(Katika @ 2006.08.31, 17:28)

Villanyóra csere történt felújitás miatt egy 25m-es lakásban.A cserét az Elmü végezte.Három hónapja a villanyszámla 50000Ft.vagy több.Villanyszerelő nyiltkozata a lakáson belül hiba nincs.Következett az Elmü értesitése,:rossz a villanyóra.Válasz az Elmütöl jönnek 6000Ft.ért és megvizsgálják,ezzel kapcsolatban mindent nekem kell fizetni/mint tudjuk az óra az Elmü tulajdona/,vagy kicserélik de a akkor az egész óra árát kell kifizetni!Ekkora költséget semmiképpen nem vállalhatok pillanatnyilag munkanélkülin vagyok!Megoldásként,hogy kevesebb legyen a kiadásom ideiglenesen a barátnőmhöz költöztem.Legnagyobb meglepetésemre az üres lakásra is sikerült kihozni az Elmünek 51000/azazÖTVENEGYEZER FT-ot/.Nem lopják az áramot ,szerelő megvizsgálta.Reklamációra az Elmü kijelentette ha nem fizetek kikapcsolják az áramot.Mit tegyek?Fizessek az el nem fogyasztott áramért?Kérjek villanyóra cserét 40000Ft-ért plusz 6000FT a kiszállási dij?Most már mindig igy lesz ?ha üres a lakás,villany lezárva ,ha nem az Elmünek az 50000FT jár egy 25m-es lakásból!?Hogy lehet erre a körforgalomra megoldást találni ha hibát nem találunk az pedig minden költséget ránk hárit még akkor is ha az Ő órájuk nem mér jól!Minden segitséget ,javaslatot,tapasztalatot megköszönök!Katika

Sajnos mást nem tehetsz, el kell küldetned bevizsgálásra az ELMÜ-n keresztül a villanyórát, ha tényleg hibás, akkor nem kell fizetned semmit, a 6000.- visszakapod.
Jelen esetedben tényleg az lesz a hiba, ezért én válalnám a 6000.- költséget szemben a havi 50000.-.
Nekem is volt hasonló gondom, mert ha hiteleségi ídőn belül van gond, azt a bemérést te fizeted, hisz ők a az óra hiteleségére fognak hivatkozni, ami ha jól emléxem villanyóránál 20 év.
Persze te is csinálhatsz próbát, huzz ki mindent, figyeld az órát, egy körön belül meg kell állnia a forgó "lemeznek".
Ha tényleg az óra a hibás, nem vagy köteles kifizetni az összeget.