Monster
2007.01.11, 14:58
Üdvözletem! Nekem nem eccer nem kétszer törölték ok nélkül a nickemet. A minap .monster! jel niken akkartam bejelentkezni és az irta ki hogy nincs ilyen nevü felhasználo vagy szabálysértés miat inaktiválva lett Egyböl irtam bejelentés@chat.hu-nak akiktöl a mainapig várom a levelet mert ugyanis rendeltem rá flood menteséget és semmit se örültködtem vele! Eccer visza irtak de akkor is full lekezelöen!! A nyáron egy kicsit meghunyászkodtak akkor mostmár tudom mért este visza az ip-tiltások és a banolások száma!
És némeik azt hiszi magárol hogy övé az egész chat.hu és mindekit ok nélkül némithat persze a pénzt amit a floodmenteségre költötem azz rittig eluszot Szovalszemeét társoság ez a chat.hu
Csaba_20
2007.01.11, 18:14
Vihar a biliben?
A chat.hu-ért te nem fizetsz.
Vagy kifejezetten azért fizetsz a t-online-nak, mert tagja vagy a chat.hu-nak?
Ha nem tetszik, nem kell odamenni és kész.
Ök tartják fent az oldalt és ők hozzák a szabályokat.
Ez a
http://chatponthu.extra.hu/ nevetséges, látszik, hogy egy megsértett kisgyerek írta....
Pjotr ismered te egyáltalán a chat.hu-t? Nem mi? Örülnél ha felmennél csetelni és ok nélkül kimoderálnának? Nem mi? Hát velünk ezt tették! És egyeseknek a pénze is bánja!
" A chat.hu-ért te nem fizetsz.
Vagy kifejezetten azért fizetsz a t-online-nak, mert tagja vagy a chat.hu-nak?"
Nem, nem csak a chat.hu-ért fizetek, de azért is!! Mit gondolsz miből tartják fent? Abból a kis reklámcsíkból ami alul megjelenik? Ne legyél már ekkora madár!
"Ez a
http://chatponthu.extra.hu/ nevetséges, látszik, hogy egy megsértett kisgyerek írta...."
Persze neked nevetséges, mert egy szót sem értesz belőle, és nem is fogsz. Írni ilyet meg az életben nem tudsz majd.
Én azt vettem észre, hogy próbálsz beleokoskodni olyan dologba amihez semmi közöd nincs. Az eddigi hozzászólásszámodat is néztem, biztos mind értelmes, tartalmas comment lehet. Légyszíves ne az írkáljon ide, aki nem is tudja miről van szó!
(Pjotr @ 2007.01.11, 19:42)

A chat.hu-ért te nem fizetsz.
Vagy kifejezetten azért fizetsz a t-online-nak, mert tagja vagy a chat.hu-nak?
- Mik azok a prémium szolgáltatások?
- Olyan kiemelt szolgáltatások tartoznak ide, melyek a szervert nagymértékben terhelik vagy az üzemeltetőnek egyértelmű bevételkiesést jelentenek: a korlátlan szobaszám, a floodmentesség, a reklámcsíkmentesség és az inaktivitás kikapcsolása. Az ezekkel kapcsolatos tudnivalókról bővebben a belépést követő oldalon olvashatsz az 'Előfizetés itt!' linkre kattintva!
A hozzászóló jelezte, bizony olyan felhasználló is sértett az ügyben aki fizetett, itt pedig az üzemeltető feltehetőleg több felhasználó sértelmére nem az általuk kommunkállt szabályok, szerződés szerint járt el. Magyarul szerződést szeget, átverte, megtévesztette a fogyasztót, érdemben lenyúlta a pénzét.
Tetszik nem tetszik, a nem fizető felhasználló is szerződést fogad el amikor belép, ami mindkét fél számára kötelező. Ez a T-Online számára nem csak azért előnyös, mert hirdetést nézel, hanem azért is, mert több felhasználló esetén több vevő jön a prémium szolgálgáltatásokra. Sok munkát, pénzt lehet fektetni egy összehozott közösségbe a felhasználló részéről, ha pedig itt a chat.hu üzemeltetője szerződést szeg, azzal bizony kárt okoz.
Innentől pedig valóban e fórumra is tartozik a chat.hu kérdésének kitárgyalása is.
Előljáróban: Az origo lapcsalád egészére jellemző, hogy a vezető szerep megtartható bevásárlással, érdemben minőségi szolgáltatás nélkül is, ez pedig remek lehetőséget jelent a Magyar Telekom csoportnak, hogy ezeket a szolgáltatásokat bemutatva győzzön meg embereket, cégeket a net elérés, internetes megjelenés fontosságáról. Valamint itt lehet, akár a felhasználó számára igen zavaró (esetleg káros) reklámokkal is demonstrálni mit lehet a neten.
Mindezek mellett az origo lapcsalád és a chat.hu sajátos piaci helyzetben van: A kezdő internetezők jelentős része az itt lévő közösséggel, szolgáltatásokkal szembesül először. Egy tapasztaltabb, esetleg idegen nyelv(ek)et ismerő felhasználló általában továbblép, ez eleve meghatározza a szolgáltatás színvonalát.
Valamint a napi millió problémával küszködő moderátor hangulatára is jelentős hatással van ez a közösség, és így a moderátori túlkapás emberileg érthető. Ezekből következik, hogy nem éri meg nekik fizetett moderátorokat alkalmazni, a moderátorok pedig a saját érdeküket nézik, a saját érzelmeik alapján is döntenek (pl. megint zavar ez a loser...). Tetszik, nem tetszik, így működik.
Ha chatelni akarsz, akkor megvan a lehetőséged, hogy tájékozódj, eldöntsd, hol és milyen módon, milyen feltételekkel tudsz chatelni, saját szobát üzemeltetni, és mérlegelés után válassz. Egyedül rajtad áll, mit választasz. Bennem pl. fel sem merül, hogy a chat.hu-ra menjek chatelni. Webes chatekből is van ezer jobb, de inkább az irc-t választom. Miért? Mert van weblapba építhető kliens is a kezdőknek, de sok és jó kliens, script csomag, stb van a haladóknak, és ez sokat hozzátesz a kényelemhez, a scriptek (és a botok, stb) sok többletszolgáltatásra nyújtanak lehetőséget, az irc hálózatok egymással versenyeznek, a visszaéllések ellen pedig kevés jobb védelem van a versenynél.

