Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Folyamatban Lévő ügyem Van és úgy Néz Ki, Szivatnak
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Egyéb
Ria
Elég hülye a történet.
A notebookomat a lányom leverte egy székről, csörgött benne valami, nem indult.
Gondoltam, oda viszem, ahol az előző tulaj vette, ez pedig a sowah volt.
Szeptember 25-én vittem be a gépet, kb 1-2 hét alatt ki is derült, - miután minden alkatrészt cserélgetve teszteltek- hogy itt csak alaplapprobléma lehet. Alaplap megrendelés, oké, legyen.. kb 76+áfa. Jó, legyen.
Hosszú idő telt el, én hetente telefonáltam, hogy ugyan, mi történik.

Semmi, állítólag Amerikából jön az alkatrész, legyek türelemmel. Hetek teltek megint csak. Végre megérkezett az alkatrész, ám a tesztelés során kiderült, hogy az egyik memóriafoglalat hibás, így másikat rendeltek. Klassz. Hetek teltek el, jött a január, (hetente telefonálgattam, hogy namivanmááár??) február. Közben furcsa dolgok is közbe jöttek, kollega mondja, óó, ők ezt a gépet nov 25-én kiadták! Mondom, kizárt, gépem ott van, állítólag működésképtelen!!!
Nagy keresgéklés után meg is lett a gépem.. március: végre van alaplap, szuper!! Április.. szerelik, szerelik, de sajnos valami miatt mindig leáll, hol telepítéskor, hol kis működés után.
Oké, teszteljetek, nem gond, legalább fejlemény van már fél év után.

Április végére veszítettem el teljesen a türelmemet, az asztalra csaptam, hogy most már aztán elég, itt a vég, ez nem járható út, itt valamit tenni fogok, mert ez felháborító, nekem kell a gép, utazok Olaszországba hosszabb időre. Gép utolsó napon lett, sajnos időm nem volt elmenni érte, így akkor vettem át, mikor hazajöttem. Jó hír, mive ilyen sokáig volt bent a gép, szervízdíjat nem számolnak fel, csak az alaplapot kell kifizessem, bruttó 86600. Hurrá

A gép 2 nap után kezdett akadozni (2 óránál többet egyszer sem használtam), harmadik napon 2 óra múlva egyszer csak lefagyott. Reboot. Ok, nem gond, bár a gépem korábban stabil volt, sebaj. Újraindul, megy, de csak fél órát. Lefagy, reboot, ami nem sikerül, ugyanis c meghajtó nem létezik... gép kerreg, kerreg. Reboot, semmi.
Na, innen kezdve gép kb még egyszer 5 percet működött, tovább én sem sanyargattam, írtam mailt az eddigi kapcsolattartónak, hogy tud-e tippet adni, mi történhetett és h mikor vihetném vissza (szervíz Bp XIII. ker, míg én erősen vidék, megspékelve egy 2 éves picivel, akitől kicsit nehezen jövök-megyek) válasz persze semmi, én 1 hét nyaralásra el, utána vittem gépet szervízbe.

