Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Dect Telefon By Btech Kft.
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Műszaki cikkek
Besugo
Tisztelt Fogyasztóvédelem!

A minap az egyik Auchanban szerettem volna Dect telefonkészüléket vásárolni. A személyzet rendkívül segítőkész volt, 5 készüléket próbáltunk ki, egyik sem működött. Mi több, volt olyan készülék ami karcos volt, az original gyári!!! csomagolásból kivéve, ill. volt aminek a memóriája már tartalmazott nevet, telefonszámot.

Ekkor már rákérdeztem, hogy a termék be van e vizsgáltatva, amire nem tudtak választ adni...

Innentől elálltam vásárlási szándékomtól és szeretnék valahol ennek utána járni. Előfordulhat, hogy egy hipermarket használt készüléket forgalmaz? Esetleg tudtukon kívül így kerültek a termékek beszállításra, használtan és bevizsgálás nélkül? Véleményem szerint egy alapos kivizsgálás elkéne ezen termék körül. Az importőr a Btech Kft. Bp. 1101. Kőbányai u. 49b. www.btech.hu itt meg lehet tekinteni a csodaterméket.

Mit lehet ilyenkor tenni a továbbiakban? Hová tudok fordulni panaszommal?

Várom szíves válaszát!
Ariadne
Ugyan én nem vagyok a fogyasztóvédelem, sőt ezen a fórumon senki sem az, de azért eszembe jutott erről egy másik eset. Pont néhány napja írt ide valaki, hogy az Auchanban vett mosógépe használt volt... rolleyes.gif
Besugo
Igen, pont most olvastam a mosógépes sztorit.

Az Ok, hogy az Auchant elő lehet venni, de a telefon importőrét vajon nem lehetne? Nem tartom valószínűnek hogy az Auchan használta volna a készülékeket, de erről meg is fogunk bizonyosodni. Van ennek a Kft.nek egy bemutató terme, ott is megpróbálunk vásárolni ilyen készüléket. Ha ugyanez a probléma fennáll, akkor ott a ludas. A bevizsgáltatás jól tudom, hogy az importőr kötelessége lenne?
L_Matyi
(Besugo @ 2006.07.26, 10:29) *

volt aminek a memóriája már tartalmazott nevet, telefonszámot.

Ez akkor is előfordulhat, ha már másnak is bemutatták a készüléket, és az illető mielőtt kipróbálta beletette a kártyáját, ezek az "intelligens" készülékek, ha új kártyát találnak, kérdésre vagy automatikusan, importálják az ott található neveket. A karc viszont elég gyanús. biggrin.gif
Besugo
Ezek nem kártyás telefonok, sima vezeték nélkül asztali telefonok.

A karcon túl még gyanús lett, hogy a Btech matrica leválik, mit találtunk alatta. Tele2 szitázott logot unsure.gif

Megnéztük a kőbányai úti boltban is és hát ott is uezt tapasztaltuk. Ez fogyi védelem, vagy kermi ügy? Ja merthogy a készülékben van adóvevő és természetsen nincs bevizsgáltatva.

Mi több az új auchan újságban 3-tól ez a készülék meg vmi hangfalszett ugyanettől a szállítótól lesz akcióban, mintha ezek után nem lenne bizodalmam feléjük...
L_Matyi
(Besugo @ 2006.07.31, 10:09) *

Ez fogyi védelem, vagy kermi ügy?

Kermi, ahogy régen létezett, nincs már, sőt azt hiszem megvette a TÜV az egészet, most már csak egy, a sok vizsgálóintézet közül. Az FVF-nek jelentsed be, hogy használt készülékeket árulnak újként, illetve ha nincs a magyar/európai piacra engedélyezve, az az NHH hatásköre lenne, de majd az FVF továbbküldi. Van rajta CE jelölés?
Besugo
Igen TÜV lett, de foglalkoznak ám vele, az ismerősöm most tette meg a bejelentést
devil.gif

Hú ennyire nem vagyok járatos, mi az a CE jelölés?

