősen csökken. Érdemes erre felhívni a vevő figyelmét és kitalálni valami megoldást.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.