Sziasztok!
Az esetem a következő:
Saját hibámból két hete megkoccoltam egy autót, nekem a bal eleje sérült: lökhárító, bal lámpa beljebb mozdult de működése kifogástalan, és a bal odali sárvédő kb 3-5 milimétert arrébb mozdult (egy karcolás se rajta). Oplel Astra G-ről van szó. Beviszem az Opel szervizbe (Opel Tóth). Eddig minden OK. Előzetes kárbecslés : 400 000 Ft. Hát már ezt is q..vára sokalltam de egye fene csinálják. 10 napig tartott a javítás és a 10 napon azaz ma hívnak, hogy 580000 ft a kár és 58 000 Ft-ot vigyek be az Önrészre. Na erre nagyon kiakadtam. S.O.S. segítsen valaki mi a teendő ilyen esetben?
Nem kellett volna értesítsenek mielőtt megcsinálják, hogy ugyan már 50 % -al nagyobb a kár (amit kétlek), így is kell-e a javítás?
Ügyvéd ismerős van bőven, mit tegyek, kihez forduljak ilyen esetben?
Ha nem fizetem ki, nincs kocsim amíg vitázunk!
Köszönöm.
Ariadne
2006.09.01, 10:48
Fordulj az ügyvéd ismerőshöz, természetesen, az a legbiztosabb...
localnet
2006.09.01, 16:44
A helyi Opel márkakereskedésből kiindulva, ott verik át az embert ahol csak tudják. Ha minden igaz a biztosítódtól kiment egy kárfelmérő. Úgyhogy megkéne kérdezni tőlük, hogy pontosan mi került ennyibe. Mindenképpen keress meg egy ügyvédet és az sem ártana ha lennének fényképek a kocsiról a baleset utánról.
Én úgy tudom, hogy a biztosító nem fogadja el csak azokat a fényképeket amit ő készített. De ha van akkor az jó.
Ercsike
2006.12.28, 14:38
Hali!
Egy másik fórumon lévő bajbajutottnak szeretnék segíteni! Bemásolom utólagos engedélyével a történetét és kérdését:
"Sziasztok !
Szeretném a segtségeteket kérni! Egy jóképességű beletolatott az autónk elejébe, hál istennek legalább volt annyira karakán, hogy elismerte. Bevittük az autót a biztosítós kárszakértőhöz, aki december 7. óta, többszöri telefon után, ma küldte az árajánlatot, ami teljesen letaglózott.
Az egész kárra netto 62 eFt-ot állapított meg, a szerelő első réánézésre mondott 100 eFt-ot. Ismerős szerelő, eddig az összes kocsinak hozzá vittük, ezt is ő tarja karban, tuti nem vág át.
Mit lehet ilyenkor tenni? Segítsetek !!! "
Remélem segítetek neki.
A biztosító határozata ellen lehet fellebbezni, a részletes és alapos szakvélemény benyújtásával érdemes is.
Sziasztok,
Decemberben belémtolattak. Baj nincs, a fickó elismerte, papírok kitöltve, bíztosító fizet. Autót vittem a Toyota márkaszervízbe, első lökhárító és jobb eleje fényezés. Igen ám, de ilyen esetekben az egész elemet kellene fényezniük, nem pedig csak azt a részt ködölni, ahol az "eset" történt ?
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy nem fényezték az egész elemet, csak részben. Ilyen esetben ki tud segíteni? A lökhárító visszarakásánál még meg is sértették a festéket, amit persze ingyen javítanak, ez eddig rendben is lenne. A kocsimat vissza kell vinnem, akkor majd megkérdezem, hogy mit és hogyan fényeztek. A javítás elvégzésére van valamilyen előírás, vagy saját belátásuk szerint kell azt elvégezniük? A véleményem az, hogy az egész elemet kellene fényezni, de ezt milyen módon tudom érvényesíteni náluk? Hogyan és kinél tudom ezt bízonyitani illetve megrekramálni? Tudok valamilyen előírásra hivatkozni?
