Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
örök Garancia
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Társalgó
pöttöm1
Sziasztok.

Egy érdekes problémával fordulnék mindenkihez aki tud segíteni.
Elsősoban az érdekelne, hogy mit is takar az örök garancia???
A probléma pedig. 2000-ben vásároltunk egy edény családot( zepter). Tökéletesen meg voltam elégedve a termékkel. (A cég ugye örök garanciát vállal rá.) 2006-ban költöztünk új lakás, új konyha! Az edények idén kerültek elő a dobozokból. Barátnőmnél volt egy bemutató, ahol rendeltem az edénycsaládomhoz kiegészítőket. Most hétvégén nagy vendégség, gondoltam kipróbálom az új Zepteres holmikat. Feltettük az ételt ( ugye azt igérik a kedves házaló ügynökök, hogy fele annyi idő alatt lesz kész az étel és nem ég le semmi benne) Nos a ( 2000-res) edényeimbe szénné égett az étel kemény fél óra alatt és a kiegészítő edények használhatatlanok( ételpároló) a régi edényeimmel. Nos utána kérdeztem hogy ez, hogy is van? Azt a feleletet kaptam, hogy mivel nem indukciós a főzőlapom, ami egy vagyonba került ott nem tudom használni a régi edényeimet. Nos mivel az ételpároló csak a régi edényeimre jó ezért azt sem tudom használni. A bemutatón engem senki nem figyelmeztetett, hogy csak indukciós tűzhelyet vásárolhatok, mert az edények csak és kizárólag ott működnek??? Ilyenkor mi a teendő? A garancia ilyenkor is jár? Vagy dobhatom ki az egész edénycsaládot a kukába? Vagy vehetek egy új méregdrága tűzhelyet??? A régi használati utasításokon se szerepel, hogy CSAK INDUKCIÓS tűzhelynél működik!!! És ha így van az ügynök miért nem figyelmeztetett, hogy ne vásároljak kiegészítőt, mert az se fog működni. Én ezt egy nagy ÁTVERÉSNEK érzem, mert egy edénynek az én értelmezési szótáramba minden tűzhelynél működie kellene! Vagy nem????

Segítségeket előre is köszönöm.
Joooe
Hát az egész Zepter dolog úgy ahogy van átverésnek hangzik nekem, már amit én tudok róla...
Mondanál esetleg részleteket, miket vettél, mit ígértek, mennyibe került, miben jobb ez mint egy 2000 Ft-os edénykészlet, stb... rolleyes.gif
pöttöm1
(Joooe @ 2007.01.21, 10:28) *

Hát az egész Zepter dolog úgy ahogy van átverésnek hangzik nekem, már amit én tudok róla...
Mondanál esetleg részleteket, miket vettél, mit ígértek, mennyibe került, miben jobb ez mint egy 2000 Ft-os edénykészlet, stb... rolleyes.gif

Hát igazából most kicsit pipa vagyok én is, hiszen egy vagyont fizettem az edényekért. Egy edény ára ( 50-100 eFT között mozog) Ez függ az Euro árfolyamától is.
Az igéret az volt, hogy nem ég le az étel, energiatakarékos, több lépcsős főzési rendszer és gyorsabban kész az étel mint egy hagyományos edénybe. Ez mind meg is volt míg nem lett egy új tűzhelyem. És nekem anno senki nem mondta, hogy csak és kizárólag indukciós tűzhelynél működik. Egy 50 eFt.-os edény!? Kicsit röhelyes. A Kínai edények minden tipusú főzőlapon működnek és 20 db kerül 5eFt.-ba :-D
Tehát amit igértek abból jelenleg semmi nem működik....
Ariadne
EGy dolgot nem értek: régen indukciós tűzhelyed volt, azon működött, most pedig nem? blink.gif
Ariadne
Elolvastam a honlapot, miről is van szó. Ezek szerint "indukciósan melegít" az edény, vagyis egy króm-vas ötvözet mag van a talpában, "Ez az új anyag gyorsabban hevül fel és garantálja az edény egyenletes felmelegedését – akár gáztűzhelyen, akár elektromos főzőlapon használjuk."

Szóval nem tudom, mi a gond... Az indukciós tűzhelynek éppen fordított korlátai vannak, egyes edényeket nem lehet rajta használni, de semmi más ilyen jellegű különlegessége nincs.

Egyébként szerintem ami porhintés, az az ára. Nekem Berghoff edényeim vannak, pont ugyanilyen rendszerrel, hőmérős fedővel, ezer éve használjuk, tökéletesek. Az egész nemtudomhánydarabos szett volt 30.000 talán, igaz vagy 10 éve - de az edények pont ugyanolyanok most is... Azért jók ezek, mert nagyon jó minőségű rozsdamentes anyagból készülnek, nagyon pontosan záródnak (szinte mint egy kukta), ezért gyorsabban fő meg benne az étel, és ún. szendvicstalpuk van, ami egy többrétegű mag belepréselve az edény talpába, ez megtartja és egenletesen elosztja a hőt. (Fémiparban dolgozó mérnök az egyik közeli családtagom, onnan tudom. smile.gif ) Szóval tényleg igazán hasznosak és tartósak, tényleg nem olcsó előállítani, de szvsz a Zepter sem tud semmivel többet, mint a most 50-60.000-ért kapható más rozsdamentes szettek, van jópár márka...