Aki a legrosszabb megoldást választja, majd annak az előre látható hibái miatt kiabál, az meg vonja le a kövekeztetést: Ő volt az aki nagyon rosszul választott.
Csaba_20
2007.01.12, 05:01
Az emberi moderátorokkal üzemelő chat mindig diktatórikus rendszer szerint működik. Akkor is, ha szabályok szerint cselekszenek. Ezt vagy felfogja egy chatelő, vagy nem. De szerintem egy bizonyos életkor és értelmi szint felett egyértelműen feldolgozható. Számtalan alternatíva létezik, amivel a chat.hu-t helyettesíteni lehet. Éljetek a választás jogával, többet ér, mint a belinkelt oldalhoz hasonlókat gyártani.
Captain Crash
2007.01.12, 10:43
Amennyiben pedig jogtalannak vélitek azt, amit a chat.hu csinál ne arra pazaroljátok az időtöket, hogy segítőkész embereknek irogattok ilyen stilusban, hanem forduljatok ügyvédhez, és érvényesítsétek a nektek járó jogokat. Nem hiszem, hogy ennél többet bármiben is segíthetnénk, főleg nem ilyen hangnem után.
(TheElf @ 2007.01.11, 23:56)

...Valamint a napi millió problémával küszködő moderátor hangulatára is jelentős hatással van ez a közösség, és így a moderátori túlkapás emberileg érthető...
Számomra nme érthető és nem elfogadható. Ha valaki nem tudja az otthoni problémáit kizárni, indulatok nélkül, elfogulatlanul kezelni az ügyfelet, az ne menjen olyan helyre dolgozni, ahol ügyfelekkel kell bánni. Aki nem tudja magát sem moderálni, az ne legyen modi.
toreki: A moderátor nem dolgozni megy. Önkéntesek. Pont innen ered a gond
(valaki @ 2007.01.11, 22:54)

Pjotr ismered te egyáltalán a chat.hu-t? Nem mi? Örülnél ha felmennél csetelni és ok nélkül kimoderálnának? Nem mi? Hát velünk ezt tették! És egyeseknek a pénze is bánja!
" A chat.hu-ért te nem fizetsz.
Vagy kifejezetten azért fizetsz a t-online-nak, mert tagja vagy a chat.hu-nak?"
Nem, nem csak a chat.hu-ért fizetek, de azért is!! Mit gondolsz miből tartják fent? Abból a kis reklámcsíkból ami alul megjelenik? Ne legyél már ekkora madár!
"Ez a
http://chatponthu.extra.hu/ nevetséges, látszik, hogy egy megsértett kisgyerek írta...."
Persze neked nevetséges, mert egy szót sem értesz belőle, és nem is fogsz. Írni ilyet meg az életben nem tudsz majd.
Én azt vettem észre, hogy próbálsz beleokoskodni olyan dologba amihez semmi közöd nincs. Az eddigi hozzászólásszámodat is néztem, biztos mind értelmes, tartalmas comment lehet. Légyszíves ne az írkáljon ide, aki nem is tudja miről van szó!
Kisbogaram én már akkor is értelmesebb dolgokat írtam amikor te még kósza gondolat sem voltál....
A baj az, hogy én tudom miről van, szó te meg nem....
Azt nyugodtan tudomásul veheted, hogy te nem fizetsz a chat.hu-ért.
Az nem fizetés, hogy megnézed a reklámcsikot....
Ennyi erőből a danobius rádiót is feljelenthetnéd, hogy nem játsza le a zenét amit kértél, pedig te meghallgattada reklámokat is.
De áruld el konkrétam (!) hogy te személy szrint milyen formában és mennyit fizettél a chat.hu használatáért!
Amit azon az oldalon összehordtál, abban a felhasználókról meg a modikról szóló részben sok igazság van, de ami a szabályzatoknál kezdődik az zagyvaság.
Azon látszik, hogy csak egy sértett kisgyerek vagy akit kitettek onnan...
Amit el kéne fogadnod, hogy ezek a chat oldalak nem a te szórakoztatásodra vannak, hanem kemény üzleti célt szolgálnak, valakik sok pénzt öltek bele és sok pénzből tartják fent.
Ezért hozzák ők a szabályokat.
Ha ezek a szabályok nem tetszenek, akkor ne menj oda, senki nem kényszerít rá.
Ha jobbat akarsz csinálni, akkor meg csinálj.
Te nem fizettél semmiért.
Abban vagy hatalmas tévedésben, hogy ez a szolgáltatás jár neked.
Hát nem jár...
Nyilván a modik között is vannak hülyék és olyanok akik el vannak szállva a hatalomtól amit a kezükbe kaptak, de ezzel semmit nem tudsz tenni.
Elmehetsz a polgári bíróságra és kérheted, hogy aktiválják a nickedet.
(TheElf @ 2007.01.12, 17:32)

toreki: A moderátor nem dolgozni megy. Önkéntesek. Pont innen ered a gond
Ezt tudom, de aki nem alkalmas arra, hogy emberekkel foglalkozzon, az ne tegye. A sebésznél sem nézed meg, hogy aznap milyen lábbal kelt.
(Pjotr @ 2007.01.12, 17:47)

