Szerintem nem. Sot, meg az alapcsomagot sem tehetne kotelezove. Tessek szepen egy notv szurot pakolni a cucc ele, es maris megy a net, es nemmegy a tv. Ez imho egy szep arukapcsolas, megpedig a pofatlanabb fajtabol...
Szerintem dobj egy levelet az nhh-nak, meg a gvh-nak, hatha ramozdulnak.
Szerk: viszont ha meg nincs bevezetve hozzad a kabeltv, akkor bekotesi dijat kerhet.
Ariadne
2007.06.09, 17:13
Kicsit technikai jellegű a kérdés, de kábeltévés nethez kapcsolódik.
Egyrészt webcam, ezt lehet, hogy új topikba írom majd, ha bonyolult lesz esetleg:
Szüleimnek anno 512-es, most 1 megás letöltési és 128 kb/s feltöltési sebességű T-Onlányos kábelnetje van, hivatalosan. Most webcamot próbálgattunk, és egyik hívott félnél semmi kép nem jött, másiknál kép hanggal nagyon gyatrán, hang magában rendben. (Hanggal eddig sem volt gond.)
Ennek úgy gondoljuk, vagy a gép lassúsága lehet az oka (alig éri el a webcam minimális követelményeit: PIII Celeron 1200-es (a minimum PIII 800-as), 256 MB ram helyett 512 sd ram van benne, viszont DirectX 8.1 kompatibilis vga helyett egy Riva TNT2 van benne

tudom...

). Ha magunkat nézzük a kamerán, valahol 15-30 közötti fps-sel megy, gyönyörű éles képpel. Jó lenne kideríteni, a gép vagy a lassú net a hiba oka, de hogyan?
Másrészt net:
Tehát a gép ismert gyengesége ellenére/mellett a netkapcsolat lassúsága idegesítő, speedtest 120/60 kb le- és feltöltési sebességet hozott ki, a letoltes.prim.hu-ról pl. csak 75 KB/s-al (vagyis 600 kb körül) tudtunk tölteni. Ennek ellenére a központ által teszteltetett origós lapról 115KB (az ugye kb. megás) körül ment a letöltés, tehát szerintük jó. Tudom, hogy a sebesség relatív, függ a szerverek sebességétől, de most akkor komolyan jó az internetem sebessége, ha egyetlen, a szolgáltató által meghatározott lapról jól tudok letölteni, de minden más csigalassú???
(Ariadne @ 2007.06.09, 18:13)

Kicsit technikai jellegű a kérdés, de kábeltévés nethez kapcsolódik.
Egyrészt webcam, ezt lehet, hogy új topikba írom majd, ha bonyolult lesz esetleg:
Szüleimnek anno 512-es, most 1 megás letöltési és 128 kb/s feltöltési sebességű T-Onlányos kábelnetje van, hivatalosan. Most webcamot próbálgattunk, és egyik hívott félnél semmi kép nem jött, másiknál kép hanggal nagyon gyatrán, hang magában rendben. (Hanggal eddig sem volt gond.)
Ennek úgy gondoljuk, vagy a gép lassúsága lehet az oka (alig éri el a webcam minimális követelményeit: PIII Celeron 1200-es (a minimum PIII 800-as), 256 MB ram helyett 512 sd ram van benne, viszont DirectX 8.1 kompatibilis vga helyett egy Riva TNT2 van benne

tudom...

). Ha magunkat nézzük a kamerán, valahol 15-30 közötti fps-sel megy, gyönyörű éles képpel. Jó lenne kideríteni, a gép vagy a lassú net a hiba oka, de hogyan?
Másrészt net:
Tehát a gép ismert gyengesége ellenére/mellett a netkapcsolat lassúsága idegesítő, speedtest 120/60 kb le- és feltöltési sebességet hozott ki, a letoltes.prim.hu-ról pl. csak 75 KB/s-al (vagyis 600 kb körül) tudtunk tölteni. Ennek ellenére a központ által teszteltetett origós lapról 115KB (az ugye kb. megás) körül ment a letöltés, tehát szerintük jó. Tudom, hogy a sebesség relatív, függ a szerverek sebességétől, de most akkor komolyan jó az internetem sebessége, ha egyetlen, a szolgáltató által meghatározott lapról jól tudok letölteni, de minden más csigalassú???

Van router barmelyik gep elott?
Ariadne
2007.06.09, 18:43
Egyetlen egyszerű gépecske, no router. Tűzfal és víruskergető természetesen

van, ha ez befolyásolhatja a dolgot.
Grrr, speedtest meg try is max 300 kb/s körülit hoz folyamatosan... A szolgáltatók direkt megcsinálják valahogy, hogy a saját "tesztlapjukról" gyorsan lejöjjön a cucc, aztán jóccakát?! Pláne kábelesnél még a távolság sem számíthat. Most elég dühös vagyok. Szerencse, hogy a saját UPC-nk legalább viszonylag normális (kopp-kopp...).
Most mondanam, hogy mindket gepre fel egy ftp szervert, es csekkmeg ugy a sebesseget, hogy mit bir, de ezt a reszt szerintem ugorjuk at

, de tuzfalon jo lenne megnezni, hogy direktben kapcsolodik-e a ket gep egymashoz...
Meg mindekepp kiprobalnam tobbfrontosan /messenger, skype, meg talan klip is tud ilyet, sose hasznaltam/.
Speedtestre meg minden oldal ir mindenfelet

