Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Internetes Törvénysértések Orvoslása
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Vezetékes és mobil szolgáltatók
1, 2, 3
mmbike
Üdv.

Magyarország legnagyobb csevegő oldalán folyamatos törvénysértés van ma is érvényben.
Többen a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületéhez (MTE) fordultunk, de ők mivel nem hatóság, nem tudnak mit kezdeni az üggyel.

A probléma leírása röviden:

Többen azt tapasztaltuk a Chat.hu-n, hogy több embert a moderátorok indokolatlanul megláznak és tiltanak ki. Problémánkat jeleztük a moderátorok vezetőjének, de ennek hatására mi is tiltva lettünk a következő ok miatt: " más moderálásához nincs semmi közöd!". Mivel a Chat.hu adatvédelmi nyilatkozatában azt teszi közzé, hogy figyelembe veszi az MTE etikai kódexét, így hozzájuk fordultunk tanácsért. Az MTE AdHoc vizsgálatot indított az ügyben és a következő határozatot hozta : " ...a Chat.hu több ízben megsértette a hatályos jogszabályokat és a saját moderálási alapelveit..." Forrás: www.mte.hu Szakértői anyagok.
Több hónap telt el a határozat hozatal óta, ami ellen a Chat.hu nem fellebbezett, így halgatólagosan egyet értett a leírtakkal. Ennek ellenére semmilyen változás nem történt. A felhasználókat a mai napig megalázzák a moderátorok, és "személyi tiltást" alkalmaznak. Ez azt jelenti, hogy egy bizonyos feketelistára teszik a felhasználókat, és aki tiltva van azt gyakorlatilag diszkriminálják. A probléma ebben az, hogy a számítógépnél lévő személyt nem lehet azonosítani. Így ha egy családban vagy egy hálózatban többen használják a számítógépet, minden emberre vonatkozik ez a tiltás.
Panasszal éltünk ajánlott levélben, amire az üzemeltető, az oldalán kötelezettséget vállal hogy megvizsgálja az ügyet, és értesítést küld, de levelünket át sem vették.
Jelen pillanatban több ember diszkriminálva van egy olyan szolgáltatásból , ami más ember számára elérhető és ingyenes. Anyagi kár érte azokat a felhasználókat, akik előfizettek a Chat.hu "prémium szolgáltatás"-ára, de indokolatlanul kitiltották őket.
A felhasználóknak alkotmányos joguk is sérül ezzel.
A Cégtárban lévő adatok nem egyeznek a Chat.hu által megadott adatokkal, ezzel félrevezetik a felhasználókat.

Szeretném tudni:
Az interneten meddig lehet elmenni a törvénysértésekkel?
Ki vizsgálja az ilyen törvénysértéseket?
hol tudnám érvényesíteni alkotmányos jogaim?

Válaszotok előre is köszönöm
Iván
Üdv!

Az interneten pontosan ugyanaddig lehet elmenni az esetleges törvénysértésekkel mint mindenhol máshol

Az hogy kitíltottak egy chatfórumról még nem hiszem hogy megalapozná a szólás és véleménynyilvánításhoz való szabadság megsértését vagy annak gyanúját, mivel ezt más fórumokban ( akár itt is megteheted ), ezt egy nem monopolhelyzetben levő magáncég véleményem szerint nem tudja megvalósítani, sőt még talán törvénysértést sem valósít meg. ( Természetesen az esetleg rágalmazás,becsületsértés már igen, ami ahogy néha beleolvastam előfordul ).
A megadott chatfórum feltételezhetően rendelkezik működési szabályzattal, amelyben bizonyosan rendelkezik a kitíltás okairól is, de mivel anyagi kár nem igazán ér, a nem anyagi kár bizonyítása igen komplikált lehet ebben az esetben.

Az mte vizsgálata során feltárt jogszabálysértésekre annak tudatában lehet reagálni, és az esetleges előre kifizetett szolgáltatásokkal kapcsolatos kérdésekre is abben az esetben lehet választ adni, ha nem általánosságban beszélsz róluk hanem egy-egy konkrét eseten keresztül mutatod be.

Egy ilyen nagylétszámú fórum esetén azonban a szolgálató nem igazán van presszionálva arra hogy jól bevált eddigi kitíltási gyakorlatán változtasson sajnos.

A cégtáras adatos kérdést lepasszolnám Ariadne-nak :-)))

Az MTE kódex az valószínüleg a személyes adatok kezelésére vonatkozik, na ha ezeket megsértik akkor ez már lehet törvénysértés, ha mondjuk a kifejezett engedélyed nélkül kereskednek vele.
mmbike
Nem értem.

Akkor ha egy diszkóba nem engednek be egy roma fiatalt, az miért verheti az asztalt?
Ha diszkriminálnak egy internetes fórumról minden indoklás nélkül, az miért nem ugyanez a kategória?
L_Matyi
(mmbike @ 2006.07.18, 19:20) *

Ez azt jelenti, hogy egy bizonyos feketelistára teszik a felhasználókat, és aki tiltva van azt gyakorlatilag diszkriminálják. A probléma ebben az, hogy a számítógépnél lévő személyt nem lehet azonosítani. Így ha egy családban vagy egy hálózatban többen használják a számítógépet, minden emberre vonatkozik ez a tiltás.

Ezt nemigen tudják megtenni, ha törlöd a sütiket (cookie) már nem tudják egyértelműen azonosítani a gépet. Gondolom nem fix ip-címes előfizetésed van.

(mmbike @ 2006.07.18, 19:20) *

Anyagi kár érte azokat a felhasználókat, akik előfizettek a Chat.hu "prémium szolgáltatás"-ára, de indokolatlanul kitiltották őket.

A befizetett szolgáltatás árát/megmaradt összeget természetesen vissza lehet kérni.

(Iván @ 2006.07.18, 20:14) *

Az hogy kitíltottak egy chatfórumról még nem hiszem hogy megalapozná a szólás és véleménynyilvánításhoz való szabadság megsértését vagy annak gyanúját, mivel ezt más fórumokban ( akár itt is megteheted ), ezt egy nem monopolhelyzetben levő magáncég véleményem szerint nem tudja megvalósítani, sőt még talán törvénysértést sem valósít meg. ( Természetesen az esetleg rágalmazás,becsületsértés már igen, ami ahogy néha beleolvastam előfordul ).

Szerintem is ez a helyzet.

(mmbike @ 2006.07.18, 20:43) *

Akkor ha egy diszkóba nem engednek be egy roma fiatalt, az miért verheti az asztalt?

Természetesen te is verheted az asztalt, ezt semmi sem tiltja. bangin.gif
mmbike
akkor mutatok egy apró levelet persze név nélkül:

"Sziasztok.

Meg tudnátok mondani, hogy miért írja ki nekem a chat, hogy "Nincs
ilyen nevű felhasználó vagy szabálysértés miatt inaktiválva lett!"?
Nem csináltam semmi szabálysértést, és regisztrált felhasználói nevem
van."

válasz rá:

"Persze! Tiltott chates vagy. Ne próbálkozzál, senkit sem érdekel a vergődésed."

