Jó hét éve vettem először mobiltelefont és kötöttem előfizetői szerződést a Westellel, amit, mikor két három év múlva a cégem biztosított telefot, megszűntettem. A Westel - hogy milyen célból és milyen alapon, számomra nem világos - adataimat a köztünk lévő jogviszony megszűnte után is továbbra is nyilvántartotta. Így, amikor 2002-ben újra szerződtem velük, automatikusan a régi, nyilvántartott adataim - lakcímem - alapján állították ki a számlát, aminek akkor nem tulajdonítottam jelentőséget. Aztán egy jó hónappal ezelőtt a dominót átváltottam előfizetésesre, amikor is az üzletkötő gondosan, előírásszerűen a hiteles dokumentumok alapján rögzített minden adatot (ismered, fertőző betegségek, kedvenc költő, autómárka ) így az időközben megváltozott lakcímemet is. Már lassan kezdtem megtanulni új készülékem használatát, mikor - táborozó fiamat hiába hívtam, meglepetésszerűen letiltották a kimenő hívásaimat. Képzelhetsz hozzá grimaszt is. Jól telt az estém, mire kiderítettem, hogy kétszer is küldtek üdvözlő levelet a 2000-ben eladott lakásunk 1997-ben kőbe vésett címére, másodszorra - pláne - tértivevénnyel. állítólag egyszer telefonon is megpróbáltak elérni, amit én nem észleltem, pedig tényleg viszem a málnásba is a ketyerét, ennél intimebb elfoglaltságom meg alig van. Na, mindezek elég okot szolgáltattak a letiltásra - szerintük.
Én úgy gondolom, nem hibáztam. Kérdezem, viszont, mi célból és milyen alapon tartották nyilván az adataimat olyan időszakban, amikor nem állt fenn köztünk kapcsolat.
És miért nem aktualizálták legalább, amikor újra szerződtünk?
Vagy ellenőrizték volna legalább, amikor kézbesítetlenül visszajöttek az üdvözlő leveleik!
Mikor leszek én most már üdvözölve???
Az ügyfélszolgálat munkatársai több koreográfiát is javasoltak, hogy mit hova kellene nekem faxolgatni, üzletben igazolni, kit hány órakor felhívni és kifizetni a kézbesítetlen számlát.
És ha elővennék a június 7-én helyes adattartalommal kötött szerződést?
Egyáltalán nem érdemlik meg, hogy tudod milyen színű a fejem.
Probáld ki a Vodafone-t! Ők még rossz címre se küldenek számlát majd ha tudtál velük beszélni (aközben találtam ezt az oldalt, hogy 45 perce hiába hívom őket) akkor is te vagy a fasz! Hetek óta nem képesek egy szolgáltatásváltozást eszközölni. Ha bár szomorú a történeted nekem mégis kedvet csináltál egy számhordozáshoz!
(Bolka @ 2004 Jul 27, 01:16 PM)
Probáld ki a Vodafone-t! Ők még rossz címre se küldenek számlát majd ha tudtál velük beszélni (aközben találtam ezt az oldalt, hogy 45 perce hiába hívom őket) akkor is te vagy a fasz! Hetek óta nem képesek egy szolgáltatásváltozást eszközölni. Ha bár szomorú a történeted nekem mégis kedvet csináltál egy számhordozáshoz!
Ugyan, a Vodafone kapcsán érdekes történet, hogy a velük szerződésben álló kereskedők a terminál forumon megindokolták, hogy a kereskedő és a vásárló között nincs szerződés ők csak a vodafone szolgálltatását közvetítik, a polgári törvénykönyv pedig útmutató kiscserkészeknek nem rájuk is kötelező jogszabály. Tény, hogy minden szolgálltatónál igaz: Ha nagy szolgálltató, sok az ügyfél sok ügyfélszolgállatos, ügyintéző kell, ezek jelentős része már a próbaidő alatt kiesik így előfordulnak tévedések. Az is tény, hogy ilyen esetben a hiányzó számla után rögtön érdemes őket hívni akkor nincs kikapcsolás. A gond az, hogy a Vodafonenek nincs közel sem annyi ügyfele mint a többi szolgálltatónak mégis többször annyi panasz van rá, és érdekes a hozzáállásuk is.
(Bolka @ 2004 Jul 27, 01:16 PM)
További T-Mobile-os adalékok a számhordozáshoz:
Három hete állok a sarokban. A T-Mobile kontra Editke szkander állása tehát egyelőre - a szolgáltató nagy dicsőségére - a javukra áll. Lusta vagyok és zsugori, a telefonomnak ez a kizárólagos óra-üzemmódja pedig kötség és időtakarékos. Úgyhogy javaslom a számhordozást. Postagalamb-állományod erőnléte rendben?
Négy hét telt el, mióta kiiktatott a T-Mobile. Amíg az illetékes szabadságról visszajőve - jobb esetben egy halk "bocsika" kíséretében - visszakapcsol, írogatom a fejleményeket. Különösebb tanulságot nem ígérek, annak is lehet örülni, ha az ember ép nem szenvedő alanya a szivatásnak.
Ha még emlékszel, kálvriám abból fakad, hogy a nagyhatalmú szolgáltató nem hajlandó tudomásul venni a szerződékötéskor megadott címemet; kizárólag a hét éve bevésett címre képes postázni. Ehez képest ismerősöm jóhiszeműen tudakozódva rám talált a MATÁV honlapjának mobilos tudakozójában, aktuális, pontos, teljeskörűen kiírt címmel. (Naná. Továbbadták, nekik meg csak a régi maradt.)
Tehát aki engem keres, a Matáv saját tudakozójában nem talál, mert a vonalas számom titkos. A T-Mobiltól kapott teljeskörű adatok viszont nála megtalálhatók. Ajánlom a T-Mobile ügyfélszolgálatának figyelmébe.
Top Gun
2004.08.19, 14:14
Egyet áruljatok már el. légyszi. A Vodafon honlapján hol található a hívási percdíjak listája, mert Ausztráliát megtaláltam, de belföldet, más hálózatot stb. nem.
köszi.