Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Garantált Gázmegtakarítás = Szélhámosság
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Egyéb
fdsa
Az alábbi címen garantált gázmegtakarítást hirdetnek: http://www.sporoljgazt.eu/index.php?id=269
A témával már két napja találkoztam, de ma kaptam egy e-mailt a freeweb.hu-ról, amelyben többek között ezt is reklámozzák.
A 36000 Ft-ba kerülő berendezés egy egyszerű mágnes, amelynek pólusai között a gáz átáramolva a forgalmazó szerint "a gázmolekulák taszítani kezdik egymást, és jobban elkeverednek a levegővel. Ezáltal tökéletesebb lesz az égés, kevesebb gáz elégetésével tudunk ugyanannyi energiát nyerni."
Közismert ugyan a mágneses tér és az elektromos töltéssel rendelkező részecskék (elektronok, ionok) közötti kölcsönhatás, azonban a szerves vegyületek - így a földgáz nagy részét alkotó metán - nem fordulnak elő a természetben stabil ionos állapotban, így semmiféle kölcsönhatásba nem lépnek a mágneses térrel.
Captain Crash
De annak, aki bedől biztosan tökéletesebb lesz az égés, csak nem úgy ég, ahogy ő gondolja. biggrin.gif
fdsa
(Captain Crash @ 2007.01.09, 16:32) *

De annak, aki bedől biztosan tökéletesebb lesz az égés, csak nem úgy ég, ahogy ő gondolja. biggrin.gif

A témát egyébként a Terminal fórumán ragozzuk két napja: http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=2...&start=1795
Csaba_20
Amennyiben valóban nem igazolódik be, hogy ténylegesen pozitív hatása van az említett terméknek, - márpedig miért tenné, ha a fizika ellentmond neki, lásd filcezzük a CD korong élét és jobb hangzása lesz tongue.gif -
akkor az üggyel nem a FVF, hanem leginkább a GVH tud foglalkozni. Az ehhez szükséges űrlap itt: http://www.fogyasztovedelem.com/forums/ind...?showtopic=1281
Captain Crash
fdsa: Nem érdekel az index terminal fórum, ha oda szerettem volna, oda írtam volna. Nem értem miért kellett linket elhelyezni itt. smile.gif

u.i.: Teljesen lényegtelen, egyetlen másik fórum sem érdekel a témában. biggrin.gif De azért köszi.
fdsa
Bocs, de nem az index fórum, oda a Polidilire járok. Csak azért adtam linket a másikra, mert nem volt kedvem oldalakat írni. Ha érdekel valakit, megnézi, ha nem, akkor vállat von.
fdsa
(Csaba_20 @ 2007.01.09, 18:11) *

Amennyiben valóban nem igazolódik be, hogy ténylegesen pozitív hatása van az említett terméknek, - márpedig miért tenné, ha a fizika ellentmond neki, lásd filcezzük a CD korong élét és jobb hangzása lesz tongue.gif -
akkor az üggyel nem a FVF, hanem leginkább a GVH tud foglalkozni. Az ehhez szükséges űrlap itt: http://www.fogyasztovedelem.com/forums/ind...?showtopic=1281

Nem a GVH kompetenciája, nincs szó erőfölénnyel való visszaélésről, sem hasonlóról, amit az űrlap feltételez. Ez versenyen kívüli szélhámozás. Nincs konkurencia sem (talán), amelynek az érdekeit sértené.
Van egy Nobel-díjas tudós, akinek a nevével visszaélnek, van két nyugatról visszavándorolt szélhámos, és van egy hozzáértő alkalmazottjuk, aki legalább ért a gázkazánokhoz, be tudja állítani azokat kisebb fogyasztásúra, különösen, ha előtte 5-10 éve már senki hozzáértő rá se nézett. Ez a tevékenység megér mondjuk 5000 Ft-ot. Kap mellé az ügyfél egy kb. 500 Ft értékű mágnest egy 50 Ft értékű kábelszorítóval felrögzítve, és fizet 36000 Ft-ot. Szabadversenyes kapitalizmus, emberi hiszékenységre építve, és talán még a TÜKI esetleges pozitív jegyzőkönyve által is megtámogatva (erre még várni kell 2007. január 12-ig)
toreki
Azért jó, hogy itt a másik fórum címe is, mert minden idetévedő láthatja, hogy ott értelmetlen vita folyik a (nem)működéséről, itt meg komoly szellemi munka a fogyasztóvédelmi oldaláról. biggrin.gif
Pjotr
(Captain Crash @ 2007.01.09, 19:11) *

fdsa: Nem érdekel az index terminal fórum, ha oda szerettem volna, oda írtam volna. Nem értem miért kellett linket elhelyezni itt. smile.gif

u.i.: Teljesen lényegtelen, egyetlen másik fórum sem érdekel a témában. biggrin.gif De azért köszi.

