Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Router, modem
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Számítástechnikai eszközök
1, 2
feriteso
Tavaly júniusban vettem az Auchanban egy SMCWBR 14-G2 routert R9990 ft-ért. A vásárláskor azt mondták, hogy mivel 10000 ft alatti az árú értéke, ezért meghibásodás esetén a csomagolással együtt helyben intézik a garanciát. Vagy csere, vagy visszafizetik az árú értékét. Sajnos a masina kb 2-3 hét óta sűrűn ledob a hálóról utp felületen, wifi téren nincs problémája. Hardvare reset és firmware frissítés sem oldja meg a problémát. Elég meleg is a készülék, sőt a firmware (gyári oldal firmware-je még rosszabb e-mailre nem válaszoltak)
Volt már ilyen esetem egy samsung dvd íróval, ami felől először a szervízben próbált próbáltam érdeklődni. Onnan irányítottak vissza a vásárlás helyére, és ott korrektül el is intézték, mivel 10000 ft alatt volt a dvd író ára. Most viszont az ügyfélszolgálatos teljesen elzárkózott a kérés elől. Azt a választ kaptam tőle, hogy ő nem tud ilyenről felhívta az osztály vezetőjét, aki szintén nem tudott ilyen dolgról. Ez után közölte, hogy ott a garancia jegy vigyem el a szervízbe, mert ő vissza nem veszi és pénzt nem látok tőle, mert a szervíz 2 év jótálást vállalt. Max elküldik a szervízbe. Ha ezt tudom nem veszek olyan routert aminek a szervize Budaörsön van, hanem amit helyben tudom szervizeltetni, ha nem kapom azt a tájékoztatást, hogy a vásárlás helyén tudom érvényesíteni a cserét illetve az árú ellenértékét kapom meg.
Ha tud valaki ezzel kapcsolatos jogszabályt, hogy mi a teendő ilyen esetekben, mire hivatkozik a jogszabály megköszönném. Akár §, rendelet vagy törvény, bármi, amiveltovább tudok lépni.
A gari jegyet bescanneltem, szükség esetén elküldöm, mert sajnos nem engedi feltölteni.
Előre is köszi a választ
További szép napot
feriteso
asdf
Kotelesek atvenni javitasra, hisz veluk allsz szerzodesben es a garjegy kitoltesevel ok vallaltak jotallast . Budaorsrol chs-es garjegyre tippelek, azt leadhatod a vaci uton is a schiller opellel szemben.
TheElf
Amit mondtak abban sok korrekt dolog is van, meg sok inkorrekt is. Az utóbbira az jellemző, hogy le akarnak rázni.

Abban igazuk van, hogy a pénzvisszafizetés (szerződéstől elállás) nem választható rögtön, ennek feltételei vannak. Amihez nincs garanciajegy ott valóban nincs szervíz általi bevizsgállás, ott a garanciát az áruház minden szervíztől fggetlenül oldja meg. Esetleg beszállítótól függetlenül, saját üzleti kockázat terhére is. Abban a pillanatban, ahogy garanciajegy van hozzá, a szerződés őket is köti, ergo: A szervízbe küldik el, ott bevizsgálják, döntenek, hogy javítják, vagy cserélik, visszajut az áruházba, te erről értesülsz, megkapod.

Egyet tudok érteni azzal: Elég nagy kellemetlenség nekik is az ügyintézés a szervízzel, de ez a kötelességük. Csakhogy én is lebeszélnélek arról, hogy az áruházban érvényesítsd az ilyen igényedet. Miért? Elég, ha megnézed a mobiltelefonos témákat, stb: Mert, ha a szervíz nem tapaszalja a hibát, akkor az áruháznak max visszaküldi, ha te adod le tudsz a szervizesekkel beszélni és megoldást találni. Nincs vita arról, hogy a szállításnál ázott be, vagy nálad párás a környezet és attól rohadt el egy csatlakozó.

