Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Autóreklám
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Járművek
1, 2, 3
lloth
Hát nem éppen fogyasztóvédelmi téma, de itt mindenki olyan tájékozott! Hátha együtt okosabbak vagyunk... rolleyes.gif

Mostanában egyre több autón látok autóreklámot, leggyakrabban pesti estes és lóerő magazinos hirdetéseket autók oldalán…
Utánanéztem és több cég is foglalkozik ezzel a fajta autóreklámmal. Nem tűnik rossz boltnak a dolog, de nem is éri meg egyértelműen.
A közvetítő cég partnerei hirdetésével felmatricázza adott gépkocsitulajdonos autóját. A tulaj vállalja, hogy naponta X km-t megtesz a kocsijával így reklámozva az adott dolgot, és ezért a reklámtevékenységért cserébe bizonyos összeget kap havi rendszerességgel.
Az autó lehet használt vagy új.
Új autó esetén nem kell az autótulajdonosnak szerződéskötési vagy egyéb díjat fizetnie, viszont új autóját csak az autóreklámos céggel szerződésben álló autókereskedésben veheti meg.
Használt autó esetén viszont az autóreklámos cégnek egy százezres nagyságrendű összeget kell befizetnie az autótulajdonosnak szerződéskötési és „első matricafeltételi” díjként.
Ha magánszemélyként akarsz „reklámfelületként” működni autóddal, akkor az adózásról és járulékfizetésről nem sokat árul el egyik autóreklámos cég sem: ők nem vonnak le semmit, oldd meg te.

Úgyhogy felmerül rengeteg kérdés: MIT TUDTOK ERRŐL AZ EGÉSZRŐL? blink.gif
Tiszta dolog és érdemes belevágni vagy nagy átverés, piramisjáték?
Van valakinek személyes jó vagy rossz tapasztalata? Emlékek egy korábban már bukott ügyről?
Mi a véleményetek?

Ja igen: és szabad nekem itt ilyen dolgokkal előjönnöm? Mert ha nem, akkor bocsika! whistling1.gif

üdv:
lloth

Pjotr
Azok a cégek ahol "szerződéskötési" "adminisztrációs" "regisztrációs" díjat kérnek általában lehúzós, átverős cégek akik ebből a díjból élnek.
Ezeket felejtsd el.
Matteo
A napokban olvatsam a neten egy cikket a témáról.
El tudom képzelni, hogy mindehárom fél számára megéri a dolog, de a cikkben volt róla szó, hogy egyes esetekben a szerződés olyasmit tartalmaz, hogy bármikor felmondhatják a szerződést és ha új autót kapott az ügyfél a reklámozásért, akkor bizony ki kell fizetnie az autó árát... Google a barátod, hátha tudja a linket a cikkhez smile.gif
Ariadne
Szia!

Tkp ez is fogyasztóvédelmi téma, sőt nagyon is az. Először is adok két linket, a Hartenergo volt az első ilyen cég, a vezetői tudtommal büntetőeljárás alatt állnak, pénz sehol, itt egy link néhány pórul járttal link, meg egy hvg cikk. Itt meg készülődik a következő, attól tartok... link.

Elvileg működhetne egy ilyen konstrukció, szerintem nem feltétlenül piramisjáték, de a gyakorlatban nem hiszem, hogy érdemes lenne beszállni. Egyértelmű, hogy az új autók után az autókereskedőtől kapnak lóvét, biztosan ezért kötik ki, hogy csak ott veheted - nyilván nem véletlen, hogy használt autónál fizetned kell... Az IlFerro meg Hírautó szerződéseibe beleolvasva gyanús, hogy nem garantálják, hogy lesz hirdető, és nem csak hogy az általuk választott cégnél kell megvenned az autót, de azt is előírják, hol szervizeltetheted. Meg 5000 Ft "ügyintézési díj" a szerződés aláírásakor?!
Ezt meg nem is tudom, hogy gondolják:
"A szerződés megszűnése esetére felek megállapodnak abban, hogy a reklámozó felmondása esetén az ügyfélnek semminemű követelése nem lehet a reklámozóval szemben."