Első körben megkérdezem a szervizet, hogy milyen javítás is történt pontosan és le is fogom íratni velük. Ezután értesítem a bíztosítót, hogy kétségeim vanna a javítással kapcsolatban és jó lenne, ha Ők is ránéznének. A számla kb 200e és gondolom a bíztosítót is érdekli, hogy mire is költik a pénzüket. A kocsi részlet van tehát a lizing céget is értesíteni fogom, hátha nekik nagyobb a ráhatásuk.
Egyet értetek a leírtakkal?
köszönöm,
Krisztián
Így távolból erre válaszolni....
Azt csak szekember tudja eldönteni, hogy kell-e az egészet fényezni vagy nem.
Nem az dönti el, hogy szerinted hogyan kell csinálni.
Szóval lehet, hogy igazad van, lehet, hogy nincs.
Ebben messziről igazságot tenni nem lehet.
Azt hiszem, elég tipikus a szakszervizek hozzáállásából...
http://index.hu/homar/index.php?p=4908&...p;tb=1&pb=1Az iromány részletesen:
"Történt a minap, hogy feltörték a kocsimat, és elvittek jó sok mindent. A lényeg nem is ez. Sajnos az autó zárszerkezetét annyira meg rongálták, hogy nem lehette becsukni. Ezért telefonáltam akkor még kedvenc autó szervizembe Chevrolet Gyulai. Azt mondták menjek be, megnézik ekkor még örültem mivel nem is vártam, hogy szinte azonnal fogadnak. Egy úriember érkezett lesújtó hírek. Ki kell cserélni, az összes zárbetét, meg a kilincset is(eltörtek a lamellák). 41 000Ft az összeget nem is vitatnám ez jó sok mindennek tûnik, hát ennyi akkor ennyi. Kértem egy kis gondolkodási idõt, hát ugye nekem sajnos ez sok pénz. Erõsen technokrata beállítottságú vagyok, és napomnak amúgy is lõttek. Elmentem egy közeli autó bontóba. Azt mondták van kilincs 1500 Ft. Azt is mondta a bácsi, lehet rendelni betét külön. Két kulcs kell majd az autóhoz, egy amivel kinyitjuk, meg egy amivel indul.
Az új betét 5000 Ft 2 napot kell várni rá, nyeltem egyet még is csak 6500 Ft nem 41 000, nem túl elegáns, de jelen megszorítások mellett örültem, hogy ennyivel megúszom. A kilincsre nem kellet várni, ezért azt hazavittem. Ezután csavarhúzót ragadtam. Mivel hangszórót már szereltem az ajtóba, ezért a kárpitot leszedni gyerekjáték volt. Ki is kaptam, a törött szerkezetet. Ekkor tapasztaltam, hogy a zárbetétnek semmi baja(Lamellák még sincsenek eltörve). Beraktam a régi betétet, az új kilincsbe szépen össze szereltem, és azóta is mûködik. A Saját kulcsával igen, de semmi mással nem lehet nyitni az ajtót. Ettõl két érzés vet rajtam erõt. 1, Megdicsértem magam, még is csak 1500 Ft plusz utána járásból megoldódott a dolog. 2, Mért is került volna, ez a szervizben 41 000 Ft-ba. Eddig szerettem a Chevrolet Gyulai-hoz járni. Mert úgy éreztem korrekt cég. De ezután ha tehetem, messzirõl fogom kerülni õket. Úgy érzem, mivel az én vásárló erõm elvesztése nem okoz jelentõs érvágást a fent említett cégnek, ezért végsõ elkeseredésemben Írok neked(tek)."
Saját esetem a következő:
Télen Szlovákiában megpördültem a jégen, neki egyenesen egy hófalnak.
Nem volt nagyobb gond, leestek a ködlámpák, meg eltört a hűtőrács.
Mikor hazajöttünk, elvittem az Auto Fortba (márkaszervíz), mert hogy a CASCO-mnak is legyen valami haszna, az önrész alatt úgy se úszom meg, akkor meg legyen rendesen megcsinálva. Én kis naív.
Megcsinálták, tényleg olyan volt, mint az új. 300.000 Ft fölött került, mert hogy állítólag hűtőt és légkondit is cseréltek.