És 1001 ilyen levelet tudnék másolni ide, akár olyat is aki kérdőre vonja őket mi lesz a szobájával amire előfizetet.
Így kéne működnie manapság az internetes szolgáltatásoknak? Ez cseppet sem szúrja senkinek a szemét?
A következő törvények nem ide vonatkoznak?

1996/LVII.tv. 2.§ szerint: "Tilos gazdasági tevékenységet
tisztességtelenül, " a fogyasztók törvényes érdekeit sértő vagy
veszélyeztető módon, vagy az üzleti tisztesség követelményeibe
ütköző módon " folytatni".

1996/LVII.tv. 21.§ b,c,f,g (Tilos" a forgalmazást a fogyasztók kárára
korlátozni, indokolatlanul elzárkózni" Szolgáltatást függővé tenni
szerződés tárgyához nem tartozó kötelezettségek vállalásától, "
Üzletfeleket indokolatlanul megkülönböztetni);

(1997/CLV tv. 27§ 2 bek.) (2) (E körben a gazdálkodó szervezet
fokozott együttműködésre köteles. Ha a fogyasztó panaszával nem ért
egyet, köteles a fogyasztónak erről haladéktalanul rövid indokolással
ellátott írásbeli nyilatkozatot adni. )

Iván
(mmbike @ 2006.07.18, 19:43) *

Nem értem.

Ha diszkriminálnak egy internetes fórumról minden indoklás nélkül, az miért nem ugyanez a kategória?

A kettő igen távol van egymástól, a roma fiatalt nyilvánvalóan származása miatt nem engedik be, kérlek nem mosd össze a kettőt, mert semmi köze egymáshoz, a caht-ből való kitíltásodnak semmi köze nincsen faji, nemi etnikai, nemzetiségi és származási alapon való megkülönböztetésnek, mely bizony alkotmányos alapjog.
mmbike
Ha nincs megindokolva miért tiltanak ki valakit, az lehet faji is akár, hisz nincs megmondva miért. A roma fiatalnak sem azt mondják hogy azért nem mehet be mert roma.
L_Matyi
Ne érts félre, szerintem igazad van, de legjobb esetben is csak annyit tudsz elérni, hogy megváltoztatják a szabályzatukat, és beleírják, hogy akárkit akármikor kirúghatnak. Ezt meg mint szolgáltatók megtehetik szerintem, ugyanúgy ahogy egy újságot se kötelezhetsz arra, hogy a te olvasói leveledet közölje. De azért várjuk meg, hogy valamelyik okos benézzen ide.

(mmbike @ 2006.07.18, 21:12) *

"Persze! Tiltott chates vagy. Ne próbálkozzál, senkit sem érdekel a vergődésed."

Ez egy bunkó és buta válasz, de bunkónak lenni szabad, sőt butának is. biggrin.gif esetleg azt követelheted, hogy indokolják meg a döntésüket.

(mmbike @ 2006.07.18, 21:12) *

Üzletfeleket indokolatlanul megkülönböztetni

Meg fogja indokolni, hogy szerinte a te hozzászólásod nem tetszik az ottani közönségnek, rossz hatással vagy rájuk biggrin.gif , és ezért kitiltott.

A befizetett pénzed természetesen visszajár, ha volt ilyen, de nem hiszem, hogy kötelezni lehetne arra, hogy visszaállítsa a belépésed. Még egy mobilszolgáltató is megteheti, hogy felmond az ügyfeleinek (ugyan csak 60 napos felmondási idővel, és indoklással), ehhez képest egy csetszolgáltató miért ne tehetné ezt meg.

Ha nagyon mérges vagy rájuk, akkor megpróbálhatod jogi útra terelni a dolgot, de szerintem ez nem tartozik a Fogyasztóvédelemi Felügyelőségre (és tapasztalataim szerint nem is értenek a netes ügyekhez, elnézést a kivételtől), valamelyik ombudsman biztos illetékes ebben az ügyben, de az ő döntése nem kötelező érvényű, kétlem, hogy ilyen előzmények után meghatódnának tőle, így marad a békéltető testület, illetve a pereskedés. Előbbi ingyenes, de azért előtte körül kéne járni jobban a témát, hogy mire lehet majd ott hivatkozni. Ja igen, és ha nem fogadja el a chat.hu, akkor ez is csak ajánlás jellegű lesz. sad.gif
Iván
Erről vitatkozhatunk ha kívánod, de ha közben még 5 nem romát beengednek akkor a bíróság nagy valószínűséggel arra a következtetésre fog jutni az ítélethozatal során hogy az bizony faji megkülönböztetés.

Kérlek hidd el hogy véleményem szerint nem sérült alkotmányos alapjogod, azonban hogy bármire előfizettél és azt indokolás nélkül megszüntették, ebben az esetben nem teljesítették a szerződés rájuk vonatkozó részét, feltételezem hogy ők a szerződési szabályzatukra fognak hivatkozni, amely ezt lehetővé teszi, de feltételezem a kizárást megfelelően dokumentálniuk kell, illetve nyílvántartani

mmbike
Ezt az MTE jogászai írták ahatározatba:
"A Bizottság megállapította, hogy a Chat.hu a magyar jogszabályi keretek között szabadon dönthet arról, hogy milyen szabályokat alkot. Azonban a szabályzat a fórumok és a chatek esetén általános szerződési feltételként funkcionálnak. Amennyiben valamely szolgáltató saját szabályzatát nem tartja be, akkor erre vonatkozóan a felhasználói panaszok megalapozottak"

Ha egy Chat megsérti a jogszabályokat az nem törvénysértés?
L_Matyi
(mmbike @ 2006.07.18, 22:47) *

"A Bizottság megállapította, hogy a Chat.hu a magyar jogszabályi keretek között szabadon dönthet arról, hogy milyen szabályokat alkot. Azonban a szabályzat a fórumok és a chatek esetén általános szerződési feltételként funkcionálnak. Amennyiben valamely szolgáltató saját szabályzatát nem tartja be, akkor erre vonatkozóan a felhasználói panaszok megalapozottak"

Erre írtam neked, hogy egyetértek veled, igazad van, és azt fogod elérni, hogy megváltoztatják a saját szabályzatukat, amiben ezentúl benne lesz, hogy egyéni elbírálás alapján kidobhatnak akárkit. Az meg, hogy megsértették a jelenlegit még egy büntetést se fog maga után vonni, ha nem számítanak "visszaesőnek". Az OK Nyelviskola tucatszám ontotta SPAM-eket, és így is csak egy figyelmeztetést kapott az első alkalommal, pedig ott nem a saját maga által vállalt szabályzatot sértette meg.
Ercsike
Csak egy rövid hozzászólás a témához. Én nem ezen a chat-es oldalon vagyok, de szerintem ugyanaz lehet, hogy valakit a nevéért is kirúghatnak vegyük azt, ha valaki Hitler nevével lét fel. Én bizti eltávolítanám. Persze lehet nem ez volt az ok, de ezis lehetséges.
Ariadne
A Cégtárra vonatkozó megjegyzéshez: ez nem hiteles nyilvántartás, mindenki olyan adatot ír be, amilyet akar. Ha a cégjegyzékben szereplő adatok nem stimmelnek, az már más tészta, az tényleg gond, de ilyenkor is max a cégbirihez tehetsz bejelentést szerintem, sok más lehetőséget én nem látok.