Kisbogaram én már akkor is értelmesebb dolgokat írtam amikor te még kósza gondolat sem voltál....
A baj az, hogy én tudom miről van, szó te meg nem....
Azt nyugodtan tudomásul veheted, hogy te nem fizetsz a chat.hu-ért.
Az nem fizetés, hogy megnézed a reklámcsikot....
Ennyi erőből a danobius rádiót is feljelenthetnéd, hogy nem játsza le a zenét amit kértél, pedig te meghallgattada reklámokat is.
De áruld el konkrétam (!) hogy te személy szrint milyen formában és mennyit fizettél a chat.hu használatáért!
Amit azon az oldalon összehordtál, abban a felhasználókról meg a modikról szóló részben sok igazság van, de ami a szabályzatoknál kezdődik az zagyvaság.
Azon látszik, hogy csak egy sértett kisgyerek vagy akit kitettek onnan...
Amit el kéne fogadnod, hogy ezek a chat oldalak nem a te szórakoztatásodra vannak, hanem kemény üzleti célt szolgálnak, valakik sok pénzt öltek bele és sok pénzből tartják fent.
Ezért hozzák ők a szabályokat.
Ha ezek a szabályok nem tetszenek, akkor ne menj oda, senki nem kényszerít rá.
Ha jobbat akarsz csinálni, akkor meg csinálj.
Te nem fizettél semmiért.
Abban vagy hatalmas tévedésben, hogy ez a szolgáltatás jár neked.
Hát nem jár...
Nyilván a modik között is vannak hülyék és olyanok akik el vannak szállva a hatalomtól amit a kezükbe kaptak, de ezzel semmit nem tudsz tenni.
Elmehetsz a polgári bíróságra és kérheted, hogy aktiválják a nickedet.
Az a baj, hogy te ugyanazokat mondod, amit eddig is szajkózott mindenki, és minden moderátor.
Ez az egész olyan, mint pl. a mentők. Ha nem mennek neked segíteni, amikor bajban vagy, akkor jogosan szitkozódol, mert a te adódból fizetik őket. Ugyanezt csinálja a T-online. A havidíjakból beszedett pénzből tartja fent a szolgáltatásait. És ezeket jogosan használhatod is, mert a te pénzedből tartják fenn őket, nem tilthatnak ki egyikből sem! Pláne nem ok nélkül! De mindegy, úgysem fogod megérteni amit mondok neked, mert csak azt szajkózod, hogy neked van igazad, másnak nem lehet. Sokat kaptam már ebből, nem kérek többet köszönöm. Szerintem ne írj többet ebbe a topicba, mert semmi okosat vagy újat nem írtál! Értelmes kommenteket vártam, de megint csak azt kaptam, mint modbázistól.
Ariadne
2007.01.12, 21:05
Én sosem használtam a chat.hu-t, de megnéztem a honlapot, miről is megy itt a "vita" - ne mondjátok már, hogy ti fizetitek, könyörgöm, ingyenes a belépés...

Az, hogy melyik cég a tulajdonosa, és az miből és miért tartja fenn, egészen más kérdés. Akkor mondhatnád, hogy te tartod el a lapot, ha mondjuk belépéshez díjat szednének, de nem ez a helyzet.
Szóval ez egy szabad ország, nem kell odamenni, máshol kell csetelni, ha itt ilyenek. Én is követelhetném, hogy engedjenek be a gmail-be, és lehessen postafiókom (tételezzük fel, hogy nincs) anélkül, hogy valaki meghívna. De ha egyszer a megalkotói így találták ki, akkor ez van, addig kell kaparnom, amíg valaki meg nem hív. Egy honlapot vagy szolgáltatást a működtetője a saját szabályai szerint szabadon nyújthat, eldöntheti, kit enged be oda és kit nem. Amíg nem sért jogszabályt ezzel, azt tesz, amit akar. Nem tudom, mi ebben olyan felfoghatatlan számotokra...
Ariadne: Nézd meg a súgójukat, stb. ott már írnak fizetős szolgáltatásokról amiknek havi díja van.
Igen, az alap chat szolgáltatás ingyenes.
DE ennek ellenére, amikor belépsz szerződést kötsz velük ami mindenkire nézve kötelező.
Azok a jogok amiket a chaten birtokolhatsz ha fizetsz (Igen, FIZETSZ a szolgáltatásért) esetében ugye az eset tisztább.
Ha nem, akkor segítek: Nem a garanciáért fizetsz a Mistralban sem, és tudod mennyibe kerül egy olyan boltot fenntartani, üzemeltetni, hogy annak a jó részét a nem reklamáló visszatérő birka vevőkből fizetik ahhoz semmi közöd, az ő üzletük. Nem?
Ariadne
2007.01.12, 21:22
Rendben, a különszolgáltatásért fizetsz, ha nem tartják be, békéltetők vagy perelhetsz. De megéri? Azt hiszem, ez az az eset, amikor egyértelműen nem. Az ilyen magatartással úgyis maguk alatt vágják a fát... Mondjuk meghallgatnám a másik felet is szívesen, de ennek persze gyakorlatilag nincs esélye. A végső véleményem akkor is az, hogy ott kell hagyni őket, vagy ha valakinek kifejezetten kedve és pénze van erre, beperelni, hogy a kifizetett szolgáltatást nem kapták meg.
Nos megint nam halottam újat. És nem egyszer sértette meg a chat.hu a saját szabályzatát is! Olvasd vissza az egész topicot, hogy tisztán láss. Előbb utóbb tönkreteszi így magát a chat.hu. Ha jogosan moderálnak én se ripálok, de ha ok nélkül veszik el a nickem, akkor mégis mi a francot tegyek? Nem tudok mást tenni csak szóba hozni, polgári pert nem éri meg fizetni. Az a baj, hogy ezekkel beszélni sem lehet. Elvette az eszüket a hatalom. Lehet, hogy velem is ez történt volna, ha a kezembe adják a hatalmat, de mára már látom,hogy mik a hibák, és tudnám javítani őket. Csak sajnos még mindig azok a moderátorok, akik eddig is voltak.
Ja és ha nem az én pénzemből tartják fent a szervert, akkor mégis mi a búbánatból?
Csaba_20
2007.01.12, 21:26
(valaki @ 2007.01.12, 20:53)

Az a baj, hogy te ugyanazokat mondod, amit eddig is szajkózott mindenki, és minden moderátor.
Emberünk rádiót hallgat vezetés közben.
"Felhívjuk hallgatóink figyelmét, hogy az autópályán figyelmesen vezessenek, mert egy őrült a menetiránnyal szemben közlekedik!"
Mire felháborodik az emberünk:
- Mi az, hogy egy??? Mind!!!!...

