Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Braun fogkefe
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Műszaki cikkek
Takibaa
A következő problémám van. Még 2004.05.14-én bevittem a szakszervízbe a meghibásodott motoros Braun fogkefémet, melyre két év garanciát vállaltak. Szépen átvették tőlem a garancialevelet, most pedig már másfél hónapja arra hivatkozva, hogy nem volt meg a számla (erre nem emlékszem, de a garancialevélre átvették garanciális javításra) pillanatnyi anyaghiány miatt nem foglalkoznak vele. Úgy tudom, hogy 15 nap után cserélniük kellett volna.
Hogy érvényesíthetem az érdekeimet?
Shia-ko
Meg kell egyezz velük! A garancialevél elég arra, hogy megjavítsák, nem kell hozzá a számla, és a törvény szerint a a szervíznek törekednie kell a 15 napon belüli javításra, amennyiben nem ad cserekészüléket! Emelegesd neki az FVF-et, és a 15 napos ajánlott határidőt. Próbálj tőlük egy záros határidőn belüli javítás ígéretét kicsikarni, lehetőleg írásban, vagy hogy cseréljék ki, vagy értékbeszámítással egy másik típust tudjál választani. A pénzvisszafizetést nem szokták favorizálni. wacko.gif
FVF
POntosan így.
Hivatkozz az oldalon több esetben is emlegetett jogszabályokra!
Takibaa
Köszönöm az eddigi segítséget. Próbálkoztam a szervíznél, mire a válasz az volt, hogy a fogkefe vásárlásának időpontjában még nem volt érvényben az említett rendelet, ezért kell a blokk is a garlevél mellé.
Jah és szerintük nincs helye sürgetésnek, mert már így is méltányosságból vették át javításra a fogkefét. Várjak türelemmel stb...

Most mit csináljak, bár vettem már új fogkefét, nagyon bosszant, hogy azt csinál egy szervíz amit akar és még csak nem is kérhetem meg őket, hogy gyorsabban dolgozzanak.

Köszi:
Takibaa
FVF
MIkor vetted?
Takibaa
2003.01.10-én
ma van két hónapja a szervízben, ezt meg kell ünnepelni sad.gif
FVF
Tényleg kellene a számla....
Ebben igazuk van. Ettől Te még próbáld csak meg nyugodtan érvényesíttetni a jogaidat, oldják meg. De az tény, hogy kellene a számla, így jogosan utasítanák el az igényedet.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.