Egyébként egyetértek az eddigi hozzászólókkal, szerintem sem sért alkotmányos jogokat a chatről kitiltás. Nem kell odamenni és kész... Ha mégis úgy érzed, hogy elviselhetetlen sérelmeket okoz, fordulj az Alkotmánybírósághoz, az ő hatáskörük az alkotmányos jogok sérelmének elbírálása.
mmbike
hm... nem értitek a lényeget.
Én egy felhasználó vagyok a 65000 - ből. Példának okáért, érdemes megnézni a Chat.hu saját szobájának honlapját (30-on túl) ahol szintén a moderátorokat kritizálják. Nem ez az oldal az egyetlen, a többit már eltávolította a Chat.hu
Ez a probléma nem csak engem érint, hanem több felhasználót.
De menjünk sorjába.
A Chat kötelezettséget vállal hogy a moderálási eseteket kivizsgálja, amyennyiben ajánlott levelet küldesz. Tudomásom szerint majdnem 250Ft körül van egy ajánlott levél. Ha át sem veszik ugyebár a levelet amit küldök (és nem csak az enyémet nem vették át), akkor teljesen feleslegesen kidobtam az ablakon 250 forintot. Ezt a költséget ki fogja megtéríteni? Tudom hogy nem nagy pénz, de ez pont ugyanaz az eset, mint mikor kitiltanak minden ok nélkül olyan felhasználót aki emeltdíjjas SMS-t küldött a prémium szolgáltatásért.
Ha 65000 embernek csak a 10%-át tiltják ki az sem kevés ember szerintem. Ezzel anyagilag károsítják meg a felhasználókat.
Hogy miért nem megy valaki más csetre ha ez nem tetszik neki?
Talán azért mert én például több mint 6 éve voltam ott, és ismerettséget szereztem. Akár barátokat, akár beszélgetőtársakat. Azért dobjam el az ismerőseim, mert egy gusztustalan cég minden indok nélkül nagyhatalmat játszik naponta a felhasználókkal?
Ha másnak elérhető egy szolgáltatás, ingyenesen, akkor miért diszkriminálhatnak bárkit? Hogyan diszkriminálhatnak ki egy egész családot? Miért lehet megkülönböztetni az embereket?
Most csupa olyan emberről van szó, akik nem sértették meg a Chat.hu szabályzatát.
Nem véletlenül döntött egyhangúan az MTE sem.
Például azt sem értem, a hírközlési hatóság miért nem tesz semmit ebben az ügyben? Még csak a levélre sem válaszolnak ami küldve lett nekik. Ebben az országban milyen joguk van az embereknek ha senki sem akarja őket képviselni?
Captain Crash
(mmbike @ 2006.07.19, 10:33) *

Tudomásom szerint majdnem 250Ft körül van egy ajánlott levél. Ha át sem veszik ugyebár a levelet amit küldök (és nem csak az enyémet nem vették át), akkor teljesen feleslegesen kidobtam az ablakon 250 forintot. Ezt a költséget ki fogja megtéríteni?

Tudod mit? Én megtérítem a 250 Ft-os károdat, ha nem veszik át. smile.gif Nem kell megköszönnöd, szívesen!

Ha 65000 embernek csak a 10%-át tiltják ki az sem kevés ember szerintem. Ezzel anyagilag károsítják meg a felhasználókat.

Ha... Feltételezésekkel kár foglalkozni. Mert, ha nyertem volna a lottón, akkor én is milliomos lennék....

Hogy miért nem megy valaki más csetre ha ez nem tetszik neki?
Talán azért mert én például több mint 6 éve voltam ott, és ismerettséget szereztem. Akár barátokat, akár beszélgetőtársakat. Azért dobjam el az ismerőseim, mert egy gusztustalan cég minden indok nélkül nagyhatalmat játszik naponta a felhasználókkal?

Milyen barátok, ismerősök azok, akikkel csak és kizárólag a chat-en keresztül tudsz érintkezni?

Ne haragudj, de amit bemásoltál ide, az nem döntés, csupány egy általános ténymegállapítás. És miből gondolod, hogy az MTE hivatott eljárni az ügyben? smile.gif

Például azt sem értem, a hírközlési hatóság miért nem tesz semmit ebben az ügyben? Még csak a levélre sem válaszolnak ami küldve lett nekik. Ebben az országban milyen joguk van az embereknek ha senki sem akarja őket képviselni?

Gondolkodj rajta egy kicsit, aztán kérlek mondd meg, hogy a Hírközlési Hatóság mely jogszabály alapján lenne hivatott eljárni.

Ha olyan sok embert ért kár, ahogyan te fogalmazol, akkor polgári peres eljárás keretében érvényesítsétek a jogaitokat, de szerintem teljesen téves úton vagy. Szerintem nem mi nem értjük, hanem te nem vagy tisztában a jogaiddal.
L_Matyi
Picit próbáljad értelmezni amit írtunk, egész családokat NEM tudnak kitiltani, csak egyesével felhasználókat. Nem lehet egyértelműen azonosítani egy gépet az Interneten, legalábbis ha nem engeded, ha mégis rájössz hogyan lehet szóljál, mert milliókat ér ez az információ. :-)

Én egy felhasználó vagyok a 65000 - ből. Példának okáért, érdemes megnézni a Chat.hu saját szobájának honlapját (30-on túl) ahol szintén a moderátorokat kritizálják. Nem ez az oldal az egyetlen, a többit már eltávolította a Chat.hu

Joga van eltávolítani, ő a szolgáltató, azt szolgáltat amit akar. Szerintem se szép dolog, de nem tudsz mit tenni, lehetősége van rá.

"De menjünk sorjába." biggrin.gif

A Chat kötelezettséget vállal hogy a moderálási eseteket kivizsgálja, amyennyiben ajánlott levelet küldesz. Tudomásom szerint majdnem 250Ft körül van egy ajánlott levél. Ha át sem veszik ugyebár a levelet amit küldök (és nem csak az enyémet nem vették át), akkor teljesen feleslegesen kidobtam az ablakon 250 forintot. Ezt a költséget ki fogja megtéríteni?

Ha tértivevényes levelet nem veszik át, akkor van a kezedben egy papír, hogy nem vették át, ez is sokat ér ha bírósági útra terelődik a dolog.