Ez az egész olyan, mint pl. a mentők. Ha nem mennek neked segíteni, amikor bajban vagy, akkor jogosan szitkozódol, mert a te adódból fizetik őket.
Az a baj, hogy szezon a fazonnal keveredik nálad. A chat.hu nem közpénzekből üzemel és a sürgősségi orvosi ellátással szemben a chat.hu nem jár neked alanyi jogon.

][/b]Ugyanezt csinálja a T-online. A havidíjakból beszedett pénzből tartja fent a szolgáltatásait. És ezeket jogosan használhatod is, mert a te pénzedből tartják fenn őket, nem tilthatnak ki egyikből sem! Pláne nem ok nélkül!
Az általad igénybe vett szolgáltatásokért ellenszolgáltatásként pénzt kér tőled a T-Online. Te az internet-szolgáltatásért fizetsz és a szolgáltató az ÁSZF-ben foglaltak szerint járhat el, mely az előfizetői szerződés része. A Chat.hu az interneten keresztül elérhető ingyenes szolgáltatás, melyet az interneten felül neked pluszban, térítésmentesen biztosítanak számodra. Ha díjköteles is lenne, akkor se mondhatnád, hogy te már kifizetted az internetért a pénzt, ezért nem kérhetnek tőled még pénzt. Nonszensz, amiket beszélsz.

De mindegy, úgysem fogod megérteni amit mondok neked, mert csak azt szajkózod, hogy neked van igazad, másnak nem lehet.
Aki itt csőlátással bír, az te vagy. Sértve érzed magad és ez okozza, hogy szemellenzővel bambulsz a világra.

Sokat kaptam már ebből, nem kérek többet köszönöm. Szerintem ne írj többet ebbe a topicba, mert semmi okosat vagy újat nem írtál! Értelmes kommenteket vártam, de megint csak azt kaptam, mint modbázistól.
Ezen hozzászólás alapján te semmi mást nem vártál, csak azt, hogy gondolataid helyeslésére és közös bólogatásra embereket találj. Sokkal értelmesebb kommenteket kaptál, mint amilyeneket nyújtottál, de amíg a komprimsszumkészséged a béka hátsóját verdesi, nem is fogod észre venni ezeket.
Az ott kell hagyni az nagyon igaz, nem érdemes párszáz forintért pereskedni, ha nincs rá nagyobb károd, de ezzel az erővel apró ügyekben a Mistral is azt mondhatja "kis összegű ügyek kapcsán nem éri meg verni az asztalt"...
Amikor a chat.hu bevezette, hogy fizetős szolgáltatást nyújt, és üzleti alapon működik döntött, ennek a következménye, hogy bizony a szerződés amit a felhasznállóval köt az őt is keményen köti, és felel a moderátoráért is.
Ha én üzemeltetek chatelésre irc servert én is döntök. Pl. úgy, hogy jelzem nem szolgáltatás, nem üzleti alapon működik, csak az én szórakozásomra, ennek megfelelően a szabály az, hogy az a jó ami nekem jó, enyém az utolsó szó. Akinek nem tetszik az csinál magának irc servert vagy elmegy egy másikra. Van egy nagyobb állandó vendégkör akik ezzel együtt, minden reklám nélkül, szívesen jönnek, szívesen maradnak. Tudják, ezekkel a feltételekkel jönnek, mindenki ezeket tartja be, így maradnak.
De pl. én sem küldöm el a fenébe a felhasznállót (nem esne jól nekem sem)... És sem az aol, sem a .br sem a sulinet nincs kitiltva (se K line, se Z line) pedig időnként lehet, hogy az lenne a jobb
Kedves Csaba! Bizony a te kommented nagyon tükrözi, hogy TE egy igazi belevaló ember vagy! Bizonyára sohasem cseteltél a szóbanforgó oldalon, és sosem tapasztaltad ami ott folyik. Nem, nem közös bólogatást kértem, hanem valami megoldást, hátha van olyan. De te megintcsak ugyanazt mondtad, mint ez eddigiek. Okosabbnak hiszed magad. Lehet, hogy az is vagy, de ebben az egyben nincs igazad. Olvasd el az előző kommenteket, amiben logokat is közzétesznek! Mégis mi a véleményed róla? Én például halottam olyat, hogy egy lány azért lett tiltott személy, mert privátozott egy tiltott személlyel. Felmerül a kérdés: Mi jogon nyomozzák le az ő privát beszélgetését? Ha már azt letudták nyomozni, hogy vele beszélgetett, akkor el is tudták olvasni, hogy mit írt neki!(persze letagadják, de belelátnak a privátokba)nMásik eset: engem többször tettek tiltólistára, egyik az volt, hogy valaki küldött egy moderátornak egy generált levelet, modbázis nevében. Az pedig engem vádolt meg vele, közben semmi közöm nem volt hozzá. Igazán megnézhette volna, hogy az IP-cím amiről ment, meg az én IP-m egyezik-e, de ő csak gyanakodott rám, bizonyítani senki se tudta, hogy én voltam(én se az ellenkezőjét), és kidobott, nickemet törölte, és akárhányszor felléptem a chatre, azonnal ki is raktak. Ezekután mégis mit mondjak? És még sok sok ilyen történet van....
Ariadne
2007.01.12, 21:39
(valaki @ 2007.01.12, 21:25)

