Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
T-com-díjcsomag Változtatás
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Vezetékes és mobil szolgáltatók
julibaba
Üdv. mindenkinek!

A történet a következő:
a T-com díjcsomag módosítást hajtott végre, mindezt azzal indokolta, hogy édesanyám (az ő nevén van az előfizetés) ebbe beleegyezett egy telefoni megkeresésükkor. Mivel édesanyám szerint ő nem kért semmiféle változtatás, ezért kértem a szolgáltatót, hogy a szerződés módosításról készült hangfelvételt küldjék el részemre, szeretném tisztázni a helyzetet.

lassan 3,5 hónapja húzódik az ügy, történt néhány email váltás, kiderült, hogy nincs meg a hangfelvétel, "technikai" okora hivatkoztak...

Kicsit kezdem unni a dolgot, édeanyám becsületesen fizeti a jogtalanul kiküldött magasabb alapdíjas számlákat...
Segítséget kérek, hová fordulhatnék, hogy végre rendeződjön a dolog és édesanyám szerződését az eredetire visszaállítsák, illetve a minden jogalapot nélkülöző számlájuk után az indokolatlanul bezsebelt pénzt visszafizessék?

Köszönettel: J.
Captain Crash
Először is az ügyfélszolgálaton kell bejelenteni a problémát. A bejelentésnek nyoma kell legyen, így különösen annak, hogy kiderült, hogy a szolgáltatónak nincs bírtokában a fogyasztó szerződésmódosításra vonatkozó akaratnyilatkozata, melyre korábban hivatkozva szerződésmódosítást eszközöltek, így a szolgáltató a szerződésmódosítást egyoldalúan követte el, ebből kifolyólag a megváltozott szerződésből eredő díjak megfizetésére a fogyasztót nem kötelezheti. Valamint írásba kell foglalni, hogy a már túlszámlázott költségeket a szolgáltató a fogyasztónak visszafizeti.
A jelzés az ügyfélszolgálaton történhet személyesen, illetve történhet írásban, tértivevényes levél formájában is. Ha személyesen történik, akkor a vásárlók könyvébe történő beírással lehet írásos nyomot hagyni a kívánt.

A legjobb egyébként szerintem, ha felszólítjátok írásban a szolgáltatót a fentebb leírtak alapján, hogy fizesse vissza a különbözetet. Fordulhattok nem melleseleg a Békéltető testülethez is, akik ingyenesen járnak el. A fórum alján található az elérhetőségük. Illetve legkésőbb bíróságon lehet a vitát rendezni, remélem odáig nem fajul a dolog.
julibaba
Köszönöm!

A felszólítás megtörtént, igaz nem postai úton, hanem emailben, a válasz az volt hogy türelmet kérnek.

na hát eddig volt türelem, mára már elfogyott...

(Captain Crash @ 2006.10.24, 12:00) *

Először is az ügyfélszolgálaton kell bejelenteni a problémát. A bejelentésnek nyoma kell legyen, így különösen annak, hogy kiderült, hogy a szolgáltatónak nincs bírtokában a fogyasztó szerződésmódosításra vonatkozó akaratnyilatkozata, melyre korábban hivatkozva szerződésmódosítást eszközöltek, így a szolgáltató a szerződésmódosítást egyoldalúan követte el, ebből kifolyólag a megváltozott szerződésből eredő díjak megfizetésére a fogyasztót nem kötelezheti. Valamint írásba kell foglalni, hogy a már túlszámlázott költségeket a szolgáltató a fogyasztónak visszafizeti.
A jelzés az ügyfélszolgálaton történhet személyesen, illetve történhet írásban, tértivevényes levél formájában is. Ha személyesen történik, akkor a vásárlók könyvébe történő beírással lehet írásos nyomot hagyni a kívánt.

A legjobb egyébként szerintem, ha felszólítjátok írásban a szolgáltatót a fentebb leírtak alapján, hogy fizesse vissza a különbözetet. Fordulhattok nem melleseleg a Békéltető testülethez is, akik ingyenesen járnak el. A fórum alján található az elérhetőségük. Illetve legkésőbb bíróságon lehet a vitát rendezni, remélem odáig nem fajul a dolog.

Ariadne
Akkor tegyétek meg tértivevényes ajánlott levélben, ez ugyanis az egyetlen módja, hogy maradandó módon közöljétek velük a dolgot, az e-mail nem bizonyítható utólag. Kapitány leírta az előbb, mit lehet tenni, szépen menjetek végig, ügyfélszolgálat asztalracsapás személyesen, vásárlók könyvébe beírás (azt hiszem, ott is lehet), tértis levél, békéltető testület, bíróság. Ezek a fokozatok. smile.gif
asdf
Es termeszetesen az NHH-nak is lehet irni.
julibaba
Köszi, elég elszomorító, hogy bár tudják, hogy jogtalanul jártak el,mégsem tesznek semmi maguktól... bash.gif

(Ariadne @ 2006.10.24, 12:25) *

Akkor tegyétek meg tértivevényes ajánlott levélben, ez ugyanis az egyetlen módja, hogy maradandó módon közöljétek velük a dolgot, az e-mail nem bizonyítható utólag. Kapitány leírta az előbb, mit lehet tenni, szépen menjetek végig, ügyfélszolgálat asztalracsapás személyesen, vásárlók könyvébe beírás (azt hiszem, ott is lehet), tértis levél, békéltető testület, bíróság. Ezek a fokozatok. smile.gif

Neked is köszi, ezt az utat is megpróbálom.

(asdf @ 2006.10.24, 19:49) *

Es termeszetesen az NHH-nak is lehet irni.