Sztem egy adott /nagyobb/ file letoltese ftp-n vagy weben es a stopperora a biztos modszer /ofcoz tudva, hogy a kiszolgalo oldalrol tud jonni a cucc rendesen. De ekkora sebessegnel letoltesnel a datanet merokeje kb. passzol.
Letöltés teszthez
ftp://ftp.fsn.hu/testfiles/Van 128Terrás file is
Mozigépész
2007.06.10, 12:54
Nekem is T-kábelnetem van, és igaz csak skype-t használok, de azon tökéletesen megy. Ráadásúl tűzfal, router mögül... Igaz Pentium IV. 2.8 Ghz gépen. A másik fél gépe, kapcsolata miatt is akadozhat.
Kábeltelevíziós szolgáltatással kapcsolatban lenne egy hozzászólásom, illetve kérdésem. Remélem jó helyre írom.
Egy kollégámnak UPC kábeltévés előfizetése van. Hétfőn azt tapasztalták, hogy kikapcsolták azt. Felhívta a szolgáltatót, akik azt mondták, hogy díjtartozása van, ezért felfüggesztették a szolgáltatást. Azt közölték vele, hogy küldtek értesítést ajánlott levélben (amit a kollegám nem kapott meg), mivel arra nem válaszolt, ezért történt a felfüggesztés. A probléma ezzel az, hogy a srác internet bankon keresztül minden hónapban utalja a szolgáltatás díját, tehát mindenképen be lett fizetve, ezért biztos, hogy az UPC-nél hibáztak a befizetések ellenőrzésekor. Le is töltötte a számlakivonatot és még aznap (azaz hétfőn) át is küldte nekik e-mailben. A szolgáltatást azonban a mai napi (péntekig) sem kapcsolták vissza. Felhívta az ügyfélszolgálatot, ahol azt mondták, hogy kiderült, valóban ők hibáztak és HÉTFŐN visszakapcsolják a szolgáltatást.
A kérdésem az lenne, hogy megteheti ezt egy szolgáltató, hogy a saját hibájából kikapcsolja egy ügyfélnél a szolgáltatást, majd miután az ügyfél rögtön eljutattja azt a dokumetumot, amiből kiderül hogy valóban ők hibáztak, egy hét kell nekik, hogy visszakapcsolja azt? Azt megértem, hogy ellenőrizni kell nekik, hogy valóban befizetésre került-e a szolgáltatási díj, de ennek egy hétig kell tartani? Lehet-e ez ellen tenni valamit, illetve emiatt jogos panasszal lehet-e élni valamelyik hatóságnál?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Szerintem nhh a felugyeleti szerv itt is, a kieso napokra ofcoz jovairasra jogosult, tehat 7/30 nap havidij minuszban kell majd lenni neki a szamlan, de en meg meg is kotbereztetnem oket
Tiszteletem uraim!
Az én problémám, hogy egy rádiós internet szolgáltatóval kötöttem szerződést 2 évre. Ez pontosan 2008. 4. 12-én jár le. A szerződéskötés óta 2 alkalommal kellett újra kötni, mivel rosszúl kötötték be első, és második alkalommal is

Legutóbb 2007. februárban szerelték, 2 héttel a panasz után. Jelenleg a szolgáltató legmagasabb szolgáltatását veszem igénybe ami 2 MB lenne, a gyakorlatban átlagosan 1 MB, 1 hete nagyából 300 kB. Ezt jeleztem a szolgáltató felé, azonban mindeddig semmi. A szerződés szerint amennyiben felmondom a szerződést, ködbért kell fizetnem. A szerződéshez én mindenben tartottam magam, ellentétben a szolgáltatóval, viszont mostanra elég volt abból, hogy egy olyan szolgáltatásért fizetek, amit nem kapok meg. A cég évi 95%-os rendelkezésre állást vállalt, amit tart is, csak éppen ha a sebességet nézzük, alig 40%-ot teljesít.
Ebben az esetben mit tudok tenni? Milyen lehetőségem van a szerződés felbontására, anélkül hogy ködbért fizetnék (fizettem már eleget) ?
Válaszát előrre is köszönöm.
Ko
tber eloszor is

Gondolom dunaweb, van topikja, olvasgass ott, meg itt is nhh az illetekes.
(majer @ 2007.06.23, 12:44)

Tiszteletem uraim!
Az én problémám, hogy egy rádiós internet szolgáltatóval kötöttem szerződést 2 évre. Ez pontosan 2008. 4. 12-én jár le. A szerződéskötés óta 2 alkalommal kellett újra kötni, mivel rosszúl kötötték be első, és második alkalommal is

Legutóbb 2007. februárban szerelték, 2 héttel a panasz után. Jelenleg a szolgáltató legmagasabb szolgáltatását veszem igénybe ami 2 MB lenne, a gyakorlatban átlagosan 1 MB, 1 hete nagyából 300 kB. Ezt jeleztem a szolgáltató felé, azonban mindeddig semmi. A szerződés szerint amennyiben felmondom a szerződést, ködbért kell fizetnem. A szerződéshez én mindenben tartottam magam, ellentétben a szolgáltatóval, viszont mostanra elég volt abból, hogy egy olyan szolgáltatásért fizetek, amit nem kapok meg. A cég évi 95%-os rendelkezésre állást vállalt, amit tart is, csak éppen ha a sebességet nézzük, alig 40%-ot teljesít.
Ebben az esetben mit tudok tenni? Milyen lehetőségem van a szerződés felbontására, anélkül hogy ködbért fizetnék (fizettem már eleget) ?
A szolgáltató neve: 4-com távközlési szolgáltató (HANINET).
Válaszát előrre is köszönöm.
Ariadne
2007.06.25, 07:14
Ez az ismétlés most mire jó? És miért feltételezed, hogy mindenki "úr" itt...
Captain Crash
2007.06.25, 07:26
Ariadne: Nem feltételezi, csak a kedves pandamaci-lányoknak nem akart írni!
Ariadne
2007.06.25, 07:32
(Captain Crash @ 2007.06.25, 08:26)

Ariadne: Nem feltételezi, csak a kedves pandamaci-lányoknak nem akart írni!

Diszkriminációóóó...
Egyébként asdf-nél többet szerintem nem tudunk mondani, NHH bejelentés, tértis levélben bejelenteni a hibát, felmondani esetleg. Rádiós internetnél egyébként gondolom szintén van olyan "veszteség", mint a telefonos netnél, biztos függ a távolságtól is a sebesség, de ezt a rendszert nem ismerem.
Captain Crash
2007.06.25, 09:21
Az ÁSZF-ben ez áll: "Éves átlagos rendelkezésre állás az előfízetői hozzáférési pontra nem haladja meg a 168 órát, a rendelkezésre állás mértéke min. 95%. "
Ez vagy egy elírás, vagy valóban egész évben 168 órát kell szolgáltatniuk, ha minden hiba nélkül történik. Ez számomra viccesen hangzik. Ellenben a felmondás feltételeit is leírja az ÁSZF-jük. Hibás teljesítés esetén azonban elállni szoktak a szerződéstől, nem felmondani azt, ha a kötelezett nem tesz eleget a kötezettségeinek.
Captain Crash: Ha ők azt írják szerződésben nem haladja meg a 168 órát, de már legalább 169 órát működött idén is, tavaly is, stb.
Az nem hibás teljesítés?
Mozigépész
2007.08.13, 21:42
Egy érdekes fejlemény T ügyben.
Nekem kábeles netem van, és a múlthónapi esedékes számlával csúsztam (hatezer pár száz forintról beszélünk), mert nyaraltam, stb...
Kaptam is a felszólítást, miszerint a múlt hó végéig fizessem be, amit csak a mai nap tudtam teljesíteni.
Történt közben egy érdekesség, a határidő lejárta után a pop3-s rendszer visszautasította a letöltést, hibás jelszó felhasználó üzenettel. Érdekesség, hogy levelet viszont tudtam küldeni. Megpróbáltam webes felületről elérni a postafiókot, de így se ment. Viszont az online ügyfélszolgálathoz be tudtam lépni, amihez ugyan az a felhasználónév jelszó páros kell, mint a letöltéshez pop3-al. Természetesen jeleztem levélben (nem otthonról, mert máshol tartózkodtunk, nem a saját gép előtt ültem, múlt hét szerda, csütörtök táján) a hibát amire ma kaptam választ, hogy pontosítsak, stb..
Mint írta a mai nap folyamán befizettem az elmaradást, sőt az újjat is, felfelé módosítottam csomagot, és lássatok csodát mind a pop3, mind a webes elérés működik. Még szerencse, hogy a fontos levél amit vártam erre a címre az mai határidős volt!
A kérdése plátói, lehet e bizonyítani a szándékosságot, illetve kártérítést igényelni?