Mindent összevéve én biztos nem szállnék be ilyen ügyletbe, kivéve ha egyébként is pont olyan új autót szeretnék venni és tudnám fizetni a reklámozó cég nélkül is a törlesztőt - de akkor meg minek elcsúfítani egy autót mindenféle matricával, plusz folyton mosatni, meghatározott helyen (valszeg drágán) szervizeltetni... Szóval nem biztos, hogy mind piramisjáték, de használt autónál szerintem semmiképp nem szabad belemenni, újnál meg nem éri meg.

Az adózás a te problémád, ugyanúgy jövedelemnek minősül, mint bármi más, de ehhez tényleg semmi köze a cégnek.
Joooe
(lloth @ 2006.11.22, 14:24) *
Ja igen: és szabad nekem itt ilyen dolgokkal előjönnöm? Mert ha nem, akkor bocsika! whistling1.gif

Mindent szabad amit nem tilos smile.gif
Sőt... Jó példát mutatsz azzal, hogy előre kérsz tanácsot, és nem akkor amikor már baj van smile.gif

Lett volna rá egy nagy összegű fogadásom, hogy Ariadne rögtön képben lesz a dologgal, és tud példákat hozni, hogy miért gáz. Lenyűgöz a tájékozottságod "panadamaci" wink.gif

Én is csak az előttem szólókat tudom ismételni, elvileg nem feltétlen gáz a dolog, de amelyik úgy kezdi, hogy fizess be xy összeget bármilyen kamu címen, az már eleve bukó.
HA azonban nem kell fizetni, és rendesen értelmesen megfogalmazott szerződés van, akkor elvileg működhet a dolog. De nekem nagyon gyanús, hogy nem fog, aki így akar hirdetni, az a villamosok/buszok/stb. oldalán fog, az sokkal hatékonyabb mint egy csajágóröcsöge és kiskunvilágvége között a kilómétereket gyűrő, vagy a városi dugóban elvesző személyautón rolleyes.gif
norbbie
Üdv! Még új vagyok nem nagyon ismerem ezt a rendszert.
A két kérdésem lenne :1 Lehet hogy nem fogyasztóvédelmi kérdés, de talán kapok rá választ.
Olyankor sértek meg valami törvényt ha saját autóm (autóim)felületét szeretném reklámként értékesíteni vállalkozói igazolvánnyal számlaképesen ? 2: A szerződéseket csak ügyvéd fogalmazhatja meg ? Előre is köszi..... dry.gif
Pjotr
1, miért sértenél bármit is? a Te autód azt csinálsz vele amit csak akarsz.
2, bárki megfogalmazhatja, de nagyobb összegnél célszerűbb az ügyvéd, hogy ne verjenek át.

norbbie
Mivel ver át? amíg nem ad pénzt addig nem kerül a reklámja az autómra és addig nem készül a reklámmatrica sem előre kell fizetni ezeket a dolgokat
Captain Crash
A nagyobb összegű szerződéseknél egy ügyvéd jobban tudja védeni a jogaid, mivel olyan szerződést tud írni, ami védi a javaid. Nem úgy, mint jómagad mindenféle jogi ismeret nélkül.
toreki
Pl nem árt beleírni a szerződésbe, hogy az autód nme a zárt garázsban fog állni egyfolytában, hanem megadott útvonalon halad x km-t. Egy ügyvéd jobban tudja, mire kell ilyenkor figyelni.
norbbie
Persze havi x km,
az autó állandó tisztasága
megtett kilóméterek bizonyítása pl km-óra fényképezésével stb stb..... amugy ajánlom mindenkinek http://reklamauto.hu oldalat ez szerintem korrektnek tünik átolvastuk a szerződést is vonnak le adót és csak 2000Ft-ot kell fizetni a regisztrációért amiért kap az illető két logo matricát és jó használt és ujautó is...
Pjotr
(norbbie @ 2006.12.03, 12:00) *