Látod kapitány, ez a jó benned, hogy mindig találsz valamit amibe bele lehet kötni és problémát csinálsz belőle, pedig a témához semmi köze....
Nem kell mindig az apróságokon fennakadni...( hány n? unsure.gif )
Pjotr
Mivel most még jobban felhúztak, azt hiszem elmegyek pihenni és nem irok délelött több hsz-t egy topicba sem....
Captain Crash
Pjotr: Bizonyára úgy van, ahogy mondod, de neked mi bajod is velem, hogy velem foglalkozol? smile.gif Kiváncsi lennék mivel tudtak felhúzni. smile.gif
Joooe
Na most én nem sokat értek ahhoz, hogy metán-etán-propán-bután - és muttodomén mi van még a különböző földgáz típusokban - molekulák hogy viselkednek mágneses térben, de szerintem sok múlik a felsorolt refernciákon... ha ők tanúsítják hogy tényleg annyival csökkent a gázfogyasztásuk akkor okés a dolog, ha az egész csak kitaláció, akkor meg minden hatóság elmeszelheti őket saját hatáskörében a félrevezetés miatt, gvh, fvf is...
Ehhez csak rá kell kérdezni rolleyes.gif
Csaba_20
Azért gondoltam, hogy a GVH az illetékes ilyen esetben, mert minden nem konkrét esetben az FVF is hozzájuk küldi kivizsgálásra az ügyeket. De aztán lehet, hogy más hatóság az illetékes... rolleyes.gif

toreki: Az említett fórumon igen komoly szakmai érvek szoktak elhangzani, ezért biztosra veszem, hogy csak poénból degradáltad ennyire le.
toreki
Szoktak, de amikor írtam, akkor éppen egymás fikázása folyt. (Ja és a hsz kizárólag arra az egy topicra vonatkozott, nem az egész fórumra.)
fdsa
(Csaba_20 @ 2007.01.09, 18:11) *

Amennyiben valóban nem igazolódik be, hogy ténylegesen pozitív hatása van az említett terméknek, - márpedig miért tenné, ha a fizika ellentmond neki, ...

Elmúlt január 12., a TÜKI-re való hivatkozást eltüntették az adott oldalról. Ezek szerint a hatás mérhetetlen.
toreki
El kellene kérni a TÜKI-től a jegyzőkönyvet, arra hivatkozva, hogy közérdekű adat.
kcswolf
Kedves Fórum olvasók és írkálók!

Nem ez az első fórum, ahol mindenféle okos, vagy csak okosnak tűnő emberkék írkálnak olyan dolgokat, amihez nem értenek.
Azt hiszem a referencia listánk eléggé meggyőző, és nem véletlenül vállalunk 6 hónapos 100%-os pénzvisszafizetési garanciát.
A TÜKI-s papír kb. 2 hónapja meg kéne legyen, de valamilyen okból nem készítette el a TÜKI. Amikor mértünk, gyakorlatilag leesett az álla az ott lévő szakembernek, mert nem értette, hogy lehetséges az amit látott.
Most jövő hét végére ígérték a mérési papírokat.
Mi kb. 100x jobban várjuk már a papírt mint bárki más, mert elég sokminden füg tőle.

Az, hogy valami nincs benne a fizika könyvben, az még nem azt jelenti, hogy nem működik:
Erről tudnék mesélni.
Múlt szombaton láttam egy olyan dolgot, amiről jópár héten keresztül mindenféle professzorok és adjunktusok, és nagyon okos szakemberek megpróbálták bebizonyítani, hogy nem működik.
Nem sikerült nekik!!!!
A dolog működik, több ezerszeres eredményét tudták hozni egy kis műhelyben annak amit a fenti okos emberek csak megközelíteni tudtak.
Azt, hogy én miért láthattam?
Azért mert én szereztem a fejlesztéshez pénzt.

Pár év múlva remélhetőleg boltokban lesz, és akkor majd elhiszi itt mindenki, hogy vannak olyan dolgok, amik úgy is működnek, hogy a kifejlesztésükkör nincsenek benne a fizika könyvekbe smile.gif

A gázfogyasztás csökkentőt felszereltettem a szüleimhez, a rokonokhoz, és mindenhol hozta az eredményeket (18%,31% stb.).

És ha bárki fel akar jelenteni minket, állunk elébe.

