albandi
2004.06.29, 11:14
A minap megrendektem az ATV-n hirdetett Birdy Trimmer nevü készüléket!
A megadott határidőn belűl megküldték! Az első meglepetés akkor ért amikor kibontottam. Nem hasonlított a reklámozottra!
Aztán kipróbáltam, és meglepetéssle tapasztaltam, hogy nem tapad meg a bőrfelületen, aztán a helyzet odáig fokozódott, hogy fél óra után nem működött még akkor sem ha én fogtam.
Felhívtam at ügyfélszolgálatukat és azt mondták küldjem vissza.
Mit lehet ilyenkor tenni?
(albandi @ 2004 Jun 29, 11:14 AM)
Mit lehet ilyenkor tenni?
Visszaküldeni.Remélhetőleg ők pedig a pénzt küldik vissza vagy egy hibátlan terméket.
30 napos pénzvisszafizetési garancia van a távollévQk között kötött szerzQdés alapján vásárolt holmikra. Holnapra pontosan megnézem a feltételeket, de ezeket inkább egyeztesd Te velük. Hogyan kapod vissza a pénzt. Mindent csak úgy csinálj, hogy annak igazolható nyoma legyen. Fax, e-mail, rögzített telefonbeszélgetés stb. Túlzott óvatosságnak tqnik, de nem árt.
albandi
2004.06.29, 15:18
Ha ez nekem nem megfelelő megoldás akkor mi van?
Ugyanis én azt a terméket rendeltem meg amit a tv-n mutattak!
Én nem szeretek felesleges dolgokat csinálni! Engem, és gondolom sok hasonszőrü marhát, átvágtak!
Ez nem elintézési mód! Nincs más megoldás?
Nem értem, mit szeretnél.
Azért vonatkoznak speciális szabályok a távollévQk között kötött szerzQdésekre, (30 napos cseregarancia), mert nem lehet a terméket képernyQn, képen, elmondáson keresztül megítélni.
Amennyiben a céget fel szeretnéd jelenteni (a célod csak nem vagyoni kártérítés csekély anyagi, nagy erkölcsi ellentételezése lehet), megteheted, bíróságon. Amennyiben a reklám még megy, s a terméket be tudod mutatni, tehetsz bejelentést az FVF reklámfelügyeleti osztályán is, s eljárás után elvileg lehetséges, hogy reklámfelügyeleti bírságot szabjon ki rájuk.
Jól értettelek?
albandi
2004.06.29, 16:34
Válasz FVF-nek!
Igen jól értettél! Nem akarok én ezen hasznot húzni, de rettenetesen bosszant ha átvernek!
És én igenis szerettem volna azt a dolgot, de úgy hogy az működjön!
Hogyan tudok közvetlenűl válaszólni, mert nem igazodok ki itt!
Köszi!
Ez így jó válasz. Akkor a fentebb írtakat tudod megtenni.