Mivel ver át? amíg nem ad pénzt addig nem kerül a reklámja az autómra és addig nem készül a reklámmatrica sem előre kell fizetni ezeket a dolgokat

Nem ilyen egyszerű, aláiratnak veled egy csavaros szerződést, mellékletekkel, apróbetűvel kacifántosan megfogalmazza, aztán egyszer csak azt veszed észre, hogy jön egy fizetési meghagyás a bíróságtól, hogy nem teljesítettél, fizess pár száz ezret...
norbbie
(Pjotr @ 2006.12.03, 17:50) *

(norbbie @ 2006.12.03, 12:00) *

Nem ilyen egyszerű, aláiratnak veled egy csavaros szerződést, mellékletekkel, apróbetűvel kacifántosan megfogalmazza, aztán egyszer csak azt veszed észre, hogy jön egy fizetési meghagyás a bíróságtól, hogy nem teljesítettél, fizess pár száz ezret...

Nem az ügyfél fogja hozni a szerződését ha az én szolgáltatásaimat veszi igénybe hanem a szolgáltató szerződését kell figyelembe venni szerintem .
asdf
Szerintem itt nem is inkabb az atverestol kell felni, hanem hogy azt a latszatot keltik az egyszeru emberben, hogy vegyen nyugodtan sajat nevre hitelre autot, a reszletet ugyis tudja majd fizetni a reklambol befolyo osszegbol. Na aztan ha elmarad a reklam, becsodol a ceg, nincs love, na akkor lesz a nagy pofaraeses, mert viszik az autot, mint a pinty, ha nincs mibol fizetni /mert ugye ismerjuk a magyart, mer nagyot almodni, tul nagyot is neha.../
Ariadne
(asdf @ 2006.12.03, 20:11) *

Szerintem itt nem is inkabb az atverestol kell felni, hanem hogy azt a latszatot keltik az egyszeru emberben, hogy vegyen nyugodtan sajat nevre hitelre autot, a reszletet ugyis tudja majd fizetni a reklambol befolyo osszegbol. Na aztan ha elmarad a reklam, becsodol a ceg, nincs love, na akkor lesz a nagy pofaraeses, mert viszik az autot, mint a pinty, ha nincs mibol fizetni /mert ugye ismerjuk a magyart, mer nagyot almodni, tul nagyot is neha.../

Csatlakozom. Több ilyen cég szerződését is átolvastam már, egyikben sem garantálják, hogy lesz is reklám folyamatosan az autóra, csak annyit, hogy HA van, akkor fizetnek... De ha nem lesz több reklámoztató ügyfele a cégnek, akkor nem panaszkodhat az autós, hogy nincs lóvé. Olvastam egyszer arról, hogy kiszámolva nem igazán éri meg a hirdetőknek ez a hirdetési forma, sok eredményesebb és olcsóbb módszer van. Szóval szerintem igen jó esély van rá, hogy ne legyen elég hirdető.
norbbie
(Ariadne @ 2006.12.04, 09:59) *

(asdf @ 2006.12.03, 20:11) *

Csatlakozom. Több ilyen cég szerződését is átolvastam már, egyikben sem garantálják, hogy lesz is reklám folyamatosan az autóra, csak annyit, hogy HA van, akkor fizetnek... De ha nem lesz több reklámoztató ügyfele a cégnek, akkor nem panaszkodhat az autós, hogy nincs lóvé. Olvastam egyszer arról, hogy kiszámolva nem igazán éri meg a hirdetőknek ez a hirdetési forma, sok eredményesebb és olcsóbb módszer van. Szóval szerintem igen jó esély van rá, hogy ne legyen elég hirdető.