Azt, hogy valaki buta, azt nem lehet neki megmagyarázni, de ilyenkor csak azt sajnálom, hogy van olyan aki olvassa a fórumot, és hisz a buta embereknek, és nem rendel, így fizeti a magas gázszámlát.
Ha esetleg nincs megelégedve, úgyis visszakapja a pénzét!!!
toreki
Így ismeretlenül nem kellene butának nevezned bárkit is az itteni fórumon. Én sem tartok ott, hogy az atom egy és oszthatatlan. De csak akkor hiszek el bármit, ha van rá bizonyíték. Sokakat sokféleképpen vertek át mostanában, ugyhogy szeritnem te is megérted, ha inkább óvatosságra intünk mindenkit. Ha a TÜKI erredmény nyilvános lesz, az úgyis magáért beszél.
fdsa
Végignéztem a hivatkozott oldalon lévő reklám videót. Nagyon tetszett, hogy cérnaszálra függesztett acéltűkkel mutatják be, hogy a mágnesezés hogyan hat a gázmolekulákra. Sokkal meggyőzőbb lenne persze, ha egy luftballont töltenének meg földgázzal, majd a luftballonhoz egy mágnessel közelítve mutatnák be, hogy a mágnes vonzza a gázzal töltött luftballont. Még ennél is látványosabb lenne, ha a gázmolekulák a mágnesezés hatására taszítani kezdenék egymást, amelyet a luftballon méretnövekedése mutatna az egyszerű szemlélő számára.
Csaba_20
(kcswolf @ 2007.01.25, 16:48) *
Erről tudnék mesélni.

Köszönjük, de legközelebb akkor talán mesekönyvet kéne támogatnod. A termék hatékonyságáról szőtt mesékkel már tele a padlás, szakmai bizonyítékok egyelőre viszont nincsenek. Bizonyára a TÜKI eredmény is mesébeillően rejtélyes módon nem akarja alátámasztani az állításaitokat. Végülis, kell a váratlan fordulat is a mesébe, hogy fenntartsa az érdeklődését a hallgatóknak.

Addig, amíg meséket gyártasz és konkrétumok nélkül szövegelsz, nem fog neked senki se hinni. Belőlem pedig egyenest ellenszenvet vált ki a magadfajta urbanlegendeket gyártó emberke, aki a süketelésből akar meggazdagodni.

Captain Crash

Nem ez az első fórum, ahol mindenféle okos, vagy csak okosnak tűnő emberkék írkálnak olyan dolgokat, amihez nem értenek.
Azt hiszem a referencia listánk eléggé meggyőző, és nem véletlenül vállalunk 6 hónapos 100%-os pénzvisszafizetési garanciát.
A TÜKI-s papír kb. 2 hónapja meg kéne legyen, de valamilyen okból nem készítette el a TÜKI. Amikor mértünk, gyakorlatilag leesett az álla az ott lévő szakembernek, mert nem értette, hogy lehetséges az amit látott.
Most jövő hét végére ígérték a mérési papírokat.
Mi kb. 100x jobban várjuk már a papírt mint bárki más, mert elég sokminden füg tőle.

Az, hogy valami nincs benne a fizika könyvben, az még nem azt jelenti, hogy nem működik:
Erről tudnék mesélni.
Múlt szombaton láttam egy olyan dolgot, amiről jópár héten keresztül mindenféle professzorok és adjunktusok, és nagyon okos szakemberek megpróbálták bebizonyítani, hogy nem működik.
Nem sikerült nekik!!!!
A dolog működik, több ezerszeres eredményét tudták hozni egy kis műhelyben annak amit a fenti okos emberek csak megközelíteni tudtak.
Azt, hogy én miért láthattam?
Azért mert én szereztem a fejlesztéshez pénzt.

Pár év múlva remélhetőleg boltokban lesz, és akkor majd elhiszi itt mindenki, hogy vannak olyan dolgok, amik úgy is működnek, hogy a kifejlesztésükkör nincsenek benne a fizika könyvekbe smile.gif

A gázfogyasztás csökkentőt felszereltettem a szüleimhez, a rokonokhoz, és mindenhol hozta az eredményeket (18%,31% stb.).

És ha bárki fel akar jelenteni minket, állunk elébe.

Azt, hogy valaki buta, azt nem lehet neki megmagyarázni, de ilyenkor csak azt sajnálom, hogy van olyan aki olvassa a fórumot, és hisz a buta embereknek, és nem rendel, így fizeti a magas gázszámlát.
Ha esetleg nincs megelégedve, úgyis visszakapja a pénzét!!!

