Kiskovi
2006.11.30, 18:55
üdvözlök mindenkit !
Gondoltam megosztom veletek ami velem történt és egyben kérdezem is hogy tehet -e ilyet az internet szolgáltató az ügyfelével.
A minap töltöttem le egy programot saját célra, és a szolgáltatóm letiltotta az internetem ILLEGÁLIS FÁJLCSERE miatt.
Azt hozzá teszem hogy torrent oldalról töltöttem.
Még azt is tudták hogy milyen szofverrel töltöttem és hogy mit is töltöttem le valójában.
Lehet hogy megtehetik ezt,de akkor mi van azzal ha és egy rokonomnak tegyük fel , MSN-en egy fényképet akarok átküldeni,és ő is nekem?
Az is illegális fájlcsere??
Ill. ha már fizetek rendesen,akkor had használjam már a netet arra amire akarom.Nem akarok semmiféle titkos helyre betörni,miért figyelnek akkor?
Ha valaki tud erre kielégítő magyarázatot,az írjon már legyen szives ide vagy a következő címre :
porszem0@freemail.hu
A segítségeket előre is köszönöm !
Haaat, tippem szerint valami olcsojanos drotnelkuli szolgaltato lehet, akinek epp hataron uzemel a rendszere, esetleg 24/24-ben full savszellel toltesz, teged meg nem latnak szivesen. Amennyiben az aszf-ben nincs adatforgalmi korlat, nem korlatozhatjak a szolgaltatasodat. Valamint onhatalmulag nem nevezhetik ki illegalisnak a filecserelesedet, mert ahhoz, hogy tudjak mit cserelsz /hisz' hogy a klasszikus peldat vegyem elo, eppen linux iso-t is tolthetsz

/, ahhoz hogy ezt megallapithassak ahhoz lenyegeben le kene "hallgatniuk" a forgalmadat, ezt meg nyilvan nem tehetik meg. Most olvasom, hogy pontosan megneveztek hogy mivel es mit toltottel, szerintem ez siman megallja a helyet a lehallgatas netes megfelelojenek...
Ha csak letöltöttél, és nem osztottál meg, az a Mo-i törvények szerint nme büntethető. Egy csomó cikk van róla a neten is. Az viszont kérdés, hogy az illegálisan elrakott anyagok letöltését korlátoztahja-e a szolgáltató az Ászfben (a megosztását biztosan).
Előre szólok, hogy nem célom az illegális cuccok másokásának támogatása, csak a tényeket írtam le.
A szoftver letöltés és használat az nem legális.
El kéne olvasni az aszf-et, majd küldeni egy levelet a hírközlési hatóságnak meg az adatvédelmi biztosnak.
Mondjuk azért az nem árt, ha nem nagyon vannak illegális programok és képek/videók (18 év alattiakról..) a gépeden, nehogy téged varjanak be...
Pjort: a letöltés még nem bizonyítja a használatot. Emiatt a szolgáltató nem korlátozhatja a felhasználót. Vagy belelát a gépgébe is, és látja mit telepített fel? Tiszta 1984.
Nem azért írtam, mert ha esetleg eljárás indul, nehogy eszébe jusson kimenni a csendőröknek megnézni a gépet és bukta legyen belőle.
Két külön ügy, tudom, de bármiből bármi lehet....
A szolgáltató nem korlátozhatja, monitorzhatja a letöltésket -szerintem-...
Nem hiszem, hogy joga lenne ilyen adatok kezelésére.
Csupa törvénybe ütköző dolgot csinál....
(Pjotr @ 2006.12.01, 11:48)

A szoftver letöltés és használat az nem legális.
Jobb esetben ez mondat erősen félreérthtő

Rosszabb esetben akkora butaság, hogy biztosan nem azt akartad mondani, csak akkor nem értem, hogy mit

(Pjotr @ 2006.12.01, 15:44)

A szolgáltató nem korlátozhatja, monitorzhatja a letöltésket -szerintem-...
Nem hiszem, hogy joga lenne ilyen adatok kezelésére.
Csupa törvénybe ütköző dolgot csinál....
Ezzel viszont nagyon egyetértek...
Csaba_20
2006.12.02, 07:39
Az ISP csak hatosági kérésre monitorozhatja az ügyfelei adatforgalmát(és akkor se mindet egyszerre, hanem csak célhoz kötötten egy adott személyre kiterjedően), önhatalmúlag nincs joga a tartalom elemzésére és szankciók kiszabására. Ezt tudomásom szerint jobb helyeken lehallgatásnak hívják. Azt hiszem a hatósági felkérés hiányában a szolgáltatód igen súlyos vétséget követett el, szerintem még a BTK-ban is írnak róla.
Egy 2002-es hírt találtam, ami talán idevonatkozik.
"A törvénytelen lehallgatásra, jogtalan adatkezelésre gyanakvó állampolgár hivatalosan a Nemzetbiztonsági Hivatalnál, a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszternél, az adatvédelmi biztosnál, vagy végső esetben az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságánál élhet panasszal." - [Index.hu]
Jooee az igaz, hogy nem fejtettem ki, de akinek van egy kis esze az gondolhatta, hogy nem a szabadon használlható és letölthető vagy pl. demo szoftverre gondoltam hanem egy "warez" programra, nyilván pl. egy XP-t nem tölthetsz le a gépedre mert illegális.
Nem kell mindig minden kis szóba belekötni.
Captain Crash
2006.12.02, 15:26
Ha pl. XP-t töltesz le a gépedre, az sem feltétlen illegális.