Tudom hogy nem nagy pénz, de ez pont ugyanaz az eset, mint mikor kitiltanak minden ok nélkül olyan felhasználót aki emeltdíjjas SMS-t küldött a prémium szolgáltatásért.

Ezt már többször írtuk, hogy nem teheti, akivel megtette az lépjen fel ellenük.

Ha sikerül bizonyítanod, hogy azért teszik ezt, mert nem akarnak szolgáltatni, vagy így még több bevételhez jutnak, akkor ez joggal való visszaélés, és lehet ellene tenni valamit, de olyan jogszabály nincs ami megtiltaná, hogy kidobjad a regisztrált felhasználóidat. Természetesen indokolnod kell, de jogilag az az indok is megállja a helyét, hogy nem tetszett amit hozzászólt, és szerinte a többségnek se.

Most csupa olyan emberről van szó, akik nem sértették meg a Chat.hu szabályzatát.

Az NHH szokott válaszolni a levelekre, de 30 napos határideje van, mely meghosszabbodik, ha ki kell kérnie másnak a véleményét is, és annak a válaszát is meg kell, hogy várja. Mikor írtál nekik?

Hidd el, értjük a problémát, az MTE döntése jó dolog, de csak polgári peeres úton tudod érvényesíteni az abban foglaltakat. Hiába nem tetszik neked, így szólnak a magyar jogszbályok. Nincs Interetért felelős szerv.
mmbike
Nos, nem a 250 Ft a gond. Hanem a gusztustalan hozzáállás. Valószinüleg felháborodnál, ha egy közértbe azt mondaná neked az eladó miután panaszkodnál neki, hogy"senkit nem érdekel a vergődésed".

Mivel az MTE határozatban az áll hogy "társai" valószinüleg ez nem egy embert takart.

Esetleg olyan ismerősök, akik többszáz vagy több ezer kilóméterre vannak tőlem.

Mivel a Chat.hu arra hivatkozik hogy betartja az MTE etikai kódexét, úgy gondolom őket is érinti az ügy.

Az általam sérteni vélt jogszabályokat leírtam fentebb kérlek olvasd el.
Adatközlési kötelezettségének sem tett eleget a Chat.hu ami szintén törvényt sért.
"...megállapította a Bizottság, hogy a Chat.hu honlapján az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló a 2001. évi CVIII. törvény 4§-ban foglalt adatszolgáltatási kötelezettséget, valamint a személyes adatok kezeléséről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII törvény 12§-át. A panaszolt elérhetőségére vonatkozó adatok hiányosak..."

Szerinted meddig tart ma egy polgári peres eljárás? És vajon milyen eredményt hozna? Nem beszélve a felmerülő költségekről, és a beléfektetett időről.

Remélem választ tudtam adni a kérdéseidre.

Nos, kitiltani úgy tudnak akár egész családot, vagy hálózatot, hogy letiltják a fizikai címét a routernek. Így gyakorlatilag aki nem jártas annyira a számítástechnikába az el van vágva a szolgáltatástól.
A "személyi tiltás" erről szól. Hiába regisztrálsz másik nevet, hiába változtatod meg az IP címed, a fizikai címed ugyanaz marad. Természetesen a "sütik" is nagyban befolyásolják az azonosításod, de akárhogy is nézzük, egy számítógépet többen is használhatnak.

A szobahonlapokat valóban joga van eltávolítani. Ezzel csak annyit akartam mondani, hogy nem én vagyok az egyetlen akit sérelem ért.

Ezt már többször írtuk, hogy nem teheti, akivel megtette az lépjen fel ellenük.

Az az igazság nagyon szivesen bemásolnék ide E-mailt amit a chat.hu írt annak aki kérdést tett fel hogy mi lesz a prémium szobájával amit fizetett, de nem másolhatom be mert hitelrontás lenne.
A lényege röviden az, "a törlés végleges és az is marad"

Szomorú vagyok, mert pereskednem kéne évekig, hogy igazam bizonyítsam. És a legelszomorítóbb az a dologban, hogy azt a Chat.hu is tudja. Mit érnék el vele? Semmit. Így gyakorlatilag nyugodtan megkárosíthatják az embereket, hisz úgysem fog semmi történni.
A legnagyobb baj pedig az, hogy ez tényleg senkit sem érdekel.
Ariadne
Hát igen, az internet szabadsága azt is jelenti, hogy sok egyébként nem fair dolog szankcionálhatatlan marad, de azért az interneten kívül is így van ez. Azt én is értem és látom, hogy nem túl kulturált és meglehetősen etikátlan a viselkedésük, de a bunkóság sajna nem tiltható meg. A saját bulidra azt engedsz be és azt rúgsz ki onnan, akit csak akarsz, te döntöd el. Ha nagyon sértőnek érzed, próbálj beszélni egy ügyvéddel, de nem hiszem, hogy túl sok lehetőséggel kecsegtetne...

A költségekkel kapcsolatban pedig: ha gondod van, nem tudom, miért várod, hogy feltétlenül legyen egy hatóság, aki helyetted megoldja. A fórumon kérdezők egy része ugyanígy gondolkodik, de ez az időszak már elmúlt, a mai világban már igen visszaszorult az állami beavatkozás a legdurvább jogsértésekre, tehát magunknak kell intéznünk a dolgainkat, még akkor is, ha ez pénzbe és időbe kerül. Ez a szabadság ára... Szerintem.
mmbike
Nade ez egy cég. Nem magánember. Vajon a boltokban miért van vásárlók könyve? Kár hogy interneten nincs ilyen smile.gif

Mondjuk úgy, hogy én jelenleg több ember érdekében gyűjtöm az információt.
A legtöbb felhasználó nem állna ki az igazáért, hisz látja előre hogy semmi sem történne, vagy esetleg kiskorú. Ettől őket még képviselhetné valaki
L_Matyi
(mmbike @ 2006.07.19, 11:22) *

Nos, nem a 250 Ft a gond. Hanem a gusztustalan hozzáállás. Valószinüleg felháborodnál, ha egy közértbe azt mondaná neked az eladó miután panaszkodnál neki, hogy"senkit nem érdekel a vergődésed".

Egy boltra teljesen más szabályok vonatkoznak, ezt ne keverjük ide.

Mivel az MTE határozatban az áll hogy "társai" valószinüleg ez nem egy embert takart.

Biztos könnyebben segíteni tudnánk, ha beszkennelnéd ezt az ítéletet, kitakarnád a személyes információkat, ügyintéző nevét, és közzétennéd. Lehet, hogy mi is tanulunk belőle. biggrin.gif

Mivel a Chat.hu arra hivatkozik hogy betartja az MTE etikai kódexét, úgy gondolom őket is érinti az ügy.

Itt jön elő megint, hogy nem tudjuk mi van abban a levélben, kötelezi őket a betartására, vagy ajánlás jelleggel javasolja, hogy "térjenek jó útra".