Te fingod a passzátszelet is? huh.gif
fdsa

A honlapotokon ez szerepel tudományos háttérként:

Tudományos tények és adatok
Szénhidrogén kezelés mágneses tér segítségével

A mágneses térnek a szénhidrogénekre gyakorolt hatása már bizonyított. 1994-ben Oláh György professzort a Svéd Királyi Tudományos Akadémia a legmagasabb elismerésével, Nobel-díjjal jutalmazta. Kutatásainak eredményei fontos felismerést jelentettek.

A szerves kémiai folyamatok sokáig feltételezések voltak. Régóta tudjuk, hogy azokra az anyagokra, amiben szén található, van hatása a mágneses térnek. Gondoljunk a tiszta vasra, a mágneses tér nem hoz létre észlelhető változást. Míg azokban a vasféleségekben, amelyekben szén található a mágnes magához vonzza a vasat.

Így könnyebb elképzelni, hogy a szénhidrogén molekuláiban található szénre is hatással van a mágneses kezelés.

Mivel a gázokban a molekulák egymáshoz kötöttsége lazább, mint a folyadékokban vagy a szilárd halmazállapotban, ezért könnyen elképzelhető, hogy a mágneses kezelés legnagyobb eredményei a gáz területén mutatkoznak.

A szénhidrogének - mint általában a szerves vegyületek - nem ionos szerkezetűek, ezért nemhogy állandó mágnessel, hanem nagyfrekvenciás elektromágneses térrel se lépnek kölcsönhatásba. Átmenetileg létrejönnek ugyan szénhidrogén-ionok (karbo-kationok), de ezek mikro- vagy nanosecundumnyi élettartammal rendelkeznek. Emiatt nem lehetett őket mágneses magrezonancia spektroszkópiával sem vizsgálni. Oláh György rájött arra, hogy nagyon erős (a kénsavnál és a sósavnál 100-szor erősebb) savakkal kezelve stabilizálhatók a kationok, erre kapta a Nobel-díjat. Na, innen kezdve szélhámosság az egész, ami a www.sporoljgazt.eu oldalon szerepel.
Csaba_20
Továbbra is úgy látom, hogy ez a GVH hatáskörébe tartozik, hiszen a fogyasztók megtévesztésére alkalmas állításokkal reklámozzák a terméket.
asdf
Megneztem a videot, hat engem nem gyozott meg wink.gif Alapbol mar azt problemasnak tartom, hogy a futokoron demonstralnak, aminel ket egyforma allapotot kb. lehetetlen talalni, mert az elozo futesi ciklus utan a futesi korben levo viz homerseklete x, tehat ha mondjuk futes volt elotte nemreg, akkor a szivattyu szepen a futott vizet kuldi vissza a kazanba, ott meg a vezerles eszlelven, hogy meleg a bejovo, szepen modulal egyet, maris kevesebb a gazfelhasznalas wink.gif En inkabb a 2 percre tokig nyitott melegvizcsapnak hinnek, az ott bejovo viz nyomasa es homerseklete inkabb tekintheto allandonak.
Ezen kivul amig a felszereloemberke nem tudja, hogy a kazannak mi a szervizkonyv szerint eloirt egonyomasa /elegedetlen kuncsaftnal erre ugye szukseg lesz, es az elegedett vevok tablazatat latva, ahol vagy 8* szerepel mindossze annyi, hogy vaillant kazan, semmi tipusszam meg ilyenek nelkul, igy arra tippelek, hogy igen valoszinuen nincs tobbszaz kazan gyari egonyomasara vonatkozo tablazatuk/, addig nekem ne nyulkaljon az egonyomashoz, mert rossz vege lesz tongue.gif
Szerk: na jo, esetleg elallitas elott megmerhetik, es felirhatjak az egonyomast smile.gif
divas
Látom savanyú a szőlő egyeseknek. Hát kedves uraim, én személy szerint köszönöm a www.sporoljgazt.hu-nak a korrekt munkát. Kijöttek, beszerelték, igen komoly műszerekkel beállították és a megtakarítás ott van, mérhető, mérési jegyzőkönyvet állítottak ki, minden nagyon korrekt volt. Majdnem egy éve már, hogy ez történt, és havonta 10.000Ft-al kevesebbet fizetek a gázra. Nekem ennél nem kell több. Vízkezelőt is vettem tőlük azóta, ami szintén hibátlanul elvégzi azt a feladatot amit ígértek.
Valóban sok az átverés a mai világban, és én is nagyon gyanakvó vagyok; mivel nem volt kockázat a megrendelésben, ezért döntöttem a beszereltetés mellett. Nem is csalódtam.
De én legalább akkor mondok véleményt valamiről ha van róla tapasztalatom. Fogadok, hogy az előttem szólók közül senki nem látott közelről ilyen terméket.
ÉN AJÁNLOM MINDENKINEK, MERT NEKEM BEVÁLT!
fdsa
(divas @ 2007.11.11, 13:21) *

