Tiszteletem!
Szuleim 2.5 eve elmentek egy termekbemutatora, ahol "nyertek" egy 4
szemelyes utazast spanyolorszagba.
Az erintett ceg nem sokkal kesobb befizettetett veluk 60 000 forintot, es
azt allitottak, hogy 1.5 even belul lesz esedekes az utazas.
Az utazasbol persze semmi se lett.
Par hete a ceg ujra felkereste szuleimet valamilyen mas cellal, es hogy
jojjenek el egy ujabb termekbemutatora. (tehat a ceg meg meg nem tunt el teljesen)
Mint maganembereknek pereskedesre se penzuk, se energiajuk.
Valahogy viszont szeretnenek legalabb nem negativan kijonni az ugybol.
Tehat legalabb a befizetett osszeget visszakapni.
Szeretnek erdeklodni, hogy mit lehet tenni ezugyben?
Az erintett ceg kedd estenkent szervez szemelyesen termekbemutatokat a 13.
keruletben.
A fentieket tanusito szamlak, faxok, csekkek, szerzodesek es minden egyeb
papir szuleimnel van.
Keresre at tudjuk faxolni, es persze a szemelyes bemutatas is megoldhato par napon belul.
(Elnezest, ha rossz forumba irok.)
Ariadne
2006.10.24, 11:02
A szerződés ismerete nélkül nem sok tanácsot lehet adni. Nem értem, hogy ha a puszta részvétel kapcsán nyert nyeremény volt az utazás, akkor miért fizettek a cégnek? És mire?
Nem akarlak elkeseríteni, de ügyvéd és bíróság az egyetlen megoldás ilyen esetekben, már ha egyáltalán jogosultak valamilyen jogcímen visszakövetelni a pénzt. Nincs olyan szervezet vagy intézmény, ami helyettünk elintézné az ilyen ügyeket...
Captain Crash
2006.10.24, 11:11
Ez egy fórum, ide bemásolhatod a szerződést, természetesen azon személyes adatok kitakarásával, melyek nyilvánosságra hozatalához nem járultak hozzá. Tedd is meg, különben semmilyen tanácsot nem tudunk adni.
U.i.: Én is azt tudom mondani, hogy senki nem fogja "visszavarázsolni" a pénzt a szüleid zsebébe.
Azért én egy térivevényes levélben megpróbálnám felszólítani őket a pénz visszafizetésére. Még mielőtt vlajos feladja, vagy ügyvédhez rohan.
Ariadne
2006.10.25, 11:11
Egyelőre az sem világos, hogy mire fizettek, milyen papírjuk van erről, és ezek alapján egyáltalán visszajárhat-e nekik...