Gondoljunk az MSDNAA-ra ugyebár. Tehát az, hogy mi illegális, és mi nem az, azt a bíróság hivatott kimondani. A szolgáltató nem vizsgálhatja a továbbított adatokat, illetve, hogyha később bebizonyosodik, hogy a használat nem ütközött semmilyen büncselekménybe, akkor kártérítési felelősség is terheli. Amúgy pedig nem vagyok benne biztos, hogy a szolgáltató által végzett tevékenység nem meríti ki a btk. egyes szakaszait.
Már megint a kötekedés

nyilván arra gondoltam amikor Pistike letölti a crackelt Corel draw!-t, meg egy illegális windost.
Ennek semmi köze ahhoz, hogy a szolgáltató ezt nem vizsgálhatja, én csak egy tanácsot adtam, hogy ha feljelenti a szolgáltatót, akkor lehetőleg ne tartson illegális fájlokat és programokat a gépén, nehogy ő bukjon nagyobbat.
Mondjuk ehhoz elég, egy 17 éves és 364 napos lányról egy szexkép...
Az biztos, hogy a szolgáltató teljességel jogszabályba ütköző cselekedetet csinált.
Captain Crash
2006.12.02, 17:47
Honnan tudjam mire gondoltál, amikor nem azt írtad?

Előbb-utóbb amúgy, ha javítgatjuk, amit leírsz, akkor eljutunk oda, hogy mit is akartál mondani, de nem lehetne, hogy kihagyjuk ezt és egyből azt írd, amit gondoltál?

Lehet, hogy te ezt kötözködésnek veszed, de ha másnem akkor rávilágít arra, hogy az, hogy "A szoftver letöltés és használat az nem legális." nem eléggé árnyalt megfogalmazás. Ha egészen pontos akarnék lenni, akkor mondhatnám azt is, hogy teljesen ellenkezőjét jelenti, mint amit most így utólag kifejtettél.

Remélem nem fogalmazol máskor ilyen "könnyelműen", hiszen mi tudjuk, hogy ilyet nem akartál írni.

(Most megelőlegeztem mások igenlő bólintásait is)
Amúgy meg sokmindenben egyet tudok érteni, leginkább a szolgáltató cselekedetét illetően. Személy szerint én azt sem tartom kizártnak, - ahogy már írtam - hogy azon túlmenően, hogy jogszabályokat sértett, bűntetőjogi vonatkozása is lehetséges a cselekedének.
hazyboszi
2006.12.03, 15:32
Sziasztok!)
Nekem más gondom van a szolgáltatómmal...( nem kis cég pedig.) Az internet elérérsem sosem volt tökéletes,mióta előfizettem.Mostanában,majd 1 hónapja viszont,nagyon akad,vagy nincs egyáltalán.Próbáltam reklamálni,mindíg géphang válaszol: szíves türelmét..folyamatban..Tegnap fondorlatos módon,sikerült elérnem egy ügyintézőt.Hangot adtam felháborodásomnak,és kérdeztem,mért nem működik..nálam pedig megy,ő látja,de visszahív,tegyem le a telefont...azóta várom a csörgést.....A szerződési sebesség töredéke jut el hozzám,ha eljut...4 hónap alatt 4-szer "futtattak" modemet cserélni,mert hogy bizti az a ludas.....Mi a teendő? Érdemes a médiafelügyelethez fordulnom??
A gépem jó,működik,szerelő aktiválta a netem,azóta kétszer át is nézte,szerinte is tökéletes minden..
Lehet,hogy csak én nem vagyok,az,mert a pénzemért szeretném használni a szolgáltatást??)))
Bocsi,ha hosszú voltam,de ez még rövid,ahhoz képest,ami bennem maradt)))
Köszike,üdv..)hb.
Az a gáz, hogy ezt nem kis szolgáltatók csinálják főleg hanem a T-Onlány. Ezért nem kell hozzájuk menni. A korlátlannak hirdetett netjük sem korlátlan. Ennyit róluk.
Keress valami programot amivel ezt lehet logolni, majd biztos ajnánlanak valamit, közben szépen megfogalmazva mindent írj egyí levelet a nemzeti hírközlési hatóságnak.
hazyboszi
2006.12.05, 10:27
(Pjotr @ 2006.12.05, 08:10)