Minden renben is lett volna, hacsak nem kezd el melegedni pár hétre rá az autóm. Rájöttem, hogy valahol szökik a hűtővíz. Elvittem a szokásos szervizembe (Borsodi Ford: kis business, de a tulaj nagyon kedves, és olcsó hely...). Mondják, nem találnak szivárgást a hűtőn, és a kipufogógázban se tudják kimutatni... de kiporszívóznák a hűtőt, mert van abban minden, bogár, por, stb.
Na álljon meg a menet! Ha egy hónapja cserélték, akkor hogy lehet benne annyi minden?
Akkor már késő volt reklamálni, mert máshol hozzányúltak, de levontam a tanulságot: amikor a szakszervízből elviszem a kocsit, ki kell nyitni a motorháztetőt, és ellenőrizni a munkalapot, külömben a szememet is kilopják... még arra is gondoltam, hogy legközelebb az alkatrészeket is megjelölöm valami többnyire láthatatlan jelzővel...
Tanulság:
* csak azért fizess, amit megrendeltél. Szeretnek ugyanis izzó cserét, stb. is hozzáírni a munkalaphoz
* mindent ellenőriz, mikor átveszed. Ha kell, kérj meg ismerős autószerelőt. Legközelebb már nem fognak próbálkozni. :-)
Igen a szakszervízben is történhetnek érdekes dolgok, azonban sok esetben rá vagy kényszerítve arra hogy oda vidd az autót, természetesen ez valószínűleg egy elhanyagolható kisebbség.
Nekem sajnos/szerencsére mivel öregebb kocsijaim voltak, ezzel nem kellett törődnöm de van egy-két dolog amire oda kell sajnos figyelned.
-Próbálj olyan helyre menni ahol ott állhatsz a kocsi mellett, vagy figyelheted mit is csinálhatnak a kocsival, mert mondjuk a szervízt úgy építették hogy üvagajtón át az ügyfélváróból rálátsz a munkára , ahol ezt nem engedik az furcsa.
-Az újabb autóknál, a szervizintervallum is meghosszabodott, nekem pl: 10 000 km, de van ismerősöm ahol 20-25 000 km is lehet, ezeknél a kocsiknál nagyon fontos a megfelelő olajjal való csere. Ha teheted és engedik vedd meg az olajat és te vidd oda, a sógor kocsijáról most derült ki, hogy csak leszámlázták az olajcserét, de nem cserélték így szépen megsütötték a motort, és nem volt két fillér javítani.
-Nem kell ugyanabba a szakszervízbe vinned ahol vetted ha jól tudom, más ugyanolyan márkát forgalmazó is elvégezheti a kötelező szervízelést, és itt akár az óradíjban is lehetnek különbségek.
-Nem azért írom le hogy most legyél paranoiás, de egy jó szerelő, olyan mint egy jó orvos, ügyvéd, könyvelő, a neve szájról szájra jár, és nehéz megtalálni.
Attól hogy a hűtőt cserélték ott még a csövekben is lehet valami, lehet hogy az került bele
Általánosságban egy kérdés, ami kapcsolódhat az autójavításhoz is: Ha elivszek egy dolgot javításra és a hibás alkatrészt kicserélik, akkor a kicserélt rossz alkatrészt ha kérem, akkor kötelesek megmutani? mert így ha pl (maradjuk az autónál) azt mondják, hogy kicserélték az eltört zárszerkezetet és a kérésemre megmutatják a rosszat, akkor elhiszem, ha meg nem, akkor meg bármit mondhatnak.
Csaba_20
2007.05.25, 10:35
DTF: Egy javítóműhelyben szerintem könnyen találnak hibás alkatrészt, amit mutathatnak. Emiatt nem feltétlenül kéne elhinni, hogy az tényleg a te kocsidból került ki.
Ariadne
2007.05.25, 10:57
Ilyen sztorikat olvasva már nem is utálom annyira a BKV-t meg a MÁV-ot.
(Iván @ 2007.05.24, 20:04)

