Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Mélykút szivattyú
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Műszaki cikkek
sztoj
Sziasztok!

Segítségeteket kérem, hogy a mélykút szivattyúmat milyen jogszabály alapján lehetne más típusra cseréltetnem a forgalmazóval.

2003.04.12-én egy barkács áruházban vásároltam a szivattyút, 2 év garanciával.

2003.04.20-án helyeztem üzembe. Kiválóan működött, amíg meg nem állítottam, hogy rászereljem a szórófejet a locsolótömlőre. Többet nem indult be és a védőkapcsoló néhány másodperc után le is kapcsolt.

2003.04.25-én javításra átadtam a garancialevélben feltüntetett legközelebbi szervízbe. Néhány nap múlva azt az információt kaptam, hogy nagyon finom kvarchomok került a szerkezetbe és ezért nem forog a szivattyú. A javításra várni kellett októberig, mert egy speciális derékszögben hajlított csavarkulcsra (ezzel lehet csak szétszedni a forgórészt) várt a szerelő a központból. A szerelő javaslatára egész nyáron egy kis jet 750 szivattyúval locsoltunk, mert az bírja a homokot és közben megtisztítja a kutat és kialakítja a szívógödrét.

2003. október A javítás 3000 Ft-ba került, mert a szerelő szerint homok bekerülése nem tartozik a garanciális hibajavításba. A megjavított szivattyút a szerelő javaslatának betartása mellett épp csak a vízbe érésig merítettem, és így helyezetem üzembe. A szivattyú ismét beállt. Sajnos a szerelő időközben a „szuper kulcsot” visszaküldte már a központba. Így az újbóli javítás is elhúzódott.

Örömmel találtam meg az interneten a forgalmazó honlapját és a szivattyúmról még mindig olyan szépeket írnak, hogy ismét ezt választanám. A termékleírásban az alábbiak olvashatók: „A vízkivétel ezzel a szivattyúval különlegesen mélyről lehetséges, fúrt kutakban és aknákban is kiválóan hasznosítható. Minőségi anyagainak (nemesacél ház) és az elektromos védőberendezéseinek (motorhővédő és kapcsoló ellenőrző doboz) köszönhetően ideális házi vízellátásra, öntözésre, nyomásnövelésre, valamint speciális tartályokból, ciszternákból és kutakból való vízkivételre. Aknába vagy kútba szerelve minimum 100 mm-es átmérőről kell gondoskodni.”
Műszaki adatok: „Max.szemcsenagyság: homokszemcse”

2004. június vége Ma kaptam vissza a megjavított szivattyút, de nem tudom használni, mert a műszaki adatokkal ellentétben a homokszemcséktől beáll. Kizárólag tiszta csapvíz szivattyúzására használható. Vagy a forgalmazó tanácsa alapján annyira le kell fojtani, hogy ne kapja fel a homokot. No de erre sincs biztosíték, és persze akkor a vízhozama sem akkora, ami miatt ennek a szivattyúnak a megvásárlása mellett döntöttem.

Várom tanácsaitokat ...
Kösz,
sztoj
FVF
Mivel tény, hogy a készülék az állításokkal ellentétben nem használható adott helyen - rendeltetésének megfelelQen - meg kellene próbálni egyezkedni a kereskedQvel - vagy a gyártóval - egy cserérQl, amely egy új készüléket biztosítana Neked, melyet használni is tudnál.
A jogszabályok alapján a garanciális idQ úgyis meghosszabbodik a javítás idQtartamával, így még igen sok van hátra Neked idQ-szempontból.

A bizonyítás nehéz lenne garanciális alapokon, igazat csak a bíróság adhat. Én az egyezséget keresném.

Mellesleg avval lehet fenyegetni a forgalmazót (vagy akit akarsz), hogy reklámfelügyeleti eljárás indul ellenük a Te bejelentésed alapján nálunk. Ez lehetséges, mivel saját szervízük is leírta, hogy nem alkalmas a neki tulajdonított használatra a gép.

A bíróság is Neked adna igazat, ezt Qk is beláthatják.

Mennyibe kerül kb a készülék?

Azt azért ne feledd, hogy szerzQdéses jogviszonyban Te csak a kereskedQvel állsz, mindennemq követeléssel csak feléjük élhetsz!
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.