Kollega sehol, elment (elküldték? fene tudja) helyette egy igen pökhendi valaki ül bent.
Hol a papír, hogy én szervizelni vittem be? Hol a garancialevél? Jaa, hogy csak alaplap? Sajnálják, de ezen úgy néz ki, hogy én csak egy alaplapot vettem tőlük, így sorry, de nem tud mit csinálni. Mondom, ha kell, otthon megvan a szervízlap is, de nézze már meg a gépében, benne van, szept 25 vittem be, júl hoztam el. Na, megvan, persze kórtörténettel, de én ezt a gépet elvittem nov 25én. Váááááá
Ekkor már kis híján falnak mentem.
Najó, hagyjam ott. (2006.08. 09 szerda) És sajna, amit elhagytak a notebookomról billentyűt, nem tudják pótolni, ugyanis biztosan én szedtem le, nem képzelem, hogy ők ott billentyűket gyűjtenek????????
Mindezt olyan modorban, hogy komolyan mondom a bicska nyilogatott a zsebemben.
Kérdezem, mikor érdeklődhetek? A válasz: Hát nézze, jövő héten én elmegyek nyaralni, addig midenképpen megcsinálom.
Oké, mondom, telefonálhatok jövő hétfőn? Igen.
Ma (kedd) telefonálok neki, erre kis híján lebaltázott, hogy megmondta, hogy felhív, ha készen van, minden notebookost fel szokott hívni. Ami persze esetemben kizárt, mert el sem kérte a telszámomat.
Mindezt úgy reagálja le, hogy én vagyok a hibás, mert nem adtam telszámot, akkor hogyan tudna felhívni? Persze el sem kérte, de nem baj.
Na, nyeltem egyet, de részemről itt szakadt el a cérna. Biztos vagyok benne, hogy ez a f..alap már csak azért is ki akar velem tolni, ebből a gépből nem lesz többet működő cucc (én is tudnék olyat tenni vele, hogy kinyírjam a szerkezetet és ne legyen garis) és azért nekem perpill 86e az mégis 86e, gyerekemre is tudnám költeni, vagy bármi másra és félek, itt nem ér véget a történetem.
Tudtok segíteni, mire figyeljek oda? Milyen jogaim vannak? Hova tudok fordulni?
Csaba_20
Ha jótállás keretein belül cserélték az alaplapot, akkor nem kellett volna fizetned érte semmit. Bár ezt a leejtés miatt elég kizártnak tartom, az ugyanis nem rendeltetés szerű használat. Ha viszont nem jótállás keretein belül akarod intézni a dolgot, akkor ne oda vidd megjavíttatni ahol egyszer már fél évet kellett rá várnod.
toreki
Azért ha kifizettem volna egy vagyont, és nem működne, akkor rajtuk verném le, nem másik szervizzel csináltatnám, ahol megint jól megvágnak.

Jegyzőkönyvet kellene felvetetni a hibáról, és a javítás menetéről, és megegyezni, hogy egy független szerviz vizsgálja meg. Így nem lenne akkor sem gond, ha kiderül, hogy az első cég hibája miatt nem megy a gép és talán könnyebb lenne rajtuk behajtani a második javítás költségét.

Főleg, hogy az alaplapra mindenképpen van jótállás.
Ria
(Csaba_20 @ 2006.08.15, 11:24) *

Ha jótállás keretein belül cserélték az alaplapot, akkor nem kellett volna fizetned érte semmit. Bár ezt a leejtés miatt elég kizártnak tartom, az ugyanis nem rendeltetés szerű használat. Ha viszont nem jótállás keretein belül akarod intézni a dolgot, akkor ne oda vidd megjavíttatni ahol egyszer már fél évet kellett rá várnod.

Az alaplapra van jótállás, a korábbi leejtés miattit nem akartam rajtuk leverni, ezért is mondtam meg, mi okozta a hibát. Azért hagytam ott, mert mondta, hogy meddig javítja ki. Én is csak addig adtam határidőt nekik, tovább egy napot sem.

(toreki @ 2006.08.15, 11:31) *

Azért ha kifizettem volna egy vagyont, és nem működne, akkor rajtuk verném le, nem másik szervizzel csináltatnám, ahol megint jól megvágnak.

Jegyzőkönyvet kellene felvetetni a hibáról, és a javítás menetéről, és megegyezni, hogy egy független szerviz vizsgálja meg. Így nem lenne akkor sem gond, ha kiderül, hogy az első cég hibája miatt nem megy a gép és talán könnyebb lenne rajtuk behajtani a második javítás költségét.

Főleg, hogy az alaplapra mindenképpen van jótállás.