Nekünk annyit mondtak az osztályon (auch. műszaki), hogy minden adóvevővel stb. felszerelt készüléket be kell vizsgáltatni, alkalmas e hazai forgalmazásra. Momentán tájékoztattal, hogy ezen cég egyik terméke sincs bevizsgáltatva, sok velük a gond, nem ajánlja. Sőt belső infok alapján tudja, hogy elég gázok lehetnek a BTECH cég körül, mert visszavonatták a walkie-talkie termékeiket is, szintén hazai bevizsgálás hiánya miatt. Nekik azt mondták, a gyártó rendeltette vissza, de ez csak tévhír, hogy eltereljék a figyelmet a hiányosságukról.
L_Matyi
(Besugo @ 2006.07.31, 12:00) *

Hú ennyire nem vagyok járatos, mi az a CE jelölés?

A CE jelölés legtöbb esetben egy matrica szokott lenni, valahol a készüléken.

"Az Európai Unió belső piacán csak azok a termékek hozhatók forgalomba, amelyek a rájuk vonatkozó termékbiztonsági követelményeknek és irányelveknek maradéktalanul megfelelnek.
A CE (Conformité Européenne) jelölés feltüntetése a terméken azt jelenti, hogy az maradéktalanul megfelel a fent említett irányelveknek, tehát biztonságos, s erről az előírt módon meg is győződtek. A CE jelöléssel ellátott termék az Európai Unióban bárhol szabadon forgalomba hozható."
(www.pmkik.hu)
Kenderice
(Besugo @ 2006.07.26, 10:29) *

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

A minap az egyik Auchanban szerettem volna Dect telefonkészüléket vásárolni. A személyzet rendkívül segítőkész volt, 5 készüléket próbáltunk ki, egyik sem működött. Mi több, volt olyan készülék ami karcos volt, az original gyári!!! csomagolásból kivéve, ill. volt aminek a memóriája már tartalmazott nevet, telefonszámot.

Na elmondom, hogy ez multiknál hogyan megy.
Ha valaki megvesz valamit és pár napra rá (vagy aznap) visszaviszi mert rossz, akkor kap egy másikat automatikusan. És hogy mi lesz a rosszal? Vissza a dobozba és vissza a polcra. Majd valaki megveszi megint.
Azért írom ezt, mert személyes tapasztalatom van az ilyesmiben. Vettem valamit a media marktban, amit sajnos ki sem bontottam akkor. A vevőszolgálaton kitöltötték a garijegyet. Otthon próbálnám használni, de bizonyos funkciói nem működnek. Jobban megnézve a dobozt kiderül, hogy van az alján KÉT, előző vásárlási időpontokra szóló kitöltött garanciajegy! Még arra is lusták voltak, hogy kivegyék belőle!
Besugo
Köszi az infot, na valszeg ez nem volt rajta, azért is nem volt ismerős.

Amúgy újabb fejlemény, hogy a Kermin egyéb okokra is hivatkozva továbbította az ügyet a Fogy.védelemnek és a Hírközlésnek is, mert számos feltétel hiányzik a forgalomba hozatalhoz és nem csak ennél a terméknél, mint kiderült...

Igen, már ez is ismerős sajnos sad.gif

De itt mint kiderült a forgalmazó Btech Kft. a ludas, még belső infok is kiszivárogtak az áruházak felé, úgyhogy csúnyán megüthetik a bokájukat. Eleve használt készüléket dob piaca az auchan tájékoztatása nélkül, ugyezeket árusítja saját értékesítési pontján is, ráadásul a termékek nem felelnek meg a hazai előírásoknak, tehát több sebből is véreznek...

Gondolom emiatt lesz egy kis ejnye-bejnyében részük ill. nem tudom, de én ha osztvezető v. beszerző lennék egy multinál, tudira nem tartanék igényt a továbbiakban a beszállításukra!!!

.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.