Ja és ha nem az én pénzemből tartják fent a szervert, akkor mégis mi a búbánatból?
Az már az ő gondjuk, nem kötelesek a felhasználók orrára kötni...
Egyébként nem tudom, mi "újat" várnátok, ennyi az összes lehetőség: perelni, vagy egyszerűen otthagyni őket. Mit vártatok? Hogy lesújt fentről a Nagy Internet Urának keze, és összezúzza a gonosz modikat?
Ha ilyenek, majd megjárják, ha sorban elpártolnak tőlük a felhasználók, ennyi.
A Mistral ellen is lehet perelni akármekkora összegnél, a chat.hu-nál ugyanaz a helyzet - mindenki maga dönti el, mennyi az a küszöb, ami felett már sok...
Csaba_20
2007.01.12, 21:40
TheElf: Mindig a megfelelő módszert kell alkalmazni. Jelen esetben értelmetlen pereskedni, de ugyanúgy értelmetlen olyan gyerekes oldalakat gyártani, mint amit láthattunk. Viszont amennyiben valaki látván, hogy miképp működik az oldal, ott hagyja, akkor megfelelően cselekszik. Ha valóban annyira rossz, akkor bízvány az oda járó emberek képességeiben, csődbe fog menni. Azonban ha a közösség képtelen felismerni, hogy megkárosítják, akkor nincs az a mód, amivel fel lehet nyitni a szemüket, azt kell mondjam megérdemlik. Csak azon lehet segíteni, aki hagyja is magát.
Csaba: Az ingyenes szolgáltatás addig van amíg nem fizetsz a külön jogokat biztosító accountért, de amilyen összegeket hallottam (300 forint) az alapján azt mondom, ha az olcsó üres CD hibás, akkor sem szokás visszamenni a boltba arra hivatkozva, hogy "mindenre" ígértek 1 év garit, és vizsgáltassák be az FVFfel, hogy valóban gyártási selejt, és valóban többe kerül kijavítani (megmentve ezzel a rajta lévő adatot) mint az elállás esete.
Gondold el milyen lenne ezért párezres vizsgállatot kérni
Más kérdés, ha a garancia ígérete miatt drágább CD hibás, és a Mistralban kioktatnak "garanciát vársz ennyiért?" akkor bosszankodsz és nem mész a Mistralba.
valaki:
Itt is megvan a tanulság: A chat.hu olyan, amilyen. Az ottani közösség olyan, amilyen. Ez után nem érdemes odamenni, és küzdeni érte. Nem azért, mert a chat.hu helyesen járt el... Hanem mert aki kicsit is igényes és látja a problémák egy részét, az megvonja a vállát: Van jobb, miért választanám a szart.
Miért fizetnék rendszeresen párszor (pár extráért) párszáz (1 extra joggal rendelkező account felára) forintot egy rossz szolgáltatásért amikor ingyen jobbat kapok, ahol igényesebb emberekkel lehet beszélgetni? Ha ezt a kérdést felteszi valaki magának, már meg is van a megoldás.
Ismerősöknek, blogok látogatóinak, stb. pedig lehet jobbat ajánlani kultúráltan is. A "fikázzuk azt ahova vissza akarnánk menni" típusú savanyú a szőlő típusú extrás összegányolt lap semmit nem ér el, ha jó helyre jársz, jó helyet ajánlasz, stb. az többet ér
Csaba_20
2007.01.12, 21:48
(valaki @ 2007.01.12, 21:37)

Kedves Csaba! Bizony a te kommented nagyon tükrözi, hogy TE egy igazi belevaló ember vagy! Bizonyára sohasem cseteltél a szóbanforgó oldalon, és sosem tapasztaltad ami ott folyik.
Újabb remek elmélet részedről, hogy aki nem ért veled egyet, az még sose chatelt ott és fogalma sincs, hogy mi folyik ott. Csakhogy a valóság teljesen más.

Nem, nem közös bólogatást kértem, hanem valami megoldást, hátha van olyan.
Leírtuk a lehetőségeket, egyértelműen és világosan. Ahelyett, hogy te kérsz folyamatosan másokat az olvasgatásra, talán neked kéne végre látnod is, nem csak nézned,
TheElf: A chat.hu ingyenes szolgáltatás. De vannak lehetőségek bizonyos szolgáltatásaikért fizetni. Utóbbi tartozik az üzleti részbe. De maga az alapszolgáltatás ingyenes.

Nem, nem közös bólogatást kértem, hanem valami megoldást, hátha van olyan.
Van megoldás. Mondtuk is: A chat.hu nem csak azért szar amit mondtál, hanem az ezer más ok miatt is ami miatt kerüljük. Éppen ezért a jó megoldás: Máshol kell chatelni, áthívni a haverokat.
Mondjuk letöltesz irc klienst, weblapodra egy weblapba építhető irc klienst teszel, elhívod a haverokat, és szinte bármelyik irc hálóval jobban jársz, mint a chat.hu féle tákolmányokkal.
Attól még, hogy mi itt bármit mondunk nem lesz a chat.hu egyik moderátora sem okosabb, intelliegsebb, korrektebb. Csak megsértődik, hogy itt is bántják mert nem ért hozzá, indulatos, nagyképű, stb. De te lehetsz okosabb és továbbléphetsz.
A szar szolgáltatások ellen a legjobb eszköz a tiszta verseny.
Csaba_20
2007.01.12, 21:52
(TheElf @ 2007.01.12, 21:50)