Most én kifejezetten attól félek, hogy az alaplap jó (esetleg, de nem vagyok ebben sem annyira biztos) és még valami hiba felmerül és azt is meg kell csináltatni, az is egy vagyon lesz, de akkor már vehettem volna egy új gépet is akár... de ők megvetették az alaplapot velem. Így talán van egy klassz alaplapom, ami nekem naturban nem sokat ér sad.gif
Ariadne
(Ria @ 2006.08.15, 11:46) *

de ők megvetették az alaplapot velem. Így talán van egy klassz alaplapom, ami nekem naturban nem sokat ér sad.gif

Nem "megvetették" az alaplapot, ez így szabályos, a jótállás nem vonatkozik a leejtés miatt bekövetkező hibára, ahogy már Kapitány is megmondta.

szerk: Ha a hiba alaplaphiba, akkor annak a jótállása alapján kell megjavítaniuk, vagy ha egyébként a gép gyártási hibája, akkor meg annak a jótállása alapján. smile.gif
Ria
(Ariadne @ 2006.08.15, 11:49) *

(Ria @ 2006.08.15, 11:46) *

de ők megvetették az alaplapot velem. Így talán van egy klassz alaplapom, ami nekem naturban nem sokat ér sad.gif

Nem "megvetették" az alaplapot, ez így szabályos, a jótállás nem vonatkozik a leejtés miatt bekövetkező hibára, ahogy már Kapitány is megmondta.

2 külön tétel a dolog!!!!!!!!!!
1. volt egy gépem, jótállás nélkül, amit leejtettek
2. bevittem szervízbe, mondták, laphiba, csere, oké, mondtam jó
3. hazahoztam, gép mégsem működik

Ergo leejtett alaplap nem ugyanaz, mint ami nem jó _most_. Ez egy nullkilométeres alaplap, amit kifizettem, ezt nem ejtette le senki, csak épp nem működik a gépem így sem.
Ariadne
Bocs, azt értettem félre, hogy ezek szerint a laptopod eredetileg nem volt jótállásos, most már értem. smile.gif
Ria
(Ariadne @ 2006.08.15, 11:58) *

Bocs, azt értettem félre, hogy ezek szerint a laptopod eredetileg nem volt jótállásos, most már értem. smile.gif

Nem, persze, ha az is lett volna, akkor sem a jótállás keretein belül javíttatom... tisztában vagyok vele, hogy drága gyermekem csinálta nekem a kárt smile.gif de ezen kívül még a szervíz is, sőt félek, h megszivat.
Pjotr
Az új alaplapra és az elvégzett munkára jótállást kell válalniuk.
A hibát midnenképp rögzitsétek (ahogy már valaki írta) rendes egyértelműen a jegyzőkönyvön.
Sajnos sok mindent nem tudsz tenni, maximum annyit lehetn itt elérni, hogy az általuk adott alaplap árát visszadják és kiveszik a gépből.
Egyszóval ők kicserélték az alaplapot, ettől kezdve nem működik a gép, nekik kell egy olyan alaplapot beletenni, amivel működik.
Ria
(Pjotr @ 2006.08.15, 12:06) *

Az új alaplapra és az elvégzett munkára jótállást kell válalniuk.
A hibát midnenképp rögzitsétek (ahogy már valaki írta) rendes egyértelműen a jegyzőkönyvön.
Sajnos sok mindent nem tudsz tenni, maximum annyit lehetn itt elérni, hogy az általuk adott alaplap árát visszadják és kiveszik a gépből.
Egyszóval ők kicserélték az alaplapot, ettől kezdve nem működik a gép, nekik kell egy olyan alaplapot beletenni, amivel működik.

Köszi, igen, nekem ez teljesen meg is felelne! Ám a régi alaplapomat vissza kell adniuk? Én attól is arősen félek, hogy eleve nem az volt a hibás.
Azért vagyok bizalmatlan, mert annyi ember kezén ment át a dolog.. kirúgták, új ember, az is elment, stb.... nem lehet, hogy valakinek kellett egy alaplap és enyémből kivették?
Captain Crash

Biztos mondtam már valahol, de még itt nem. De erősen valószínűsíthető, hogy nem rendeltetésszerű használatnak számít.

(Ria @ 2006.08.15, 12:19) *

Ám a régi alaplapomat vissza kell adniuk?

