Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Penészes Lakások...
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Építőipar
Mona
Egy kisvárosban Budapesttől nem messze, két éve vettük vadonatúj lakásunkat. Minden nagyon szép és jó volt, a fűtési szezon kezdetéig. Akkor aztán elkezdődött a rémálom. Először csak a páralecsapódások, aztán a penészedés. A kivitelező hümmögött, jöttek garanciában festeni, tapétázni, és két héttel a festés után megint megjelentek a penészfoltok! Nem mesélem el a penész elleni harc minden részletét, aki hasonló cipőben jár, az pontosan tudja miről beszélek. Spricnik, páraelszívók, gombaölők, építész ismerős szakvéleménye (Ő sem tudta megmondani az igazi okot.) stb.stb.stb. Aztán amikor idén is elkezdődött, szerencsére találtam egy hirdetést, a helyi újságban "Néhány szó a penészről" címmel. Ekkorra a kisfiamnál már megállapították a penész allergiát, és azt mondta a gyerekorvos, ha nem tudjuk megszüntetni a penészt, akkor költözzünk el... Nem kis projekt, egy évvel a beköltözés után. Ami a lényeg: A hirdetésben szereplő céget és a kivitelezőt összehoztam egymással, szerződést kötöttek, egy páraérzékelős szellőző rendszer kiépítésére (garanciában, nekünk egy fillérünkbe sem került, csak be kellett engedni őket szerelni!). Októberben csinálták meg a munkát, azóta még az ablakok alján sincs páralecsapódás. Tudom, hogy ez nem a reklám helye, de én előtte annyi fórumon kértem tanácsot, és senki sem tudott segíteni, vagy ami segített, az is csak ideig-óráig, úgyhogy most én szeretném megosztani másokkal a végre jó tapasztalatot: van megoldás!
Mivel a cégnél megvoltak az adataink, a múlt héten kaptam tőlük egy E-mailt, hogy van már Web-oldaluk. Címe: www.amigeneracionk.shp.hu Én azért nem írok többet a szerkezeteikről, mert a honlapon mindent meg lehet találni róluk. Remélem sokaknak segíthettem. Ha esetleg tudtok olyanról, akinél régebben szereltek ilyen rendszert, légyszíves írjátok meg hol lehet elérni, érdekelne, hogy hosszú távon is olyan jól működik-e, mint nálunk most. Köszi:
Mona
toreki
Üdv a fórumban. clap2.gif

Köszi az ötletet, írtam is nekik. Most épül a lakásunk, megnézetem velük.
Pjotr
Nagy próbláma mindenhol a penész, sajnos a kéményseprők és a hivatalok hiába harcolnak, hogy az ablakcsere és a szigetelés is legyen engedélyköteles, nincs eredménye.
A probléma a szokásos, a kivitelező spórol rajtad.
Ha teljes hőszigetelést csinál, zárt ablakokkal, akkor alapból ilyen szellőzős ablakokat kéne beépíteni, de ezt nem teszi meg.
Ha meg még belső kazán is van, akkor meg bele is lehet halni...
A másik probléma, meg az lehet, hogy túl hamar költöztetek be, túl hamar vakolták a falat és nem száradt ki rendesen.
Ha az építész ismerős nem tudta mitől van ez, akkor el kéne mennie egy továbképzésre a modern hőszigetelésekkel és az ablakokkal kapcsolatban.
Belenéztem az általad ajánlott weboldalba, az is ezt mondja.
Rendesebb ablakgyártóknak is vannak ilyen szellőzős ablakaik.
Nem egy fene nagy titok ez, érdekes, hogy szakemberek nem ismerik, akkor olyan szakemberek is...

toreki
Nekem is azt mondta az építész, amikor a szigetelésről beszélgettünk, hogy a B38-as téglafalra nem kell már kívül szigetelés, csak vakolás, mert az ablakoknak úgyis át kell engedni bizonyos mennyiségű levegőt, hogy szellőzzön a lakás. Így meg a plusz szigetelés csak kidobott pénz lenne.
kaktusz
(toreki @ 2007.01.30, 13:32) *

Nekem is azt mondta az építész, amikor a szigetelésről beszélgettünk, hogy a B38-as téglafalra nem kell már kívül szigetelés, csak vakolás, mert az ablakoknak úgyis át kell engedni bizonyos mennyiségű levegőt, hogy szellőzzön a lakás. Így meg a plusz szigetelés csak kidobott pénz lenne.

Szerintem a plusz szigetelés nem árt. Egy éve utószigeteltük az északi oldalát a házunk régi részének, és érezhetően melegebb lett az az oldal. Az más kérdés, hogy mikorra térül meg az ára. Penészedés nálunk itt nincs, ugyanis az ablakok olyan régiek, hogy hiába szigeteljük körbe, a levegő azért jön, s megy.

