De hogy jó példával járjak elől, mindjárt ajánlanék is valamit a Dél-Balaton környékéről, amit ár-érték arányban nagyon jónak tartok
Teljesen véletlenül kóstoltam meg, úgy öltetszerűen vettem le az Opperheim pince borát a polcról, sosem hallottam még róluk. Nagyon kellemes meglepetés volt, egy 2004-es Cabernet Sauvignon, olcsó ára ellenére (1000 Ft alatt volt, 8-900 Ft ha jól emlékszem) nagyon nagyon bejött. Részletes jellemzést nem tudok adni, mert utána még ittunk mást is, és elfelejtettem
Mindig körberöhögöm azokat, akik puccos módon mindenféle óceánillatot meg frissenvágott fű szagát meg legelő őzike által kettéharapot kucsmagomba illatát vélik felfedezni a borban, szóval nem szeretem máshoz hasonlítgatni a bort, de ez úgy kifejezzeten erdei gyümölcsös illatra emlékeztetett
Ezek után természetesen elmentem bevásárolni, úgyhogy az összes Opperheim borból ami kapható volt vettem egy üveggel.
Egyelőre a Chardonnay-t kóstoltuk még meg, arról is nagyon jókat tudnék elmondani
Különösen a savai nagyon rendben voltak, engem kifejezetten zavar egy borban, ha savakban szegény, attól olyan jellegtelen

Hátra van még itt a bevásárlásból Cabernet Sauvignon Rosé, Sauvignon Blanc és Irsai Olivér, amint kóstolom őket írni fogok róluk.