Természetesen a korábbi alaplapod tulajdonjoga a tiéd, mivel nem jótállási, vagy szavatossági igény alapján történt a kijavítás. Amennyiben nem hajlandóak visszaszolgáltatni, írjál a vásárlók könyvébe, majd pedig küldj nekik felszólítást tértvivevényes levél formájában, hiszen annak a tulajdonjoga téged illet. Van átvételi elismervény a birtokodban, amivel bizonyítani tudod, hogy te odaadtad?
Milyen szerződést írtál alá? Be tudnád ide nekünk másolni?
Ariadne
(Captain Crash @ 2006.08.15, 15:34) *

Biztos mondtam már valahol, de még itt nem. De erősen valószínűsíthető, hogy nem rendeltetésszerű használatnak számít.

Khm, sorry, Csaba mondta... blush.gif whistling1.gif
Ria
[/quote]

Természetesen a korábbi alaplapod tulajdonjoga a tiéd, mivel nem jótállási, vagy szavatossági igény alapján történt a kijavítás. Amennyiben nem hajlandóak visszaszolgáltatni, írjál a vásárlók könyvébe, majd pedig küldj nekik felszólítást tértvivevényes levél formájában, hiszen annak a tulajdonjoga téged illet. Van átvételi elismervény a birtokodban, amivel bizonyítani tudod, hogy te odaadtad?
Milyen szerződést írtál alá? Be tudnád ide nekünk másolni?
[/quote]

Tulképp egy munkalap volt csak, egy szervíz munkafelvételi lap, ahol le volt írva a hiba. Ennyi.
Meg a mailek, amikben érdeklődtem, írtak, stb.
toreki
A gond ott van, hogy mondtak egy árat, amit a vevő elfogadott. Viszont most kiderülhet, hogy a javítás még 150 ezerbe kerül. Ekkor szeritem jogosan kérheti vissza a javítás költségét (az alaplap visszaadása mellett). Persze ekkor kérdéses, hogy a munkadíjat ki fizeti. Szerintem a cég bukja, de ezt lehet, hogy csak bíróságon lehet behajtani, a Békéltető lehet, hogy kevés. Meg az is lehet, hogy kifelejtenek egykét dolgot a gépből. Mivel nem működik, úgysem lehet észrevenni.
Ria
(toreki @ 2006.08.15, 17:42) *

A gond ott van, hogy mondtak egy árat, amit a vevő elfogadott. Viszont most kiderülhet, hogy a javítás még 150 ezerbe kerül. Ekkor szeritem jogosan kérheti vissza a javítás költségét (az alaplap visszaadása mellett). Persze ekkor kérdéses, hogy a munkadíjat ki fizeti. Szerintem a cég bukja, de ezt lehet, hogy csak bíróságon lehet behajtani, a Békéltető lehet, hogy kevés. Meg az is lehet, hogy kifelejtenek egykét dolgot a gépből. Mivel nem működik, úgysem lehet észrevenni.

Hát, azért nagy valószínűség szerint nem egyedül megyek átvenni, hanem valakivel, aki ért hozzá nálam jobban. Mert asztali gépet raktam már össze jópárat, de a notebook azért az kicsit más.
Most néztem meg a levelezést, abban is azt írtam, hogy az alaplapot a szevizeléshez rendelem meg, utána pedg egy ilyen mailt küldtem
1. szept 28 (ekkorra derült ki, hogy mi a baja a gépnek)
Szeretném megrendelni Önöktől a notebookom javításához szükséges - és hozzá való - alaplapot.
Az árról és a javítás várható idejéről kérnék tájékoztatást.
2. jan 24
Az előbb beszéltünk telefonon...
Szeretnék kérni egy értesítőt akár mailben, akár telefonon (30/xxxxxxx) ha a notebookomhoz megfelelő alkatrészt -asus L3800 alaplap - sikerül beszerezni.
3. 2006. 03.07
Érdeklődni szeretnék, hogy a notebook alaplap cseréje megtörtént-e már.
4. márc 7
Újfent érdeklődnék, hogy a szeptemberben, leadott notebookommal kapcsolatban mit tudnak mondani. A notebook paraméterei: Asus L3800 P4 2.0GHz, gyári szám 28NP011809
Természetesen megvan a szerviz felvételi munkalap is.
Kérem SÜRGŐS tájékoztatásukat, mielőtt a gépemet csak papírnehezéknek tudnám elhozni.
5. márc 20
Ismételten kérdezem, mikorra lesz készen a notebookom, ami már tavaly október óta Önöknél van??!!