Tanácsolni tanácsolhatja, hogy menj a szervízbe, sőt, helyes is-ha megteszi, a lerázás viszont azt jelenti, a vevőszálgálatos megint nem érti miért kéne valamit tanácsolni, ő csak egy buta gép módjára próbálja érvényre juttatni amit hallott. Szomorú.
nana
(Tom @ 2006.12.10, 23:58) *

(Captain Crash @ 2006.12.10, 22:53) *

3 napos pénzvisszafizetési kötelezettség soha nem is volt. Tehát ilyen nem él. A kicserélt termékre a jótállás újraindul, olyan, mintha egy új terméket vettél volna. Tehát nem javíthatják, kötelesek cserélni.

Értem, tehát akkor nincs esély arra, hogy visszakapjam a pénzemet, mert már nagyon elegem van, hogy elviszik szervízbe majd egy hónapra, kicserélik, de marad minden ugyanúgy.

Sziasztok!
Én kereskedő vagyok. Hozzám is hoztak már vissza árut ezzel a joggal követelve vissza a pénzt. Mégpedig tintapatront, azzal a jelszóval, hogy nem fogadja el a gépe. az a baj, hogy ránézésre nem lehet megállapítani, hogy a patron tényleg rossz, vagy kifogyasztotta, vagy a gépe nem jó, ...
A vevő megtagadta a bevizsgálást, mert az hosszú ideig tart.
Így ezzel a jogával élve kérte a pénzt.
Nekem milyen jogaim vannak? Mit tehetek?
Mozigépész
(nana @ 2008.07.08, 06:47) *

Sziasztok!
Én kereskedő vagyok. Hozzám is hoztak már vissza árut ezzel a joggal követelve vissza a pénzt. Mégpedig tintapatront, azzal a jelszóval, hogy nem fogadja el a gépe. az a baj, hogy ránézésre nem lehet megállapítani, hogy a patron tényleg rossz, vagy kifogyasztotta, vagy a gépe nem jó, ...
A vevő megtagadta a bevizsgálást, mert az hosszú ideig tart.
Így ezzel a jogával élve kérte a pénzt.
Nekem milyen jogaim vannak? Mit tehetek?

Sajnos én is ismerek jó pár olyan vevőt aki olyan amilyen. Először is biztos jó tintapatront kért? Mert ha az miatt nem jó akkor azt a vevő be bukta. Ha jó akkor is neked be kell vizsgáltatni, hisz egy nap alatt is ki lehet fogyasztatni egy patront! Sajnos nem tudom csak nekem nem jön be az fvf oldala, de ott neked is meg vannak a válaszok.
ITT vannak a törvények, rendelkezések, de nekem nem jön be, a letöltött változat a szerviben van a gépemen, sorry....
matyi5
Sziasztok!
SMC routert vásároltam az elektroworld-ba.Nem volt hozzá magyar nyelvű leírás.Lehet így forgalmazni? Meghibásodott.A hiba: 20-30 perc után nincs internet kihúz-bedug és újra van.Bevittem a HRP-be. 2 hét után visszaadták,hogy üzemképes,de ha nem jó akkor a net-ről frissítsem.Nem sikerült frissíteni a hiba ugyanaz.Újra elvittem a HRP-be 2 hete bent van és már 10-szer telefonáltam eredmény nélkül.Mindig azt mondják,hogy holnap érdeklődjek.A szervízbe vitel és a telefonálás költsége már lassan meghaladja a készülék értékét. Tud valaki segíteni,hogy mit lehet tenni? Köszi
matyi5
Sziasztok!
SMC routert vásároltam az elektroworld-ba.Nem volt hozzá magyar nyelvű leírás.Lehet így forgalmazni? Meghibásodott.A hiba: 20-30 perc után nincs internet kihúz-bedug és újra van.Bevittem a HRP-be. 2 hét után visszaadták,hogy üzemképes,de ha nem jó akkor a net-ről frissítsem.Nem sikerült frissíteni a hiba ugyanaz.Újra elvittem a HRP-be 2 hete bent van és már 10-szer telefonáltam eredmény nélkül.Mindig azt mondják,hogy holnap érdeklődjek.A szervízbe vitel és a telefonálás költsége már lassan meghaladja a készülék értékét. Tud valaki segíteni,hogy mit lehet tenni? Köszi
Mozigépész
(matyi5 @ 2008.07.14, 15:03) *

Sziasztok!