Az általam sérteni vélt jogszabályokat leírtam fentebb kérlek olvasd el.
Adatközlési kötelezettségének sem tett eleget a Chat.hu ami szintén törvényt sért.
"...megállapította a Bizottság, hogy a Chat.hu honlapján az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló a 2001. évi CVIII. törvény 4§-ban foglalt adatszolgáltatási kötelezettséget, valamint a személyes adatok kezeléséről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII törvény 12§-át. A panaszolt elérhetőségére vonatkozó adatok hiányosak..."

Akkor például forduljál az adatvédelmi biztoshoz, de nem hiszem, hogy ezt arra válaszolták mint amiről itt beszélgetünk, vagyis, hogy kirúgtak téged. A levél ismeretében könnyebben tudunk segíteni neked.

Szerinted meddig tart ma egy polgári peres eljárás? És vajon milyen eredményt hozna? Nem beszélve a felmerülő költségekről, és a beléfektetett időről.

Nagyon sokáig tartana. Ha csak annyi indokod van, mint amit itt felsoroltál elvesztenéd az ő jogászaival szemben. Fizetnél mint a köles. Ezen mi nem tudunk változtatni, ha a chat.hu nem hajlandó olyan jogszabályt megsérteni amelyik például a fogyasztóvédelemre tartozik. biggrin.gif
Ariadne
(mmbike @ 2006.07.19, 11:38) *

Vajon a boltokban miért van vásárlók könyve? Kár hogy interneten nincs ilyen smile.gif

Na ezzel egyetértek, bár úgy érzem, ez a fórum kicsit úgy működik, mint egy panaszkönyv. Én legalábbis körülnézek itt, mielőtt veszek valamit, és beírom, ha valami nagyon jól vagy nagyon rosszul ment, hadd lássa más is. smile.gif
mmbike
Az MTE határozata megtekinthető a www.mte.hu oldalon a szakértői anyagok közt.
Ariadne
(mmbike @ 2006.07.19, 11:43) *

Az MTE határozata megtekinthető a www.mte.hu oldalon a szakértői anyagok közt.

Ez egy önszabályozó testület, nem hatóság, ahogy te is írtad, tehát amit írnak, az egyszerű vélemény lenne egy bíróságon. Attól még nem biztos, hogy lehetne találni olyan jogszabályt, amit sért ez a tevékenység...

szerk: Megvan a döntés, itt van. Ez olyan, mint amilyet a békéltető testületek szoktak hozni, azzal a különbséggel, hogy itt csak kis részben van szó jogszabálysértésről (ez ellen természetesen bírósághoz fordulhatsz), nagyobbrészt etikai szabályokat sért a működésük, de mivel nem tagjai az etikai szabályt hozó szervezetnek, ezért ezt nem lehet szankcionálni.
mmbike
Én abból indulok ki, hogy ezt a határozatot jogászok hozták, de legalábbis egy biztos volt közte biggrin.gif Így ha ők azt mondják hogy jogszabályt sért, én elhiszem nekik, hisz ők tőlem ezt biztosan jobban tudják.
Captain Crash
(mmbike @ 2006.07.19, 11:32) *

Dr. Péterfalvi Attila az Adatvédelmi Biztos, neki írj levelet erről.

(mmbike @ 2006.07.19, 11:32) *

Nos, kitiltani úgy tudnak akár egész családot, vagy hálózatot, hogy letiltják a fizikai címét a routernek. Így gyakorlatilag aki nem jártas annyira a számítástechnikába az el van vágva a szolgáltatástól.
A "személyi tiltás" erről szól. Hiába regisztrálsz másik nevet, hiába változtatod meg az IP címed, a fizikai címed ugyanaz marad. Természetesen a "sütik" is nagyban befolyásolják az azonosításod, de akárhogy is nézzük, egy számítógépet többen is használhatnak.

Nos, a fizikai címedet nem tudják letiltani, mert a te routered fizikai címét nem tudják meg. Ez a hálózati topológiából adódik.
Ariadne
(mmbike @ 2006.07.19, 11:52) *

Én abból indulok ki, hogy ezt a határozatot jogászok hozták, de legalábbis egy biztos volt közte biggrin.gif Így ha ők azt mondják hogy jogszabályt sért, én elhiszem nekik, hisz ők tőlem ezt biztosan jobban tudják.

Akkor nosza, menj ügyvédhez és indíts a szolgáltató ellen pert, jogodban áll, majd a bíróság eldönti, hogy tényleg sértett-e jogszabályt. Bármilyen jogász mondhat bármit egyébként, kivéve a bírót, amikor ítéletet hoz...

szerk: Az ombudsman tényleg jó ötlet Kapitányunktól, bár ne legyenek illúzióid, mmbike, ő sem kötelezhet senkit semmire...
mmbike
Pedig a tárgyaláson pont ez hangzott el, hogy így "véletlenül" egy kisebb falut zártak ki, és csak később tudták meg, hogy az egész település nem tudta használni ez miatt a szolgáltatást.
Persze ez csak elmondott szó, nem lett rögzítve.

Gyakorlatilag ez a bajom, hogy senki nem tud semmit tenni. Évekig pereskedés a semmiért. Csak maradnak a gusztustalan emberek.
Csak annyit látok, hogy esetleg a média le tudja őket járatni, de nem ez lenne a cél.
Szomorú vagyok.

azért mutatok egy érdekes oldalt még:
http://tivi.uni.hu/keret.cgi?/modvita/
Captain Crash
mmbike: Mire a csomagok tőled a chat.hu-hoz eljutnak átmennek néhány routeren, amelyiknek mindegyike kicseréli a MAC address-t. Tehát legfeljebb az utolsó router fizikai címét tilthatták ki. Ha ezt tették elég szakbarbárok biggrin.gif De kifezetten Téged ezzel tiltani nem tudnak! Mert nem is tudják a fizikai címedet. smile.gif Amit tudnak az az IP és a Host.
mmbike
Ettől függetlenül, a UPC fix IP-t használ ha jól tudom.
Ennek ellenére azonnal kitiltanak ha bármilyen néven lépek be a chat-re.
Csaba_20
(mmbike @ 2006.07.19, 11:59) *

Pedig a tárgyaláson pont ez hangzott el, hogy így "véletlenül" egy kisebb falut zártak ki, és csak később tudták meg, hogy az egész település nem tudta használni ez miatt a szolgáltatást.
Persze ez csak elmondott szó, nem lett rögzítve.

