Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Borozó Sarok :)
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Társalgó
Joooe
Na gondoltam legyen egy ilyen is, hátha idetévednek borkedvelő emberek, és tudnak finomságokat ajánlani rolleyes.gif Ebböl az önös érdekből hoztam létre a témát sorcerer.gif

De hogy jó példával járjak elől, mindjárt ajánlanék is valamit a Dél-Balaton környékéről, amit ár-érték arányban nagyon jónak tartok smile.gif

Teljesen véletlenül kóstoltam meg, úgy öltetszerűen vettem le az Opperheim pince borát a polcról, sosem hallottam még róluk. Nagyon kellemes meglepetés volt, egy 2004-es Cabernet Sauvignon, olcsó ára ellenére (1000 Ft alatt volt, 8-900 Ft ha jól emlékszem) nagyon nagyon bejött. Részletes jellemzést nem tudok adni, mert utána még ittunk mást is, és elfelejtettem blush.gif De van még egy üveggel, majd ha felbontjuk, pótolom smile.gif Testessége, savai kifejezetten kellemesek, nagyon tüzes, a fajtához képest illatos, úgy gondolom, kifejezetten érett szőlőből készülhetett (bár 2004 ebből a szempontból nagyon jó év volt ugye smile.gif ). Szóval nekem nagyon bejött, ilyen áron, meg még sokkal drágábban is többnyire csak rosszabb borokat ittam smile.gif
Mindig körberöhögöm azokat, akik puccos módon mindenféle óceánillatot meg frissenvágott fű szagát meg legelő őzike által kettéharapot kucsmagomba illatát vélik felfedezni a borban, szóval nem szeretem máshoz hasonlítgatni a bort, de ez úgy kifejezzeten erdei gyümölcsös illatra emlékeztetett whistling1.gif

Ezek után természetesen elmentem bevásárolni, úgyhogy az összes Opperheim borból ami kapható volt vettem egy üveggel.

Egyelőre a Chardonnay-t kóstoltuk még meg, arról is nagyon jókat tudnék elmondani smile.gif
Különösen a savai nagyon rendben voltak, engem kifejezetten zavar egy borban, ha savakban szegény, attól olyan jellegtelen rolleyes.gif De ez nagyon finom volt, nem is tudom részletesebben jellemezni. blush.gif

Hátra van még itt a bevásárlásból Cabernet Sauvignon Rosé, Sauvignon Blanc és Irsai Olivér, amint kóstolom őket írni fogok róluk. smile.gif
Joooe
(Joooe @ 2006.07.08, 09:47) *
De van még egy üveggel, majd ha felbontjuk, pótolom smile.gif

Hmm a második üvegtől nem voltam annyira lehidalva, bár az árát így is megéri biggrin.gif
Bár ez kapott egy kis szellőztetést ahogy a cimkéjén is javasolják. 2-3 óra szellőztetés után megváltozott az íze, de szerintem nem előnyére, ilyen fiatal bornál ez így nem jó. Átírom a cimkét biggrin.gif Ráadásul a hőmérséklete sem stimmelt, vagy 4-5 fokkal melegebb volt mint ahogy ideális, szóval lehet csak ezek miatt nem ízlett most annyira shifty.gif
Boris
Sziasztok smile.gif

Talán itt a helyem...

Kellemes hetet! smile.gif blink.gif

Joooe
Üdv grog.gif

Írj ha valami jót tudsz mondani teehee.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.