1. ezért két topokt nyitni felesleges volt!
2. ha elolvastad volna az alapokat, tudhatnád mi a helyzet.
3. elméletileg nem lehetne forgalmazni olyan terméket amihez nincs magyar leírás
4. a termék javítására 15 napja van a szerviznek (pontosabban törekedni kell, ami félremagyarázható), általában 30 nap után a jelentős kellemetlenségre hivatkozva elállatsz a szerződéstől, és visszakövetelheted a vételárat amit fizettél érte.
5. mivel te a bolttal szerződtél, nekik kell a szervizbe juttatni, nem neked.
6. nincs értelme a sok telefonálgatásnak, hisz ezt senki nem téríti meg neked.
De olvasd el amik ITT vannak!
Blade
(matyi5 @ 2008.07.14, 15:02) *

SMC routert vásároltam az elektroworld-ba.Nem volt hozzá magyar nyelvű leírás.Lehet így forgalmazni? Meghibásodott.A hiba: 20-30 perc után nincs internet kihúz-bedug és újra van.Bevittem a HRP-be. 2 hét után visszaadták,hogy üzemképes,de ha nem jó akkor a net-ről frissítsem.Nem sikerült frissíteni a hiba ugyanaz.Újra elvittem a HRP-be 2 hete bent van és már 10-szer telefonáltam eredmény nélkül.Mindig azt mondják,hogy holnap érdeklődjek.

Magyar nyelvű leírás nélkül nem lehet forgalmazni, de emiatt max. megbüntetik őket, neked nem lesz jobb.
A szervíz szivat téged, nem csinálnak semmit, hanem mindíg visszaadják úgy ahogy volt. (Az ilyen eszközöket nem is lehet javítani: ha akarták volna, akkor a firmware frissítéssel kezdik, mielőtt szétszednék...).
Szerintem egyetlen dolgot tehetsz: visszamész a boltba, és visszakéred a pénzed. Ha nem adják vissza az első kérésre, akkor kéred a vásárlók könyvét... az elállás folyamatáról részletes útmutatást találsz a fórum általános részében.
Sajnos az olcsó routereknek/ADSL modemeknek többnyire van valami baja... az enyémet pár hetente újra kell indítani, különben belassul a net. Nekem ez elfogadható azért a 10000 forintért, amibe egy normális került volna...
TheElf
A nem lehet javítani az szerintem elég komoly túlzás akkor. Az, hogy a kisker nem tud javítani az egy dolog, amúgy nem igaz, hogy mindig firmware frissítéssel kezdenek. Amit én láttam az elég más.

Az első, hogy náluk, ismert körülmények között tesztelik. Ha náluk jó és egy tartós tesztet kibír, akkor sokmindent megnézhetnek. Pl. szakadt / törött vezetéket, érintkezési hibát, csatlakozóknál sérülést, stb. ellenőrzik, hogy nincs-e a firmware megpiszkálva (sokszor ellenőrzött firmwaret rátöltve, nem netről frissítve), ha ezek után sem találnak hibát, akkor jön az, hogy visszadják azzal, hogy üzemképes.

Ha újra visszaviszed akkor tovább próbálkoznak, hiszen biztos te is sokat próbélkoztál. Közben pedig lehet, hogy a gond nem is a routerrel van.
Leedr
Szerintem:
-próbálkozz utoljára még 1 kijavítással
-ha továbbra sem jó: cseréljék ki újra
-ha nem akarják kicsrélni --> elállás a szerződéstől