Ennyi maradt meg a sok kérdésből, hogy ugyan mikor??????
Legtöbbször válaszra sem méltattak csak telefonon. Ennyi levél jött tőlük
1. 2006. ápr 7
Kedves Ria!
Sajnálattal kell, de tegnap este a windows telepítését követően az újraindítás után (windows betöltődésénél) lefagy a gép!!!
Minden féleképpen megpróbálok ez ügyben még ma megoldást találni, hogy ön már a géppel együtt tudjon utazni!!!
2.
Ez alatt a pár nap alatt, amíg nem jelentkeztem próbáltam a már összeszerelt gépen különböző teszt programokat futtatni, pillanatnyilag is megy a gép!!! J Tovább nem szaporítva a szót, mikor tudna érte jönni???

Na, ennyi a sztori, jelzem, nem lett semmiféle újratelepítés, minden ugyanúgy áll a gépemen, mint mielőtt leadtam.

Ria
No, megint épp keresik a notebookomat, nem találja senki.
Szép kis rend lehet ott.
Captain Crash
Irány az ügyvédhez és pereld be őket, egyben írd le ide a nevüket is. Ez több, mint felháborító.
Ria
(Captain Crash @ 2006.08.21, 13:05) *

Irány az ügyvédhez és pereld be őket, egyben írd le ide a nevüket is. Ez több, mint felháborító.

SOWAH KFT.
Szervizes Blahota Attila, aki minősíthetetlen hangnemben beszélt velem, elhajtott a p..csába, mikor telefonáltam neki, hogy ha ő azt mondta, hogy péntekre meglesz, akkor az meg is lesz. És ő volt az, aki munkalap nélkül hagyta a kollegáit, így ők azt sem tudták tegnap, mi van a gépemmel.

Felhívtam az ügyvezetők egyikét, aki pár óra alatt megtalálta a gépet, ki is derült a gond - a gép alkatrészre vár.
Mondom, milyen alkatrészre is? Mivel garanciában van az alaplap és én mást nem kértem hozzá.
Azt mondta, hogy hát ugye nemcsak a MB volt rossz. Nos, ott kicsit elvitatkoztunk, mindenesetre kis híján ő is elhajtott, mondván egy gép sem bírja ki, ha leesik és nem rendeltetésszerűen használtam. Itt már kicsit felment a pumpám.. ha valaki gyorshajt és karambolozik, akkor a karosszériástól megkapja a magáét, hogy minek ment gyorsan??
Szóval, most tesztelik a kollegák, hogy új vinyóval hibátlan-e.
Közben ugyanezt megtették már egyszer októberben is, akkor az derült ki, hogy csak alaplapcsere.. lappal tesztelve napokon át és jó volt.. ennek ellenére most vinyócsere is. 13+áfa.
Szerintük hibáztam, hogy későn szóltam, hogy a gép nem jó, mert hiába írtam mailt az ő címükre, mert azt Sz. Illés kollegának címeztem, aki a gépátadás másnapján már nem dolgozott náluk.
Nem tudom, hova lépjek...merre induljak, lehet-e igazam bármikor is.
Captain Crash
Hányszor kell elmondani, hogy irány egy ÜGYVÉD!!!! mad.gif Melyik szót nem érted?
Ria
(Captain Crash @ 2006.08.24, 14:51) *

Hányszor kell elmondani, hogy irány egy ÜGYVÉD!!!! mad.gif Melyik szót nem érted?