Látom savanyú a szőlő egyeseknek. Hát kedves uraim, én személy szerint köszönöm a www.sporoljgazt.hu-nak a korrekt munkát. Kijöttek, beszerelték, igen komoly műszerekkel beállították és a megtakarítás ott van, mérhető, mérési jegyzőkönyvet állítottak ki, minden nagyon korrekt volt. Majdnem egy éve már, hogy ez történt, és havonta 10.000Ft-al kevesebbet fizetek a gázra. Nekem ennél nem kell több. Vízkezelőt is vettem tőlük azóta, ami szintén hibátlanul elvégzi azt a feladatot amit ígértek.
Valóban sok az átverés a mai világban, és én is nagyon gyanakvó vagyok; mivel nem volt kockázat a megrendelésben, ezért döntöttem a beszereltetés mellett. Nem is csalódtam.
De én legalább akkor mondok véleményt valamiről ha van róla tapasztalatom. Fogadok, hogy az előttem szólók közül senki nem látott közelről ilyen terméket.
ÉN AJÁNLOM MINDENKINEK, MERT NEKEM BEVÁLT!

Hozzám kijött egy egyszerű és korrekt gázszerelő, semmit nem szerelt be, csak műszerrel beállította, és azóta havonta 10.000 Ft-tal kevesebbet fizetek a gázra. Nekem ennél nem kell több. smile.gif

Mióta a gázszolgáltatók áttértek az évi egyszeri leolvasásra, azóta egy ilyen átalakítás hatásai a számlában az átalakítás után legalább egy, de átlagban másfél évvel később jelennek meg először. A többi csak mese.
divas
Hozzám évente kijön a gázszerelő ellenőrizni, beállítani. A változás ennek ellenére igaz és nem mese.
Saját magam is le tudom olvasni a gázórámat, sőt 5 évre visszamenően meg tudom nézni havi bontásban az eddigi fogyasztásomat. Az általányt amit havonta fizetek, kérésemre a szolgáltató igény szerint módosítja. Nem kell várni másfél évet.
Elmondtam a véleményem és kész; miért baj ha nem egyezik másokéval?
fdsa
(divas @ 2007.11.11, 14:16) *

Hozzám évente kijön a gázszerelő ellenőrizni, beállítani. A változás ennek ellenére igaz és nem mese.
Saját magam is le tudom olvasni a gázórámat, sőt 5 évre visszamenően meg tudom nézni havi bontásban az eddigi fogyasztásomat. Az általányt amit havonta fizetek, kérésemre a szolgáltató igény szerint módosítja. Nem kell várni másfél évet.
Elmondtam a véleményem és kész; miért baj ha nem egyezik másokéval?

Az a baj, hogy ez nem vélemény, hanem kéretlen reklám, amivel teleszemeteled a világot, pl. http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?p=828395#828395
Ráadásul, ha visszaolvasol, láthatod, hogy a készülék működési elve fizikai lehetetlenség.
A minősítő intézetek beígért pozitív jegyzőkönyveit azóta is várjuk.
divas
Az a baj, hogy ez nem vélemény, hanem kéretlen reklám, amivel teleszemeteled a világot, pl. http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?p=828395#828395
Ráadásul, ha visszaolvasol, láthatod, hogy a készülék működési elve fizikai lehetetlenség.
A minősítő intézetek beígért pozitív jegyzőkönyveit azóta is várjuk.
[/quote]

Ugyan miért tenném?
Angliában egy rokonomnál is van hasonló.
Régen is voltak olyan dolgok, melyeket később elfogadtak miután bizonyították a hatékonyságát.
Biztos van valami szakvélemény amire alapozzák ezt az egészet.
Talán érdemes volna azon gondolkodni mitől működhet.
fdsa
(divas @ 2007.11.11, 19:01) *

Régen is voltak olyan dolgok, melyeket később elfogadtak miután bizonyították a hatékonyságát.
Biztos van valami szakvélemény amire alapozzák ezt az egészet.
Talán érdemes volna azon gondolkodni mitől működhet.