Attól hogy a hűtőt cserélték ott még a csövekben is lehet valami, lehet hogy az került bele
Azt elfelejtettem leirni, hogy vegul kiderult, hogy a huto szivargott... megforrasztottak, azota jo.
(DTF @ 2007.05.25, 11:07)

Általánosságban egy kérdés, ami kapcsolódhat az autójavításhoz is: Ha elivszek egy dolgot javításra és a hibás alkatrészt kicserélik, akkor a kicserélt rossz alkatrészt ha kérem, akkor kötelesek megmutani?
Velem alairattak egypapirt, hogy nem kerem... gondolom azt mondanak, hogy tobbe kerul, ha igen... de erre nem kerdeztem ra. Vagy egyszeruen ugy nem is vallaljak...
(Ariadne @ 2007.05.25, 11:57)

Addig en se utalom oket, amig fel nem szallok egy buszra/vonatra. De akkor megint elmegy tole a kedvem egy evre...
OFF
(Ariadne @ 2007.05.25, 11:57)

Csak egy are you sure kerdes

Ma a 17:50-es vonattal jottem volna haza, ezutan kis buszozas, es 18:45-re itthon is lettem volna. Ehhez kepest:
-17:40-kor a 16:55-os szerelveny meg bent allt
-millio ember az eredmenyjelzo tabla alatt, hogy mi mikor fog indulni, ofcoz a keses nincs kiirva
-19:30-kor mar el is indultunk, de mivel -teljesen total foloslegesen- atminositettek a zonazo vonatot mindenhol megallova igy -en nem, mert a buszom ugyanakkor indul, de- a zonahataron tul tarto utasok ujabb + negyed ora kesest konyvelhettek el emiatt, igy vegul este 9-kor mar itthon is voltam. (utastajekoztatas ofcoz nulla, csak annyit kellett volna bemondani, hogy kofelson felsovezetekszakadas, es rakoson a befele jovo vonatokat visszaforgatjak. Ekkor -a vasutaseknal tobb esszel rendelkezo- utas az informacio birtokaban donthetett volna, hogy felmegy rakosra kek busszal, vagy meg feljebb a mindossze egy metromegallora levo stadionoktol indulo sarga busszal. De nyilvan beledoglenenek, ha bemondanak a hangosban, hogy mi a lotok van.
De ne utaljam a mavot...
ON
Ezért nem értem miért szüntetik meg a vasuatasok szabadjegyét. Inkább a "szolgállati" autókat kellene megszünteti, utazzanak vonattal, és rendszeresen
Ariadne
2007.05.29, 08:24
(asdf @ 2007.05.25, 22:15)

Csak egy are you sure kerdes

Hát azért azt nem mondtam, hogy kifejezetten szeretem is őket...
Tegnapi MÁVos kalandomról ha tudnál...
Ariadne
2007.05.30, 09:48
(TheElf @ 2007.05.29, 22:49)

Tegnapi MÁVos kalandomról ha tudnál...

Ne kímélj, mávos topik ott van valahol lent, érdeklődve figyelek.
No megírtam
Renault Baumgartner!!!

Közel 4000 000-ért vettem egy autót tőlük két éve. A légkondi egy év után elszállt.

Megjavították,egy hét múlva elszállt.

Komoly a baj mondták,és megjavították. Idén áprilisban(ezt a meglepetést!!) megint elromlott.

Kicseréltek vmi csövet. A nyarat majdnem kibírta,de 3 napja ismét jött a baj. Közben a garancia lejárt. Állítólag most vmi más baja van a légkondinak így szerény 200 000-ért szívesen megjavítják. Mit tehetek ilyenkor?? Ha ugyanaz az alkatrész romlik el nincs 6 hónap szavatosság? Mondhatják azt,hogy bár ugyanaz a légkondi romlott el,de máshol és arra nem vállalnak szavatosságot??
(husky @ 2007.08.28, 14:12)

Renault Baumgartner!!!

Közel 4000 000-ért vettem egy autót tőlük két éve. A légkondi egy év után elszállt.

Megjavították,egy hét múlva elszállt.

Komoly a baj mondták,és megjavították. Idén áprilisban(ezt a meglepetést!!) megint elromlott.