(egyébként mailban felháborodásomnak adtam hangot

)
Jó kérdés. Nem tudom milyen feltételekkel kötöttél szerződést.
Mozigépész
2007.08.19, 15:49
(TheElf @ 2007.08.14, 19:11)

Jó kérdés. Nem tudom milyen feltételekkel kötöttél szerződést.
T-kábel oldalról
ide jutottam, de itt nem olvastam semmit a korlátozásról, főleg, hogy megtiltják a levelek letöltését.
tomjbmhu
2007.08.27, 22:17
Csatlakozom T-Kábel témában.
Ma beállitott hozzánk másodszor üzletkötő és közölte, hogy 2 évre kötünk szerződést kedvezményes áron, vagy másként, de teljes dijjal.
A T-Kábel által bedobott reklámban annyi szerepel, hogy a törvényi előirások alapján át kell állitani a rendszert sorosról csillagpontosra rövidesen és 29% kedvezményt biztositanak szerződés kötésekor.
Sem az nem szerepel, hogy mikor állitják át a rendszert véglegesen, sem az, hogy meddig kell megkötni a szerződést, sem az, hogy 2 év a hűségnyilatkozat. Üzletkötő felháborodva közölte, hogy kukacoskodom, igazából nem is akarok szerződést kötni. Tisztességtelen piaci magatartás-e, ha a nyomtatott tájékoztatón minden szerepel, csak a fenti 3 fő kérdés hiányzik? Ha jól láttam éppen ma irták a neten, hogy megerősiti a kormány a fogyasztóvédelmet a multik valótlan reklámozása is célpont lesz. MT=DT=multi.
Érdemes-e beadvánnyal fordulni, és hová? Versenyhivatal, Hirközlési Ombudsman vagy éppen a Fogyasztóvédelmi Felügyelethez?
Ariadne
2007.08.29, 10:21
Mindháromhoz, főleg a legelsőhöz.
krisz_23
2007.09.04, 08:49
Sziasztok!
Biztos mindenki emlékszik, tavaly augusztusban a T-Online-nál lehetett 1hónapra ADSL internetet kötni, úgy hogy aki az 1hónap lejárta előtt visszamondta, annak ingyen volt. Én egy ilyet kötöttem, a próbahónap lejárta előtt visszamondtam a szolgáltatást.
/szeptember környékén már megváltoztatták az akció feltételeit, mert rájöttek, hogy tényleg ingyen adják/
Én azóta kapom a csekket, hogy fizessem be az egy havi internet árát. Írtam közben levelet a számlareklamációs osztálynak, ahonnan azt a választ kaptam, hogy az általános szerződési feltételekben benne van.
Persze hogy benne van. Abban amelyiket szeptemberben adtak ki. Mert az augusztusiban még nincs benne (amikor én is kötöttem a szerződést).
A lényeg, hogy amit aláírtam szerződést, abban egy árva szó nincs arról, hogy fizetnem kéne a szolgáltatásért.
Szerintetek érdemes bepróbálkozni a Fogyasztóvédelemnél ezzel az üggyel?
Ha igen, hogyan? Írjak nekik mélt?
Köszi,
krisz
(krisz_23 @ 2007.09.04, 09:49)