Ez lehetséges IP, illetve host tiltással is(sőt, leginkább csak így). A felhasználók MAC address-ét(más néven fizikai címét) nem tudja meg a Chat.hu, ha nem hiszed nézz utána néhány hálózattal komolyabban foglalkozó szakkönyvben.
Captain Crash
Az UPC fix IP (routolt) szolgáltatást tudomásom szerint külön csomagban és megfelelő díjazás ellenében biztosít, az általános csomagokban dinamikusan változó IP címeket szolgáltat. Tehát az UPC nem használ Fix IP címet.
(A DHCP-től kapott IP címek esetében van egy lejárati idő, valamint lehetséges azonos fizikai címhez azonos IP cím kiosztása, amennyiben még szabadnak bizonyul. Ezt érezheted fix-nek.)
mmbike
Én elhiszem, de mégis ki tudnak tiltani végleg. Valamit akkor csak tudnak.
"
22:04 [....] de most nem erröl beszéltem
22:04 [....] hanem arrol ha tiltod a kártyám
22:04 [....] és jóskapista nem tud csetelni
22:04 [moderator xxx] nem a kártyád tiltjuk
22:04 [moderator xxx] hanem téged a szolgáltatónál :-)
22:05 [....] ez hogy müködik pontosan?
22:05 [moderator xxx] ne törődj vele
22:05 [....] de érdekel
22:05 [moderator xxx] elhiszem... mást is érdekelne :-)
"

Kiszedtem a moderátor nevét meg a felhasználó nevét, ne legyen rágalmazás smile.gif
Csaba_20
(mmbike @ 2006.07.19, 12:19) *

Én elhiszem, de mégis ki tudnak tiltani végleg. Valamit akkor csak tudnak.
"
22:04 [....] de most nem erröl beszéltem
22:04 [....] hanem arrol ha tiltod a kártyám
22:04 [....] és jóskapista nem tud csetelni
22:04 [moderator xxx] nem a kártyád tiltjuk
22:04 [moderator xxx] hanem téged a szolgáltatónál :-)
22:05 [....] ez hogy müködik pontosan?
22:05 [moderator xxx] ne törődj vele
22:05 [....] de érdekel
22:05 [moderator xxx] elhiszem... mást is érdekelne :-)
"

Kiszedtem a moderátor nevét meg a felhasználó nevét, ne legyen rágalmazás smile.gif

Annak hiszel, akinek akarsz. Mi leírtuk, hogy mi alapján lehetséges a tiltás. Az általad írt moderátor pedig csak ködösített és hülyeségeket beszélt. dry.gif
mmbike
Nincs lövésem hogy csinálják, de nem is ez a lényeg, hanem az ilyen hozzállás amit művelnek.
Csaba_20
(mmbike @ 2006.07.19, 12:29) *

Nincs lövésem hogy csinálják, de nem is ez a lényeg, hanem az ilyen hozzállás amit művelnek.

Leírtuk hogyan csinálhatják, más módszer nincs rá. A hozzáállásról pedig korábban mindent kiveséztek a többiek. Ha szeretnéd, polgári peres úton érvényesíttesd a jogaid. Egyéb esetben pedig azt ajánljuk, hogy kerüld el az említett chat-et. Rengeteg másik létezik és vannak normálisabbak is.
L_Matyi
(mmbike @ 2006.07.19, 12:29) *

Töröld ki az összes sütit a gépedből (vagy tegyél fel egy másik böngészőt biggrin.gif ), aztán nézzed meg, hogy fel tudsz-e menni a chat.hu-ra. Az IP címedet meg tudod nézni ezen az oldalon: http://whatismyipaddress.com/
Időnként változnia kell, általában naponta direkt megváltoztatják. A szolgáltatónak érdeke, hogy változzon, mert különben senki se fizetne elő a fix IP-címre.

Egyébként is durva megoldás lenne az IP-címes tiltás, hiszen ez azt jelenti, hogy véletlenszerűen kitiltod az adott szolgáltatótól jövő felhasználókat. biggrin.gif
Csaba_20
A UPC-nél szerzett eddigi tapasztalat azt mutatja, hogy nekik valamiért érdekük hosszabb időre fixre venni az IP címeket.

Az IP cím szerinti tiltás nem durva megoldás, ha változó az IP cím egy szolgáltatónál. A véletlen szerű tiltás az esetek elenyésző hányadában fordul elő és IP cím váltással kikerülhető. Éppen ezért az ilyen szolgáltatóknál az IP alapú tiltás nem szokott eredményre vezetni.
L_Matyi
(Csaba_20 @ 2006.07.19, 13:24) *

Az IP cím szerinti tiltás nem durva megoldás, ha változó az IP cím egy szolgáltatónál. A véletlen szerű tiltás az esetek elenyésző hányadában fordul elő és IP cím váltással kikerülhető. Éppen ezért az ilyen szolgáltatóknál az IP alapú tiltás nem szokott eredményre vezetni.

Én is erre utaltam, csak az ellenkező oldalról nézve, azaz az IP cím tiltása, mivel rendszeresen más kapja meg az adott IP címet, egy véletlenszerű tiltás az adott szolgáltató előfizetői között.

(Csaba_20 @ 2006.07.19, 13:24) *

A UPC-nél szerzett eddigi tapasztalat azt mutatja, hogy nekik valamiért érdekük hosszabb időre fixre venni az IP címeket.

Ezt a UPC-ről nem is tudtam, akkor ha korábbi "tulajdonos" kitiltatta magát pár helyről, akkor te se fogsz tudni egy ideig azokra bejelentkezni. Mondtam, hogy durva dolog az IP tiltás. :-)
Csaba_20
Csupán az IP címen való tiltásról igyekeztem megcáfolni, hogy változó IP-s előfizetőknél durva megoldásról lenne-e szó. Úgy vettem ki abból, amit írtál, hogy te annak tartod abban az esetben is. Egyébként pedig nem létezik tökéletes kitiltás, az IP alapú a legmegfelelőbb ilyen esetben.
mmbike
Ez mind rendben van, de mégis mint ahogy a belinkelt kép is mutatja, belépésnél rögtön kidobnak mint "tiltott felhasználó". És akármennyire is durva, bármely családtagom fellép, őt is kitiltják ugyanígy, holott ő még életében is csetelt a Chat.hu-n. Teljesen mindegy mit néznek, sütit vagy IP-t,a lényeg ugyanaz marad. Diszkriminálják az embereket egy ingyenes szolgáltatástól.
Félrevezetik a felhasználókat, ráadásul szándékosan, és nincs rá semmilyen megoldás hogy meg lehessen akadályozni.
L_Matyi
Egy nevemhez hű idézetet hadd tegyek közzé biggrin.gif

(Fazekas Mihály @ 1816.01.12)

Hajdan ütlekkel magyarázták a mi atyáink,
Hogy mi az alsó rend törvénye? kinél az igazság? -
Aki erősebb vólt, ugyan az kényére bitangolt. -
A lepocsékolt nép dühös indúlatja kanóccal
Adta jelét olykor bosszújának; de oroszlány
Szíve kevésnek vólt, hogy mint Matyi visszapofozza,
Ami goromba csapást vett a zabolátlan erőtől.

Azaz továbbra is azt mondjuk, hogy igazad van, a szolgáltató visszaél erejével, de a magyar törvények szerint csak polgári peres úton tudod érvényesíteni ezen jogaidat, vagyis küzdened kell.

