Sziasztok.
Egy érdekes problémával fordulnék mindenkihez aki tud segíteni.
Elsősoban az érdekelne, hogy mit is takar az örök garancia???
A probléma pedig. 2000-ben vásároltunk egy edény családot( zepter). Tökéletesen meg voltam elégedve a termékkel. (A cég ugye örök garanciát vállal rá.) 2006-ban költöztünk új lakás, új konyha! Az edények idén kerültek elő a dobozokból. Barátnőmnél volt egy bemutató, ahol rendeltem az edénycsaládomhoz kiegészítőket. Most hétvégén nagy vendégség, gondoltam kipróbálom az új Zepteres holmikat. Feltettük az ételt ( ugye azt igérik a kedves házaló ügynökök, hogy fele annyi idő alatt lesz kész az étel és nem ég le semmi benne) Nos a ( 2000-res) edényeimbe szénné égett az étel kemény fél óra alatt és a kiegészítő edények használhatatlanok( ételpároló) a régi edényeimmel. Nos utána kérdeztem hogy ez, hogy is van? Azt a feleletet kaptam, hogy mivel nem indukciós a főzőlapom, ami egy vagyonba került ott nem tudom használni a régi edényeimet. Nos mivel az ételpároló csak a régi edényeimre jó ezért azt sem tudom használni. A bemutatón engem senki nem figyelmeztetett, hogy csak indukciós tűzhelyet vásárolhatok, mert az edények csak és kizárólag ott működnek??? Ilyenkor mi a teendő? A garancia ilyenkor is jár? Vagy dobhatom ki az egész edénycsaládot a kukába? Vagy vehetek egy új méregdrága tűzhelyet??? A régi használati utasításokon se szerepel, hogy CSAK INDUKCIÓS tűzhelynél működik!!! És ha így van az ügynök miért nem figyelmeztetett, hogy ne vásároljak kiegészítőt, mert az se fog működni. Én ezt egy nagy ÁTVERÉSNEK érzem, mert egy edénynek az én értelmezési szótáramba minden tűzhelynél működie kellene! Vagy nem????
Segítségeket előre is köszönöm.