Én azóta kapom a csekket, hogy fizessem be az egy havi internet árát. Írtam közben levelet a számlareklamációs osztálynak, ahonnan azt a választ kaptam, hogy az általános szerződési feltételekben benne van.
Persze hogy benne van. Abban amelyiket szeptemberben adtak ki. Mert az augusztusiban még nincs benne (amikor én is kötöttem a szerződést).
A lényeg, hogy amit aláírtam szerződést, abban egy árva szó nincs arról, hogy fizetnem kéne a szolgáltatásért.
Szerintetek érdemes bepróbálkozni a Fogyasztóvédelemnél ezzel az üggyel?
Ha igen, hogyan? Írjak nekik mélt?
Nem. Főleg azért nem, mert nem te akarsz a T-comtól valamit, hanem ők tőled.
Válaszolj a levelükre, hogy a szerződésedre a szerződéskötéskor érvényes ÁSZF érvényes, így nincs kötelezettséged.
Ne aggódj, csak "bepróbálkoznak", ha százból 10 megfélemlített volt ügyfél fizet, abból már megvan az ügyintézők bére...
Egyébként ha nem fizetsz, nekik kell fizetési felszólítást küldeni, illetve pereskedni, és pontosan tudják, hogy semmi jogalapjuk sincs...
Egyébként ez az eset bőőőven megérne egy levelet az indexre a Tékozló Homárnak... azonnal leközölnék, és ezzel sok-sok más, becsapott embert menthetnél meg a fölösleges fizetéstől, és még kevesebb elégedetlen ügyfele lenne a jövőben a Matávnak...
mjforest
2007.09.06, 12:39
Sziasztok! Új vagyok itt, a fórumon, és remélem, hogy tudtok segíteni.
A kábeltévével akadnak gondjaim. Elször is a jelenlegi szolgáltatóval: minden évben emeli az árakat, de valószínű, hogy majd egy nagyobb áremelés után szintén, valamilyen indokkal megint fog emelni! Egyszóval elegem volt belőle, váltani akarok.
Találtam egy másik kábelszolgáltatót, ahol tudom, hogy volt gond az egyik adóval a műholdas rendszerben(idegen nyelvű felirat a nem szinkronizált műsorokon), így írtam nekik egy e-mailt kb 3 hete, amire nem válaszoltak. A szolgáltatásuk eléggé vonzó, mert fele annyi árért kapnám meg a család által rendszeresen nézett csatornákat, de ha a hibájuk létezik, akkor a családi béke érdekében a drágább régi szolgáltatónál maradnék. Viszont kikapcsoltatni a mostani szolgáltatót, bevezettetni az újat, majd vissza, elég sokba kerül! Szóval inkább más kárán okulnék, ha lehet.
Ti mit javasoltok, mit tegyek?
Üdv!
A problámám a következő. A kábelTV szolgáltatónk az általa megrendelhető csomagokat más más tartalommal és más más áron kínálja a különböző településeken. Van alfa, béta, delta stb. programcsomagjuk. Érdekelne, hogy ugyan olyan elnevezésű csomagot ugyanaz a szolgáltató kínálhat-e más tartalommal más településen? Másik dolog ami még jobban zavar, hogy nálunk a béta csomag 40 csatornát tartalmaz 4500 forintért míg egy másik közeli településen - ugyanaz a csomag ugyanaz a 40 csatorna - kiegészítve +10 csatornával 3500 forintba kerül, ennek a jogszerűsége is érdekelne.
Köszi a segítséget
Haat, sztem azonos tipusu vevo megkulonboztetesenek tilalma es gvh (ha a multkori emailemre kegyeskedett volna valaszolni a GVH -fakoff nekik- akkor most tudnam, nalunk olyat csinaltak, hogy 30-40 telepulesen szolgaltatnak, ebbol az egyiken megjelent a konkurencia, es oda kulon akciot csinaltak, ami csak ott ervenyes) . A +10 csatorna, az lehet muszaki akadaly is (csak 550 MHz-es a halozat az egyik helyen, es nem lehet ra felpaterolni plusz csatornakat).
A két településen lehet eltérő a hálózat, emiatt a fenntartási kölsége is más lehet. Meg lehet próbálni a GVH-t, nme vesztessz vele. De lehet, hogy erre hivatkozva sztem megkülönböztetheti a fogyasztókat.
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Egy szolgáltatóval lassan egy éve szerződést kötöttünk. május közepétől nincs vagy csak ritkán szolgáltat. Többszöri telefonálás után kijöttek júniusban és kicserélték a belső egységet. Továbbra is csak random szerűen volt net, többnyire reggel 5-7 között és este 10 után. Augusztus elején írtam egy levelet melyben megírtam, ha nem változik a helyzet jelentem az NHH-nak. Szeptemberben párom bement, hogy felmondja a szolgáltatást (50.ezer fo-ot kell fizetnünk ebben az esetben) Kijöttek antennát cseréltek. Mostanra nincs ügyeleti szolgáltatásuk csak reggel 8-tól este 18-ig. Hétvégén meg csak egy üzenetrögzítő van. A net továbbra sem működik rendesen. Egy oldal betöltése 5-10 perc! Mivel végig fizettük a szolgáltatást, ezért kértük írják jóvá a számlánkon a nem teljesített napokat. Úgy 60 -at.
Végül tegnap kijött az Ügyvezető. Csodák csodája a net gyorsabb volt, mint a szerződésben. Erre közölte, hogy nincs lehetőségük mérni, mikor nem volt net(!) ezért max 15 napot ír jóvá a jövőhavi számlából. Most merre tovább?
Az 50.000 ft-ot nem akarjuk kifizetni, mert mi nem bontottunk volna szerződést. Ha lenne szolgáltatás. Az eddig befizettet pénzt, havi 5.800ft-ot szeretnénk viszont látni.
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre. Nemrég rendeltem Adsl szolgáltatást, amit 3 napja be is kötött a szolgáltató. Még a megrendeléskor tájékoztattam az ügyfélszolgálatost, hogy a vonalamon az előző szolgáltatóm sem tudott 1Mbitnél többet szolgáltatni, de Ő megkérdezte a kollégáit és biztosított, hogy Ők ellenben 1,7Mbitet tudnak. Ám a bekötést követően, meglepődve vettem észre, hogy a sávszélesség meg sem közelíti, sőt még az 1/3-át sem éri el a szerződésben megrendeltnek. Azaz, 1696kbps helyett csak 555kbps letöltési sávszélességem van és ennek megfelelően a feltöltési sebesség is jóval kevesebb. Mint kiderült a szolgáltató csak ennyit képes a telefonvonalamon biztosítani, ami természetesen csak a bekötés után derülhetett ki. Írtam nekik levelet, hogy akkor én ezt nem szeretném mivel nem ezt rendeltem és számomra a megfelelő sávszélesség volt a szerződés sarkallatos pontja.
Persze visszaírtak, az ÁSZF xy ponjára hivatkozva, hogy: "A szerződésben lévő feltételektől sajnos nem áll módunkban eltekinteni, így felmondási kérelmének nem tudunk eleget tenni kötbérfizetés nélkül." valamint felkínálták, hogy átírják az alacsonyabb sávszélességnek megfelelő előfizetésre a szerződést, vagy kapok még egy hónap kedvezményt stb.
Mit tehetek ha ez így nekem nem felel meg, hiszen ha ezt előre tudom nem is kötöttem volna velük szerződést 555kbps sávszélességre. Arra hivatkoznak, hogy a szolgáltatás megrendelésekor végzett előzetes felmérés nem ad 100%-san garantálható eredményt. De akkor mi alapján kötnek, vagy kötöttünk szerződést, hiszen a most szolgáltatott sávszélesség az igértnek csak a 32,7%-a. Nem akarok szőrszálhasogatónak tünni, de szerintem ez elég nagy eltérés és bár még nem éri el az ÁSZF-ban lévő minimumot, de a maxot sem fogja soha. Eljöttem az előző szolgáltatótól, hogy aláírjak az újnál 3évet és még kevesebb sávszélességem van mint előtte volt.
Átverésnek érzem, mert az egyoldalú szerződést az előfizető kénytelen egy nagy adag megelőlegezett bizalommal megkötni és aztán ha nem jön be akkor mehet a sóhivatalba. Én nem tudom előre lemérni, hogy mit fognak tudni szolgáltatni, tehát kénytelen vagyok megbízni abban amit mondanak. Aztán ha pedig ekkora a különbség nem léphetek ki belőle, mert köt a szerződés? Megjegyzem, szóltam előre, hogy más sem tudott 1Mbitnél többet, Ők most még azt sem érik el.
Szerintetek ez számít? Vagy bármi számit ilyen ügyekben? Ha autót veszek azt sem kapom motor nélkül, 1 kerékkel, mert bocsi sajnáljuk de előre nem látható technikai okok miatt csak ezt tudtuk összerelni önnek...
Vagy ha mégis, nem vagyok köteles megvenni azt, nem?
Természetesen ismételten visszaírtam, hogy ez nekem nem felel meg, de jó lenne tudnom, hogy a továbbiakban milyen lehetőségeim, vagy jogaim vannak, vagy hova forduljak, hogy segítséget kapjak.
Nem akarok a szolgáltatóval kiszúrni, de Ő se akarjon velem. Szerintem ez lenne a fer ha van még ilyen manapság.
Most csak egyre reagalok: 3 evet alairni, ez volt a legnagyobb hulyeseg a dologban. Ilyet nem szabad es kesz. A ketto ev is igen erosen meggondolando minden szolgaltatonal...
(asdf @ 2007.09.22, 10:53)