Kicseréltek vmi csövet. A nyarat majdnem kibírta,de 3 napja ismét jött a baj. Közben a garancia lejárt. Állítólag most vmi más baja van a légkondinak így szerény 200 000-ért szívesen megjavítják. Mit tehetek ilyenkor?? Ha ugyanaz az alkatrész romlik el nincs 6 hónap szavatosság? Mondhatják azt,hogy bár ugyanaz a légkondi romlott el,de máshol és arra nem vállalnak szavatosságot??
Amennyire tudom, a javított részegységekre újraindul az egész garancia. Ha az két év volt, akkor a javítás után további 2 évig garanciális a légkondi.
Ne hagyd magad átverni!!!
Ezt megint az indexen olvastam:
HomárKét Renault-márkaszervizes sztori. Okuljatok.
Sziasztok,
Azt hiszem, belebotlottam egy nagyon érdekes jelenségbe. Asszem ezt megérné a Homárnak is elküldeni.
Akartam kötni egy új CASCO-t a kocsimra. Ellátogattam hát a biztositas.hu -ra, gondolván, hogy az majd gyorsan kidobja, hogy mi a legolcsóbb szerződés a piacon.
Már az ügymenetük nem a legjobb: hiába jelöltem be "33 év alatt"-ot a vezetők életkorára, a szerződésbe már "35 év alattiak kizárva" került, mert hogy a végén kiválasztott biztosító csak 25 és 35 évet használ.
Ha nem veszem észre, akkor még két évig teljesen potyára fizethettem volna a biztosítási díjat... de észrevettem.
Ráadásul az ajánlatot, és az ÁSZF-et is elolvastam. Itt aztán megtaláltam a következő kitételt:
"7. Az első forgalomba helyezéstől számított hat év eltelte után a Biztosító a helyreállításhoz szükségessé vált bármely alkatrész-, illetve tartozékcsere anyagköltségeit is értékemelkedés levonásával téríti meg."
Rákérdeztem hát, hogy mégis mit is takar ez az "értékemelkedés". A következő választ kaptam:
"Autentikus forrást (pl. jogszabály, vagy bármely kötelező érvényű
rendelet) nem tudunk megadni, mert ilyen nem létezik. A biztosítóknál
belső használatra készítenek alkalmazandó segédanyagokat, ezek viszont
nemnyilvánosak."
Szóval én csak fizessek nyugodtan, aztán ha mégis összetörném az autóm, akkor ne várjak egy fillért se (gondolom az 50.000 önrészt az értékemelkedés elszámolása után vonják le...).
Igazából azt figyeltem meg, hogy ezek az alkuszok úgy dolgoznak, hogy te aláírsz nekik egy maghatalmazást, és ők megkötnek helyetted egy szerződést, ami nekik tetszik. Magát a szerződést nem is kell aláírnod!!! Magyarul aki egy kicsit is figyelmetlen, azzal úgy köttetnek szerződést, hogy még nem is látta azt.
Értéknövekedés: Amivel a kocsi többet fog érni javítás után, mint a baleset előtt...
Nos ez ugye azt jelenti, hogy a károd a végén már kevesebb, mint a javítás költsége...
(TheElf @ 2007.10.10, 20:21)

Értéknövekedés: Amivel a kocsi többet fog érni javítás után, mint a baleset előtt...
Nos ez ugye azt jelenti, hogy a károd a végén már kevesebb, mint a javítás költsége...
Igen, ezt én is tudom, és jogosnak is tartom. Ami nem jogos, hogy nem mondják meg, mennyivel. Magyarul megköttetnek egy olyan szerződést, amit később úgy értelmeznek, ahogy csak akarnak.
lazurdeak
2007.10.17, 11:22
(Blade @ 2007.10.12, 11:52)

Igen, ezt én is tudom, és jogosnak is tartom. Ami nem jogos, hogy nem mondják meg, mennyivel. Magyarul megköttetnek egy olyan szerződést, amit később úgy értelmeznek, ahogy csak akarnak.

