Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Hibás (?) Kondigép
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Egyéb termékekkel kapcsolatos problémák
iambg
Kedves fórumozók,

A következő kis problémára szeretnék megoldást kérni tőletek:

Vásároltam egy kondigépet, amellyel több probléma is adódott:

1: valószínűleg kiállított bemutató darab volt, a potenciális vásárlók valószínűleg pár másodperc erejéig kipróbálhatták. Na ezt utána el is adták, mint újat. Mivel nyikorgott, szorult meg hasonló szépségeket csinált, szétszedtem (mert szeretek berhelni), és láss csodát, olyan elhasználtak voltak a fékkorongok, hogy öröm volt nézni.
Miután visszavittem, szó nélkül kicserélték (az egészet), még meg se akarták nézni, pedig erősködtem. A problémának ez a része megoldódott.

2: az eredeti és az új gépnél is jelentkező probléma, hogy bizonyos csavarok (szabályos, az őáltaluk alkalmazott és a használati útmutatóban is hasonlóképp szereplő összeszerelés mellett) idővel (értsd: 3-4 perc, jobb esetben) meglazulnak, ha minden rosszul megy és nem figyelek, le is eshetnek. (volt rá példa, hogy az alkatrész, amit tartott, leesett)

Ezt nem a gyártás során elkövetett hibának vagy abból fakadó minőségi- , hanem konstrukciós problémának értékelem.

A kicseréléskor jelezte a bolt, hogy ha a cseregép se stimmel (itt elsősorban az 1. sz. problémáról volt szó), akkor vigyem vissza 3 napon belül és lerendezzük a dolgot. Megjegyezném, korrekten álltak eddig a dolgokhoz.

Vajon a 2. számú probléma miatt visszavihetem-e a gépet úgy, hogy köszönöm inkább hagyjuk az egészet? Véleményem szerint a gép így balesetveszélyes, de erről ők se tehetnek. (Igaz, én se, úgyhogy szerintem oldják meg ők...)

(Ma már bedobtam egy hasonlóan szép topicot, gondoltam, megosztom veletek a másik szépséget is...)
Captain Crash
Ma ne adj a véleményemre 100%-osan, mert eléggé dekoncentrált vagyok. 3 napon túl kérheted természetesen a hiba kijavítását is, elképzelhető, hogy valami apróbb probléma miatt, például nem megfelelő illeszkedés miatt történik az, hogy kilazul. Természetesen kérheted azt, hogy cseréljék, de ezesetben, ha aránytalan többletköltséget jeletnene a kijavítással szemben, el is utasíthatják. Bármelyiket kérheted, legfeljebb csak kijavítani tudják. Ha 3 munkanapon belül jelzed a hibát, akkor viszont cserélniük kell, ez világos, jogszabály is ezt írja. Elállni a szerződéstől szerintem nem célszerű, mivel a kötelezett eddig, az alapján amit leírtál, mindent megtett a szerződésszerű állapot visszaállítása érdekében.
iambg
(Captain Crash @ 2006.06.26, 14:58) *

Ma ne adj a véleményemre 100%-osan, mert eléggé dekoncentrált vagyok. 3 napon túl kérheted természetesen a hiba kijavítását is, elképzelhető, hogy valami apróbb probléma miatt, például nem megfelelő illeszkedés miatt történik az, hogy kilazul. Természetesen kérheted azt, hogy cseréljék, de ezesetben, ha aránytalan többletköltséget jeletnene a kijavítással szemben, el is utasíthatják. Bármelyiket kérheted, legfeljebb csak kijavítani tudják. Ha 3 munkanapon belül jelzed a hibát, akkor viszont cserélniük kell, ez világos, jogszabály is ezt írja. Elállni a szerződéstől szerintem nem célszerű, mivel a kötelezett eddig, az alapján amit leírtál, mindent megtett a szerződésszerű állapot visszaállítása érdekében.

Valójában a helyzet az, hogy tényleg korrektül jártak el, az alapproblémát csak cserével tudták megoldani. Ezzel nincs is semmi baj.

A probléma jelenleg az, hogy az eredeti problémától (1. sz, miszerint újhoz képest elég lestrapált volt a gép) teljesen függetlenül, létezik egy másik probléma (2. számmal jelölve), amelyet csak kitapasztalni lehet, egy hét alatt sikerült is. Az eredeti és a cseregépen is jelentkezik ugyanaz a konstrukciós hiba, mellyel a kereskedés se tud mit csinálni. (Maximum házhoz jön és egy imbuszkulccsal fogja a csavart, miközben én használom a gépet, mert a kedves csavar minden mozdulattal kijebb csavarodik).

Nem akarom én őket piszkálni, de ha balesetveszélyes gépet kaptam, nem biztos, hogy szeretném megtartani. Ezt ők meg fogják érteni - sőt egyet is fognak velem érteni - de a láncban felettük állók már nem biztos. Persze nem akarok én velük vitatkozni, de azért nem árt tudni, vajon ez mire jogosít fel engem...

Igazából az 1. sz. problémát megoldottam, s ez volt a fontosabb. A 2. már sokkal kisebb, mert barkácsolással megoldom, de szeretem ezt a lépést kihagyni.
toreki
Nem imbuszkulccsal tartja, hanem rak alá egy-egy rugós alátétet, amitől nem fog kicsavarodni. Mivel ez kb 10-20Ft csavaronként, nehéz lesz elállni a szerződéstől (indokolatlan többletköltséget okoz neki - persze ha nem adja el a következő vevőnek). Elállhatsz, ha nem így vagy egy hasonló eredménnyel járó műszaki megoldással akarja megoldani, vagy esetleg hivatkozhatsz arra, hogy látható helyen vannak a csavarok, és ez a megoldás rontja az esztétikáját. Esetleg kérheted FVF-et, hogy vizsgálják meg, egyáltalán forgalomba kerülhet-e így veszélyesen a termék.

Off: kéne egy TVtuner a gépembe, nehéz úgy VB-t nézni, hogy a TV a hátam mögött van. biggrin.gif
Ercsike
Van még egy lehetőség bár nem a legjobb. Úgymond le is vásárolhatod vagyis egy másik fajta gépet veszel, ha ennek a típusnak ez széria hibája. A legtöbb gép között azért nagy hasonlóság van biggrin.gif De ha ragaszkodsz ehhez a típushoz akkor vedd az egész előbbit semmisnek
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.