Ja, a panaszkönyvel lehet közben fenyegetőzni biggrin.gif

Nfffff
Na most én olyan helyzetben vagyok, hogy vettem egy Logitch mx518 at a Mistral Computerben,de most Júniusban tegnap, vagy tegnap előtt akartünk vissza menni mert meghibásodott és nem jo benne az érintkezés, de amikor oda értünk nagy csalódásban volt részünk mert a volt Mistral-Computer bolt helyén egy Bolt kiadó tábla ált és nincs kdvem meg egy 10kt kidobni egy ugyan ilyen ért, de megvan a grancia levél, számla doboz, minden komplett CDvel, de nemtudom, hogy hova vigyem. Azt hallotam, hogy a Mistral Computer SINCLAR computer néven fut tovább, de nem tudom, hogy ott elfogadják-e a Garancialevelt. Szóval most van esély, hogy megjavítsák, vagy kicsréljék vagy buktam az egészet : \?
Blade
Őszintén? A Mistral történetét ismerve (nyugodjék békében) már megszűnt az eladó cég, így rajtuk nem tudod leverni.
Viszont ha van lepecsételt garanciajegyed, akkor azzal megkeresheted a Logitech márkaszervízt, akik kijavítják a hibát, vagy kicserélik az egeret, a garanciafeltételek szerint, amit a Logitech vállalt.
Nielix
Hali
Én azt szeretném kérdezni, hogy jelenleg még igaz-e, hogy bármey műszaki cikkre 1 év garanciát kell adni, vagy bizonyos esetekben lehet-e ez kevesebb?
Mert vettem 1 mp4 lejátszót és az van ráírva, hogy 6 hónap garancia van rá!
Köszi
ityam
en ugy tudom hogy a 10000 Ft feletti termekekre(muszaki cikkeknel) van 1 ev kotelezo jotalas.
szal ha kevesebbert vetted akkor nem koteles 1 evet adni.
de lehet hogy valtozott mar az osszeg de ha igen akkor szerintem csak folfele.
Blade
10000 Ft. fölötti bruttó árú műszaki cikkekre kötelező 1 év jótállást (garanciát) adnia a forgalmazónak Magyarországon, minden ettől (az eladó javára, tehát "lefelé") eltérő megállapítás vagy megállapodás semmis.
Nielix
én 23 000Ftért vettem!
De a garipapíron az van, hogy bemutatótermék vagy valami hasonló és ezért akciós ..... és 6hónap gari van rá!
de azóta jelenleg mondjuk a céget sem találom! eltűntek, mint szürke szamár a ködben! East Computer Kft! www.123shop.hu
Nem tudom hogy lesz!
lazurdeak
(Nielix @ 2008.08.27, 16:59) *

én 23 000Ftért vettem!
De a garipapíron az van, hogy bemutatótermék vagy valami hasonló és ezért akciós ..... és 6hónap gari van rá!
de azóta jelenleg mondjuk a céget sem találom! eltűntek, mint szürke szamár a ködben! East Computer Kft! www.123shop.hu
Nem tudom hogy lesz!

Hát erre most szerintem ráfaragtál.

Egy év kötelező jótállás jár egyes, új műszaki cikkekre. Ezt a 151/2003 kormányrendelet szabályozza. A rendelet csak a mellékletében felsorolt műszaki cikkekre vonatkozik, olvasd el a szövegét. (Ez a legnagyobb hibája szerintem, hogy konkrét listát ad, amely nem követi a technika fejlődését.)

Ha jól nézem, a körülmények szerencsétlen összejátszása folytán bajosan fogod érvényesíteni a garanciát, "tripla" okból.:

1. A kormányrendelet csak új árura vonatkozik (ld. 1§(1)). A bemutató darab esetén szerintem nem egyértelmű, hogy új cikkről van szó, vagy használtról. De ha már választani kell, akkor inkább használtat mondanék (az, hogy kitették az üzletben bemutató példánynak, szerintem használatnak számít). Használt áru esetén az egy évnél kevesebb jótállás nem jogsértő.
2. A kormányrendelet mellékletében az MP3 lejátszót felsorolják, az MP4 lejátszót nem. Tehát ha a kütyü "MP4 lejátszó" névre hallgat, akkor ezzel kibújhatnak a felelősség alól, még új áru esetén is. (Ha viszont szerepel a leírásában, hogy MP3 lejátszó is egyben, akkor már más lehet a helyzet. De ez is elég ingoványos talaj.)
3. A legnagyobb baj az, hogy garanciális kötelezettséget a kereskedőn lehet leverni. Ha a cég megszűnik, akkor még hat hónap jótállásod sem lesz, mert nem tudod kitől követelni az esetleges hibák javítását vagy a készülék cseréjét. Ezt a kockázatot vállaltad akkor, amikor egy nem túl komolynak tűnő céggel léptél üzleti viszonyba.
bapi
[ crybaby.gif font=System] [/font][size=7][color=#33CC00]Üdvözletem.Én a Parten Computer Podmanicky üzletében vásároltam egy komplett számitogépet 2006 December végén.Azota az Üzlet megszünt,és ugy tudom a cég is?!HOl,hogyan lehet ilyenkor a GARANCIÁT érvényesiteni?Esetleg tud valaki segiteni?bapi@tvn.hu IRJATOK ha van INFOtok ezzel kapcsolatosan.KösziIll a forumra....

PARTNER COMPUTER helyesen
Blade
A gép több, mint egy éves, ezért jó eséllyel nem is garanciális már...
Amennyiben a cég, aki eladta, jogutód nélkül megszűnt, akkor a garanciális követelésed nem hajtható be sehogy. Kivétel, ha márkás gépet vettél (HP, compaq), mert ekkor a gyártó továbbra is biztosítja a garanciát.
bapi
természetesen GARANCIÁLIS MÉG!Ök ÁLLITOTTÁK össze,és az alkatrészekre külön-külön GARI VAN!Néhányra volt csak egy év.dvd és floppx.párra 2 év pl hd(de még ez sem telt el.és legtöbre 3 év pl videokártya.Ugyhogy GARIS! http://www.partnercomputer.hu/ DE kint van a francban.Az EMAILre NEM válaszolnak.TELEFONSZÁM NINCS:Aztán igy kicipelni!Ezért érdeklödök hátha valaki szintén ott vette-igy ját,és tud valamit.....
lazurdeak
(bapi @ 2008.09.10, 19:24) *

természetesen GARANCIÁLIS MÉG!Ök ÁLLITOTTÁK össze,és az alkatrészekre külön-külön GARI VAN!Néhányra volt csak egy év.dvd és floppx.párra 2 év pl hd(de még ez sem telt el.és legtöbre 3 év pl videokártya.Ugyhogy GARIS! http://www.partnercomputer.hu/ DE kint van a francban.Az EMAILre NEM válaszolnak.TELEFONSZÁM NINCS:Aztán igy kicipelni!Ezért érdeklödök hátha valaki szintén ott vette-igy ját,és tud valamit.....

Ha a cég nem szűnt meg, csak az üzlet, akkor elvileg kötelezhetők a garanciális ügyintézésre. Viszont 10kg-nál könnyebb, kézicsomagként szállítható készülékek esetén Neked kell gondoskodni a szállításról. (Ezt persze nem kell személyesen intézned, küldheted postán, futárral stb. is.) Elvileg...

A gyakorlatban azonban én nem bíznám egy olyan cégre a számítógépemet, amelyik egy ilyen honlappal lép ki a világ elé és az e-mailekre sem válaszol - inkább elvinném egy komolyabb helyre, vállalva a költségeket. És máskor jobban megnézném, kitől vásárlok. Szerintem ésszerűen nem várható, hogy egy ilyen banda bármilyen hasznos beavatkozást végez...

Asteriksz
(Captain Crash @ 2006.12.11, 00:10) *

A kereskedőnek törekednie kell, hogy a kijavítást, kicserélést legfeljebb 15 napon belül, a fogyasztónak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül elvégezze. Ha a kereskedő nem tudja a jogszabály támasztotta kötelezettségét ezen feltételek mentén teljesíteni, a fogyaszó elállhat a szerződéstől.