Írásaidból elég egyértelműen kiderül, hogy valami okból reklámozod a berendezést.
Volt valaha egy szakvélemény-igéret, ami később lekerült az oldalról.
Tudományos háttérként hivatkoznak Oláh Györgyre és Nobel-díjára. Utánanéztem, ebből egyértelműen kiderült, hogy a szénhidrogének természetes állapotukban nem lépnek reakcióba a mágneses erőtérrel.
A reklámban ezt írják: "egy nagyon erős mágneses téren vezetjük keresztül a gázt, melynek hatására a gázmolekulák taszítani kezdik egymást, ...".
Taszíthatnák egymást, ha ionos állapotban lennének, de Oláh Nobel-díja óta tudjuk, hogy a stabil ionos állapotot csak nagyon erős savak hozzákeverésével lehet megvalósítani.
Taszíthatnák egymást, ha a mágneses tér hatására elektrosztatikusan feltöltődnének, de egy fémcsövön belül áramolva még az esetlegesen máshol felvett töltések is semlegesítődnének a leföldelt csőben.
Taszíthatnák egymást, ha a mágneses térbe kerülve a gázmolekulák felmágneseződnének, de csak úgy, ha mágneses monopólusok jönnének létre, csupa északi vagy csupa déli mágnes, de aki egy kicsit odafigyelt fizikaórán, az tudja, hogy a mágneses pólusok szétválaszthatatlanok. Tehát, ha mágnesezhetők lennének a gázmolekulák, akkor inkább összetapadnának, mert pillanat alatt ellentétes pólusukkal fordulnának egymás felé. De azt sem teszik.
divas
(fdsa @ 2007.11.11, 21:34) *
........

Nem az volt a szándék, a cinikus hozzászólások ösztönöztek erre, és azt gondoltam,
ha van egy pozitív vélemény, akkor elgondolkodnak többen hátha van valami megoldás.
Ha valamit megismerek vagy megtapasztalok, akkor mondhatok véleményt róla.
Akkor is mondhatok, ha nem ismerem, csak az nem korrekt.
Értem amit írsz és biztos igazad van, de én ehhez nem értek, és nem is kell hogy értsek.
Azt sem értem, hogy bizonyos táplálék kiegészítő hogyan segített egy rokonomon olyan betegségnél
amin orvosok sem tudtak, de segített és számunkra ez a fontos. Nektek hozzáértőknek
ha ez annyira fontos számotokra, talán azt kellene kitalálni, hogyan lehetne megismerni
ennek a szerkezetnek a működését találgatások helyett. Nem tudom a szakvélemény mennyit segítene,
biztos vannak sokan, akik bárminek ellent tudnak mondani. Ezt nem Rád értem, látom, próbálod keresni a megoldást. Talán segíthetne ha olyan valakivel lehetne beszélni aki ezt gyártja.
fdsa
(divas @ 2007.11.12, 09:44) *

Nem az volt a szándék, a cinikus hozzászólások ösztönöztek erre, és azt gondoltam,
ha van egy pozitív vélemény, akkor elgondolkodnak többen hátha van valami megoldás.
Ha valamit megismerek vagy megtapasztalok, akkor mondhatok véleményt róla.
Akkor is mondhatok, ha nem ismerem, csak az nem korrekt.
Értem amit írsz és biztos igazad van, de én ehhez nem értek, és nem is kell hogy értsek.
Azt sem értem, hogy bizonyos táplálék kiegészítő hogyan segített egy rokonomon olyan betegségnél
amin orvosok sem tudtak, de segített és számunkra ez a fontos. Nektek hozzáértőknek
ha ez annyira fontos számotokra, talán azt kellene kitalálni, hogyan lehetne megismerni
ennek a szerkezetnek a működését találgatások helyett. Nem tudom a szakvélemény mennyit segítene,
biztos vannak sokan, akik bárminek ellent tudnak mondani. Ezt nem Rád értem, látom, próbálod keresni a megoldást. Talán segíthetne ha olyan valakivel lehetne beszélni aki ezt gyártja.

Nekünk, valamennyire hozzáértőknek az lenne fontos, ha egy független intézet megvizsgálná, és közzétenné az eredményeket. Elindult egy ilyen vizsgálat a VITUKI-ban, de a jelek szerint a mérhető megtakarítás nulla. Ugyanerre az eredményre jutottak a Műszaki Egyetemen is, ahol csodamágnesek segítségével történő benzinmegtakarító berendezések hatását vizsgálták.
Mekkora a lakásod/házad, ahol havi 10.000 Ft-os gázszámla-megtakarítást sikerült elérned?
Mozigépész
Írásaidból elég egyértelműen kiderül, hogy valami okból reklámozod a berendezést......

Hiába, de az ilyeneket nem lehet lebeszélni semmiről.... Nem vitázol vele, abba hadja!
fdsa
(Mozigépész @ 2007.11.12, 13:34) *

Írásaidból elég egyértelműen kiderül, hogy valami okból reklámozod a berendezést......

