Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Internetes Lottó
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > E-Kereskedelem
Ercsike
Sziasztok!

Lenne egy kis gondom és elég bosszantó tud lenni.

A lényeg hogy nem régiben kaptam egy angolul írt levelet amit elolvastunk. Azt hittem más de ez most nem lényeg. Abban pedig az állt, hogy egy internetes lottón vettem részt ugyanis hirdettem egy hirdetési portálon. Nos ez tényleg így van és akkor kisorsolták az én e-mail címemhez kötött számot és nyertem 1.200.000 dollárt. Nem igen hittem ennek, de azért a kíváncsiság élt bennem. Nos visszaküldtem egy levelet, ahol azt írtam kérem az utasításokat. Nos jött a levél, hogy küldjem el az útlevelem fénymásolatát ami alap helyzetben nem is lenne gond mert azért mindenkinek nem adnak csak úgy 1.200.000 Ft-ot nos azért utánna jártam és lám mit látok egy oldalt ahol éppen erre hívják fel a figyelmét az embernek hogy pont ez a levél stb. beszúrom a linkjét hogy aki tud angolul nézze meg ugyanezt kaptam én is
http://timworstall.typepad.com/419_er_watc..._lottery_i.html és ugyan ezekkel a számokkal dettó. Na mindegy az az én hülyeségem hogy egy picit is hittem ennek. Ja és ez az oldal írja, hogy ezekután majd kérnek pénzt, hogy a posta ktg meg minden. Vagyis törvényben bűnetett csalás!!! Szerintetek ha elküldtem volna ezt a pénzt hova tudnék fordulni??? Egyáltalán vissza kapnám??? Na meg az útlevél fénymásolatommal vissza élhetnek??? Remélem válaszoltok!

Jaj majd elfelejtem! Beírom ide a kulcsszavakat ha rákeresne valaki aki ugyanúgy bizonytalan lenne mint én :
OASIS LOTTERY INTERNATIONAL 4-82-12-69-44 MARISKA DE GRAAF MOORE & MOORE SECURITIES/FINANCE BV DR. MORGAN PHILLIPS

Matteo

Szavaidból úgy veszem ki, hogy te mégiscsak elküldted az útlevelet fénymásolatát és számottevő összeget is mellé. Ha mégsem akkor nem értem miért kérdezed ezeket elvi síkon.

Gondolom a cég anyaországában fordulhatnál az ottani fogyasztóvédelemhez.

De esélytelennek látom a pénz visszaszerzését, mert gondolom addigra felszívódnak, vagy hajléktalan nevén van a cég stb.
Ercsike
Nem küldetem el se az útlevelem fénymásolatát se a pénzt. De ma reggelig még gondolkodtam a fénymásolaton, de inkább utánna néztem és lám. Tudom butaság ezzel terhelni ezt a fórumot csak ez a hely jutott előszőr eszembe.
Captain Crash
Bárki, akinek e-mailben kecsegtető ajánlatot küldenek olyanok, akiket személyesen nem ismer, tegye a következőt: Törölje a mailt! Ezen gondolkodni sem kell!
Kit érdekel, hogy mit ír, ha nem is ismerem? Mi köze a személyes adataimhoz. Ha annyira fontos neki, akkor úgyis ír mégegyszer, hogy mi a fenének nem válaszolok. biggrin.gif
Ercsike
Igen alapvetően én is ezt szoktam tenni, de mivel most céges e-mailra vártam árajánlatokat és nem csak magyar honlapról így most ezt sem töröltem ki, hanem elolvastuk.
Captain Crash
Jó, akkor mostmár lehet törölni. smile.gif
Ercsike
Így van smile.gif csak gondoltam megkérdem, hogy ilyen estben szerintetek mit lehetett volna tenni ha nagyon naív vagyok és vakon követem az utasításokat!
Captain Crash
Ez szerintem informatikai probléma és nem fogyasztóvédelmi. Azzal hasonlítanám össze, mint amikor azt olvassák emberek: Ne kattints rám, mert én egy csúnya vírus vagyok, ami tönkreteszi a géped, kicsalja a pénzed. De ha rám kattintasz, akkor ingyen megnézheted Pamela Anderson-t meztelenül. Puff, emberek fele rá is kattintott....mit lehet tenni? Szerintem inkább az a kérdés hogyan előzzük meg? Tessék törölni.
toreki
Egyetértek CC-vel, hogy ez informatikai probléma. Ezt lehet tenni.
Joooe
Egyébként meg ha fizettél volna, akkor jogalap nélküli gazdagodás címén követelheted vissza a pénzed, persze gyakorlati szempontból valószínűleg 0-hoz közeli eséllyel.
Captain Crash
Illetve hűtlen adatkezelés megalapozott gyanujának vétsége miatt jelenthetnéd fel. smile.gif Mert bizonyára nem arra használták volna az adataidat, amiért elkérték, és a személyes adatoknál nem csak az önrendelkezés érvényre jutása a fontos, hanem a célhoz kötöttség is.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.