Értem én, csak attól félek, hogy így első nekifutásra odarohanok egy ügyvédhez, aki naná, elvállalja az ügyemet, ő is levesz sok pénzzel, aztán veszett az ügy eleve, veszik a notebookom is és ügyvédnek is fizethetek jó sokat.
Ria
Nos.
Fejlemény.
Vagyis inkább mégsem.
3 hete újból felhívtam B.A nevű embert a cégnél, hpogy jó, helyezzük új alapokra a dolgokat. Legyen vinyócsere, elvégre is gépet szeretnék, nem pereskedést. Egyet kérek, nézzék meg a többi dolgot a gépemben, hogy valóban egy vinyócserétől működőképes lesz-e a gépem, nem lesz-e később netán valami újabb hiba, aztán alkatrészenként cserélhetem le a gépemet, majd csak a billentyűim maradnak meg esetleg. B.A kolléga normális hangnemben válaszolt (most először és szerintem utoljára), persze, elküldi. Adtam neki mailcímet, telefonszámot, ígyérte, hétfőre meglesz. Hogy melyik hétfőre, azt nem.
Ma felhívom, megkérdezem, hogy tudja-e küldeni az emailt, miért nem küldte. Azt mondja nekem, márpedig ő azt hitte, elmegyek a gépemért. Mondom neki, kész a gép és jó? nahát. Azt mondja vihetem. Nade mondom, működik? Vagy nem működik? És megnézték? Valóban csak az lesz a baja, ami most, nem pedig más is? Tud mailt küldeni? Azt mondja, mailküldés meghiusult. Mondom, miért? Válasz: Nézze, elmondhatom, hogy mennyi a napi dolgom, ha nagyon érdekli.
(vazze, hihetetlen egyébként, hogy azon kéne vitázzak, hogy kinek mennyi a napi feladata???)
Közben szépen elvitázott, hogy a gép baja, az, hogy egy idő után nem látja a vincsesztert. Persze, hát ezért vittem be, ezt én is tudtam, meg azt is sejtettem, hogy vincseszterhiba. Erre elkezd ..aszogatni, hogy talán az én sejtéseimmel többre megy, mondjam csak még. Hát, válaszoltam neki, hogy már ne is haragudjon, ők a szakemberek, én ezért vittem oda a gépemet a hibajelenséggel. Na, innentől átment személyeskedésbe az egész a részéről. Kezdem sejteni, hogy ennek az embernek komoly önértékelési problémái lehetnek, vagy valami hasonló, vagy a hangomat nem szereti, vagy mittomén, de én eddig a megoldásokat kerestem, de egyszerűen nem vergődök zöldágra vele.
Nyilván ért ahhoz, amit csinál, elvégre nem lenne pár hónapja a helyén, nade ezzel a modorral egyszerűen be kéne zárni valami olyan helyre dolgozni, ahol nem tud emberekkel, ügyfelekkel beszélni.
Ria
Fejlemény.
Kapok ez helyett egy teljesen ugyanolyan gépet, mint ami volt.
Ügy lezárva.
Köszi mindenkinek a segítséget, Toreki neked főként smile.gif
toreki
Őőőő... Én nem csináltam semmit. Vagyis nem emlékszem... smile.gif
(Ezek szerint az ügyvédem adott tanácsot? Azóta nem beszéltem vele.)

Az első alaplap csere költségét akkor bebuktad ezek szerint? Gondolom ezt nem kapod vissza, mert az eredeti hiba nem garis körbe tartozik. Mesélj kicsit részletesebben, mi történt. (Nem engem kell fényezni, csak érdekel, hogy egyeztetek meg a céggel. Hátha másnak is hasznos lesz.)
Ariadne
Most én leszek az ördög ügyvédje devil.gif , de inkább csak nyugtával (és nyugtával!) dicsérd a napot, vagyis ha otthon van nálad, természetesen új számlával, jótállási jeggyel... Így legyen. smile.gif
Ria
(toreki @ 2006.10.12, 16:30) *

Őőőő... Én nem csináltam semmit. Vagyis nem emlékszem... smile.gif
(Ezek szerint az ügyvédem adott tanácsot? Azóta nem beszéltem vele.)

Az első alaplap csere költségét akkor bebuktad ezek szerint? Gondolom ezt nem kapod vissza, mert az eredeti hiba nem garis körbe tartozik. Mesélj kicsit részletesebben, mi történt. (Nem engem kell fényezni, csak érdekel, hogy egyeztetek meg a céggel. Hátha másnak is hasznos lesz.)

