Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Szervizelés, Segítsetek!
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Társalgó
Memphis
Sziasztok!

Kellene nekem egy kis segítség, egy garanciaidőn túli hi-fit elvittem szervízbe és elvállalták hogy egy hét alatt megcsinálják. azóta mindíg telefonáljak később, mert komplikált a dolog címmel, már a 7 nap helyett 19 napja van ott, unom, el akarom hozni ha kész van ha nincs, mi a jogszabály, megtehetem a nélkül hogy keményen megszivassanak a szervízbe és csengessem a lóvét???!!!NAGYON SÜRGŐS!!!!!!!!!!
Ha valaki tud használhatót kérem írjon e-mailt: ilisz.norbert@chello.hu
Captain Crash
Garanciaidőn túl is létezik szavatosság. A jótállást szokták garanciának nevezni, amely általában 1 év, fogyasztói szerződés esetében a szavatosság 2 év. Ha a jogosult igényét menthető okból nem tudja érvényesíteni, így különösen, ha a hiba a jellegénél vagy a dolog természeténél fogva a 2 éves elévülési határidőn belül nem volt felismerhető, a szavatossági jogok érvényesítésének határideje tartós használatra rendelt dolog esetében három év.

Ha van papírod arról, hogy a szerviz mikorra vállalta a javítás teljesítését, és egyértelműen megállapítható, hogy a kötelezett késedelembe esett, akkor hivatkozva a ptk. 300. § (1)-ra, követelheted a teljesítést, vagy ha ez többé nem áll érdekedben, elállhatsz a szerződéstől - függetlenül attól, hogy a kötelezett késedelmét kimentette-e.

A kötelezett köteles megtéríteni a jogosultnak a késedelemből eredő kárát, kivéve ha bizonyítja, hogy a késedelem elhárítása érdekében úgy járt el, ahogy az az adott helyzetben általában elvárható. (ptk. 299. § (1) )
Ha a kötelezett késedelmét kimenteni nem tudja, felelős a szolgáltatás tárgyában a késedelem ideje alatt bekövetkezett minden kárért, kivéve ha bizonyítja, hogy az késedelem hiányában is bekövetkezett volna. ( ptk. 299. § (2) )
Ariadne
Jaj, Kapitány, megint nagyon átmentél jogászba, felsorolod szegénynek a fél Ptk-t...

Egyszerűbben: van papír arról, hogy mikorra vállalták? Ha van, és a határidőig nem javították meg, akkor be kell írni a vásárlók könyvébe, ennek másolatával mehetsz a békéltető testülethez, aki nem kötelező erővel dönt az ügyben. Ezen kívül csak bíróságra lehet menni, kb. ennyi a lehetőség.
Captain Crash
bocs...
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.