Keress valami programot amivel ezt lehet logolni, majd biztos ajnánlanak valamit, közben szépen megfogalmazva mindent írj egyí levelet a nemzeti hírközlési hatóságnak.
Ha én olyan "ügyes" lennék..))))
Nem volt sok választásom net eléréshez,de nagyon szükségem van rá,eü.okok miatt,ahol rengeteg infót találok. Nem vagyok mai "csirke" sem,így a net rejtelmei nekem assziszem' örök titok marad....
Írtam már levelet a szolgáltatónak,bemérték,jó,csakis,de csakis az én gépem lehet rossz!
Amit tudtam,leellenőriztettem ismerősökkel: ram,mindenféle kártyk....érdekes,hogy net nélkül,sima ügy a gépem.))
Szóval...................szerződést sem tudok bontani/hűség ugyebár-egyoldalú/ és nincs is más elérési lehetőségem,sajnos..
Köszike a válaszokat,szívesen fogadom a jótanácsoket,mint abszolute amatőr,laikus.
Üdv: Gabi
OFF:
Én már szívtam nettel egy rossz hálókártya miatt, ha van hozzáértő ismerősöd akkor próbáltasd ki vele egy másik hálókártyával, biztos van neki elfekvőben, manapság ez filléres dolog, és szinte mindenkinek porosodik 1-2 a polcán

ON (ha mégis a szolgáltató gáz):
Verni kell az asztalt, vásárlók könyvébe írni, NHH-nál panaszt tenni, stb.
Követelni esetleg kártérítést a nem megfelelő szolgáltatás miatt, aztán hátha megváltozik a hozzáálásuk.
Szerződést bontani is lehet végső esetben, a hűség is kétoldalú, nyílván csak akkor vagy köteles "hű" maradni, ha úgy szolgáltatnak, ahogy azt vállalták.
hazyboszi
2006.12.05, 13:08
(Joooe @ 2006.12.05, 10:39)

OFF:
Én már szívtam nettel egy rossz hálókártya miatt, ha van hozzáértő ismerősöd akkor próbáltasd ki vele egy másik hálókártyával, biztos van neki elfekvőben, manapság ez filléres dolog, és szinte mindenkinek porosodik 1-2 a polcán

ON (ha mégis a szolgáltató gáz):
Verni kell az asztalt, vásárlók könyvébe írni, NHH-nál panaszt tenni, stb.
Követelni esetleg kártérítést a nem megfelelő szolgáltatás miatt, aztán hátha megváltozik a hozzáálásuk.
Szerződést bontani is lehet végső esetben, a hűség is kétoldalú, nyílván csak akkor vagy köteles "hű" maradni, ha úgy szolgáltatnak, ahogy azt vállalták.
Köszike! megpróbálom a hálókártyát még,más nincs hátra....
Nem hiszem,hogy elismernék a bűnüket.....nagylány az onylány..))
kicsi vagyok hozzá)))
(hazyboszi @ 2006.12.05, 13:08)

kicsi vagyok hozzá)))
Nincs valamelyik ismerosodnek egy notebookja? Kerd meg, hogy vigye at hozzatok,
dujatok fel, (rossz az aki rosszra gondol...), es ha arrol se megy, akkor a szolgaltato
a hibas. Ebben az esetben mondd meg nekik, hogy kuldjenek ki ok valakit egy notebookkal,
es bizonyitsak, hogy jo.
Ha azzal megy, akkor eloszor is probalj betenni masik halokartyat a gepedbe (2-3000 Ft.).
Ha igy se megy, akkor szerviz...
Ja, es soha, de soha ne kezd olyan ceggel, aminek a neve T- vel kezdodik... az informatikus-tarsadalom
csak "MATAV"-neven emlegeti oket.
Captain Crash
2006.12.06, 11:37
Blade:

Dugja fel a szolgáltató.
hazyboszi
2006.12.06, 14:45
(Blade @ 2006.12.06, 11:00)

(hazyboszi @ 2006.12.05, 13:08)

kicsi vagyok hozzá)))
Nincs valamelyik ismerosodnek egy notebookja? Kerd meg, hogy vigye at hozzatok,
dujatok fel, (rossz az aki rosszra gondol...), es ha arrol se megy, akkor a szolgaltato
a hibas. Ebben az esetben mondd meg nekik, hogy kuldjenek ki ok valakit egy notebookkal,
es bizonyitsak, hogy jo.
Ha azzal megy, akkor eloszor is probalj betenni masik halokartyat a gepedbe (2-3000 Ft.).
Ha igy se megy, akkor szerviz...
Ja, es soha, de soha ne kezd olyan ceggel, aminek a neve T- vel kezdodik... az informatikus-tarsadalom
csak "MATAV"-neven emlegeti oket.

KÖSZIKE))))
Be fogjuk "dugni /te se gondolj rosszra.)) tényleg rossz az???
Az ötleted megvalósítható.) Azátn verem az asztalt,vagy megyek szervíz.((((
Üdv.))))
Sziasztok!
Sajnos nekem is ez a gondom!
A szolgáltató sajnos közli, hogy ők a legnagyobb hozzáférési sebességet adja meg.
Ha nem tezszik mehetek a f......!
Szerintük a törvény is ezt határozza meg.
Kiváncsi lennék kihez fordulhatok panasszal.
Előre is kösz!