Most csak egyre reagalok: 3 evet alairni, ez volt a legnagyobb hulyeseg a dologban. Ilyet nem szabad es kesz. A ketto ev is igen erosen meggondolando minden szolgaltatonal...
Persze, teljesen igazad van, de egyébként én nem vagyok egy ugrálós és nem is szoktam eleve bizalmatlanul állni a dolgokhoz. Tudom ez nagy hiba manapság és az olyanokat mint én "megeszik a csigák és a mókusok". De szerintem ilyen kiszúrást nem lehet csinálni, ha meg mégis akkor valamilyen hatóságnak kéne kivizsgálni az egész internet szolgáltatósdit, nem? Vagy különben lassan az élet más területein is (mint ahogy már látszik is) lépten nyomon bizalmatlannak kell lenni... Mi lesz akkor így? Elcsépelt közhely, hogy a világ olyan amilyenné tesszük.
Szerintem mindannyian tudjuk, hogy tőlünk nyugatabbra ilyenek nem nagyon vannak. A szolgáltatók fényesre pucolják a megrendelő fenekét és mindenki elégedett. Persze mindenhol akadhatnak problémák, de akkor emberi megoldásokat kéne kitalálni. Vagy akkor ne kössön az ember szerződést, vagy különben igen gyorsan lecsökkenthet a szókincse az "így jártam" két szavára...
Kölünben ez átfordítva a köznapi életre, nem olyan mint pl:
Áll az ember a megállóban várja a buszt és véletlen rálép valaki a lábára. Persze bocsánatot kér, hiszen véletlen volt nem tehet róla, azán még fel is löki és rátapos, hogy ne állhasson fel, mert az tuti megoldás a lábfájásra.
Ja, azt nem is meséltem, hogy az előző szolgáltatónk is eljátszott egy hasonló dolgot velünk. 1Mbit-ról 4-re kínált átállást, mert hogy fejlesztések voltak és pl. akkor derült ki, hogy nálunk a vonalon csak az 1Mbit lehetséges. Na tessék, én, hogy ellenőrizzem, hogy tényleg volt fejlesztés ami nálunk igénybe vehető??? El is adták nekünk a csomagot. Ugyan ezt sikerült felmondani 3 hónapos szenvedés árán. Ezek után gondoltam, ha szólok az új szolgáltatónál, hogy nálunk ismétlem csak az 1Mbit volt lehetséges, akkor ugyanez nem történhet meg mégegyszer, pláne ha direkt utána is néznek. Szerintem felháborító, hogy nem csak jobban kell ismernem a szolgáltatók technikai lehetőségeit, hálózatát és adattovábbító redszereit, mint a szolgáltatónak magának, de még az sem árt ha az ember jártas a jogi buktatók, kiskapuk és szerződések faramuci világában. Másrészről ha meg már ennyire spiller valaki ebben, akkor semmikép nem ír alá olyan szerződést, amiben a sávszélesség pl.: min. 192kbps, max. 1696kbps lehet.
Szóval akárhogy is mindenkép akadhat olyan gond amire nem lehet felkészülni, de köti az embert a szerződés. Ja az előfizető meg nem írhat a szerződésbe, ez elég egyoldalú, nem?
Lehet, hogy túl idealista vagyok...
Teny, hogy en nem tudom laikus szemmel nezni a dolgot, mert felig-meddig szakmaba vag, ezert bennem megfogalmazodik a kerdes, ha egyszer a 4 megabit nem ment a t-com keze alatt, helyette csak az 1, akkor miert gondoltad azt, hogy ugyanazon a kabelen megiscsak fog menni az 1.6 megabit yonekedeknel?
Elhinni meg sajna barmilyen szolgaltatonal csak azt szabad, amit irasba adnak (es sajnos az is csak arra az idopillanatra ervenyes, hogy mennyit bir a madzag, a jovore vonatkozoan lehetnek valtozasok).
Kerdes a tobbiekhez: a t-com tesztszerver az elerheto legnagyobb sebessegre szinkronizal be mereskor, vagy az elofizeteshez tartozo beallitott profil a plafon?
(asdf @ 2007.09.22, 16:03)

Teny, hogy en nem tudom laikus szemmel nezni a dolgot, mert felig-meddig szakmaba vag, ezert bennem megfogalmazodik a kerdes....
Jó neked

