Ez a paragrafus egy kiegészítés arra a speciális esetre, amikor másoláselleni védelemmel is ellátnak egy terméket. Tehát a paragrafus pusztán azt fejezi ki, hogy akkor is ugyanazok a szabályok alkalmazandóak a szerzői jogot illetően, amikor másolásvédelemmel van ellátva az anyag. Ez nem plusz szigorítás, csak egy speciális esetre való kibővítése az Szjt-nek.
Ezt a magyarázatot el tudom fogadni, csak akkor semmi értelme nincs, hogy ott legyen (ettől még lehet, hogy így van Vagy elfogadod a magyarázatot, vagy azt mondod, hogy nincs értelme ott lennie, de a kettő egyszerre nem megy. Merthogy éppen a magyarázat ad neki értelmet.
Ez igaz, de mint már korábban Pjotr is mondta, "egy törvénysértést nem lehet egy másikkal megakadályozni". Azaz szerintem kérheted tőle, és köteles adni neked egy másolatot, de te nem törheted fel. (És igen, ha feltöröd annak nincs semmi következménye
, de elvileg, az én jelenlegi értelmezésem szerint, nem törvényes.)
Beidézed a PTK 5.§-át, majd rámondod, hogy ez valóban úgy van, aztán elkezdesz teljesen másról beszélni. Törvénysértés megakadályozásáról, meg az általad már sokszor említett állásfoglalásról. Értelme? Egy büdös nagy nulla. Köze egymáshoz az idézetnek és a mondandónak? Még annyi se.
Joooe: Az illető azt írta le, hogy mivel a szabad felhasználáshoz nem szükséges a szerző engedélye, ezért az adott paragrafus nem vonatkozik azokra az esetekre, amikor szabad felhasználásról beszélünk. Vagyis ha természetes személy magáncélra készít másolatot a műről, akkor szóba se kerülhet a 95.§ és az abban foglalt műszaki intézkedés fogalom.