A szar szolgáltatások ellen a legjobb eszköz a tiszta verseny.
Így van. Mint mondtam, éljenek a választás adta lehetőségekkel! Választhatnak másikat.
Csaba: Attól, hogy van 1 hónapos korlátozott próbahónap ADSLre (alap kipróbálás ingyenes) még vannak az ADSL előfizetőknek is jogai. Az itt panaszkodó urak jelezték, vásároltak floodmentességet, stb. tehát fizettek az emelt jogokat nyújtó accountért amit adott a szerződéssel megismert feltételek szerint használhattak, de átverték őket.
Talán 300 forinttal. 300 forintért nem jelented fel a Mistralt, ha kevesebbet ad vissza egy drágább notebook vásárlásánál, akkor sem, ha utálod őket, flegmák, bunkók, pont azért mert nem lenne arányos. De egy 50 forint alatti CDn vágnak át 300 forinttal az arányaiban más
(Csaba_20 @ 2007.01.12, 21:48)

Újabb remek elmélet részedről, hogy aki nem ért veled egyet, az még sose chatelt ott és fogalma sincs, hogy mi folyik ott. Csakhogy a valóság teljesen más.
Na akkor te cseteltél ott? Ha igen, akkor is nem volt szerencséd a moderátorokhoz.
@Elf:
Nem megyek át máshova, mert a barátaim úgyse jönnének. Nem mindenki tiltott személy, a chat.hu meg elég jó csetelésre, szép is, stabil is, sokmindenre van lehetőség. Na és Msn-e se mindenkinek van, van aki suliból csetel.
valaki:
ad 1: Az MSN Messenger, Windows Live Messenger és társai (AOL, Yahoo, ICQ féle megoldások) azonnali üzenetküldő és nem chat szolgáltatások
ad 2: A "sokmindenre van lehetőség" kapcsán elnevettem magam, ekkora csacsiságot régen láttam. Számos a chat minőségét alapvetően befolyásoló szolgáltatás hiányzik és cseppet sem nevezhető stabilnak, már egy közepes méretű irc hálóhoz képest sem.
ad 3: Madarat tolláról, embert barátjáról. Ha nálad természetes, hogy a barátok, haverok nem állnak ki melletted, akkor sem, ha jobb rendszert mutatsz nekik, az téged is jellemez.
ad 4: Ha tudod, hogy visszaélések vannak, és utána mész oda, mert neked így is tetszik akkor ne panaszkodj, akkor sem, ha ennél keményebbet kapsz
ad 5: Szerintem akadnak itt akik az örök szeptember kezdete óta várják október elsejét... Nos mi veled kapcsolatban is, a chat.hu kapcsán is mindig úgy érezzük, már megint (még mindig) szeptember van. Viccesen azt mondanám: Vannak megoldások akik 2000 január 1gyel nem kompatibilisek, vannak emberek és szolgáltatások amik meg 1993 október 1gyel nem kompatibilisek. Majd akkor tudunk segíteni, ha te az leszel, addig hiába várod elsejét...
1:Az Msn-el nem arra céloztam, hogy az is chatelés lenne, csak sokan mondták nekem, hogy ha haverjaimmal akarok beszélgetni, akkor hivjam be őket msn-en közös beszélgetésbe!
2:Pl. az, hogy minden szoba egy helyen van, képeket tölthetsz fel magadról, különböző színekkel írhatsz, eleve az egész kinézete jobban tetszik.
3:Az igazi barátok ki is állnak mellettem. Ezek csetes barátok, így is kiállnak, de nekik sincs kedvük átmenni egy olyan oldalra, amelynek nincs jövője. Egyszer volt egy IRC-es szobánk közösen egy haverral, reklámoztuk is, de senki nem jött.
4:De panaszkodom, mert a privát beszélgetésimet is figyelik, és beszélgetéseimet szakitják félbe, azokkal, akiket csak ott érhetek el esetleg. Egyébként egy gyereknek még régen férget is küldtek a gépére, hogy ne tudja használni a chatet.
5:Nem baj, addig csináljuk, amíg rá nem jönnek, hogy ez tényleg nem jó! Volt már egy pár bejelentés! Vannak, akik keresik, kutatják a moderátorok lakhelyét. A főmoderé megvan egy embernek, és nem megverni fogja, és nem is megölni...Tönkre fogja tenni! Csak tudod ezeket elkerülhették volna, ha....
A minden szoba egy helyent webes irc kliensek is tudják.
A képfeltöltés sem megoldhatatlan, de ehhez kell egy kicsit tenni.
Színezés: akad. Akad még file küldés (DCC SEND), servert elkerülő privát beszélgetés (DCC CHAT), notice, automatikus jelzések (ez tud nagyon hasznos lenni), különböző feladatokat ellátó botok, scriptek, teljes testreszabhatóság, szaványos működés, saját oldalba illeszthető chat ablak (java, flash, CGI), tapasztalt operátorok, a privátok kezelésére jobb lehetőségek, user módok, stb.
Ahhoz, hogy jöjjenek az emberek tenni is kell valamit

Amire pedig készültök az bizony törvénytelen, és nem csodálom, hogy akik így állnak hozzá azokat kivágják
Csaba_20
2007.01.12, 23:22
TheElf: És azt nem is említetted, hogy beépített floodvédelem van általában az IRC szerverben.

Legutoljára, amikor még foglalkoztam vele azt hiszem 2 másodperces penalty járt minden hozzászólásért és bizonyos érték felett disconnect. Meg volt egy másik féle védelem, amire hírtelen nem emlékszem. Hiába 4-5 éve volt már. Persze minden rendszernek megvannak a hibái.
valaki: Majd pár év múlva teljesen másképp fogod látni a dolgokat. Nem állok az utadba, vívd meg a felnőtté vállás harcát!
Hááát, a beépített flood védelemre szerencsére nem volt szükség az utóbbi időben. Ha pedig játékhoz kell hosszabb szöveget bemásolni, stb. és ezért gondot jelentene, arra is megvan a megoldás. (Attól függően, nekem kell sokat másolni, vagy mezei usernek)
Csaba_20
2007.01.13, 00:00
Az említett penalty-t egy átlagos felhasználó észre se veszi. Az veheti észre, aki folyamatosan akar hosszú üzenetet bemásolni. Egy idő után el kezd távolodni a szervertől ún. lag-zik.
Ezt tudom, de elég sokan játszanak teszem azt D&Dt vagy hasonló játékot akár ircen is, ott pedig előfordul az, hogy féloldalas leírás megy be copy+paste segítségével
Ha egy irc hálózat ilyen játékosokat céloz meg akkor ott bizony fontos olyan ircdt használni ahol a flood védelem részletesebben szabályozható, és teszem azt a DMnek megfelelő connection classt biztosítani (jelszóvédett I line pl. megoldás)
De pl. ha nekem van szükségem rá akkor az /oper parancs megoldja, mert flood védelem megfelelő flaggel rendelkező opert nem korlátoz...
Csaba_20
2007.01.13, 00:26
Ebből mi látszik? Speciális esetekre is van megoldása az IRC-nek.
(TheElf @ 2007.01.12, 23:06)

