Tisztel Fórumozók!
Mit tehetek abban az esetben, amit most le fogok írni:
Feladtam egy csomagot a Magyar Postán, időgarantált, prémium csomagként.
A feladóvevény megvan és számlát is kértem. (mindkettő megvan)
Időgarantált csomagok esetében (a www.posta.hu-n utána lehet nézni) 50 ezer forintos értékbiztosítást adnak a csomagra attól függetlenül, hogy mi van a csomagban és, hogy mennyit ért a csomag tartalma.
Továbbá 2 napon belül garantáltan kikézbesítik!
Feladtam egy ilyen csomagot már egy hete!
A csodálatos internetes nyomonkövető szolgáltatásuk (szintén a www.posta.hu-n elérhető) azt mondja a csomagszám beírásakor, hogy a csomag felvéve. (kikézbesítésről nincs adat!)
Bementem személyesen a postára és elmondtam a problémámat.
Azt mondták, hogy ilyenkor az a teendő, hogy alá kell írnom valami nyomonkövető-út végig ellenőrző mit tudom én micsodát....
És akkor az a papír, vagy levél végigmegy pontosan azon az úton, amin az eredeti csomag.
Amennyiben végigmegy és a csomag közben nem érkezik meg a címzetthez, továbbá a nyomonkövető levél sem találkozik a csomaggal útközben (röhejesen hangzik de valahogy így mondták), akkor abban az esetben eltűntnek nyilvánítják a csomagot és kifizetik a kártérítést.
Aláírtam ezt a papírt... ezt a nyomonkövető-kereső nyomtatványt vagy mit.
Azt mondták, hogy innentől nekem semmi gondom nincs (jaj, de jó! Bárcsak így lenne!), mert ők fognak értesíteni a dolgok állásáról, nekem többször már nem kell befáradnom.
Ez így nagyon jó, mert várhatom az értesítésüket ki tudja meddig.... na mindegy...
Azt mondták, hogy ez a nyomonkövető levél 2-3 nap alatt végigmegy ugyanazon az úton és ha nem kerül meg közben a csomag, akkor eltűntnek nyilvánítják.
Erről a végeredményről pedig értesíteni fognak levélben.
Az értesítést még nem kaptam meg, bár már 3 nap eltelt!
Továbbá rákérdeztem, hogy ha tényleg elveszett az 50 ezer forintot érő csomagom és ők is belátják, hogy így van miután leellenőrizték, akkor MENNYI IDŐ múlva kapom vissza a pénzem?
Erre tudjátok mit feleltek? Azt, hogy 1-2 hónap!
Már elnézést, de itt egy adás-vételről volt szó. A vevő megvette tőlem a terméket és előre kifizette.
50 ezer forintba került. Én nem szeretném visszaadni neki az árát, mivel a csomagot TÉNYLEG feladtam.
Ezt a posta is beismeri és megvan róla a feladóvevény és a számla is.
Viszont a vevő jogosan szeretné megkapni a csomagot, vagy ha elveszett, akkor visszakapni a pénzét!
Most komolyan köteles vagyok 2 hónapig váratni szerencsétlent, amíg a posta hajlandó visszaadni a csomag árát, amit elvesztettek?
Rendelt tőlem a vevő egy 50 ezer forintos terméket... erre a posta elveszti.... és csak 2 hónap múlva fogja visszakapni a pénzét?
Mert én addig nem tudom visszaadni neki, amíg én is vissza nem kapom a postától. Nincs annyi pénzem, hogy megelőlegezzem az összeget!
Szerintetek PONTOSAN MI tart 1-2 hónapig az után, hogy már VALÓBAN eltűntnek nyilvánítják a csomagot??
Ha már beismerik, hogy eltűnt, akkor miért kell 2 hónapot várnom a kártérítésre?
2 hónapig tart kivenni a kasszából 50 ezer forintot és elküldeni nekem?
Panaszt szeretnék tenni, mert nem vagyok hajlandó 2 hónapot várni az 50 ezer forintomra, amit elszórtak!
Azt akarom, hogy ha beismerik, hogy eltűnt, akkor adják vissza a pénzem (azaz adják oda az 50 ezer forintos kártérítést) vagy azonnal vagy 1-2 napon belül!
Nehogy már az én pénzemből éljenek 2 hónapig aztán majd, ha olyan kedvük lesz, akkor visszaadják!
- Hol tehetek panaszt?
- Hogy kényszeríthetem őket rá, hogy visszaadják a pénzem (azaz az engem illető jogos kártérítést kifizessék), és ne kelljen értelmetlenül 2 hónapot várnom rá?
- És végül: Tudtok-e EGYÁLTALÁN ilyen szabályról, hogy az embernek 2 hónapot kell várni, amíg megkapja a jogos kártérítését?
Valóban köteles vagyok kivárni? Milyen alapon?
Nem csak az időt akarják húzni? Jogosan mondták ezt nekem?
előre is köszönök minden tanácsot és választ!!