Épp beszélni készültem vele, mikor délelőtt felhívtak. Azt köszi, hogy írtál és ajánlottál smile.gif

Igen, első lap az saját bukta, egyértelmű, saját hülyeség volt, legalább nem akarok majd többet fekve netezni smile.gif vagy ha igen, nem engedem a gép közelébe a lányomat.

Egyébként annyi történt, hogy az utolsó összeszólalkozás után felhívtam az ügyvezetőt, elmondtam neki körvonalakban a dolgokat és kértem, nézzen utána, mi történik, miért nem kapok választ, miért nem szerelik a gépemet, vagy csak miért nem fognak hozzá. Közöltem vele, hogy nem akarok én egyelőre semmiféle jogi utat, én most még csak egy hosszabb távon működő gépet akarok.
Azt mondta, másnap felhívhatom a szervizes kollegát, addigra utánanézet. Hát, ezt köszöntem szépen, de nem kértem, mondtam neki, ha mód van rá, kihagynám ugyanis a szervizes kollégájuk nyilván nagyon jó szakember, mert már 3 hónapja ott van náluk, ergo a leghosszabb próbaidőt is átvészelte, ám én javasoltam nekik, hogy ügyfelek közelébe ne engedjék, mert hihetetlenül faragatlan modora van, az eddigi 4 beszélgetésből 3 alkalommal úgy felidegelt, hogy nem hiányzik ez nekem.
1 hét múlva újra hívtam, hogy mit sikerült megtudni, azt mondta, megígérte a szervizes, hogy fel fog engem hívni, normális hangnemben, és hogyhogy nem hívott? Hát mondom, márpedig nem.
Na, aztán még 2 napot vártam, ekkor csörgetett meg az ember.
Mázli.
Teljesen fullosan ugyanazt a tipusú gépet kapom vissza, egyetlen különbséggel, az enyémben volt 40 gigás vinyó, ebben nagyobb lesz. Hát ennyi.
Úgy néz ki, piszok nagy mázlim volt, akár pereskedhettem volna, vagy idegelhetett volna még hónapokig az a jóember....

(Ariadne @ 2006.10.12, 16:58) *

Most én leszek az ördög ügyvédje devil.gif , de inkább csak nyugtával (és nyugtával!) dicsérd a napot, vagyis ha otthon van nálad, természetesen új számlával, jótállási jeggyel... Így legyen. smile.gif

Igen, mindenképpen az lesz..
Viszek magammal egy hozzáértő nagyon jó barátot smile.gif Mivel csak jövő héten ér rá, ezért akkor veszem inkább csak át.
Számlát egyértelműen nem fogok kapni, mivel nem fogok fizetni a cuccért, ellenben valami jegyzőkönyvet, vagy hasonló állapotfelmérési lapot, ill megállapodást fogunk írni, az biztos.
Ha meglesz a gép, írok smile.gif
Ariadne
Számlát egyértelműen kell adniuk, mert anélkül visszautasíthatják bármikor később a szervizelést... Új termékhez kötelező egyébként is új számlát és jótállási jegyet adni. Vigyázz azért, hogy ezzel ne verhessenek át, mert előfordulhat, hogy egy megint nem tökéletes gépet adnak úgy, hogy ne tudj jótállást érvényesíteni... Ez a legrosszabb eset, csak azért írom, hogy elkerülhesd. biggrin.gif
toreki
Vagy egy használt gépet adnak újként (csak elsőre nme látszik rajta). Pl bemutató termék.
Ria
Ügy vége úgy néz ki.
Kaptam egy "szinte új" gépet és valóban szinte új. Karcmentes, kifogástalan, de nagyobb vinyóval, mint az enyém volt. Szervizlapon tényállás lefektetve, gyári szám és egyéb paraméterek rögzítve.
Több, mnt 1 év után lezárhatom ezt az egészet.
Mázlim volt.
toreki
Mennyi garit adnak rá? Vagy erre nem jár?
Ria
(toreki @ 2006.11.21, 23:04) *

Mennyi garit adnak rá? Vagy erre nem jár?

Az alaplapi garit adják. Az azt hiszem 2 év.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.