Amire pedig készültök az bizony törvénytelen, és nem csodálom, hogy akik így állnak hozzá azokat kivágják

Az nem az én dolgom, nem én csinálom, de gondolom megvan az oka. A chaten nem csak ezek mennek, nickeket lopkodnak(pl egyszer egy modi átírta egy user jelszavát, hogy csak ő használhassa), személyes infókat lopnak el, adnak ki, mind modik, mind userek. Egyesek sokkal nagyobb háborút vívnak.
Amúgy pedig most nem kell leírni az IRC előnyeit, mert úgyse fog senki átmenni oda a chat.hu-ról. Max egy pár ember, de azok is visszajárnak még attól. Meg az egy csomó embernek bonyolult. A chat.hu meg egyszerű, mint a pont, nemhiába a legforgalmasabb chat oldal Mo-n.
Valaki: Az, hogy igénybe vetted a fizetős szolgáltatást még nem ad védettséget. Attól ugyanúgy kitilthatnak. Ha te "jogosan szitkozódol" akkor ők meg jogosan tiltanak ki.
Ha újat akarsz hallani, keress meg egy ügyvédet. Ha nem röhög ki, akkor elmondja, milyen lehetőségeid és esélyeid vannak. Vagy lehet küldeni a T-akárkinek egy tértis levelet, amiben leírod a panaszodat (nem fikázva) és kéred vissza a visszajáró pénzt, vagy hogy vegyenek vissza, és nézzenek a modik körmére. A többi lehetőséget már rég leírták a többiek. Bár azután, amit
itt írtál nem csodálom, hogy kitiltottak. Meg ahogy itt a törzstagoknak
válaszolsz a 8 hozzászólásoddal, lehet, hogy mégiscsak volt okuk kitiltani.
Arról, hogy figyelik a privát hozzászólásaidat: a gugliban olyan reklám jelenik meg oldalt, ami a leveled tartalma. A multkor valami privát levelem olvasásakor vettem észre. Így keresik a célcsoportot?!Háború van a chet.hu-n? Háborúban nem visszalőni kell, hanem kimaradni belőle.
TheElf: Azért ilyen "olcsó" a fizetős szogáltatás is, mert bele van kalkulálva a modik által nyújtott (nem)szogáltatás is.
Csaba_20
2007.01.13, 01:36
(valaki @ 2007.01.13, 00:57)

Az nem az én dolgom, nem én csinálom, de gondolom megvan az oka. A chaten nem csak ezek mennek, nickeket lopkodnak(pl egyszer egy modi átírta egy user jelszavát, hogy csak ő használhassa), személyes infókat lopnak el, adnak ki, mind modik, mind userek. Egyesek sokkal nagyobb háborút vívnak.
Amúgy pedig most nem kell leírni az IRC előnyeit, mert úgyse fog senki átmenni oda a chat.hu-ról. Max egy pár ember, de azok is visszajárnak még attól. Meg az egy csomó embernek bonyolult. A chat.hu meg egyszerű, mint a pont, nemhiába a legforgalmasabb chat oldal Mo-n.
Erre azt szokták mondani, hogy "és ekkor Andersen becsukta a mesekönyvét..."
Könnyű szavakkal dobálózni, hogy "személyes infókat lopnak és adnak ki", de amíg ezt nem bizonyítod, csak rágalmazol. Igaz ezt nehéz felfogni fiatal fejjel, hogy komoly szavak.
Az IRC nem egy hely, hogy "át kelljen rá menni", hanem egy kommunikációs protokoll. Attól, mert maga a protokoll bonyult és kevesen értik meg, egy megfelelő kliens ugyanúgy egyszerű lehet. Mint ahogy az is némelyik. Azért mert neked nincs kedved váltani, ne akard már megindokolni, hogy miért sz*r az, ami jó.
Ha ennyire szereted a Chat.hu-t, akkor járj oda. De akkor ne sírd tele a párnád, hogy mennyire rossz. Gondolom ha már beleléptél, akkor igyekszel kikeveredni belőle, mintsem panaszkodva továbbra is benne álldogálni. De persze tévedhetek...
Csaba: Az hogy a srác nem kompatibilis az 1993. Október 1. vagy későbbi dátumokkal az itt a fő gond, nem?
Csaba_20
2007.01.13, 02:32
Majd felnő egyszer...
Az Október is eljön egyszer...
(toreki @ 2007.01.13, 01:08)

. Meg ahogy itt a törzstagoknak
válaszolsz a 8 hozzászólásoddal, lehet, hogy mégiscsak volt okuk kitiltani.
Ajjaj! Most jön majd a vita, amit minden fórumon megtalálni! Hogy valakinek nagyobb a szava, meg okosabb, mert neki több hsz-e van!