Javaslom, hogy első menetben fordulj a békéltető testülethez, az ingyenes, és ha igazat adnak neked, és ennek ellenére a szolgáltató nem állítja vissza a hozzáférésedet, mehetsz tovább. Ez egy jó fórum, hiszen ha nem tesznek eleget az ajánlásuknak, akkor a cég neve és az ügy nyilvánosságra hozható, ami gyakran elriasztóan hat a cégekre.

Ne várjad, hogy adjunk egy telefonszámot, amit ha felhívsz, akkor megoldják a gondodat, ilyen nincs, ez hivatalos levelek írásával, és energia-befektetéssel jár. Ha tényleg hiányolod a haverjaidat, megéri a befektetés.
Pjotr
mmbike, azt hiszem alapvető tévedésben vagy arról, hogy mi jár neked és mi nem.
Ez a chat egy magáncég szolgáltatása, nem közszolgáltatás, nem alapvető alkotmányos jogod, hogy egy magáncég ingyenes fórumán meg tudj szólalni, ennyi erőből beperelhetnéd bármelyik újságot is, hogy nem enegd oda írni...
Azt sem értem, hogy miben vezetnének félre akárkit is?
Amikor oda regisztráltál "aláírtad", hogy elfogadod a moderálási alapelveiket és az oldal használatának a feltételeit.
Milyen alapon kéne egy magáncégnek a saját pénzéből megengednie bármit is neked?
Lehet, hogy igazságtalanul tiltottak ki, de joguk van hozzá.
Ha a polgármester megtiltaná, hogy az utcákon sétálj, akkor sérülnének a jogaid...

(mmbike @ 2006.07.19, 18:47) *

Diszkriminálják az embereket egy ingyenes szolgáltatástól.

Erről van, szó, hogy ez egy ingyenes szolgáltatás, nem fizettél érte, ha hirtelen bezárnák az oldalt, mert nem éri meg nekik, akkor is perelni akarnál.

Az, hogy nem vesznek át egy tértivevényes levelet és az azzal jön vissza, hogy a címzett nem vette át az ugyonolyan mintha átvette volna, bíróság elött semmi különbség nincs a kettő között.
mmbike
Ez nem egészen így működik. Ahhoz hogy nekem ingyenes legyen a chat, ellenszolgáltatásként reklámokat kell fogadnom. Ha nem akarok reklámokat, akkor fizetnem kell érte, tehát nem lesz ingyenes.
A duna plázába is ingyen mehetsz be bármilyen boltba, mégis verheted az asztalt ha kidobnak téged minden indok nélkül.
Azért mert ez az internet, ugyanúgy vonatkoznak ide is a jogszabályok.

Az napilapok nem hirdetik azt, hogy beleírhatsz a cikkekbe ne keverd bele azért.

Azért mert valami ingyenes, még nem biztos, hogy meg kell téged alázzanak.
Lassan ott tartunk, hogy én leszek a hibás azért, mert naponta 65000 embert aláznak meg egy oldalon, és meg merek szólalni.
Csaba_20
(mmbike @ 2006.07.27, 18:54) *

Ez nem egészen így működik. Ahhoz hogy nekem ingyenes legyen a chat, ellenszolgáltatásként reklámokat kell fogadnom. Ha nem akarok reklámokat, akkor fizetnem kell érte, tehát nem lesz ingyenes.
A duna plázába is ingyen mehetsz be bármilyen boltba, mégis verheted az asztalt ha kidobnak téged minden indok nélkül.

Idézd azokat a jogszabályokat, amelyekre hivatkozol "a jogszabályok" alatt.

Az napilapok nem hirdetik azt, hogy beleírhatsz a cikkekbe ne keverd bele azért.

Az üzlethelyiségekben más szabályok vannak, ezért te meg azt ne keverd ide.

Az, hogy nem alázhatnak meg, nem függ valami ingyenességétől.

Lassan ott tartunk, hogy én leszek a hibás azért, mert naponta 65000 embert aláznak meg egy oldalon, és meg merek szólalni.

Lassan ott tartunk, hogy minden létező lehetőséged felsoroltuk, de ahelyett, hogy tennél is valamit, csak ide irogatod a felháborodott hozzászólásaidat. Az ügy egy lépést nem mozdul előre, csak saját és mások idegeit borzolod.
mmbike
Nos, léptem azóta már, írtam a békéltető testületnek levelet de még mindig nem jött válasz rá. Elvileg 30 napon belül kell kitűzni a tárgyalást, ebből még azért van hátra 3 hét.

A jogszabályok pedig a következők:
1996/LVII.tv. 2.§ szerint: „Tilos gazdasági tevékenységet tisztességtelenül, … a fogyasztók törvényes érdekeit sértő vagy veszélyeztető módon, vagy az üzleti tisztesség követelményeibe ütköző módon – folytatni”.
1996/LVII.tv. 21.§ b,c,f,g (Tilos… a forgalmazást a fogyasztók kárára korlátozni, indokolatlanul elzárkózni… Szolgáltatást függővé tenni szerződés tárgyához nem tartozó kötelezettségek vállalásától, …Üzletfeleket indokolatlanul megkülönböztetni);
(1997/CLV tv. 27§ 2 bek.) (2) (E körben a gazdálkodó szervezet fokozott együttműködésre köteles. Ha a fogyasztó panaszával nem ért egyet, köteles a fogyasztónak erről haladéktalanul rövid indokolással ellátott írásbeli nyilatkozatot adni. )

az mte szerint pedig:
„…a Chat.hu honlapján az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló a 2001. évi CVIII. törvény 4§-ban foglalt adatszolgáltatási kötelezettséget, valamint a személyes adatok kezeléséről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII törvény 12§-át...”

Captain Crash
mmbike: Te miért is fizettél? Azért, hogy ne kapjál reklámot? Hát most nagyon nem kapsz. tongue.gif Morbid poén volt, de azért majd várjuk a fejleményeket.
Pjotr

Nem te vagy a hibás, ezt senki nem állította, de nem hiszem, hogy 65.000 embert megaláznának bárhol is, egy kicsit meredek kijeléentés...

