Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Versenykiírás Az építöiparban
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Építőipar
balazs21
Kb 2 napja kaptam egy "Spam"ot a www.licitkalapacs.hu -t hírdették ott állítólag mindenféle szolgáltatásra és munkára lehet megbízást kiírni. Nos benéztem a rendszerbe s kíváncsi volnék, hogy mikre kellene figyelnem ha például ezen az úton szeretném ..pl a tetöfedést kiírni.
Van valakinek valamilyen tapasztalata ezzel kapcsolatban???
toreki
Elolvastam a jogi tudnivalók oldalt. Én nem kötnék szerződést így tetőfedésre, max olyan munkára, aminél a teljesítés elvégzése exakt módom meghatározható. Ha az itt tett ajánlatot ha elfogadod, az szerződésnek számít (7.17 pont). Fogadjam el egy ismeretlen cég ajánlatát, mikor itt nem lehet normálisan megtárgyalni? Van ugyan faliújság, de nekem fura, hogy a megállapodás, amit egy céggel kötök teljesen nyilvános. A családi ház építéses példa ajánlat meg gáz. Ki az, aki mer így építtetni egy házat?
balazs21
Köszi a választ már én is átolvastam, de ha jól értettem akkor én az úgynevezett "faliújságon" citát, "A www.licitkalapacs.hu oldalain közzétett kiírások részletes egyeztetésére minden felhasználónak lehetősége van.A Faliújságon korlátlan számú kérdést és kiegészítést fel lehet tenni, így a véglegesen kialakult ár létrejötte jogilag kötelez."
Ha egy részletes szakmai leírást mellékelek akkor az is mérvadó! Egyébként is kisebb eltéréseket úgy is meg lehet egy szeparát szerzödésben fogalmazni.
Nem akartam úgy sem fej nélül nekimenni a dolognak. Talán jobb ha nem az egész házat írom ki egyszerre hanem csak egyenként..alapozás , majd falazás. Szük a pénztárcám talán spórolhatok így egy kicsit.

Köszi a választ.
toreki
Így viszont ha külön cégekkel csináltatod a munkát, és nincs egy fővállalkozód, aki mindenért felel, a legkisebb hibánál is egymásra fognak mutogatni a cégek. Egy céggel is nehéz dűlőre jutni egy hibás teljesítésnél, nemhogy, ha egymásra mutogatnak. Másrészt egy nagy munkára jobban kapsz kedvezményt, mint amikor valaki fél-egy napot utazik egy ugyanannyi ideig tartó munka miatt.
balazs21
Az is igaz, de hála a jó égnek van egy építészmérnök barátom aki segíteni fog.
A generálosok is csak kisebb alvállakozó cégekkel dolgoznak s még a sápot is leveszik.Ha meg nem passzol a téma akkor lelép a KFT. Szerintem a rizikó is kisebb, ha több céggel dolgoztatok s persze a barátom leellenörzi a munkákat.
toreki
Hiába lép le, ha addig nem kap pénzt, amig a munkát el nem végezte. A beépített anyagokat meg nehéz elvinni. smile.gif

Persze ha a barát felelősséget is vállal, akkor ok, de volt már itt olyan panasz, hogy a barát "szakember" váleménye tanácsára csináltak valamit rosszul, aztán közölte, hogy ő nem vállal felelősséget, mert csak baráti tanácsot adott. Persze kivételek lehetnek...
balazs21
Na csak természetes, hogy alöször a meló azután a bagó biggrin.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.