Persze.De ha én értékesítem saját autóm reklámfelületét akkor nekem marad több pénz nem szedi le a hasznot senki rólam:)
Ariadne
(norbbie @ 2006.12.04, 10:25) *

Persze.De ha én értékesítem saját autóm reklámfelületét akkor nekem marad több pénz nem szedi le a hasznot senki rólam:)

Természetesen, csak vigyázz, milyen szerződést kötsz velük. smile.gif
tibu
Érdemes elolvasni:

http://hvg.hu/itthon/20061213_hirauto_ilfe...mauto.aspx?s=hk
lloth
Kedves Mindenki!

A Tibu által talált újságcikk nagyon jól jellemzi azt a dilemmát, amit ez a „nagyszerű lehetőség” az egyszeri emberben/asszonyban kelt!

Amúgy is lemondtam már róla, hogy autómat reklámcélra ajánljam fel és szerződést kössek az Ilferroval. biggrin.gif Lehet, hogy korektek, de szerintem is nagy bukta lesz ebből…

Mindenesetre annyit tudok most a témához hozzátenni, hogy:

1. Folyamatosan próbáltuk felhívni az Ilferro irodáit, hogy érdeklődjünk a részletek után, de soha nem vették fel a telefont. Gondoltuk, hogy biztosan sok az ügyfél, de ez persze azért nem lehet igazi ok! Ezután személyesen voltunk bent a Bajcsy-Zsilinszky úti és Homecenterben lévő irodájukban is, ahol megfigyeltük, hogy a telefonokat nem a rengeteg ügyfél miatt nem veszik fel, hanem csak mert nyilván ezt az utasítást kapták az alkalmazottak! A telefonok ugyanis folyamatosan csengtek, miközben a kb. 6 ügyintézőből egy foglalkozott velünk, a többi pedig beszélgetett egymással. Kérdésünkre, hogy miért nem veszik fel a telefont, egy csalafinta mosolyt kaptunk vállrándítással, választ pedig nem. blink.gif
2. Ottjártunkkor azt is megtudtuk, hogy az általunk befizetendő 180 000 forint a „fel- és lematricázási költségeket”, illetve szerződéskötési díjat tartalmazza… Tényleg ilyen drága lenne egy ilyen egyszerűen öntapadós matrica az autóra? Hisz egy „mezei” ablakfóliázás biztos nincs 100 000 forint, ez meg ugye nem nagyobb felület… shifty.gif
3. Az egyik irodában azt mondták, hogy egy körömnyi festékhiány a lökhárítón nem lehet akadálya a szerződéskötésnek, hisz nem jelentős hiba. A másik irodában közölték, hogy ezt azonnal meg kell csináltatni, így nem kötnek szerződést. A hiba tényleg jelentéktelen.
4. Csupa-csupa Lóerő, Pesti Est, Penthouse és Ilferro hirdetéssel ellátott autót látok közlekedni, elvétve 1-1 Hekus, Diplomata hirdetést. Ennyi hirdetőből hogy lehet ilyen sok autóst kifizetni majd? Érdemes lenne lehetséges hirdetőként megérdeklődni a hirdetési díjakat, mert az talán mutatna valamit (az Autóreklám 24-nél picit drágább a hirdetés, mint amit az autósnak fizetnek, és hirdetőként is van egyszeri technikai díj, ami fedezheti a reklámközvetítő díját)… És persze a hirdetők körének bővülését a „nagy” népszerűség ellenére sem látom, illetve más autóreklámos cég autóit sem látom az utcákon, pedig pl. a Color Auto 2000 Kft. is Pest környéki cég. Az Autóreklám 24-nek pl. nincs is cím feltéve az oldalára. huh.gif

A fenti dolgok persze csak személyes tapasztalatok, észrevételek, nem feltétlenül jelentenek bármit is.

Mindenesetre figyelem a témát, mert tényleg érdekel, mi lesz belőle!