Kiváncsi vagyok, hogy mi lesz a vége, mindenképpen írd majd meg a fejleményeket.
A probléma az lesz, hogy elfogadtad, a feltételeiket amikor regisztráltál, az is érdekes lenne, hogy pontosan miért tiltottak ki és milyen indokkal, gondolom, ha perelni akarsz, akkor ezek a megvannak neked lementve, esetleg megnézhetnénk mi is?

mmbike
nos mutatok pár érdekes dolgot.
egy modertúlkapás

nos, lehet számolgatni mennyi ember volt itt tiltva, egy régi moderátor elmondása szerint csak ő egyedül több mint 800 embert némított.
Éshát meg lehet nézni a moderátor vezető hozzászólását:
18:47 [ModBazis] SZERENCSÉTLENEK
18:47 [ModBazis] WHEHE
18:47 [ModBazis] ENNYIRE LÁMA CSAPATOT
18:47 [ModBazis] MÉG NEM LÁTTAM
18:47 [ModBazis] DE MAJD ÉN FOGLALKOZOM VELETEK
18:47 [ModBazis] KIS TÁSKÁK

íme egy log, a következő mondat volt a moderátor belépése elött: " úgy látszik itt a moderátorok sincsennek tisztába a szabályzattal"

22:54 [moderator 300] hi
22:54 [moderator 300] mi bajod a moderátorokkal?
22:54 [G36E] szia
22:54 [G36E] hogy mi?
22:54 [moderator 300] ezt kérdezem
22:54 [moderator 300] miért teszel megjegyzéseket
22:54 [moderator 300] a moderátorokra
22:54 [G36E] mutass már nekem olyan sort a szabályzatba amit megszegnek emberek
22:54 [G36E] mert rohadtul a semmiért tiltjátok őket
22:54 [moderator 300] semmi közöd mások moderálásához
22:55 [G36E] ilyet sem olvastam a szabályzatban
22:55 [moderator 300] még valami?
22:55 [moderator 300] adatvédelem
22:55 [moderator 300] de tudod mit
22:55 [G36E] adatvédelem a személyes adatoknál van
22:55 [moderator 300] a moderátorok sértgetése miatt
22:55 [moderator 300] tiltalak
22:55 [G36E] hol volt itt sértegetés?
22:55 [moderator 300] a chat nem kötelező
22:55 [moderator 300] pláne ha nem ismeed a szabályzatot
22:55 [G36E] én ezt értem
22:55 [moderator 300] nem fogod értékelni őket
22:55 [moderator 300] viszlát
22:55 [G36E] ez építő kritika
22:55 [moderator 300] jah
22:55 [moderator 300] és olvasd el
22:55 [moderator 300] a szabályzatot
22:55 [moderator 300] nem kértük a kritikádat
22:55 [G36E] ha nem írod bele a szabályzatba mit szabad
22:55 [moderator 300] max levélben
22:55 [G36E] és mit nem
22:55 [moderator 300] de akkor sem így!
22:56 [G36E] akkor honnan tudja a felhasználó?
22:56 [moderator 300] ilyen stílusban!
22:56 [G36E] milyen stílusban?
22:56 [moderator 300] a szabályzat világos
22:56 [moderator 300] ha nem érted, az a te bajod
22:56 [G36E] számomra az
22:56 [moderator 300] lesz időd olvasgatni
22:56 [moderator 300] bye bye
22:56 [G36E] ez válasz volt?
22:56 [G36E] ezzel el van intézve?
Megszakadt a kapcsolat!

erre levelet írtam nekik a moderálással foglalkozó címre íme:
Kedves Hölgyem/Uram

Szeretném tudni, hogy moderátoruk miért inaktiválta a nevemet. Kérem
nyújtsanak nekem objektív bizonyítékot arról, hogy megsértettem
volna a csetszabályzatot.

Köszönettel: a "G36E" nicknév tulajdonosa

Válasz:
hi!

A moderátorokat sértegetted, támadtad, értékelted.
Csak azt tudnám, milyen alapon.
Találkoztál már a chat.hu szabályzatával?!

írtam erre is levelet:
isztelt chat.hu munkatárs.

Először is, nem hiszem hogy ilyen lekezelő stílusban írtam volna a
levelem.
Nem kaptam objektív bizonyítékot továbbra sem hogy mivel szegtem
volna meg a csetszabályzatot.
Az a kijelentés pedig, hogy a moderátorok nem ismerik a
csetszabályzatot, az tény, és nem sértegetés. Mivel bizonyíthatóan
olyan dolgokért tiltották ki a felhasználókat, ami nem szerepelt a
szabályzatban.
Kérem magyarázza el nekem milyen moderátori viselkedés az, amit
előző levelemben elküldtem.
A 300-as moderátoruk súlyosan megsértette a chat.hu moderátori
szabályzatát.
Szetretném továbbá megkérdezni, ha ezen az e-mail címen nem tudnak
nekem objektív bizonyítékot mutatni, akkor minek van ez az e-mail cím?
Továbba azt is szeretném tudni miért került inaktív állapotba a nevem,
amikor az első szakaszt a szabályszatból nem szegtem meg.
Azt is szeretném megtudni, hol található a szabályzatba olyan rész,
hogy "a moderáláshoz semmi közöd".?

Előre is köszönöm a válaszát amiben objektív bizonyítékot tud nyújtani,
és megfelelően választ ad kérdéseimre.

Köszönettel: a G36E nicknév tulajdonosa.

Erre már nem jött semmilyen válasz.
Illetve ha a mac adress tiltást válasznak lehet nevezni akkor erre az volt a válasz, hogy kitiltottak mac adress alapján.

És még 1001 ilyen levelezést tudnék mutatni amiket továbbküldtek nekem felhasználók, köztük olyat aki kérdi mi lesz az előfizetésével, stb. Arra is hasonlókat kapott.
Nincs indok kit miért tiltanak, kitalálnak valamit és, ezzel el van intézve.
mmbike
Nos, ha valakit érdekel az ügy, megvolt a Békéltető testület tárgyalás.
A Chat.hu természetesen nem jelent meg a tárgyaláson. Semmilyen indokot nem írt válaszlevélben, hogy miért zártak ki, sőt egyenesen nem is válaszoltak a Békéltető Testületnek. Így az lett az eredmény, hogy nincs eredmény. A Békéltető Testület kijelentette, hogy ők nem tudják semmire sem kötelezni a chat.hu-t. Magyarul, ha akarok valamit, azt csak polgári peres úton tehetem meg. 300Ft-ért viszont senki nem fog pereskedni. Úgyhogy maradhat a gusztustalan viselkedés, ez van.
valaki
Nos, hát mesélhetnék nektek a chat.hu-ról! Én is egy "tiltott" személy vagyok ott. A lényeg annyi, hogy nem szabad egy moderhez sem hozzászólni. Igen! Vannak akik megvették a floodmentességet, korlátlan szobaszámot, és egyéb szolgáltatásokat és mégis visszatérités nélkül törlik a nevüket. Én is csak úgy lettem tiltott hogy írni mertem Modbázisnak. Soha egyetlen levelet nem láttam tőle(amit nem csak én kaphattam), ami egy hangyányi tiszteletet is mutatott volna. Ez az egész csak arról szól, hogy a kezükbe kapták a hatalmukat, és vissza is élnek vele. Persze Bázis mondogatja nekünk, hogy ne egész nap a gép előtt üljünk, közbe ő tölt 12-15 órákat a gépe előtt. Ma már nem ő az oldal "főmoderje", de ott van a háttérben, és még mindig nagy szava van. Olvasnivaló: Vélemény a chat.hu-ról

Ja, és teljesen nem ingyenes szolgáltatás, mert én fizetek a T-online-nak, ami fenttarja az oldalt!
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.