Hiába, de az ilyeneket nem lehet lebeszélni semmiről.... Nem vitázol vele, abba hadja!

Nem az a célom, hogy abbahagyja, hanem hogy kiderüljön, hogy ő személyesen a forgalmazó vagy megbízottja, és még itt is reklámot próbál csinálni a lenyúlós termékének.
divas
[/quote]Nekünk, valamennyire hozzáértőknek az lenne fontos, ha egy független intézet megvizsgálná, és közzétenné az eredményeket. ....
[/quote]

125 nm. Sajnos rossz nyílászárókkal és nagy üvegfelületekkel.
Az ajtó és ablak cserék tervben vannak, de sajnos csak szép lassan sorjában fog sikerülni.
fdsa
(divas @ 2007.11.12, 19:17) *

125 nm. Sajnos rossz nyílászárókkal és nagy üvegfelületekkel.
Az ajtó és ablak cserék tervben vannak, de sajnos csak szép lassan sorjában fog sikerülni.

1. Az idézett oldal szerint 5-20%-os megtakarítást garantálnak.
2. Nálad havi 10.000 Ft megtakarítás jelentkezett

Tekintsük a 10.000 Ft-ot az eredeti gázszámla 20%-ának, akkor a 125 négyzetméteres lakásodban eddig havi 50.000-et fizettél, a beszerelés óta csak havi 40.000-et.

Én a csodaszerkezet nélkül 103 négyzetméteres lakásom után 15.589 Ft-ot fizetek havonta.
A Terminál fórumán watt nick (moderátor) 100 négyzetméteres falusi családi házában havi 15.000 Ft gázszámlát fizet.

Mit csinálunk rosszul? biggrin.gif
asdf
Atalanyban, vagy most? Mert nem mindegy wink.gif Nalunk amugy a mult havi szamla 20 ropi volt, es meg hol van a tel (70 m2 valyoghaz+35 m2 ytongos szoba)
fdsa
(asdf @ 2007.11.14, 10:28) *

Atalanyban, vagy most? Mert nem mindegy wink.gif Nalunk amugy a mult havi szamla 20 ropi volt, es meg hol van a tel (70 m2 valyoghaz+35 m2 ytongos szoba)

Valóban nem mindegy, egyébként átalányban.

De divas is havi rendszeres 10.000-es megtakarítást írt...
divas
(fdsa @ 2007.11.14, 10:14) *

(divas @ 2007.11.12, 19:17) *

Mit csinálunk rosszul? biggrin.gif

Eddig 32.000 ft-ot fizettem általányban havonta. Most 22.270-et mivel kértem, hogy csökkentsék az általányt.
A fogyasztási adatok szerint a mostani általány kb. jól van belőve.
Ti nem csináltok rosszul semmit, nálam kellene az összes nyílás zárót kicserélni. Az sokat jelentene, de az most egyszerre nem megy.

2005-ös fogyasztási adatok:
Január 760
Február 614
Március 544
Április 250
Május 179
Június 54
Július 67
Augusztus 66
Szeptember 125
Október 246
November 444
December 787

2007 eddig:
Január 475
Február 346
Március 287
Április 176
Május 71
Június 35
Július 33
Augusztus 35
Szeptember 124
Október 284
fdsa
Ebből az látszik, hogy tavaly enyhe telünk volt. Nekem most jött meg az éves elszámolásom, az utolsó hónapra semmit nem kell fizetnem, tehát 8%-kal kevesebbet fogyasztottam összegben. Tekintve a gázáremelést, mennyiségben valószínűleg még jobb a helyzet.
Szeptemberben ugyanakkora volt a fogyasztásod, októberben pedig idén már 18 köbméterrel több. Gyengül a mágnes? biggrin.gif
divas
(fdsa @ 2007.11.14, 18:22) *

Szeptemberben ugyanakkora volt a fogyasztásod, októberben pedig idén már 18 köbméterrel több. Gyengül a mágnes? biggrin.gif

Épp Te mondtad, hogy tavaly enyhe telünk volt.
Szerintem Te az általánydíjaddal számolsz, én pedig a tényleges fogyasztást írtam gázóra szerint.
Nézzük összesítve: 2002:3934, 2003 : 3713 2004: 4130, 2005: 4136, 2006: 4001 köbméter.
Idén eddig: 2337 , vissza van 2 hónap. Számolj! Szerinted gyengül? tongue.gif Ekkora külömbséget nem foghatunk a gyenge télre.
Na, de hagyjuk ezt a starwars.gif Én úgysem tudok erre magyarázatot; biztos van annál a cégnél illetékes akit meg lehet kérdezni.

asdf
Pedig nincs ebben semmi bonyolult. Erre irta, hogy gyengul a magnes:

2005 Szeptember 125 m3
2007 Szeptember 126 m3

2005 Október 246 m3
2007 Október 284 m3
divas
(asdf @ 2007.11.14, 20:28) *

Pedig nincs ebben semmi bonyolult.