Üdv:
lloth
Pjotr
Az Autó2 is egy elég nagy cikkben fogalkozik vele.
Kb ugyanazt írják le ami it elhangzott.
Ami nem hangzott el itt, az az, hogy semmit nem vonnak le a kifizetett összegből, mindenkinek magának kell kifizetnie a tb-t és az adót...
A pénzt akkor adják oda -új autónál- ha bemutatod a befizetett csekket.
Ariadne
(Pjotr @ 2006.12.16, 13:48) *

Ami nem hangzott el itt, az az, hogy semmit nem vonnak le a kifizetett összegből, mindenkinek magának kell kifizetnie a tb-t és az adót...

Mondjuk nem tudom, honnan gondolták egyáltalán az emberek, hogy a cég vonja le az adót, könyörgöm, azt mindenki maga fizeti, ez nem a lottó főnyeremény, hanem autóvásárlás... rolleyes.gif Ha lakást veszek, azután is nekem kell fizetnem illetéket pl. senki nem teszi meg helyettem.
Captain Crash
Na meg fizetik a benzint....mert ugye napi 30 km... tongue.gif
pet
Egyszerü:
Az uj belépök dijaiból+ a reklámozott pár cég pénzéből fizetnek.
Akkor lesz baj, ha felborul az egyensúly.
Tipikus piramis felépités az elején még müködik de amint kezdik elérni a kritikus tömeget összeomlik a rendszer.

Üdv.
asdf
Ujabb cikk a temaban: http://www.origo.hu/auto/20070118reklamauto.html
Mozigépész
Nekem igazából az tetszik, hogy a szerződésben ki van kötve, hogy a kocsiról készűlt kép hitelességét nem vitathatod.....
Elgondolkodtató!
Iván
Akkor gondolkodnék le rajta, ha most vennék egy új autót, tehát a részletre lenne pénzem, és ezt mondjuk úgy tekinteném mint egy kis kiegészítő pénzt, mert 3-4 hónap után ( a regisztrációs összeg után ), elvileg némi nyereséget is termelhet a dolog. Itt azok fognak rosszul járni akik egy esetleges probléma esetén nem fogják tudni fizetni a részleteket.

Mondjuk arra esély hogy új kocsim lesz smile.gif)) egy 27 évessel kezdtem aztán egy 23 folytattam és most 17 éves van smile.gif))))
Blade
Én is olvastam erről az origón és az indexenis.
Nyugaton van ilyen, működő cég több is, de ott tipikusan nem kérnek el az induláskor százezreket, csak egy kb. 10000 ft-os díjat.
Mivel tényleges hirdetőjük nincs, így abszolut pilótajátéknak tűnik a dolog: amíg exponenciálisan nő az új belépők száma, addíg az új belépők pénzéből fedezik a már belépettek pénzét, mikor ez a tendencia megváltozik, akkor gyorsan lelövik az egészet (ugye benne van a szerződésben, hogy nem kötelesek reklámot biztosítani...), és bezsebelik az összegyűlt pénzt. cool.gif
Persze elképzelhető, hogy egy idő után lesznek fizető ügyfeleik (mert ugye a hekus, a pesti est, stb. csak annyival fizet, hogy ott is megjelenik a matricázó cég hirdetése), és tényleges üzlet lesz belőle. Ha észnél van a cégvezetés, akkor nem bukhatnak se így, se úgy.
Ha jogász lennék, és lenne elég vastag bőr a képemen, én is ilyen céget csinálnék... ninja.gif