, mert nekem nem vág szakmába és azt gondoltam... mittudomén mit gondoltam, mondjuk fejlesztettek passz. Tényleg nem ismerem a technikai menetét ennek. Azt tudtam hogy a t nem fog fejleszteni, mert még mindig kifizetődő azt szolgáltatni amije van, gondoltam más meg hajlandó berakni egy erősítőt... passz. Ez alapján tényleg azt mondanak amit akarnak és aki nem ért hozzá a be is sétál a csőbe...
De mit tudok tenni ilyenkor? Mert hogy mit tettem az már tudom sajna
Nálunk a mi kerületünkben (4 ker) csak UPC szolgáltat kábeltévét. Nincs más választás vagy tévézünk és fizetünk nekik vagy nem tévézünk. Mi akik már 8 éve náluk vagyunk 5900 forintért kapjuk havonta a családi csomagot. Aki most lép be 3600 ft. Gondoltam ez nagyon kedvezőtlen és igen isnekünk is legyen olcsóbb. De felvilágosítottak, hogy csak akkor lenne olcsóbb ha másik csomagba lépek. És mivel nekik csak két csomagjuk van (alap és családi) nincs választási lehetőségem. Ha áttérek alap csomagra és 3 hónap alap után mégis családit szeretnék akkor visszatérhetek a családira sőt akkor azt még akciósan is megkapom. Ha logikusan gondolkodnánk akkor ha ők engedik 3 hónap után hogy akciós családit akkor engedhetnék akár most is. Hiszen ha 3 hónapig alapot fizetek (2600) és csak utána a 3600 ft családi akkor az ugye kevesebb mintha már a 3 hónap alatt is 3600 ft fizetnék . Persze leeht arra játszanak hogy ha ez ilyen macerás akkor inkább maradnak az emberek a régi ámde drágább megoldásnál.
Tudom , hogy naív vagyok de miért nem jutalmazzák a hűséget? Miért kell a régi rendesen fizető problémamentes ügyfélnek többet fizetnie. Persze tudom én a választ, nem küzedni az ügyfelekért hiszen azok ugysem tudnak más céghez menni. mert nincs más cég a piacon.
asdf: A vonalhoz beállított sebességre. de nem tudom, hogy hurokátengedés esetén mi a helyzet, egyáltalán használható-e a tesztserver.
pech: Ha a minimum megvan, akkor nem sokat tehetsz.
Csaba_20
2007.10.18, 18:14
(bancsa @ 2007.10.18, 10:47)

Nálunk a mi kerületünkben (4 ker) csak UPC szolgáltat kábeltévét. Nincs más választás vagy tévézünk és fizetünk nekik vagy nem tévézünk. Mi akik már 8 éve náluk vagyunk 5900 forintért kapjuk havonta a családi csomagot. Aki most lép be 3600 ft. Gondoltam ez nagyon kedvezőtlen és igen isnekünk is legyen olcsóbb. De felvilágosítottak, hogy csak akkor lenne olcsóbb ha másik csomagba lépek. És mivel nekik csak két csomagjuk van (alap és családi) nincs választási lehetőségem. Ha áttérek alap csomagra és 3 hónap alap után mégis családit szeretnék akkor visszatérhetek a családira sőt akkor azt még akciósan is megkapom. Ha logikusan gondolkodnánk akkor ha ők engedik 3 hónap után hogy akciós családit akkor engedhetnék akár most is. Hiszen ha 3 hónapig alapot fizetek (2600) és csak utána a 3600 ft családi akkor az ugye kevesebb mintha már a 3 hónap alatt is 3600 ft fizetnék . Persze leeht arra játszanak hogy ha ez ilyen macerás akkor inkább maradnak az emberek a régi ámde drágább megoldásnál.
Tudom , hogy naív vagyok de miért nem jutalmazzák a hűséget? Miért kell a régi rendesen fizető problémamentes ügyfélnek többet fizetnie. Persze tudom én a választ, nem küzedni az ügyfelekért hiszen azok ugysem tudnak más céghez menni. mert nincs más cég a piacon.
Én a napokban módosítottam Chello Extreme csomagról Mediumra és írtam alá 1 éves hűségszerződést, valamint a kábeltv-re is szintén aláírtam egy év hűségszerződést és semmivel nem problémáztak. Nem mondták, hogy várjak 3 hónapot stb. Azt nem tudom, hogyha nem módosítom a netet, akkor is engedték-e volna, hogy hűséget vállaljak egy évre a kábeltv-re, de minden bizonnyal.
Mozigépész
2007.10.19, 18:22
bancsa!
A mai világban az új előfizető a fontos, a hűséges dögöljön meg! Ez volt tavaly is a kötelező biztosításnál, ott is ujjat kellet köttetni, ha ugyan azt a kötést olcsóbban szeretted volna megszerezni! Állandóan trükköznek...
Csaba_20
2007.10.19, 18:49
(Mozigépész @ 2007.10.19, 19:22)

bancsa!
A mai világban az új előfizető a fontos, a hűséges dögöljön meg! Ez volt tavaly is a kötelező biztosításnál, ott is ujjat kellet köttetni, ha ugyan azt a kötést olcsóbban szeretted volna megszerezni! Állandóan trükköznek...
Ez a hűségalapú akciózás teljesen ellentétes magával a hűség fogalmával emiatt. Mert aki valóban hűséges, az végül többet fizet. Valójában arról van szó, hogy a határozott idejű szerződéseket előnyben részesítik a határozatlan idejűekkel szemben.
Nekem olyanom van, hogy 34 csatornat kapok 4500(!!!) forintert. Afaik nem tudok huseget alairni ra (az ujak 2990-ert kapjak). De a legjobb, hogy amire viszont tuti alairhatnek egy evet, az az eggyel nagyobb csomag, ami igy egy evig 3990 lenne. Tehat irhatnek ala uj szerzodest, maszhatnek be settopboxert a vilag vegere csak azert, hogy havi 500-al olcsobb legyen, es a ket tevebol az egyiken lehetne nezni a bonuszcsatornakat (amibol engem konkretice asszem amugy egy sem erdekel), ja es a huseg lejartaval meg vagy arra irjak ala ujabbat, vagy settopbox visszacigolese (ez meg szinte hianyzik a francnak). De mar erik, hogy felhivom oket, h mit lehet okoskodni, mert nem enyhen sok ez az osszeg ennyi csatornaert...
asdf: Nézd meg fibernet szolgáltatását Siófokon... Nem sok az.
Norbi.Sz
2007.10.28, 13:33
Szisztok!
Itt egy tanulságos eset az Invitel-el (volt Hungarotel részével):8Mbit-es vonalra előfizetés, de nagyon instabil az esti órákban. Többször is bejelentem, nem tudnak mit kezdeni vele... Már kb 1 hónapja ez megy. Már próbáltuk így is, hogy 4Mbit-re vettük vissza, és így sem stabil este. Úgyhogy maradtunk annyiban, hogy marad a 8Mbit, mert legalább napközben gyorsabb, és nappal az is stabil. Sőt, még azt is megbeszéltük egy hozzáértő szervízessel, hogy megpróbál másfajta modemet szerezni (most D-Link DSL-360R van), mert ő is olvasta, hogy az nem túl jó fajta modem, gyakran elveszti a szinkront a szerverrel... Már 2 napja nem is szóltam semmit az elérésről, erre valamelyik okos ügyfélszolgálatos kitalálta, hogy visszaveszik a sebességem 4Mbit-re, és még a szerződést is módosítják