Ebben sincs semmi bonyolult:
2005 Szeptember középhőmérséklete 17,1°C
Október középhőmérséklete 14 °C

2007 Szeptember középhőmérséklete 14°C
Október középhőmérséklete 10 °C
fdsa
(divas @ 2007.11.14, 19:16) *

Én úgysem tudok erre magyarázatot; biztos van annál a cégnél illetékes akit meg lehet kérdezni.

Minél jobban görcsölsz, annál nyilvánvalóbbá teszed, hogy érdekelt vagy az üzletben.

Ha olyan tökéletlen lenne az égés a mágnesetek nélkül, mint ahogy mondjátok, akkor koromhegyeknek kellene termelődni a konvektor "kipufogójában" vagy a kéményben, márpedig ilyesminek nyoma sincsen.
Csaba_20
(divas @ 2007.11.14, 21:29) *
(asdf @ 2007.11.14, 20:28) *

Pedig nincs ebben semmi bonyolult.

Ebben sincs semmi bonyolult:
2005 Szeptember középhőmérséklete 17,1°C
Október középhőmérséklete 14 °C

2007 Szeptember középhőmérséklete 14°C
Október középhőmérséklete 10 °C

Ezeket az adatokat honnan vetted?
fdsa
(Csaba_20 @ 2007.11.16, 23:15) *

Ezeket az adatokat honnan vetted?

Nem mindegy?

Megnéztem a "Hitelesített mérési jegyzőkönyvet" ( http://www.sporoljgazt.hu/kepek/veszprem/veszprem1.jpg ). Abból egyértelműen látszik minden.
Kimennek az adott céghez, megmérnek néhány adatot a néhány éve működő, karbantartáshiányos kazánon. Felteszik a mágnest, ezzel egyidejűleg lecsökkentik a gáznyomást, műszerrel beállítják a gyújtólángot, majd újra mérnek.
Érdekes módon a lecsökkentett nyomás mellett kevesebb gáz áramlik be az égőtérbe, tehát hurrá, kevesebb lesz a fogyasztás!
A gyújtólángot is kisebbre állítják, és itt beállítják mondjuk a CO értékét a minimumra. Ez dicséretes.

Ami viszont a lényeg: nagy lángon az égés előtte is tökéletes volt, hiszen az általuk mért CO-érték akkor is 0 volt. Tehát nem lesz tökéletesebb az égés.
A hatásfok - amit külön megadnak a jegyzőkönyvben - gyakorlatilag ugyanannyi, 90.5, ill. 90.6%, de a jegyzőkönyv 2. oldalán már újra 90.5%. Tehát a hatásfok sem javult, csak a sporoljgazt tulajdonosai lettek kicsit gazdagabbak.

Csaba_20
Ez így van, csakhogy a hivatkozott értékek is gyanusak.
asdf
A kornyezeti homerseklet hogyan lett ugyanaznap hirtelen 27 fok a 22-bol februarban? wink.gif
fdsa
(asdf @ 2007.11.17, 10:42) *

A kornyezeti homerseklet hogyan lett ugyanaznap hirtelen 27 fok a 22-bol februarban? wink.gif

Valószínűleg a kazánházban történt a mérés.

A független vizsgáló intézetek valószínűleg úgy vizsgálták a berendezést, hogy a kazán azonos beállításában mértek egyet mágnessel és mágnes nélkül, így aztán érthetően nulla lett az eredmény.
ólzsáL
Kimértem!

Labor körülmények között és kazánházban is. Maximálisan hatástalan és lógó orral távoztak.

Láttam hogy verik át a "tanult" embereket. Mert aljas átverés az egész.

Én csak kérdezek, a válasz adjátok meg ti.

A mágneses fluxus egy DN 80-as acél csővön hogy jut át? ( én megnéztem! )

A tüzelőberendezéseket gyártók napi több ezer köbméter gázt égetnek el a kutatásaik és fejlesztéseik során. Szerintetek utána jártak a mágnes kérdésének ?

Ma amikor egy beruházás akár 1% hatásfokon dől el, normális az a gyártó aki egy ilyen megtakarítási lehetőséget nem használ ki.?
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.