Még egy link a lízingcégek nyilatkozatáról:
http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=art...ezeto_anyag_bal
Captain Crash
Újabb cikk, ami ezzel foglalkozik, ráadásul elég élesen lát, megítélésem szerint. Ugyanis, a szerződéstervezet alapján semmi sem indokolja, hogy mindenféle további kötelezettségvállalás nélkül felmondja a cég a szerződést, és egy petákot sem fizessen tovább, aztán az ügyfél meg marad a szarban, mert mindenféle kártérítési jogairól is lemondatják.
TheElf
Megjegyzem a cikkekben megjelent adatok alapján mindenki gondolja végig, mennyit is kell fizetnie egy hirdetőnek, hogy a dolog működjön...
Captain Crash
Vagy egyszer nézzen utána a cég fő tevékenységi körének. wink.gif
TheElf
Vagy menjen el a sok cég közül ahhoz, ahhol nincs komoly előzetes regisztrációs díj, csak katalógusba kerülsz, ha a megrendelő a te kocsidon akar hirdetni (viszont teljes felületen) akkor felkeresnek, eldöntöd vállalod-e, ha igen, akkor matricáznak és zsebre teszik a jutalékot.

Mert van olyan is. Ezt a meglévő kocsival. Ha a bevétel elég ahhoz, hogy új autót finanszírozz belőle... biggrin.gif
Captain Crash
TheElf: Igen smile.gif ez jó ötlet, legalábbis sokkal jobb. Többek között ugye nem nyúlnak le értelmetlenül sok pénzzel, és nincs az, hogy ha úgy gondolják, akkor felmondják a szerződést, aztán gatyád is rámegy, mert nyakadon marad az adósság. smile.gif

Azért nem semmi üzlet, - mármint nem az, amit most mondtál - érted, van egy rakás autóm, és generálok keresletet a listaáras autók után, a bank kifizeti nekem a fogyasztó helyett a pénzt, én kifizetem azokat akiktől az autót megvettem, amiből persze nekem jutalék jár azoktól. smile.gif Persze fizetem, ameddig úgy gondolom, a fogyasztó helyett, ami nekem nem téma, hiszen a reklámozó felém simán többszörösét fizeti, majd, ha nincsenek reklámozók, mert rosszul mértem fel a piacot, akkor felmondom a szerződést és aztán fizesse mindenki magának tovább...én a pénzem megkaptam, jutalékot, meg mindent, ameddig megy a szekér, megy a szekér, aztán ha nem megy, akkor én akkor is bevédtem a seggem. Az, hogy a bank meg majd a fogyasztón hajtja be a pénzt, az kit izgat... smile.gif Nem? (Ja a hitelezési kondíciók meghatározásánál is tetszik az az aranyos megfogalmazás... biggrin.gif )

Ennek ellenére tényleg nem lehet hallani, hogy ne menne a szekér, csak istenem nehogy úgy legyen, ahogy mondom.
asdf
Na de megy a szeker? Szerintem nem. En legalabbis valodi hirdetest -a bartereseken kivul- meg egy auton nem lattam...
Pjotr
Annyira érdekelne egy ilyen hitelszerződés, arra nincs valakinek linkje?
Captain Crash
Nem hozzák nyilvánosságra, csak egy mintát, amiből állítólag hiányzanak részek, és a szerződőkkel is aláíratnak titoktartási feltételeket. smile.gif Nem mondhatom, hogy megpróbálok szerezni, ha tudok, remélem érted! biggrin.gif
Pjotr
Az lenne a jó, ha lizingelni is lehetne a kocsit, akkor már mennék is venni.
De nyilván ki van találva...
Ha az lenne, hogy a kocsi a fedezet, akkor jó üzlet lenne, mert használná az ember amíg a cég működik, aztán ha összaborulnak, akkor meg vigyék a kocsit ahová akarják...
De nyilván nem így van, nem jelzálog, hanem készfizető vagy hasonló kell hozzá...
Mozigépész
(Pjotr @ 2007.02.09, 12:39) *

Az lenne a jó, ha lizingelni is lehetne a kocsit, akkor már mennék is venni.
De nyilván ki van találva...
Ha az lenne, hogy a kocsi a fedezet, akkor jó üzlet lenne, mert használná az ember amíg a cég működik, aztán ha összaborulnak, akkor meg vigyék a kocsit ahová akarják...
De nyilván nem így van, nem jelzálog, hanem készfizető vagy hasonló kell hozzá...