De csak úgy önszántukból, mert semmi ilyesmi nem lett kérve, semmi papírt vagy szerződésmódosítást nem írtam alá...
Telefonálok nekik, hogy mi az, hogy csak így módosítják a vonalat és a szerződést, erre a hölgyike mondja, nem tud mit tenni, menjek be az ügyfélszolgálatra...
Hogy lehet az, hogy módosítani tudnak így (mikor senki nem kérte), viszont visszaállítani nem???
Aztán kaptam egy mail tőlük, hogy egy kollégájuk 30 napon belül megkeres mailben vagy telefonon az ügyben. Na ekkor telt be a pohár!!!
Írtam nekik egy e-mailt, hogy nem érdekel a 30 nap, ha 3 munkanapon belül nem állítják vissza a 8Mbit-es elérésem, felmondom a szerződést velük, ugyanis nekem aláírt, érvényes szerződésem van 8Mbit-es elérésre, amit ők csak úgy simán kérés nélkül, saját kitalációból módosítottak...
Kedden telik le az általam adott 3 munkanap, kíváncsi vagyok, mit tesznek...
Elvileg így felbonthatom a szerződést, hiába van hűségnyilatkozatom 2008.03-hóig, legalábbis remélem. Ugyanis egyoldalúan módosították a szerződést, amibe én nem egyeztem bele, sőt, ezt jeleztem is feléjük...
Ha valaki tud erről valamit, hogy felbonthatom-e ilyen miatt a hűségnyilatkozatom, kérem jelezze...
Üdv mindenkinek..
Norbi.Sz
2007.10.29, 15:07
Naa, semmi különös nem történt az ügyben, mindössze annyi, hogy valami oknál fogva a szolgáltató visszaállította az elérésem 8Mbit-re
Sziasztok!
Légyszíves segítsetek, hogy is van ez!?
Eljöttem a UPC-től, át a TvNetWork-höz. Bár ne tettem volna.
Már előtte is hallottam, hogy milyen aljas húzásaik vannak, de hát amíg az ember nem tapasztalja saját magán, úgy van vele, hogy elcsodálkozik aztán sajnálkozik.
Most velem történt meg, és olyan dühös vagyok, hogy elmondani nem tudom.
A szeptemberi számlámat elfelejtették kiküldeni, amiért most küldtek egy fenyegető levelet, természetesen 1500 ft-tal megemelve. Csodálkoztam is, mert eddig amiket kaptam, mindig időben befizettem, de olyan szemetek, hogy még a leveleket is össze-vissza küldik. Már nem lehet nyomon követni!
Erre ma újra kapok egyet, "a mostani számlámat", 2. felszólítás címén, állítólag 10 nappal elvagyok maradva, és a 10 napi kamat 800 ft. Tehát 7500 ft-ot kérnek rajtam számon!
Amikor mesélték ismerősök, hogy azért jöttek el onnan, mert 1 hetes késedelem miatt 750 ft-ot kértek tőlük, illetve nem kapják meg a csekket, csak a megemelt kamatosat, alig hittem el, erre velem is megcsinálják, már másodszor!
Szerintetek mi a megoldás? Mert ez mostmár biztos, hogy direkt megy, így vasalnak be még több pénzt az ügyfelektől. A UPC-nél 3 év alatt sosem volt gondom (a magas áraikat kivéve), ezeknél 4 hónapja vagyok, és minden hónapra jut valami rossz.
Sosem tudtam megérteni, hogy ha én lopok egy boltból, lecsuknak. De ezek a szemét cégek nyílvánosan meglophatják az embert, és még nekik áll feljebb.
Sziasztok !
Segítségeteket szeretném kérni:
Ez év márciusában rendeltem meg a Chello Extrém csomagot 2 év hűségnyilatkozattal havi 8.900 Ft-ért.
Az adatforgalmam általában 3-400 GB, ami meghaladja az általuk " Fair Play"-nek tartott 250 GB-ot,
ezért július óta a sávszélességemet 90 %-al csökkentik folyamatosan. Miután ök a Minimum csomag
sávszélességét biztosítják, megtehetem-e, hogy csak 3.500 Ft-ot ( a Minimum csomag ára ) utalok át
nekik ?
köszi
kovigyu
Mozigépész
2007.11.13, 17:28
(kovi @ 2007.11.12, 23:57)

Sziasztok !
Segítségeteket szeretném kérni:
Ez év márciusában rendeltem meg a Chello Extrém csomagot 2 év hűségnyilatkozattal havi 8.900 Ft-ért.
Az adatforgalmam általában 3-400 GB, ami meghaladja az általuk " Fair Play"-nek tartott 250 GB-ot,
ezért július óta a sávszélességemet 90 %-al csökkentik folyamatosan. Miután ök a Minimum csomag
sávszélességét biztosítják, megtehetem-e, hogy csak 3.500 Ft-ot ( a Minimum csomag ára ) utalok át
nekik ?
köszi
kovigyu
Nem!
De ha nincs a ÁSZF-ben kikötés az adatforgalomra, illetve annak csökkentésére, akkor nem korlátozhatják, így viszont fel kell hívnod a figyelmüket arra, hogy szerződést szegnek, és állítsák vissza a szerződésben foglaltakat.
Ha nem teljesítik lehet fenyegetőzni, stb... Erről majd az okosabbak!
De ha nincs a ÁSZF-ben kikötés az adatforgalomra, illetve annak csökkentésére, akkor nem korlátozhatják, így viszont fel kell hívnod a figyelmüket arra, hogy szerződést szegnek, és állítsák vissza a szerződésben foglaltakat.
Ha nem teljesítik lehet fenyegetőzni, stb... Erről majd az okosabbak!
Az ÁFSZ-ben az áll, hogy az egymást követő 3 hónap átlaga nem haladhatja meg a 250 GB-ot.
Az én adatforgalmam ezt minden hónapban meghaladja, a 90%-os sávszűkítés ellenére is.
Továbbra is az a kérdés, hogy köteles vagyok-e 12 Mb-es szolgáltatásért fizetni ( 8900 Ft-t ),
amikor csak 1 Mb-t kapok ( 3500 Ft )?
groszfater
2007.11.22, 23:55
Első hozzászólás, kéretik eszerint kezelni. Ráadásul régi téma, de talán érdekes lehet az info.
Az értesítési kötelezettség nem azt jelenti, hogy bedobok a postaládába egy levelet, azután meg a kocsmában egy felest, hanem azt, hogy a lehetőségekhez képest elvárhatóan törekszem az információ eljuttatására a másik szerződő félhez. Ezen az alapon adhatnának le füstjeleket is!
(steam @ 2006.07.28, 16:31)

