Kedves fórumozók,
A következő kis problémára szeretnék megoldást kérni tőletek:
Vásároltam egy kondigépet, amellyel több probléma is adódott:
1: valószínűleg kiállított bemutató darab volt, a potenciális vásárlók valószínűleg pár másodperc erejéig kipróbálhatták. Na ezt utána el is adták, mint újat. Mivel nyikorgott, szorult meg hasonló szépségeket csinált, szétszedtem (mert szeretek berhelni), és láss csodát, olyan elhasználtak voltak a fékkorongok, hogy öröm volt nézni.
Miután visszavittem, szó nélkül kicserélték (az egészet), még meg se akarták nézni, pedig erősködtem. A problémának ez a része megoldódott.
2: az eredeti és az új gépnél is jelentkező probléma, hogy bizonyos csavarok (szabályos, az őáltaluk alkalmazott és a használati útmutatóban is hasonlóképp szereplő összeszerelés mellett) idővel (értsd: 3-4 perc, jobb esetben) meglazulnak, ha minden rosszul megy és nem figyelek, le is eshetnek. (volt rá példa, hogy az alkatrész, amit tartott, leesett)
Ezt nem a gyártás során elkövetett hibának vagy abból fakadó minőségi- , hanem konstrukciós problémának értékelem.
A kicseréléskor jelezte a bolt, hogy ha a cseregép se stimmel (itt elsősorban az 1. sz. problémáról volt szó), akkor vigyem vissza 3 napon belül és lerendezzük a dolgot. Megjegyezném, korrekten álltak eddig a dolgokhoz.
Vajon a 2. számú probléma miatt visszavihetem-e a gépet úgy, hogy köszönöm inkább hagyjuk az egészet? Véleményem szerint a gép így balesetveszélyes, de erről ők se tehetnek. (Igaz, én se, úgyhogy szerintem oldják meg ők...)
(Ma már bedobtam egy hasonlóan szép topicot, gondoltam, megosztom veletek a másik szépséget is...)