Ha nem fedezi a kocsi a fennmaradt részletet, azt bevasalják rajtad akkor is ha az autót "leadtad"! Sőt, a kocsit annyiért adják el amenyit adnak erre specializálódott gengszterek (le van sokszor "zsírozva", ár alatt viszik), a maradványt meg a volt tulajon behajtják! bangin.gif
Pjotr
Attól függ mire szól a szerződés, ezért kéne látni, bár biztos vagyok, hogy nem ez a helyzet, mert egy 10 éves hitelnél, mint amire veszik ezeket az autókat, az autó értéke soha nem fedezi a hitelt, de ha lehetne lizingelni... smile.gif
TheElf
(asdf @ 2007.02.09, 11:46) *

Na de megy a szeker? Szerintem nem. En legalabbis valodi hirdetest -a bartereseken kivul- meg egy auton nem lattam...

Nézd, az a cég, aki szerint az a korrekt tájékoztatás, hogy te majd vagy adózól vagy nem... Nos az már ekkor átvág, az nem hiszem, hogy valóban törvényes és tisztességes megoldásban gondolkodik. Az új belépők fedezik a régi csaptnak fizetendő pénzt, és még marad is. Úgy hívják, hogy pilótajáték. A regisztrációs díjnak, stb. nem az a célja, hogy drágább legyen belépni, valódi adminisztrációs terhet fizess meg, stb. pusztán arra elég, hogy a cég működését egy darabig fedezze, ha nincs valódi hirdetés, valódi tevékenység. Az a cég ahol szükség van ilyen díjakra az nem keresi magát halálra a hirdetéseken, nem hiányzik neki sok új autó, de a pénz az hiányzik.
toreki
Van egy új cikk az Indexen.
asdf
Meg olvastam a hetvegen figyeloben is, vagy hvg-ben, fene tudja, a BKV-nak eves(!) szinten 6-700 millio bevetele van jarmureklambol /es ebben -isten tudja miert wink.gif- benne van a metro terulete is/.
Szamoljunk egy kicsit. Ilferroek 40 ropi/auto * 4000 auto * 12honap= majdnem ket milliard...
Epertorta
Nos, dől a piramis szerintetek?
Egész nap olvasgattam a vonatkozó topicokat indexen, más fórumokon - eléggé ilyen irányba mutatnak a jelek...

Ez egy egész jó cikk:

http://www.fn.hu/media/cikkoldal/0702/csus...onal_156888.php

és reflektálva az árbevételt számolgató hozzászólásra itt a vonatkozó részlet belőle, ami magyarázatul szolgálhat arra, hogy van itt kamuzás, nem kevés...

Jelenleg mintegy 6-7 ezer „reklámközzétevője” van a cégnek, ami a Figyelő hetilap kalkulációi szerint havi szinten 280 milliós kiadást jelent. Ez annyit tesz, hogy reklámokból havonta legalább 300 milliós bevételre kellene szert tennie a vállalkozásnak, ami éves szinten nettó 3,6 milliárd forintot jelent. Feltételezve, hogy magasabb listaárat adnának meg, ezzel a TNS Media Intelligence éves toplistáján a Top 15-be biztosan bekerülne a 3 millió forintos törzstőkéjű Il Ferro Kft.

Összehasonlításképpen: 2006-ban az Europlakát 4,3 milliárd forintos bevételt ért el listaáron. A Magyar Reklámszövetség becslése szerint 2005-ben a teljes közterületi piac nettó 15 milliárd forintra tett szert, a fenti gondolatmenetet követve tehát az Il Ferro hasítaná ki magának a piac negyedét.

