Fotós szakboltban 2003 decemberében vettem egy cca: 12000 Ft-os
vakut. 2004. júniusában elromlott, így garanciajeggyel, számlával visszavittem
a boltba, ahol annak rendje és módja szerint át is vették javításra.
Két hét elteltével (ez 2004 július 5.) érdeklődtem a termék „hogyléte” felől, mire
közölték, hogy még a szerviz dolgozik az ügyön. Kérésemet - miszerint a javítás további időtartamára szeretnék egy hasonló paraméterekkel rendelkező cserekészüléket - kerek perec elutasították, arra hivatkozva, hogy ez a rendelkezés már nem hatályos.
Kérdésem a következő: Valóban így van-e? (Nem hatályos.)
Meddig vagyok köteles várni a készülék javítására?
Rossz híreim vannak.
Egyrészt tényleg nem kötelesek cserekészüléket adni, másrészt 15 nap áll rendelkezésre, (szó szerint: "törekedniük kell a 15 napos ügyintézésre") de amennyiben ettől eltérnek, csak a bíróság szankcionálhatja ebben a konkrét esetben őket.
DE: ők ezt nem feltétlen tudják. Ezért fenyegesd őket mindennel, ha indok nélkül túlcsúsznak. Mondd, hogy beszéltél a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséggel, s amennyiben nem pörgetik meg magukat, kiszállunk ellenőrizni, s bírságot szabunk ki rájuk.
Vagy mondd, hogy édesapád/testvéred ügyvéd, s már fogalmazza a bíróságnak akeresetlevelet. De ezt persze csak végső esetben, a lényeg, hogy kérdezz rá, tudd, hogy van ez a 15 nap, s mondd meg, hogy tisztában vagy a jogaiddal, s lépsz is, amennyiben nem teljesülnek a kötelezettségek.
Köszönöm a felvilágosítást!
Üdv!