A következő a helyzet: tavasszal én is vettem egy routert, de első perctől kezdve nem működött megfelelően. Hosszas kínlódás után visszavittem, kb. 2,5 huh.gif hétig tartott, amíg visszavitték a nagykerbe s bevizsgáltatták. A helyette kapott vadiúj router hasonlóan rossz volt, annak bevizsgálása-cseréje 3 hétig tartott bash.gif . Tegnap megkaptam a harmadik teljesen új routert, szintén hibás. mad.gif Ilyenkor ha visszakérem a router ellenértékét, akkor az általam fizetett összeget kapom vissza vagy a bolt szerinti aktuális árat (ami most olcsóbb, mint tavasszal volt)?
Kenderice
(Asteriksz @ 2008.09.30, 14:50) *

(Captain Crash @ 2006.12.11, 00:10) *

A kereskedőnek törekednie kell, hogy a kijavítást, kicserélést legfeljebb 15 napon belül, a fogyasztónak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül elvégezze. Ha a kereskedő nem tudja a jogszabály támasztotta kötelezettségét ezen feltételek mentén teljesíteni, a fogyaszó elállhat a szerződéstől.

A következő a helyzet: tavasszal én is vettem egy routert, de első perctől kezdve nem működött megfelelően. Hosszas kínlódás után visszavittem, kb. 2,5 huh.gif hétig tartott, amíg visszavitték a nagykerbe s bevizsgáltatták. A helyette kapott vadiúj router hasonlóan rossz volt, annak bevizsgálása-cseréje 3 hétig tartott bash.gif . Tegnap megkaptam a harmadik teljesen új routert, szintén hibás. mad.gif Ilyenkor ha visszakérem a router ellenértékét, akkor az általam fizetett összeget kapom vissza vagy a bolt szerinti aktuális árat (ami most olcsóbb, mint tavasszal volt)?

Annyit kell visszafizetniük, amennyi a számlán szerepel.
Blade
(Asteriksz @ 2008.09.30, 14:50) *

Tegnap megkaptam a harmadik teljesen új routert, szintén hibás. mad.gif Ilyenkor ha visszakérem a router ellenértékét, akkor az általam fizetett összeget kapom vissza vagy a bolt szerinti aktuális árat (ami most olcsóbb, mint tavasszal volt)?

Kicsit hihetetlen nekem, hogy három router is hibás volt... de ha mind a három ugyanolyan gyártmány, és az egy nagyon rossz konstrukció/széria, akkor talán.
Ha elállsz a szerződéstől, akkor mindenképpen az eredeti, a számlán szereplő árat kell visszakapnod.
Ezt lehet, hogy csak nehezen tudod lenyomni a kereskedő torkán: ha meg tudsz vele egyezni egy olyan routerre való cseréről, ami más típusú, megbízhatóbb, és az eredeti árát számolja bele a cserébe a kereskedő, lehet hogy jobban jársz.
Egyébként ha nem fizeti ki az eredeti vételárat a kereskedő, akkor kénytelen leszel beleírni a vásárlók könyvébe, ezzel hivatalos útra terelve a problémát...
asdf
Pffff, melyik csodagyarto csodatermeke volt ez?
Asteriksz
(asdf @ 2008.09.30, 20:43) *

Talan az egyik legelterjedtebb gyarto Magyarorszagon.
En is azt kertem, hogy akkor abban az arban adjanak egy masik gyartotol hasonlo parameterekkel biro routert - de egyetlen egy tipust tudtak volna adni, azt is annyival dragabban, hogy az mar nem eri meg nekem...
Mozigépész
(Asteriksz @ 2008.10.01, 08:08) *

(asdf @ 2008.09.30, 20:43) *

Talan az egyik legelterjedtebb gyarto Magyarorszagon.
En is azt kertem, hogy akkor abban az arban adjanak egy masik gyartotol hasonlo parameterekkel biro routert - de egyetlen egy tipust tudtak volna adni, azt is annyival dragabban, hogy az mar nem eri meg nekem...

Asus, Gigabyte, Linksys (talán ez?), MSI, TP-Link, Planet? blink.gif Nekem Planet routerem van, semmi gondom vele.
Asteriksz
(Mozigépész @ 2008.10.01, 10:23) *

Asus, Gigabyte, Linksys (talán ez?), MSI, TP-Link, Planet? blink.gif Nekem Planet routerem van, semmi gondom vele.

