Sziasztok
Ez év január 8.-án elvittem a 3 és fél éves Canon digis kamerát javíttatni.
Most febr. 6.-a van . Felhívtam őket, hogy mi a helyzet, azt mondták talán a jövő héten kész lesz.
Gondolom nincs alkatrész. Meddig tarthatják ott a készüléket? Ha nincs alkatrész (ezt ugyan nem mondják)
hónapokig is várhatok vagy kérhetem a készülék cseréjét?
Köszi Roly
Ariadne
2007.02.06, 13:29
Találgathatok? Camera Kft.? Itt halottam róluk
link.
Mivel nem jótállásos javításról van szó, így a te esetedben nincs határidő a javításra, megállapodás kérdése. Ha a papíron, amit kaptál a kamera leadásakor, szerepel határidő, azt viszont be kell tartaniuk.
Hello
A papíron van egy dátum febr. 8., az elkészülés dátuma.
De ha addig nem készül el mit tehetek? Hova fordulhatok?
Természetesen Camera Kft.
Roly
Fuu, en egyszer voltam ott. Mintha egy 15-20 eves idoutazast tettem volna visszafele. Besargult neonlampak, mintha egy fotos bizomanyi lenne az egesz, nem szerviz, epp hogy a bakelit CB 667 telefon nem volt a pulton
Captain Crash
2007.02.07, 10:27
Követelheted a teljesítést, vagyis, hogy márpedig javítsa ki, illetve, elállhatsz a szerződéstől. Az elállás a szerződést visszamenő hatállyal felbontja, a már teljesített szolgáltatások visszajárnak. Az elállás kapcsán a bíróság mérlegelheti, - ha oda kerül az ügy - hogy a teljesítéshez fűződő érdeked megszünt-e, kivéve, ha az utólagos teljesítésre megfelelő határidőt szabtál és az is eredménytelenül telt el. Tehát február 8-án jelölj ki egy újabb határidőt, erről TÉRTIVEVÉNYES levélben, vagy vásárlók könyvébe történő beírással tájékoztasd a kötelezettet (azt akit a javítással megbíztál)! Megfelelő határidő véleményem szerint a 8 nap, ill. a 15 nap lehet, tágabb határidő nem indokolt.
Ezen kívül a kötelezett köteles megtéríteni a késedelemből eredő károd, kivéve ha bizonyítja, hogy a késedelem elhárítása érdekében úgy járt el, ahogy az az adott helyzetben általában elvárható.
arnyekxxx
2007.02.09, 15:46
Egy sokakat érintő ügyben szeretnék véleményt olvasni hozzáértöktől.
A sztori nagyvonalakban: A Konica-Minolta cég néhány modelljében a Sony 5Mp-es érzékelöjét épitette be pár évvel ezelött. Ilyen modell pl a Minolta A1. Ezeknek az érzékelöknek létezik egy hibás szériája, ezek hajlamosak tönkremenni. A Sony és a Minolta is elismerte a hibát és az emiatt meghibásodott gépeket garancia idön tul is ingyen javitja, erröl a weboldalukon is tájékoztatják a tulajdonosokat:
http://www.konicaminoltasupport.com/Englis...0.html?&L=0A meghibásodás 2006 közepén öltött tömeges méreteket, egy topicban szépen összegyültek a hibás gépek tulajai (mármint akik netezgetnek és forumoznak is az A1 használat mellett):
http://forum.index.hu/Article/showArticle?...amp;la=64149567A gépeket a Fotoland, a Minolta hivatalos szervize átvette/átveszi azota is és Brémába szállitják ki javitásra a gépeket. Itt indul a gond. Valoban ingyen vállalják a javitást, de közben egyre gyakrabban - alkatrész hiány miatt - nem javitást, hanem kártalanitást igérnek. Ezzel nem lenne gond, de a kártalanitás kifizetése egyre huzodik. Konkrétan pl 2006 augusztus elsö napjaiban leadott gép utáni kártalanitást még a mai napig se fizettek ki, se a Fotoland, se a Sony H.- a Minolta uj tulajdonosának hazai képviselöi - nem tud még igéretet se tenni konkrét idöpontra, amikorra várható valamilyen fejlemény. Gyakorlailag annyit tudnak mindkét helyen mondani (eléggé cinikusan), hogy ha ennyit tudtam várni, akkor legyek még türelemmel.
Mit lehet ilyenkor tenni, meddig kellhet várni egy elismerten szériahibás gép tulajdonosának?
Ariadne
2007.02.09, 16:16
Hú, ez komoly... Erre aztán pláne nincsen jogszabályi határidő, gyakorlatilag visszahívták ezt az alkatrészt, és a honlapon ingyenes javítást ígérnek.
Szerintem annyit lehet tenni, amennyit egyébként is: beírni a vásárlók könyvébe, békéltető testület, és bíróság. Ez az az eset, amikor azt hiszem, a bírósággal kezdeném (összefogva a többiekkel) rögtön... A kötelezettség egyértelmű, a késedelem szintén. Ez szerintem ugyanúgy hibás teljesítés, mint "szokásos" hibák esetén, csak itt teljesen egyértelmű és a jótállásra kötelezett részéről vitathatatlan a hiba. Ezért ugyanúgy el lehet állni a szerződéstől hosszas késedelem esetén. Szerintem.
szerk: Pontosabban első lépésként egy több panaszos által aláírt, tértisen a Fotolandnek küldött felszólító levél lenne a legjobb, részletezve a történteket, a rendszeres késedelmet, és azt, hogy haladéktalanul jogi útra terelitek a dolgot, ha nem javítanak időben vagy nem térítik vissza a vételárat.
arnyekxxx
2007.02.10, 09:36
Köszönöm a választ!
localnet
2007.02.12, 09:30
Azért nem vetném el azt a lehetőséget sem, hogy magát a gyártót (nem a képviseletet) megkeresném levélben és tálalnám a problémát. Általában a hírnevük féltése miatt hamar rendbeteszik az ilyen ügyeket.
Captain Crash
2007.02.12, 09:35
(Ariadne @ 2007.02.09, 16:16)

Ezért ugyanúgy el lehet állni a szerződéstől hosszas késedelem esetén. Szerintem.
Véleményem szerint a bizonytalan teljesítés miatt is el lehet állni.

Szóval annyi minden miatt el lehet állni, hogy csak győzzön válogatni!