Lehet kapni időnként ilyenként reklámozott edényeket nagyon óccsón is, igazából a talp vastagságából és az aljába beütött jelzésen szereplő dolgokból lehet tudni, mennyire jó fajtával áll szemben az ember.
Captain Crash
Az indukciós tűzhelyeken olyan edényeket nem lehet használni (hatásfok vagy elenyésző, vagy nulla), amelyek nem, vagy kevésbé mágnesezhetőek. smile.gif Pontosabban használni lehet, de melegedni nem fognak. biggrin.gif
Pjotr
Teljesen egyszerű a kérdés, ami tájékozatót adtak hozzá abban benne van-e a tiltás vagy nincs.
Amit írtál az alapján nincs, vagyis hibásan teljesítettek.
Tértis levél nekik, hogy adják vissz a pénzt.
Ha direkt úgy rendelted az új dolgokat, hogy a régihez kellenek, akkor ott is pénz vissza.
Ariadne
Próbálom értelmezni a kérdést azóta is, tehát ha jól értem, a gond egyrészt, hogy nem kompatibilisek a régi edények az újakkal - erről tényleg tájékoztatni kellett volna a megrendelőt. Másrészt ugyanazok a "régi" edények, amelyek régen működtek az ígéreteknek megfelelően, most máshogy viselkednek, bár csak a tűzhely változott alattuk. Harmadik probléma pedig, hogy az új edényekre azt mondták, csak indukciós tűzhelyen működnek? Jól értettem?

A kérdés tényleg az, miről tájékoztattak, no meg miről nem...
pöttöm1
Nos a tájékoztatóban annyi van, hogy ha funkciójának nem felel meg, akkor vállalják a garanciát. Számomra, hogy a tűzhelyen nem működik az funkcionális probléma nem?
A régi tűzhelyem gáz volt és ott semmi probléma nem volt. Itt meg kerámialapom van. És arra is emlékszem, hogy mikor megemlytettem a problémát az ügynöknek ő is valami mágnesről beszélt. De sajna totál értelmetlen volt amit mondott. ÉS akkor mondta, hogy az indukciós tűzhelyen működik a régi edény. (2000-res)
De az új edények már az én főzőlapomon is működnek, mert már van bennük mágnes.( ha jól értelmeztem).
Szerintem sok panasz lehetett ha változtattak az edényeken...

(Ariadne @ 2007.01.22, 12:03) *

Próbálom értelmezni a kérdést azóta is, tehát ha jól értem, a gond egyrészt, hogy nem kompatibilisek a régi edények az újakkal - erről tényleg tájékoztatni kellett volna a megrendelőt. Másrészt ugyanazok a "régi" edények, amelyek régen működtek az ígéreteknek megfelelően, most máshogy viselkednek, bár csak a tűzhely változott alattuk. Harmadik probléma pedig, hogy az új edényekre azt mondták, csak indukciós tűzhelyen működnek? Jól értettem?

A kérdés tényleg az, miről tájékoztattak, no meg miről nem...

Semmiről nem tájékoztatnak. Tartanak egy bemutatót, csinálnak az edényekbe ételt és eléd rakják a megrendelőt. Igaz én is hülye vagyok, mert mint laikusnak eszembe kellene jutni, hogy milyen tűzhelyen is működik az edény biggrin.gif Vagy legalább is megkérdezni. De ha meg is kérdezem bizti, hogy biztosítanak róla, hogy minden probléma megoldható, csak rendeljek, mert az az ügynöknek pénz. Aztán reklamációnál, közlik, hogy ezt elmondták és ez az én problémám oldjm meg ahogyan tudom mad.gif
Pjotr
Hát old meg tértislevél a pénz visszadásáról majd békéltetőtestület és ha kell bíróság.
Ha a tájékoztatóban, leírásban nincs benne a tiltás a tűzhelyre, akkor bukták a dolgot.
Ariadne
A honlap szerint az új készlet mindenen működik, a régiről nem tudom, de mivel fém, ezért valszeg az is megy indukcióson is. Sima elektromos főzőlapon - ha jól értem, Pöttömnek ilyen van - viszont mindkettőnek normálisan kellene viselkednie, függetlenül attól, hogy van-e benne "mágnes" vagy sem...
kaktusz
Szerintem tök mindegy mit mondtak a termékbemutatón.
Ha meg van a 2000-ben vásárolt edények számlája és használati utasítása, és a használatiban nincs szó arról, hogy csak bizonyos tűzhelyeken lehet használni az edényt, akkor kérd vissza a pénzt.

OFF:

Valamikor tizenévvel ezelőtt nekem is volt "szerencsém" egy ilyen termékbemutatón részt venni. Emlékeim szerint akkor a hangoztatott örök garancia 15 évet jelentett. De javítsatok ki, ha rosszul emlékszem.
Arra is kíváncsi lennék, hogy ha valóban örök garancia van erre az edényre, akkor a garancia érvényesítéséhez milyen iratokat kell bemutatni, ugyanis ha jól tudom, ezek sorszámozott edények, tehát elvileg a zepter rendszerében nyomon lehetne követniük mikor és hol adták el.
Arra is kíváncsi lennék, hogyha elvinnéd az odakozmált edényeket a zepter szervizbe, meg tudnák -e állapítani, hogy ebben azért égett oda a kaja, mert nem megfelelő tűzhelyen használtad.
Kérdéseim, agyalgásom csak elméleti jellegű, mivel soha eszembe nem jutna ennyi pénzt adni egy edényért.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.