között azt sem tudom, hogy ki kicsoda, és milyen jog vonatkozik rá. :-(
Sorry, ha nem ebbe a topicba illene, azt találtam a legközelebbinek.
Röviden a következo a helyzet:
- A Balusztrád Rt. építette a lakásunkat az Európa Lakókertben 2005-ben, egy építtető megbízásából, ami menet közben változott. Ezt 2005.10.03-án át is vettünk.
- A lakások közös képviseletét a Gestor ingatlakezelo Kft. végzi
- A lakások fűtése helyi gázkazánokkal történik, amik a lakással egy épületben vannak. A lakásban hőmennyiségmérő méri az elhasznált hőt (a bejövő és kimenő víz hőmérsékletkülömbsége*atfolyó víz mennyisége)
- A ház átvételekor a futési rendszer leolvasó rendszere állítólag hibás volt, ezért a méröórákat majd egy évvel késobb, 2006 szeptemberében olvasták le eloször, addig általánydíjat állapítottak meg a fütés- és vízdíjakra.
- Az első, a méroórák szerinti futés számlát 2006 november 10-edikén kaptuk meg, amin az áll, hogy a kb. 60 négyzetméteres zsír új, modern szigetelésű lakásunk fütésdíja az elözö évben 250,246.- forint volt, ami egy futött hónapra vetítve biztosan több, mint 50,000- forint.
- A lakógyűlés kezdeményezésére a társasház már vizsgálatot kezdeményezett a fűtési rendszer felülvizsgálatára, ami után peres úton kívánja rendezni a problémát, amit vélhetoen a fűtési rendszer nem megfelelő tervezése (a kazánok alultervezése) okozott.
A fő problémám az, hogy egy év fűtés után egyszer csak a kezembe nyomtak egy irreális számlát, és mikor megkerestem a Gestor Kft-t, közölték, hogy nincs mit tenni, fizessem ki. Mert hogy ők kifizették a gázt, amit a kazán elfogyasztott.
Nem tájékoztattak időben arról, hogy a gázkazánok ilyen hatásfokkal muködnek, ezért nem választhattam az ebben az esetben olcsóbb villanyfutést. Ebben a Gestor Kft-t hibáztatom.
A kérdés, hogy mit csináljak ebben az esetben, fizessem-e ki ezt az irreálisan magas számlát, illetve milyen jogi lépéseket kell tennünk.
Voltaképpen kivel is vagyok szolgáltatási viszonyban? Mi az ingatlankezelő felelőssége ebben az esetben? Vitathatom-e a szolgáltatás díját, és ha igen, kinél? Kérhetek-e részletfizetési lehetőséget?