A Linksys sem rossz tip, de szerintem sok Dlink is van...
Asteriksz
Folytatva a kalvariat. Tegnap visszavittem, s azt igertek, hogy 3 het mulva jelentkeznek (a nagykerbe kell eljuttatni, ok tesztelik le). Viszont tele van mar a hocipom, visszakerhetem-e a penzt? Ugyanis fel szoval olyant mondtak, hogy ha valoban hibas, akkor levasarolhatom az uzletben - de nincs mas, ami abbol az uzletbol erdekelne.

Mit lehet ilyenkor tenni?
Blade
A jog nem ismer levásárlást: ha elállsz a szerződéstől, a vételárat kell visszakapnod, és ennyi.
Ennyi idő után bizonyára már küldtem volna nekik egy tértivevényes levelet, hogy mivel láthatóan nem törekszenek a törvényben előírt 15 napos rendezésre, és a router hiánya nekem jelentős kellemetlenséget okoz már egy hét alatt is, ezért elállok a szerződéstől, és követelem vissza a vételárat.
És ezek után semmit nem akarok náluk többet venni...
bericse
Szeretném elmesélni egy kálváriámat amit egy Füzesabonyi üzlettel
kell járnom, nevezetesen a PC infóval.
Történt a minap, hogy bemondta az unalmast a modemem. Előre-
bocsájtom, hogy nem értek ezekhez a dolgokhoz, de van aki segít.
Szóval elromlott a ketyerém, ezért szülővárosomban indultam útnak
újat keresni, hogy a havidíjas netemet használni tudjam ha már
megvan ugye..
Betévedtem a fent nevezett üzletbe, ahol (akkor még örültem) legnagyobb
örömömre tudtak nekem újat adni, mégpedig TP-LINK 8110 típusút,potom
7000-ért. Kérdésemre,hogy van-e és hol van a garancia papír elmondták,hogy
ez un. blokkgaranciás,tehát ezzel érvényesítethetem a jogaimat gond esetén.
Gond pedig lett. Természetesen.
Először is az volt a probléma, hogy vacakul beszélek kínaiul, angolul, franciául,
hottentottául.. mert hogy magyar nyelvű útmutató az nem volt.
Volt ellenben telepítő cd, ami lépésről-lépésre vezetgetett a telepítés rögös
útján -természetesen nem magyarul- Mivel kiváló eredménnyel végeztem anno
az óvodát, a képek alapján jól (?) boldogultam.
Egészen odáig, ameddig a telepítő progi felhasználónevet és jelszót nem kért..
Nosza beírtam amit megadott a szolgáltatóm, de semmi..nem ette meg.. beírtam a
kutyám, a szomszédom, a tavaly elhunyt szembeszomszéd anyósának a nevét is,
de semmi...
Nosza előkaptam a drótszamarat és visszaparittyáztam magunkat a boltba.
A szemöldökök égig szaladása és a széttárt kezek látványa picit elbizonytalanított..
"Pedig ebből rengeteget eladunk..!
Jó szokott lenni..
Nem szokott probléma lenni....stb.."
Kérdeztem, nem adnák-e vissza a pénzemet?! Na erre közölték, hogy azt nem...
Szóval hazakerekeztem, és megkértem egy barátomat, jöjjön már, nézze meg, mit bénázhatok el.
Jött látott és persze nem győzött ő sem..
Nosza vele együtt mentünk immár hárman (Ő,a modem és én) vissza az üzletbe.
Miután rutin kérdéseket tett fel az alkalmazott, és semmi olyat nem hallott amire azt
mondhatta volna, hogy ejnye ezt nagyon elszúrtuk, megkértük, hogy az üzletben levő internet-kapcsolat
segítségével tesztelje már le a beteget...
A hímezés-hámozás megkezdődött...
"-nem lehet nyitvatartási időben csak úgy próbálgatni a modemeket..
- nem találja a cetlit amin az ő felhasználó neve és jelszava van...stb."
Javasolta, hagyjam ott a modemet, aztán majd egyszer megnézi mit tehet..
Humorom és fejem elvesztése után közöltem, hogy ez így nem fog menni.
Pénzt, cserét, vagy életet!
Ő győzött.... Nagylelkűen felajánlotta, hogy nyitvatartási idő után (ez ma volt) eljön a lakásomra, aztán
láthatok ám csudát! Mert majd ő aztán beállítja ahogy kell..
Itt járt.......... Szerelt, telepített, kódolt, jelszavazott,süketelt,.........az ítélet: a modem kiütéssel győzött..
egyelőre!! Mert a főnök (!) majd eldönti hogy jó vagy sem (?) Merthogy ő ezt most elviszi....
Nem vitte.
Eddig ennyi a sztori.. Hétfőn megpróbálom a valahanyadik menetre összeszedni magam, bár még nem tudom
mit csinálhatnék (vásárlók könyve lesz az tuti, de hogy mit érek vele......)
Mozigépész
3 munkanapon belül a terméket ki kell cserélni, nem hivatkozhatnak többletköltségre, viszont ennek eldöntésére (állítólag, de minek...) van 3 napjuk. Ha nem tudja cserélni ugyan olyanra, akkor pénz vissza. Ha azt sem sajna bíróság, első körben a békéltető testületet ajánlom!
bericse
(Mozigépész @ 2009.02.21, 14:58) *