Ez igaz, de ha megnézed, szinte minden biztosítási szerződés erről szól: az ügyfél fizessen, a biztosító pedig saját hatáskörben megmondja, mit szolgáltat ezért. Ugyanígy működik a megtakarításos életbiztosítás és a vagyonbiztosítások többsége is. Például a kötelező biztosítás is: összetöri valaki az autódat totálkárosra, a biztosító fizeti a piaci érték - maradványérték összeget. Mindkét értéket ők határozzák meg, belső segédanyagokból. Ha nem értesz egyet, felszólalhatsz, vagy pereskedhetsz.
Olyan céggel köss biztosítást, amelyikkel ismerőseidnek pozitív a tapasztalata, ne azzal, amelyiket a bróker ajánl. A bróker nem a Te embered, hanem a biztosítók ügynöke, aki jó eséllyel ahhoz terel, akitől a legjobb jutalékot kapja.
(lazurdeak @ 2007.10.17, 12:22)

Olyan céggel köss biztosítást, amelyikkel ismerőseidnek pozitív a tapasztalata, ne azzal, amelyiket a bróker ajánl. A bróker nem a Te embered, hanem a biztosítók ügynöke, aki jó eséllyel ahhoz terel, akitől a legjobb jutalékot kapja.
Ennél szebben én se tudtam volna megfogalmazni a tapasztalatomat... igazából ezért is írtam meg, hogy más ne essen ebbe a csapdába.
Blade: Egyszerűen azért, mert ez nem egy egyszerűen számolható összeg amiről szó van, nem tudja hogy megmondani.
Neked csak azért is ellen kell mondanod. Látom, felkerültem a "nemszeretlek" listádra.
Blade: Nem ezért, hanem azért, mert valóban nem számolható mai adatok alapján az értékkülönbség, mert az autó értékének a növekedése két becsült érték különbsége, ergo nincs olyan számítási mód ami működne, azon egyszerű oknál fogva, hogy igen nehéz egy autó pontos piaci értékét meghatározni az állapotára és előéletére való tekintettel, ellenben furcsa, hogy a kocsi baleset miatti értékvesztését (később csak olcsóbban lehet eladni) nem térítik meg szinte soha.
SZIASZTOK !
NEM TUDOM JÓ HELYRE ÍROK- E, AZ ALÁBBI PROBLÉMÁVAL FORDULOK HOZZÁTOK, HÁTHA VKI TUDJA A MEGOLDÁST !
2004- BEN VÁSÁROLTAM EGY ELEKTROMOS MOTORKERÉKPÁRT, AMI NEM KEVÉS ÖSSZEG VOLT.
A GARANCIA EGY ÉV VOLT RÁ, A SZAVATOSSÁG UGYE 2.
A PROBLÉMA: NEM TUD HOZZÁ A SZERVÍZ ALKATRÉSZ SZEREZNI, ERRŐL NEKEM KI IS ADOTT EGY IGAZOLÁST. AZ IGAZOLÁSSAL, A SZÁMLÁVAL, ÉS A MOTORRAL MEGKERESTEM A FORGALMAZÓT, AKI AZT MONDTA, HOGY A GARANCIA ÉS A SZAVATOSSÁGI IDŐ MÁR LEJÁRT, ŐK NEM TUDNAK RAJTAM SEGÍTENI.
MEGKERESTEM A FORGALMAZÓT, AKITŐL AZT A TÁJÉKOZTATÁST KAPTAM, HOGY ŐK MÁR NEM FORGALMAZNAK ILYEN TERMÉKET, NEM TUDNAK NEKEM SEGÍTENI.
ILYENKOR TUDOK- E TENNI VALAMIT ? NINCS VALAMI JOGSZABÁLY ARRA VONATKOZÓAN, HOGY AZ ALKATRÉSZ PÓTLÁST KINEK ÉS MEDDIG KELLENE BIZTOSÍTANI? HISZEN NEM AZÉRT DOBTAM KI X FORINTOT ARRA, HOGY 3 ÉV UTÁN EGY SZERVIZELÉS ALKALMÁVAL AZT MONDJÁK, HOGY SAJNOS NINCSHOZZÁ ALKATRÉSZ ÉS ÍGY JÁRTÁL !
ELŐRE IS KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET SZIASZTOK
Mozigépész
2008.03.01, 12:03
(big @ 2008.02.29, 13:28)

