Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Vodafone
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Vezetékes és mobil szolgáltatók
szciklon
A főszereplők a Vodafone és én, a naiv ügyfél.

Van egy ismerősöm Spanyolországban Vodafone előfizetéssel. Gondoltam egy nagyot, hogy vásárolok egy Vodafone előfizetést Európa tarifával. Az Európa tarifa lényege, hogy a Vodafone számokat külföldön igen kedvezményes áron lehet hívni (percenként 25 forintért), mintha hálózaton belüli szám volna.

Boldogan telefonáltam, telefonáltam, míg fel nem hívott a Vodafone, hogy a számlám elérte a harmincezer (!!!) forintot és emiatt hóközi számlát küldenek. blink.gif Miután újraélesztettek kisebb infarktusomból, felhívtam az ügyfélszolgálatot, hogy ez mégis hogyan történhetett. Hosszas telefonálgatás után kiderült, hogy az ismerősöm száma hordozott telefonszám, és ezt a rendszer úgy érzékeli, hogy nem Vodafone-os. Ez rendben is volna, de a Vodafone honlapján található előhívószámok alapján (http://www.vodafone.hu/keszulekek_tarifak/vodafone_eu_elohivok.pdf) én úgy értelmeztem, hogy a +346-tal kezdődő BÁRMILYEN telefonszám vodafone előfizetésnek minősül, és ezen hiedelmem megerősítésére felhívtam az ügyfélszolgálatot is még az előfizetés megvásárlása utáni két-három napon belül, ahol is a kedves ügyfélszolga megerősített ebbeli hiedelmemben.

Eltekintek attól az apró ténytől, hogy a Vodafone ügyfél nem attól Vodafone ügyfél, hogy hányas az előhívószáma, hanem attól hogy a Vodafone-nal áll szerződésben, és koncentráljunk arra, hogy ez ügyben DIREKT felhívtam az ügyfélszolgálatot. Ma a nem annyira kedves ügyfélszolga közölte, hogy tévedésüket NETTÓ 1500 FORINTOS forgalomjóváírással hajlandóak kompenzálni (én pedig a tévedésük miatt fizethetek 30 ezer forintot a kb. 6 ezer forint helyett), és hogy nem fogom tudni bizonyítani az igazamat, mert én azt az előhívó számot nem említettem a beszélgetésben (ez tuti nem igaz), valamint az előfizetői szerződésben van egy olyan kitétel, miszerint az Európa díjcsomag nem vonatkozik a hordozott számokra. Ezt a kitételt azóta kerestem és a szerződésben nem találtam meg.

Panaszommal a fogyasztóvédelmi főfelügyelőséghez fogok fordulni következő lépésben, és mélységesen fel vagyok háborodva. Gyakorlatilag a rosszhiszeműség részemről ki van zárva, így méltányosságból valóban felajánlhattak volna valamilyen normális kompenzációt. Így azonban nyertek egy dühös ügyfelet. Gratulálok nekik! mad.gif

Csaba_20
(szciklon @ 2007.01.16, 19:46) *
Panaszommal a fogyasztóvédelmi főfelügyelőséghez fogok fordulni következő lépésben, és mélységesen fel vagyok háborodva.

Nagyon jól teszed.
asdf
Inkabb az NHH lesz illetekes imho...
toreki
A beszélgetéseket rögzítik. Kérd, hogy hallgassátok meg a felvétetlt, készítsetek róla jegyzőkönyvet, és egyezzetek meg abban, hogy ezt mindkét fél elfogadja, és hogy kiadhatod a fogyasztóvédelmi szerveknek. Ha teljesen egyértelmű a kérdés és válasz, akkor akár egymás között is meg tudtok egyezni, ha nem, akkor békéltető testület.
Ariadne
(asdf @ 2007.01.16, 23:37) *

Inkabb az NHH lesz illetekes imho...

Tényleg, az NHH-nak a honlapjukon (www.nhh.hu) is elérhető bejelentő lapján lehet jelezni a problémát. Ők szoktak is eljárni, ellentétben a fogyvédelemmel, ami egyrészt én is úgy tudom, hogy nem illetékes már, másrészt még ha illetékes lenne is, akkor sem járhat már el egyedi ügyekben. Sajnos.
Csaba_20
Ez esteben csak egy telefonos tájékoztatást érdemes megereszteni a Fogyvédhez, de levélbeni megkeresést biztosan nem, mert úgy elég lassan értesül az ember arról, hogy hova forduljon(ahhoz képest, ha telefonon megmondják). blush.gif
asdf
Sztem fogyved panasznal csak annyi lenne, h tovabbitottak az illetekes NHH-hoz. Erdemes telefonon rakerdezni, hogy mi lenne, ne kodorogjon az a level 2-3 hetig mindenfele iktatoban meg postazoban meg postan feleslegesen /nem mellesleg tajekoztasson a fogyved terits levelben, hogy panaszod athelyezte az illetekeselvtarshoz, ergo allmabacsi foloslegesen kolt min 300 penzt a levelre/.
tibu
Enyhébb, 20 millió forintos bírságot kapott a Vodafone az ügyfelek panaszait követően

