Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Nyelvvizsgaközpont Kötelezhet Fizetős Házivizsgára?
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Egyéb
radar
A kérdésem az, hogy ha egy nyelviskolába járok nyelvvizsgaelőkészítő tanfolyamra, aminek ugyebár az a feladata, hogy felkészítsen a nyelvvizsgára (amit nem náluk fogok csinálni), kötelezhet-e arra, hogy fizessek az ő kötelező házivizsgájukért, aminek valójában semmi tétje nincs, illetve szerintem az ára a kurzus árában kellene, hogy legyen.
Captain Crash
Amennyiben semmilyen tétje nincsen, úgy ne menj el rá. Nem kell részt venned sem rajta, a részvételre nem kötelezhet. Amit pedig nem vettél igénybe azért fizetned sem kell.
L_Matyi
(Captain Crash @ 2006.08.05, 16:14) *

Amit pedig nem vettél igénybe azért fizetned sem kell.

Kivéve persze, ha a jelentkezéskor vállaltad/aláírtad, hogy erre te jelentkezni fogsz, és tudtad, hogy ez mennyibe fog kerülni.
Captain Crash
L_Matyi: Imádom, amikor kiragadsz egy-egy mondatot a mondani valómból és belemagyarázol dolgokat! ermm.gif
Csaba_20
Véleményem szerint az a szerződés is vitatható, amelyik a nyelvvizsgára való felkészítő tanfolyam díja mellett kötelezően előírja egy vizsga megtételét, ami pénzdíjas. Márpedig a kérdező szerintem ilyen esetre gondolt. Tehát a nyelvvizsgára való felkészítés feltételeként szabták, hogy kötelezően plusz összegért részt kell vennie egy olyan vizsgán, ami számára semmilyen plusz szolgáltatást nem jelent.
L_Matyi
(Csaba_20 @ 2006.08.06, 01:32) *

Véleményem szerint az a szerződés is vitatható, amelyik a nyelvvizsgára való felkészítő tanfolyam díja mellett kötelezően előírja egy vizsga megtételét, ami pénzdíjas.

Igen, ez szerintem is így van, amennyiben akkor nem választhatott, hogy kéri-e, vagy sem.
Csaba_20
Ha csak a felkészítéssel együtt dönthetett arról, hogy vizsgát is tesz-e, akkor sz*r van a biliben. Mert ezt árukapcsolásnak hívják, ráadásul olyan szolgáltatást fizettet meg a fogyasztóval, amire valójában nincs is szüksége.
Pjotr
Nincs sz*r a biliben, ha tényleg tájékoztatták előre, hogy ennek a tanfolyamnak a része ez a vizsga és ennyibe fog kerülni.
Ez nem árukapcsolás, (szerintem) mivel nem kötelező befizetni a tanfolyamra.
Ha azonban nem tájékoztatták előre...
Ha utólag akarnak erre kötelezni a tanfolyam végén és nem írtál alá olyat amiben ez szerepel, akkor jelezni ekkll feléjük, hogy nem mész el rá és hiába ugrálnak, nem kell kifizetni.
Csaba_20
Igazából látni kéne az eredeti szerződést. Ha nem tűntették fel külön összegként - bár az illető leírásából külön számszerűsíthető összegként sikerült értelmeznem az említett vizsga díját -, akkor természetesen nem lehet a vizsgát nem fizetni(hiszen nem is tudjuk mennyit kéne nem fizetni így). De amennyiben a korábban általam vázolt eset áll fenn, úgy véleményem szerint nem szabad. Egy szolgáltatást egy olyan fizetős szolgáltatáshoz kötni, ami semmiféle haszonnal nem jár a fogyasztó számára, nem lehet. A részvételt pedig véleményem szerint semmilyen módon nem tehetik kötelezővé. Ha egyszer kifizette valaki, akkor megfizette a szolgáltatás ellenértékét, de lemenni már nem kötelező.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.