Hova süllyedtünk?
Na most, nem nekem kell felnőnöm, hanem azoknak az agybeteg moderátoroknak, akik folytosnosan kiakarnak tolni a userekkel. És bizony úgy csinálják, hogy nekünk ne legyen bizonyítékunk! Mert ugyebár a mi logunkra azt mondják, hogy hamisítvány, az igazi logokat meg ők törlik! Szóval még ügyvédhez sem lenne érdemes elmenni emiatt, mert nincs semmi kézzelfogható bizonyíték.
Elf te meg nagyon rávagy kattanva erre az Októberes témára! Nem tudom, de szerintem lenéztek engem. És ha elkezdek szitkozódni, engem raknak ki innen, nem titeket, pedig ti provokáltatok. Bezzeg ti ittmaradtok, mert már törzstagok vagytok, így veletek nem bán annyira galádul a moder vagy admin. Ez azért kicsit hasolnlít a chat.hu-s szitura. Lenéznek azért, mert ők többet cseteltek, mert ők moderátorok, mert ők a társaság tagjai. Ti sem adtok nekem semmiben igazat. Kár volt ide írnom egyáltalán. Megyek sírok egyet az ágyamban, aztán fejbelövöm magam. Lehet folytatni a fikázásomat, nehogymár valaki értelmeset is írjon! Csak röhögni járok majd ide vissza...
Csak magadon röhöghetsz.
Nem tűnik fel, hogy akárhová fordulsz ide a jogifórumra és más fórumra mindenhol csak azt kapod amit itt.
Hogy nincs igazad, a chat.hu nem jár neked alanyi jogon és ha nem tetszik ne menj oda.
Elismertük, hogy a modik között biztos van aki nem odaillő.
De ettől neked még nem lesz alkotmányos jogod egy magáncég szolgáltatását használni.
Innen csak akkor fogsz kikerülni, hogyha káromkodsz vagy valami teljesen ide nem illőt fogsz csinálni.
Ha a chat.hu így áll hozzá a felhasznáűlókhoz amint irod (bár ezt kétleném) akkor meg örülj neki mert elöbb-utóbb senki nem fog odamenni.
Dehogy megismerjük a másik oldalt is meghívtam a chat.hu-t is ide.
Majd meglátjuk, hogy bekapcsolódnak-e a vitába.
Captain Crash
2007.01.13, 10:23
valaki: Légyszíves, emeld fel a feneked! Lépj 3 lépéssel hátrébb a géptől, és menj ki, a szabadba, mozogj egy kicsit, lenyugodsz, átgondolod, amiket sérelemnek vélsz és rájössz, az élet nem ragadt le annál, hogy moderátorokon hergeld magad, továbblépsz rajtuk és éled egyébként sem gondtalan életed. Vagy, tovább hergeled itt és mindenhol máshol a segítőkész embereket, merthogy mindenki rossz ember, aki véleményeddel, indulatoddal, álláspontoddal nem ért egyet, s pár év múlva agyérgörcsben elhunysz, majd a sírodra rávésik, hogy: "ugye, megmondtam!".

Amúgy nem ismersz minket, s csomó olyat írsz rólunk, amik nem fedik a valóságot, s bár nem tudom, hogy ezzel mit szeretnél bizonyítani, de ha a saját problémádon tovább is látsz majd egyszer, akkor szívesen látunk a következő találkozónkon! Nem is olyan sokára lesz a következő.

Bizonyára szeretnél találkozni azokkal az emberekkel személyesen is, akikkel itt most internet mögül vitatkozol...
(valaki @ 2007.01.13, 05:05)

És bizony úgy csinálják, hogy nekünk ne legyen bizonyítékunk! Mert ugyebár a mi logunkra azt mondják, hogy hamisítvány, az igazi logokat meg ők törlik! Szóval még ügyvédhez sem lenne érdemes elmenni emiatt, mert nincs semmi kézzelfogható bizonyíték.
Ha törlik a logokat, akkor nincs bizonyítékuk arra, hogy okuk volt kizárni.
Szerintem te provokálod a többieket, ezért is írtam. De ezért még nme fogunk kirakni, max moderálni a hozzászólásaidat, ha nagyon szükség lesz rá. Az "agybeteg moderátorunk" meg egy igazi vadállat. Ugye Joooe?

viszont mi magunk is moderáljuk, ha esetleg ő száll el. Ez itt ilyen fórum. Nem chathu.
Értrelmeset már írtak többen, több lehetőséged is van, csak meg kellene keresned a hozzászólásokban.
Húúú, ez a valaki még nem hallott 1993 szeptemberről, és októberről

Meséljünk neki?
De van egy jobb kérdésem: Kit érdekelnek sokkal komolyabb Internetes törvénysértések?
Áhh! Mondtam, hogy csak röhögni járok ide vissza! Nem is írok már semmit, mert úgyse kapok olyan választ, ami nem lenéző stílusban írodott. Tisztára, mint modbázis. Na Offtopic.
(toreki @ 2007.01.13, 14:29)

Az "agybeteg moderátorunk" meg egy igazi vadállat. Ugye Joooe?
Vigyázni mert harap is!

(valaki @ 2007.01.13, 19:06)

Áhh! Mondtam, hogy csak röhögni járok ide vissza! Nem is írok már semmit, mert úgyse kapok olyan választ, ami nem lenéző stílusban írodott. Tisztára, mint modbázis. Na Offtopic.
Egyébként én megértelek, én is éreztem már úgy hogy a fél világ szemben áll velem olyan dologban a mit kurvára igazságtalannak éreztem

Fogalmam sincs a te esetedben kinek van igaza, de a legjobb tanács ennek kapcsán: hagyd a picsába!

Tényleg nem érdemes ilyen chat-es hülyeségen ennyire beizgulni.
Remélem nem veszed személyes sértésnek, egy jó haverom szokta mondani, ha valami hülyeségen verem magam:
"Irigylem a problémáidat!"
Szerintem vedd magadra

szerk: Hmmmm bocs a fogalmazásért, remélem megúszom a moderátor haragját
Jól van mindegy. Hagyjuk. Ne folytassuk ezt a témát, mert csak egymás heccelése az egész. Bocsi.
Ariadne
2007.01.13, 21:19
Nem tudom, fogtad-e, de itt mindenki segíteni igyekszik neked, nektek...