Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Gyermekjáték akció
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Egyéb termékekkel kapcsolatos problémák
hanimana
Üdv!

Ma 18.00 előtt 5 perccel egy játékboltban (Őrs Vezér tér / Sugár / Játékdiszkont) kértem eladó segítségét, hogy vezesen oda a kb. 1800 forintért akciósan kapható játékhoz (kisbabáknak képességfejlesztő holmi). Odavezetett és rámutatott, lehajoltam megnézni - valóban az volt amit keresek. Közben az eladó hölgy szólt hogy van mellette ugyanabból egy másik színű is, ami szerinte szebb. Mivel ajándékba akartam vinni, és saját kislányomnak is akartam venni, így mindkettő színből beraktam a kosárba, és közben sürgetni kezdett az eladó, mondván, hogy 18.00-kor lezár a kassza, és nem tudok majd kártyával fizetni. Odaszaladtam, fizettem - mivel más is volt a kosárban, így nem tűnt fel, hogy többet fizettem mint kellene. Az áruház földszintjén már igen, ezért visszamentem. Zárva voltak - de a rácson át kiabáltam és előjöttek.

Az egyik játék tényleg akciós áron került hozzám (1863ft), de a másik kétszer ennyiért - és az alján 3663 forint szerepel. Szóltam, hogy megtévesztett a hölgy, szeretném visszaadni, és az olcsóbbat vinni, vagy bármi módon ezt rendezni. Azt mondták, hogy láthatom, hogy rajta van a címke. Hiába mondtam, hogy a hölgy saját maga mutatta meg és nevezte akciósnak a terméket - letagadta. A másik eladó pedig nem volt ott a vásárláskor, így az csak hallgatott.

Szerintem elég egyértelmű, hogy a siettetett szituációban nem mérhettem fel az árak különbözőségét, és csak az akciós árú termék alján néztem meg a címkét (eszembe sem jutott, hogy ugyanabból a másik színű 2x annyiba kerülhet....).

A legszomorúbb, hogy simán leráztak, még csak elnézést sem kérve. Holnap reggel visszamegyek, és nem jövök ki onnan amíg ELNÉZÉST nem kérnek. Persze megpróbálom visszakérni is a pénzem, mert szerintem ez megtévesztés, és nem ssaját szeszélyemből viszem vissza a holmit. HA csak cserét + levásárlást ajánlanak, akkor panaszkönyvbe is írok.

Valaki tudja, mi a helyes eljárás most?

köszi!
Ariadne
Vásárlók könyvébe be lehet írni, mi történt, de ha a valós ár volt ráírva, akkor nem jutsz sokra. Azt nem tudod bizonyítani, mit mondott az eladó, a címkét pedig elvárható, hogy megnézze az ember vásárlás előtt, még ha siettetik is...
(a 3 napon belüli csere pedig csak hibás termékre vonatkozik, erre az esetre nem)
L_Matyi
(Ariadne @ 2006.09.25, 09:06) *

Azt nem tudod bizonyítani, mit mondott az eladó, a címkét pedig elvárható, hogy megnézze az ember vásárlás előtt, még ha siettetik is...

Ez igaz, ugyanakkor, ha két termék tényleg csak a színében különbözik, és egy helyre van téve, akkor én se biztos, hogy számítottam volna rá, hogy más ára van, hiszen azonos terméknek fogtam volna fel. Ahogy nem nézem meg az összes tejföl árát vásárláskor, csak egyet, úgy itt is a körülményeken múlik, hogy ez reális elvárás-e (külön rekeszben volt-e, vagy ömlesztve...).
Az akciós kiírásban az van benne, hogy ronda-kék-holmi féláron, vagy, hogy holmi féláron?
Joooe
Vásárlók könyvébe mindenképp érdemes írni, nem szeretik az üzletek az írásos panaszt, néhány elvetemült kivételtől eltekintve teljesen máshogy állnak hozzá, ha leírod, ilyenkor előfordul, hogy még akkor is felajánlanak valami rendezést, ha jogilag kétséges az igazad érvényesíthetősége.
Ariadne
Mondjuk a nagy hipermarketekben is előfordul, hogy valamiből az ötféle íz közül csak kettő akciós, sőt kerékpáros fejvédőnél is láttam olyat, hogy egyik szín olcsóbb volt a másiknál. Szóval ez előfordul, még ha nem is fair egymás mellé tenni így az akciósat és a teljes árút.
Captain Crash
Az a szomorú helyzet, hogy a kereskedő férletájékoztatása, mellyel megtévesztette a fogyasztót nem bizonyítható. Bizton állíthatom, hogy ha bármelyikünk megkér egy alkalmazottat, hogy vezessen minket az akciós termékhez, majd azt mondja, hogy van ugyanolyanból más színű is, amely szerinte szebb, akkor nem úgy gondoljuk, hogy az már nem akciós. Mivel kifejezett szándékunk volt az akciós termék megvásárlása. Azonban én minden vásárlásnál megnézem a végösszeget és tételesen ellenőrzöm a termékek árát is. Vessetek meg, ilyen vagyok, akár 50 tételszámnál is nyugodtan végigbogarászom a termékeket és képes vagyok kiszúrni azt, amelyiknek benn olcsóbban volt feltüntetve az ára. smile.gif
Joooe
Nem vetlek meg csakazértsem tongue.gif
Bár ha mögötted állnék a sorban a kasszánál, máshogy gondolnám biggrin.gif
Ariadne
(Captain Crash @ 2006.09.25, 12:15) *

Az a szomorú helyzet, hogy a kereskedő férletájékoztatása, mellyel megtévesztette a fogyasztót nem bizonyítható. Bizton állíthatom, hogy ha bármelyikünk megkér egy alkalmazottat, hogy vezessen minket az akciós termékhez, majd azt mondja, hogy van ugyanolyanból más színű is, amely szerinte szebb, akkor nem úgy gondoljuk, hogy az már nem akciós. Mivel kifejezett szándékunk volt az akciós termék megvásárlása. Azonban én minden vásárlásnál megnézem a végösszeget és tételesen ellenőrzöm a termékek árát is. Vessetek meg, ilyen vagyok, akár 50 tételszámnál is nyugodtan végigbogarászom a termékeket és képes vagyok kiszúrni azt, amelyiknek benn olcsóbban volt feltüntetve az ára. smile.gif

A nagyobb tételeket én is mindig megnézem ott helyben. Joooe, mögém se állj a sorba... tongue.gif Kissé kelletlenül szokták visszaadni a különbözetet a nagyobb üzletekben az ügyfélszolgálatnál, de ki szoktam várni. naughty.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.