95. § (1) Szerintem ez erről szól, és ne kérjétek, hogy hozzak másik törvényt, ami ezt bizonyítja, mert nem tudok, szerintem ebben ez van benne. Ebből indult ki a beszélgetés, hogy ez erre vonatkozik-e, vagy sem.
Arról volt szó, hogy bűncselekmény-e. Még ha úgyis kell értelmezni az említett paragrafust ahogy te teszed, az akkor sem bűncselekmény... Btk passzust idézz, ha azt állítod, bűncselekmény.A polgári jogi következmények károkozás hiányában, valamint 95/A alapján tartalmatlanok.
Joooe, nem állítottam egy percig se, hogy bűncselekmény, ezért nem is szeretném bebizonyítani. Szerintem se az.
mi lenne, ha kihagynánk ezt a szakaszt a törvényből, a ti értelmezésetek szerint, mi értelme van, hogy benne legyen, milyen esetekben használható csak ez (ami miatt szükség van rá)
Pl. ha valaki nem másol, nem terjeszt, meg se néz, csak ha odavisznek neki egy másolásvédett anyagot, feloldja a védelmet. Ő maga a szerzői jogot nem sérti meg, csak lehetővé teszi a megsértését. És még ráadásul ezt mondjuk üzletszerűen csinálja.Más eset ha van neki saját felhasználási joga, saját célra töri fel a védelmet, tehát tevékenysége biztosan nem vezet a szerző jogainak sérüléséhez.
Szoftveres megoldásoknál elég nehéz feloldani a védelmet úgy, hogy nem másolsz, ez nem egy lakat, amit odaviszel, kinyit, és úgy marad, itt csak le tudod másolni, úgy, hogy a másolaton már nincs rajta a védelem, de jó, ez már kötözködés, megvettem a példát.
melyik jogszabály jogosít fel másolat készítésére minden körülmények között (úgy mint a biztonsági másolatra a szoftverek esetén), ami miatt jogosult vagy megkerülni a másolásvédelmet
35. § (1) Természetes személy magáncélra a műről másolatot készíthet, ha az jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja. E rendelkezés nem vonatkozik az építészeti műre, a műszaki létesítményre, a szoftverre és a számítástechnikai eszközzel működtetett adatbázisra, valamint a mű nyilvános előadásának kép- vagy hanghordozóra való rögzítésére. Igen készíthetsz, ha ez egyéb törvénybe/rendelkezésbe stb. nem ütközik. Nem azt mondja, hogy ezt minden esetben számodra lehetővé kell tenni. Például, az eredeti példánál maradva, ha a szolgáltatóddal úgy állapodtál meg, hogy ő ezt számodra nem teszi lehetővé, akkor nem hivatkozhatsz erre a szakaszra.
Joooe, ha van egy hatályos gyűjteményed, akkor beidéznéd ide a vitatott szakaszt (95. § (1)), mert a neten két változata van, és érdekelne, hogy melyik az aktuális, mert az egyikben nincs is ott a "jogosulatlanul" szó (pl.: törvénytár).