http://www.hwsw.hu/hirek/33077/Vodafone_20...korlatozas.html
Mozigépész
Egy érdekes dolgot hallottam ma a Vodafosnál. Nekem még olyan "Otthon" csomagom van, ahol nem kell havidíjat fizetni. Benn voltam a bemutató termükben itt Kaposváron számlát kiegyenlíteni, és ott mondta a srác, hogy állítólag december óta megszüntették, és átállították másik csomagra. Bár én még a régi szerint fizetek, és állítólag meghirdették ezt a tényt. Mivel nekem ez a konstrukció felel meg, az új nem igazán tetszik, visszamenőleg kérhetik tőlem a havidíjat, de a perc díj is más? Vagy addig ne szóljak amíg a régi szerint számláznak? (nem kaptam semmi értesítést még)
TheElf
Jó kérdés...

De akad a Vodafone ügynek másik fejleménye: a 70 autó 70 nap alatt nyereményjátékban 17 autó ugyanott kötött ki...
Mozigépész
(TheElf @ 2007.06.08, 13:17) *

Jó kérdés...

De akad a Vodafone ügynek másik fejleménye: a 70 autó 70 nap alatt nyereményjátékban 17 autó ugyanott kötött ki...

Az szerintem megint egy reklámfogás...
TheElf
Nem biztos, szerintem elég hiteles az információ. És nem éppen jó színben tünteti fel a Vodafone-t.
asdf
Ez most nem eppen jo szin/rossz szin szerintem. Valaki elolvasta a jatekszabalyokat, megtalalta a kiskaput, rizikozott egyet, es amikor latta, hogy mukodik, onnantol meg mar csak tolta a dolgot ezerrel.
tibu
(Mozigépész @ 2007.06.08, 23:38) *

(TheElf @ 2007.06.08, 13:17) *

Jó kérdés...

Az szerintem megint egy reklámfogás...

Szerintem is.

www70auto.hu -n megtekinthető a nyerstesek nincsen is 17 egyforma nevű játékos, még a nagyon hasonló nevűekből(ha neki játszottak) is max 2x3db autónál járt még...

A 70 megnyert autóból 17-en elakarták adni betolták a kereskedésbe az megcsapott neki egy kis reklámot oszt jónapot. smile.gif
TheElf
Tibu: A heti 1, legnagyobb pontszám alapján járó nyereményekről pl. lehet tudni, hogy ugyanaz vitte el érdemben őket (nem valós néven kell játszani!), illetve ezt legalább 9ről lehet tudni a 10 közül, ha pedig azt nézed meg hogy a heti nyertesek és a napi nyertesek között milyen az összefüggés, a 17es szám is hamar megvan smile.gif
Mozigépész
Az eredeti kérdésemre nem tud senki konkrét választ adni? ohmy.gif
Ariadne
(Mozigépész @ 2007.06.10, 13:58) *

Nem lehet, hogy csak az emberke tudta rosszul? A megszűnt csomagokat általában tovább folytathatja, akinek olyan van, úgy tudom, csak újat nem lehet kötni...
Mozigépész
(Ariadne @ 2007.06.11, 10:39) *

(Mozigépész @ 2007.06.10, 13:58) *

Nem lehet, hogy csak az emberke tudta rosszul? A megszűnt csomagokat általában tovább folytathatja, akinek olyan van, úgy tudom, csak újat nem lehet kötni...

Két időpontban (befizetések alkalmával) két külön ember mondta ugyan azt, már mint, hogy átállították... Addig amíg nem módosítják a számlámat, ugyan úgy számláznak addig nem teszek semmit, csak a Voda tehet e olyat, hogy visszamenőleg (állítólag megjelent közlönyökbe, bár ez náluk nem tudom mit takar) elkérhetik e a havidíjat hivatkozva arra, hogy már tavaj év vége óta át kellet volna állítani a rendszert, vagy ezt nekik le kell "nyelni"?
Ariadne
Szvsz nem tudják bizonyítani, hogy tájékoztattak róla, akkor nem kérhetik. Viszont elképzelhető, hogy valami nyilvános közleményben közzétették, amit elvileg látnod kell (akkor is, ha nem), gyanítom van ilyen lehetőség az általános szerződési feltételekben, és akkor viszont kérhetik.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.