SZIASZTOK !
NEM TUDOM JÓ HELYRE ÍROK- E, AZ ALÁBBI PROBLÉMÁVAL FORDULOK HOZZÁTOK, HÁTHA VKI TUDJA A MEGOLDÁST !
A PROBLÉMA: NEM TUD HOZZÁ A SZERVÍZ ALKATRÉSZ SZEREZNI, ERRŐL NEKEM KI IS ADOTT EGY IGAZOLÁST. AZ IGAZOLÁSSAL, A SZÁMLÁVAL, ÉS A MOTORRAL MEGKERESTEM A FORGALMAZÓT, AKI AZT MONDTA, HOGY A GARANCIA ÉS A SZAVATOSSÁGI IDŐ MÁR LEJÁRT, ŐK NEM TUDNAK RAJTAM SEGÍTENI.
MEGKERESTEM A FORGALMAZÓT, AKITŐL AZT A TÁJÉKOZTATÁST KAPTAM, HOGY ŐK MÁR NEM FORGALMAZNAK ILYEN TERMÉKET, NEM TUDNAK NEKEM SEGÍTENI.
ILYENKOR TUDOK- E TENNI VALAMIT ? NINCS VALAMI JOGSZABÁLY ARRA VONATKOZÓAN, HOGY AZ ALKATRÉSZ PÓTLÁST KINEK ÉS MEDDIG KELLENE BIZTOSÍTANI? HISZEN NEM AZÉRT DOBTAM KI X FORINTOT ARRA, HOGY 3 ÉV UTÁN EGY SZERVIZELÉS ALKALMÁVAL AZT MONDJÁK, HOGY SAJNOS NINCSHOZZÁ ALKATRÉSZ ÉS ÍGY JÁRTÁL !
1, ne írj nagybetűkkel, mert az kiabálást jelent!
2. szavatosság két év, az első hat hónapban az eladónak utána a vevőnek kell bizonyítani a hiba meg volt már a vásárláskor, vagy nem rendeltetésszerű használat okozta e a hibát. Ezt természetesen független szakvéleménnyel kell bizonyítani, ami nem a legolcsóbb!
3. elméletileg a garancia jegyen rajta van meddig kell a főalkatrészeket biztosítani a vásárlástól számítottan! Valamikor régen 5 és 10 évre emléxem, manapság nem tudom pontosan!
(Mozigépész @ 2008.03.01, 12:03)

(big @ 2008.02.29, 13:28)

SZIASZTOK !
1, ne írj nagybetűkkel, mert az kiabálást jelent!
2. szavatosság két év, az első hat hónapban az eladónak utána a vevőnek kell bizonyítani a hiba meg volt már a vásárláskor, vagy nem rendeltetésszerű használat okozta e a hibát. Ezt természetesen független szakvéleménnyel kell bizonyítani, ami nem a legolcsóbb!
3. elméletileg a garancia jegyen rajta van meddig kell a főalkatrészeket biztosítani a vásárlástól számítottan! Valamikor régen 5 és 10 évre emléxem, manapság nem tudom pontosan!
bocsi nem akartam kiabálni.
utánanéztem:
az alkatrészbiztosítás megszünt. a gar idő letelik dobhatod ki a cuccot.
tehát: ha megveszel egy mosógépet, és 3. év rá a garancia ( mint tartós fogyasztási cuccra ) a 3. év után elromlik, ne is menj vele szervízbe, mert a szervíz alkatrészhiányra hivatkozva elhajt. Így akarják leszoktatni az embereket arról, hogy szervízbe vigyék a cuccot, azt szeretnék mint nyugaton -- lomtalanításnál kuka.
ezzel csak az a baj, hogy nyugaton olcsóbb egy pl. mosógép mint nálunk, az álatgbér ( vagy csak vegyük a min. bért ) 3,6% al magasabb.