Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Postai Szolgáltatás
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Egyéb
anbrigi
Történet a következő, posta fiókot béreltem, és kértem egy vidéki és egy pesti cimre érkező levelek átirányitást is ez volt 2005.oktoberében ..........mindent tiszteségel kifizettem egészen 2006 dec 31-ig bash.gif
furcsa de semmi nemú levelem nem érkezet ,egyik cimről semm, nekem nagyon fontos iratokat kellet volna megkapnom és vártam több olyan levelet amely annyagi szempontból fontosak lehetek volna.

szóval kezdet gyanus lenni a történet és tértivevényesen fel adtam mindkettő címre 1-1 levelet.
a levelek mondanom semm kell nem érkeztek meg a postafiókomra. crybaby.gif mad.gif

vissza mentek az egyik kedves ismerősőm részére ugyan is őt jelőltük meg mint feladot.

Ilyenkor mi a jog állás ?????? van-e kártéritési kötelezetsége a postának??? ha igen milyen mértékü?
Ercsike
Szerintem mindenképp írj be a vásárlók könyvébe az adott postafióknál, de az igazság, hogy gőzöm sincs erről talán a leg ésszerűbb az lenne, ha a posta központját felhívnád és megkérdeznéd őket. Ez egy lehetőség, de amúgy itt mindenképp Ariadne, Joooo, FVF szavára hallgass én nem vagyok ezekben otthon.
Joooe
A posta nyilván hibázott, hibásan teljesítette (vagy nem is teljesítette) a szerződést amit kötöttetek, ezzel jogellenesen kárt okozott neked. Ezt a Ptk. vonatkozó szakaszai szerint köteles megtéríteni. + Még az eddig a "szolgáltatásért" kifizetett pénzed is visszajár.
Bizonyítani kell tudnod, hogy nem működött a szolgáltatás, ehhez jól jönnek majd a tértivevények, az ismerősöd mint tanú, esetleg azoknak a helyeknek az igazolása, ahonnan levelet vártál, hogy ők feladták, igazolnod kell, hogy milyen és mekkora károd keletkezett. Kártérítés csak akkor jár, ha te egyébként minden tőled elvárhatót megtettél a kár elkerülésére. Ha az mind megvan, keress egy ügyvédet és hagy szóljon box.gif

Ercsike: az enyémre ugyan ne, én csak beszélek össze-vissza tongue2.gif

.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.