Captain Crash
Annyit azért had tegyek hozzá, hogy az NHH nem fogja az egyéni problémádat megoldani, esetleg határozatot hoz, melyben szankciókkal súlytja a szolgáltatót, de ez lényegi szempontból részedről csak egy revans lehet, tartalmilag az ügyed nem oldódik meg tőle. Bár kétségtelen, hogy egy hatóság határozatára hivatkozva egy esetleg könnyebb nyomást gyakorolni, de egy ilyen határozat nem márol holnapra születik, addig pedig valahogy rendezni kellene az ügyedet.
Bill
Hali.

"Hivatkozással Társaságunkhoz beérkezett elektronikus levelére, kérem engedje meg, hogy az alábbiakban tájékoztassam....
.....szerződést írásban, szóban vagy ráutaló magatartással....."

Szóval a gond nálunk is ugyan az. Cseng a telefon, felveszed, és amire lerakod, már a nevedre írnak egy szerződésmódosítást. Majd hivatkoznek egy törvényre amiben én (nem jogtuduó ember) egésszen mást olvasok mint ők.

"Tehát új szolgáltatást megrendeltnek tekinteni csak írásos elfogadó nyilatkozat alapján lehet." (Az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény)

Jelenleg így áll a helyzet, van egy nem kívánt szerződésem a vele járó magasabb előfizetési díjjal, és havonta 1 - 5 kapcsolási díjat számláznak, mert nem is használjuk... Nem tudom, érdemes belebonyolódni és beperelni őket, vagy csendben eltürni a 14 havi kényszerfizetést?

üdv: Bill
Pjotr
Magnóra veszik a dolgot vissza lehet keresni, mit mondtál és mit nem.
Ha nem mondtad azt, hogy igen kérem a módosítást, akkor semmit nem ér.
csu
(Pjotr @ 2006.12.04, 15:06) *

Ha nem mondtad azt, hogy igen kérem a módosítást, akkor semmit nem ér.

De hamár befizetted az emelt díjat akkor már cseszheted(akár a dunawebnél a ráutaló magatartás)
SirBalee
Sziasztok.
Mistrálos gondok megoldódása után most sajnos csatlakoznom kell ehhez a témához is.

A történet hasonló. Ha jól emlékszem kb júniusban éppen itthon dolgoztam. Csörög a telefon, nő mondja, hogy van ez Favorit. Mondom, igen ismerem. Ha jól emlékszem, azt is mondta, hogy most akció keretében kipróbálhatjuk a mostani díjcsomagunk (felező) díjáért. Fel lehet mondani, vissza lehet állni a felezőre, ha nem tetszik. Ajánlott még egy zsínór nélküli telefont is, havi (12x) 990 Ft-ért, hogy azt kérem-e. Mondtam, hogy ez is érdekel, már régebb óta gondoltunk ilyenre. Közölte, hogy kiküldi akkor a papirokat. Ok. Namost.

1. Papirokat azóta sem kaptunk.
2. A díjcsomagot módosították.
3. Hordozható telefonról azóta sem tudok semmit. Nekünk nem hoztak smile.gif
4. Nem én vagyok a vonal előfizetője, EZT NEM IS ÁLLÍTOTTAM.
5. Édesapám nevén van a telefonvonal.

Meg kell jegyezni, hogy én okosan, amint letettem a telefont, kiment a fejemből az egész.
Mivel nem kaptunk papirokat és nyáron szépen elutaztam hetekre külföldre, ezért teljesen el lett felejtve.
Édesapám nevén van az előfizetés, el is vártam a telefon-beszélgetéskor, hogy a üzletkötő ígérete szerint megkapjuk a papirokat a díjcsomag és a készülék megrendeléséről, amit édesapám aláír, mivel ő az előfizető.
Hát nem kaptunk.
Azóta édesapám korlátlan számú telefonhívásban, emailben, levelekben jelezte, hogy nem igazán jogszerű ez az eljárás. Semmi válasz. Ma elment az utolsó (tértivevényes) levél. Ha erre sem lesz válasz...

Ami kérdéses számomra a dologban, hogy egyrészt, milyen alapon módosítják a díjcsomagot az előfizető hozzájárulása nélkül?
Másrészt miért nem képesek reagálni a dologra már hónapok óta? Vagy 5x jeleztük, hogy csinálják vissza.
Én a telefonbeszélgetéskor biztos vagyok benne, hogy nem állítottam, hogy én vagyok az előfizető, azt hiszem be sem mutatkoztam amikor felvettem, tehát azt sem tudta a nő kivel beszél. Ha esetleg mégis bemutatkoztam, akkor meg biztosan tudhatja, hogy nem az előfizetővel beszél.
A számlákat nem fizettük be, nehogy "ráutaló magatartás" legyen a védekezés.
Persze ezt csak miután én észrevettem, hogy módosították. Ez augusztusban volt talán. De akkor már letelt a visszaállítási határidő.

Úgy látom, a problémámmal nem vagyok egyedül. Van egyébként nekem is egy ismerősöm akivel Internet előfizetés ügyben csináltak valami hasonlót. Ott a szomszéd srác (!) rendelte meg az ismerősömnek az internet-et telefonon. Ezt az ingyenes 1 hónapos adsl-t. Senki nem írt alá semmit. A feltételekben az állt, hogyha nem jelez vissza - az ingyenes próbahónap alatt - hogy akarja-e az internet előfizetés, akkor automatikusan megszűnik. Hát nem szűnt meg, inkább rátettek egy hűségnyilatkozatot. Azóta sem fizette be az internet számlát, vajon behajtják majd? Mire hivatkoznak? A szomszéd srác megrendelésére smile.gif

-----------------------------------------

Túl hosszan írtam? Vagy túl egyértelmű a helyzet? Vagy csak senkinek nincs hozzáfűzni valója? smile.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.