(asdf @ 2006.10.15, 10:57)

Ugyan pasi vagyok, es nem en foglalkozom a mosogeppel /kiveve amikor megdoglott, es mondom szetkapom azert meg mielott szerelo

/ de egy 45 perces mosasprogramnal szerinem siman tart 30 percig maga a mosas folyamata /mar amennyiben a mosas alatt a forgo dobot ertjuk/. A viz melegitesi idejet meg nem kell imho levonni, hisz mivel az elso vizzel kerul be a mosopor, kulonosen akkor igaz, hogy akkor aztan forgatja a ruhat rendesen. A viz melegitese pedig ezzel -legalabbis 40 foknal es a mi gepunkon- es kapcsolatban van, nem pedig vagylagossal. Tehat forgatja a cuccot, es kozben melegit /ha 90 fokos mosas -csinal ilyet egyaltalan valaki?- akkor viszont ugy remlik hosszabb lesz kicsit a program, mintha alldogalna egy kicsit az elejen, de ezzel a mosas ideje nem csokken, amit le kell futnia a gepnek, azt lefutja - most nem mennek bele a programtarcsa es a vezerles folyamataba, kulonosen, hogy csak feluletesen ismerem

/.
ui: De ha mar kornyezetvedelem, hova tuntek a hideg-meleg vizes mosogepek???
Én még mindig nő vagyok!

Éppen ezért a legegyszerűbb módszert választottam annak kiderítésére amiket mondasz adsf.
Rászántam az időt, és odaültem a gép elé egy órával.

(na jó, egy könyvet is vittem magammal)
A 40 fokos program, ha kikapcsolom a melegítést kb. 20 perccel hamarabb futott le.
A 90 fokos program kb. 35-40 perccel hamarabb végez, ha ki van kapcsolva a fűtés.
Mindkét program kb. 40 percet tölt el azzal, hogy a háromszori öblítéskor centrifugáz, új vizet szív magába.
Amellett, hogy mértem is az időt, így számoltam ki azt, hogy melyik program mennyi ideig mos.
Türelem játéké volt, de egyszer kellett megcsinálni.
Egyébként pedig csak most, hogy figyelemmel kísérem ezt a témát, most tünt fel igazán, hogy mekkora különbségek vannak a mosógépek között.
szerk.:
Gyakorlatilag a mosógolyóval való mosásnál egy 70 fokos programot választok, a fűtést teljesen leveszem, vagyis nem fűt, és így érem el azt, hogy tisztára mos, és ugyanannyi ideig megy a mosógép, mintha mosóporral mosnék 40 fokos programmal. Tehát időben nem hosszabb, mint az a program, amivel általában mosok. Csak nem használok mosóport, öblítőt, és állítólag megspórolom azt az energiát, amit a felfűtésre vesz el a gép. Mert én ehhez aztán végképp nem értek, de utána érdeklődtem, és aszonta a férfinép, hogy fűtéskor többet eszik a gép, mintha csak simán megy.
Torekinek azon felvetésére, hogy ki tudja mi oldódik ki a golyóból nekibuzdultam. Megpróbálok az ismerettségi körömben a vegyvizsgálatot elintézni, mert én is kiváncsi vagyok rá, hogy tartalmaz -e káros anyagot a mosógolyós víz.