Mindez azonban még viccnek is szürreális, hiszen nem szabad elfelejteni, hogy egy gyakorlatilag mérhetetlen hatékonyságú médiumról van szó
.
Mozigépész
Akkor lesz gond, he nem lesz új belépő!
toreki
Ha akkor sem megy csődbe és továbbra is reklámoz, akkor nem piramisjáték. biggrin.gif
Ariadne
(toreki @ 2007.02.28, 13:00) *

Ha akkor sem megy csődbe és továbbra is reklámoz, akkor nem piramisjáték. biggrin.gif

Aha, akkor nem piramisjáték, hanem csoda... tongue.gif Bevétel nélkül teljesíteni a kiadásokat eddig nem hiszem, hogy sok cégnek sikerült, legalábbis legálisan nem. biggrin.gif
tibu
Tegnapi Népszabadság 15. oldalán is van egy cikk az Ilferro-ról ahol azt írták, hogy 2005-ben mindösszesen 50millió forint volt az árbevétele. Bár 2006 volt a robbanás éve az ügyfelek gyarapodásában biztosan.

http://nol.hu/cikk/437035/
Pjotr
Teghnap vártam valamire egy forgalmas utca sarkán Kaposváron pár perc alatt láttam legalább 5 ilferos autót.
Szóval szaporodnak mint a legyek.
Ismerek olyan srácot akiknek kevés a pénzük, most vettek egy régi kis házat azt újítgatják fel lépésenként és ő is akar venni így kocsit, nem lehet lebeszélni.

asdf
Ahhoz kepest, hogy a Pesti Est meg tavaly kerte a reklamjai eltavolitasat az autokrol, csak ma reggel 3 Pesti Estes autot lattam. Ez szinten nem tul biztato /matricat leszedni, + uj, masik hirdetoet felrakni nem 3 filler/.
toreki
Tudtok valamit a Mobil reklám hungária kft-ről? Állítólag egy váci cég, szintén autoreklámmal. Egy ismerősöm vesz most autót, és velük akarja csökkenteni a törlesztőjét. A neten semmit nem találuk róluk.
TheElf
Toreki: Ebbe a konstrukcióba egyik cégnél sem szabad belemenni.

Mondták, akadnak háttéralkuk, megegyezések, stb. amik fedezik az autó vásárlást.

Nézzük meg, mire elég a 40000 Ft? Ez évente mintegy 48000 ft, ami szép pénz, de listaáron veszel mondjuk 3200000 Ftért autót, akkor ez bizony annak csak a 15%a. Ha a konstrukcióhoz tartozó nem akciós hitel THMe magasabb mint 15% (0 forintos kezdőrészletről beszélünk ugye, és kényszrhelyzetben vagy, tehát lehet jóval magasabb is a THM) és ugye az autót is listaáron kapod, adott helyen szervizeled.

A lényeg: Az 5 éves szerződés esetén is igaz: A szerződés lejárta után is fizetsz! (akár még alacsony THM esetén is) és az adott idő alatt is sokat bukhatsz szervíz költségen, stb.

A fogyasztó tehát, hosszú távon, fizet az autóért, sok esetben akár jóval többet is, mint a reklámos történet nélkül. Ezt pedig az érdekeltfelek keresik meg rajtad. Olyat is beugratnak új autó vásárlásba aki amúgy nem tenné.

Pár év alatt biztos lesz olyan nap, amikor nem vezetsz 30 kilométert pedig kéne (szervíz) készül olyan fotó amin koszos a kocsid, esetleg nem jó helyen van, stb. tehát felbonthatják a szerződést, ebben az esetben az ő költségeik csökkennek a tieid nőnek.

Ergo az egész autóreklámos bussiness ebben a formában akkor is lehet nyereséges, ha pusztán önmagát reklámozza, nincspilótajáték, akár igazat is mondanak ha kérdezel, csak éppen kihasználják, hogy nem gondolod végig az üzletet. A külső reklám, nem csak magát a konstrukciót reklámozza, de el is hiteti veled, hogy vagy abból, vagy aregisztráció díjából akarnak megélni, amikor van itt jobb üzlet is.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.