Van egy ismerősöm Spanyolországban Vodafone előfizetéssel. Gondoltam egy nagyot, hogy vásárolok egy Vodafone előfizetést Európa tarifával. Az Európa tarifa lényege, hogy a Vodafone számokat külföldön igen kedvezményes áron lehet hívni (percenként 25 forintért), mintha hálózaton belüli szám volna.
Boldogan telefonáltam, telefonáltam, míg fel nem hívott a Vodafone, hogy a számlám elérte a harmincezer (!!!) forintot és emiatt hóközi számlát küldenek.
Eltekintek attól az apró ténytől, hogy a Vodafone ügyfél nem attól Vodafone ügyfél, hogy hányas az előhívószáma, hanem attól hogy a Vodafone-nal áll szerződésben, és koncentráljunk arra, hogy ez ügyben DIREKT felhívtam az ügyfélszolgálatot. Ma a nem annyira kedves ügyfélszolga közölte, hogy tévedésüket NETTÓ 1500 FORINTOS forgalomjóváírással hajlandóak kompenzálni (én pedig a tévedésük miatt fizethetek 30 ezer forintot a kb. 6 ezer forint helyett), és hogy nem fogom tudni bizonyítani az igazamat, mert én azt az előhívó számot nem említettem a beszélgetésben (ez tuti nem igaz), valamint az előfizetői szerződésben van egy olyan kitétel, miszerint az Európa díjcsomag nem vonatkozik a hordozott számokra. Ezt a kitételt azóta kerestem és a szerződésben nem találtam meg.
Panaszommal a fogyasztóvédelmi főfelügyelőséghez fogok fordulni következő lépésben, és mélységesen fel vagyok háborodva. Gyakorlatilag a rosszhiszeműség részemről ki van zárva, így méltányosságból valóban felajánlhattak volna valamilyen normális kompenzációt. Így azonban nyertek egy dühös ügyfelet. Gratulálok nekik!