Szervusztok!
Hat évvel ezelőtt szerződést kötöttem egy műholdas TV szolgáltatóval. Több ellenszenves üzletpolitikai technikájuk miatt nem lopták be magukat a szívembe, viszont más szolgáltató nem tudott a környékünkön szolgáltatni. Ezzel együtt több mint egy évvel ezelőtt betelt a pohár és felmondtam a szerződést.
A szerződés rendelkezik arról, hogy az mindaddig érvényes míg a felek a szolgáltató tulajdonában álló technikai berendezésekkel nem számolnak el. Igen ám, de a drága szolgáltó elkezdett szórakozni és a szolgáltatás helyszínétől igen távol eső helyszínt határozott meg. Ekkor kértem, hogy legyen szíves valami közelebbit. Erre válasz nem érkezett hozzám. Ekkor telefonon érdeklődtem és kaptam egy újabb címet. Csak hogy az adott címen nem volt átvevőhelyük. Hosszas, telefonos beszélgetés után itt lett elég és megnéztem a szerződésemet, amely nem határozza meg, hogy a berendezések visszaszállításának költségei melyik felet terhelik ezért jeleztem, hogy a továbbiakban egy egyeztetett időpontban átvehetik a helyszínen a berendezéseket, vagy kiszállási díj ellenében én is kiviszem.
Ez patt helyzetet eredményezett, majd egyszer csak kaptam egy számla levelet melyből kiderült, hogy mivel nem vittem vissza a cuccokat, ők ismét szolgáltatnak, számláznak, függetlenül attól hogy annak igénybevételére már a nálam lévő berendezések nem is alkalmasak mert idő közben az új chipkártyákat helyeztek üzembe.
A berendezéseket azóta már elvitték - ingyér -, viszont a visszaállított szolgáltatás ellenértékét nagyon szeretnék és olyan szerződés pontokra hivatkoznak ami az általam aláírt szerződésben nincs. És azért nincs mert az általános szerződési feltételek megváltoztak. Csak hogy az én általam elfogadott szerződés nem tartalmaz olyat, hogy a szerződést a felek milyen módon változtathatják meg. Szerintük a szolgáltatás a Ptk. hatálya alá esik

ezért ők levélben értesítgetnek a változásokról, amiket ha nem kapok meg akkor az az én bajom, mert ők nem vállalnak felelősséget az általuk megbízott 3. fél (posta) szolgáltatásaiért.
A cég hozzáállása nem kérdéses, az sem, hogy az eredeti szerződés szerint jó vagyok, viszont az kérdés, hogy érvényes-e rám nézve a megváltozott szerződés, függetlenül attól hogy a szerződés változásának módját az eredeti szerződés nem köti ki?
köszi
Kedves Mindenki!
Elnézést, hogy nem találtam megfelelő topicot, és biztosan nem egyedi a problémám.
Már jópár éve hogy x internetszolgáltató, mely egy kábeltv-s internet szolgáltatója, előfizetője vagyok. Eleinte semmi problémám nem volt, helyi viszonylatban olcsó és jó internetet kaptam a pénzemért. Az utóbbi fél évben viszont a szolgáltatás minősége egyszerűen csapnivaló. Az internet, meseszerűen, "hol van, hol nem van", hol megy, hol pedig akár 1 napig is áll. A szolgáltatók végig sem hallgatják a panaszomat, csak annyit "közölnek" a maguk durva és mogorva módján, a szavamba vágva, hogy a "kollegák dolgoznak rajta", majd lecsapják a telefont. AMikor sikerült a "műszakiakkal" beszélni, és miután végigbogarásztunk minden lehetőséget online, közlik, hogy túlterheltek a vonalak. Amikor megkérdeztem, mikor várható javulás, mert én ilyen szolgáltatásért nem vagyok hajlandó fizetni, azt mondák, hogy Ők nem tudnak mit csinálni, ez már nem az Ő hatáskörük.
A kérdésem az, mielőtt hivatalosan is felkeresem a fogyaztóvédelmet, hogy van-e alapom hivatalos panasz megtételére? Hiszen mint szolgáltató, én legalább is úgy gondolom, köteles kifogástalan minőségű szolgáltatást nyújtani, ha már megfizetem, és nekem az a havi 6000 Ft igenis számít.
Várom a szíves válaszokat, előre is köszönettel.
Szabó Dénes
Mozigépész
2007.12.21, 23:14
(hide @ 2007.12.20, 20:38)

Kedves Mindenki!
Elnézést, hogy nem találtam megfelelő topicot, és biztosan nem egyedi a problémám.
Már jópár éve hogy x internetszolgáltató, mely egy kábeltv-s internet szolgáltatója, előfizetője vagyok. Eleinte semmi problémám nem volt, helyi viszonylatban olcsó és jó internetet kaptam a pénzemért. Az utóbbi fél évben viszont a szolgáltatás minősége egyszerűen csapnivaló. Az internet, meseszerűen, "hol van, hol nem van", hol megy, hol pedig akár 1 napig is áll. A szolgáltatók végig sem hallgatják a panaszomat, csak annyit "közölnek" a maguk durva és mogorva módján, a szavamba vágva, hogy a "kollegák dolgoznak rajta", majd lecsapják a telefont. AMikor sikerült a "műszakiakkal" beszélni, és miután végigbogarásztunk minden lehetőséget online, közlik, hogy túlterheltek a vonalak. Amikor megkérdeztem, mikor várható javulás, mert én ilyen szolgáltatásért nem vagyok hajlandó fizetni, azt mondák, hogy Ők nem tudnak mit csinálni, ez már nem az Ő hatáskörük.
A kérdésem az, mielőtt hivatalosan is felkeresem a fogyaztóvédelmet, hogy van-e alapom hivatalos panasz megtételére? Hiszen mint szolgáltató, én legalább is úgy gondolom, köteles kifogástalan minőségű szolgáltatást nyújtani, ha már megfizetem, és nekem az a havi 6000 Ft igenis számít.
Várom a szíves válaszokat, előre is köszönettel.
Szabó Dénes
1. Az internet nem tartozik tudtommal a FVF-hez.
2. Tértivevényes levélben kérd a szolgáltatás javítását, ellenkező esetben el állsz a szerződéstől.
3. Van ennek is topikja
ITT!