3 munkanapon belül a terméket ki kell cserélni, nem hivatkozhatnak többletköltségre, viszont ennek eldöntésére (állítólag, de minek...) van 3 napjuk. Ha nem tudja cserélni ugyan olyanra, akkor pénz vissza. Ha azt sem sajna bíróság, első körben a békéltető testületet ajánlom!

Köszi a gyors választ. Ami cserét illeti, azt mondta, nincs neki több ilyen, de pénzt vissza nem ad.... bash.gif
sure
Sziasztok,

idén február 6-án vettem egy wifis routert. Minden jó volt rajta, csak éppen az internetre nem tudott kimenni. clap2.gif
Visszavittem, hogy kezdjenek vele valamit. Visszamentem az üzletbe megkérdezni, hogy mi a helyzet, mondtam nekik, hogy a 30 nap rég lejárt, azzal a válasszal hagyták annyiban, hogy mivel nem magánszemélyként küldték el a szervizbe, hanem cégként, ezért arra több, mint 30 napot kell várni.
Ott is hagytam őket, mielőtt visszamegyek megint, előbb megkérdezem, hogy ilyenkor mit lehet tenni?

Előre is köszönöm mindenkinek a válaszát!
Üdv
lazurdeak
(sure @ 2009.03.12, 08:45) *

Sziasztok,

idén február 6-án vettem egy wifis routert. Minden jó volt rajta, csak éppen az internetre nem tudott kimenni. clap2.gif
Visszavittem, hogy kezdjenek vele valamit. Visszamentem az üzletbe megkérdezni, hogy mi a helyzet, mondtam nekik, hogy a 30 nap rég lejárt, azzal a válasszal hagyták annyiban, hogy mivel nem magánszemélyként küldték el a szervizbe, hanem cégként, ezért arra több, mint 30 napot kell várni.
Ott is hagytam őket, mielőtt visszamegyek megint, előbb megkérdezem, hogy ilyenkor mit lehet tenni?

Előre is köszönöm mindenkinek a válaszát!
Üdv

Sajnos abban igazuk van, hogy a "törekvés" a 15 (és nem 30!) napon belüli javításra a 49/2003 GKM rendeletben szerepel, amely viszont csak fogyasztói szerződésekre vonatkozik.

De a Ptk. 306.§ nem csak fogyasztók, hanem bármilyen jogosult esetén érvényes. A 30 nap az már mindenkinek jelentős kényelmetlenséget jelent, szerintem el lehet állni a szerződéstől.

Bővebben lásd itt:

Bővebben lásd: Gyakori kérdések
minta az elállás levélhez:
Elállás mintalevél

vagy
Önvédelmi kézikönyv
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.