Egy korábbi házunknál viszont én is azt tapasztaltam, hogy miután tökéletesen leszigeteltük a régi nyílászárókat, penészedni kezdtünk.

Most az újonnan épített házrészünknél van az, hogy a fürdő penészedik, bármennyit szellőztetek. Szélvédett helyre néz a jól szigetelt műanyag ablaka. Lehet ez a gond.
Nem tudom, hogy egy ablak szellőzőjének szerelését elvállalná -e ez a cég. Ilyen kis munkára szégyellem őket kihívni.
tamas30
Sziasztok!Na igen a penész...én asztmás vagyok ezért a poratkák és a penész miatt könnyen befulladok.Nekünk a THERMOSHIELD segített.Ez egy olyan speciális festék amely csökkenti a magas páratartalmat a belső terekben,kiszárítja a nedves falakat,gátolja a penészedést,energia takarékos,megszünteti a hőhidakat és ami a legfontosabb a penész 100%át megszünteti és nem csak 1 hónapra vagy 2őre.A lakásunkat2éve festettük le belülről a THERMOSHIELD-el és a változás elképesztő.A feleségem örült ennek a legjobban hiszen ő volt az aki a penészedést heti 2órában próbálta eltüntetni.A penészedés az új lakásokban jelenik meg leginkább,ott ahol a falak még nincsenek kiszáradva tehát azoknak akik most építkeznek melegen ajánlom.Bár kicsit többe kerül mint az átlag festék,a jövőben többszörösen megtérül.Íme a honlapjuk:http://www.thermoshield.hu/ érdemes megnézni.Szerintem a jövő festékét látjuk magunk előtt.
Blade
(tamas30 @ 2008.07.24, 11:26) *

Sziasztok!Na igen a penész...én asztmás vagyok ezért a poratkák és a penész miatt könnyen befulladok.Nekünk a ....

Ennek erősen hirdetés szaga van... banned.gif

Szerintem a jövő festékét látjuk magunk előtt.

Jaj, hogy el ne sírjam magam a meghatódottságtól... alien.gif
lazurdeak

Szerintem a jövő festékét látjuk magunk előtt.

Szerintem meg a kereskedő cég pimasz hirdetését látjuk magunk előtt. Köszönjük, tamas30!

Adminisztrátortól kérdem: nem lehetne ezt törölni?
Gáborvarró
(Mona @ 2007.01.29, 18:21) *

Ha esetleg tudtok olyanról, akinél régebben szereltek ilyen rendszert, légyszíves írjátok meg hol lehet elérni, érdekelne, hogy hosszú távon is olyan jól működik-e, mint nálunk most. Köszi:
Mona

Sziasztok!

Csak azért regisztráltam, hogy elmondhassam, nálam is ők dolgoztak, januárban lesz egy éve, és minden OK. Igaz, Monáéknál régebbi a dolog, de hátha valaki most olvassa csak ezt a topicot. Tavaly is azonnal érezhető volt a változás, és idén sem jött vissza sem párásodás, sem penész. Én maximálisan meg vagyok velük elégedve, és állíthatom, hogy építőiparban ritkán találni ilyen normális társaságot. clap2.gif
A honlapjuk címe azóta megváltozott, de nem írom ide, nehogy rám is azt mondjátok, hogy reklámozom őket. Bár nincsenek rászorulva szerintem, egy ilyen gyenge reklámra.... bangin.gif
Na mindegy, én csak ajánlani tudom, már a második tél az idén amiről véleményt tudok mondani, nálunk minden OK! grog.gif
TFeri
A penész ellen valóban nagyon fontos a megfelelő szellőzés biztosítása, az alacsony páratartalom. De ha valakinél már megjelentek a tünetek a penésztől (légúti problémák, láz, fejfájás, bőrpanaszok) annak csak a szellőztetés, szellőző rendszer beépíttetés nem elég.
A falakon lévő penészt le kell kezelni, a levegőben, és a tárgyak, bútorok felületén lévő spórákat ózonnal el kell pusztíttatni. A falra való lemosó szerek bármely festékboltban beszerezhetőek, használatuk egyszerű.
Az ózonos fertőtlenítést végző cég nem túl drágán kimegy, és fertőtleníti a lakást.
Önmagában szerintem egyik sem elég, de együtt már biztos a hatás.
somat
Meg tudnátok annak a cégnek adni az elérhetőségeit amiről ebben a fórumban szó van.
Mozigépész
Mint láthatod januári a bejegyzés és azóta nem is volt itt. Az adatlapját nem töltötte ki, nincs mail címe sem, és a privát üzenet sem működik. sad.gif
Gugli barátunk amiket kidobott, az olyan 9000-től kezdődik + kiszállás.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.