Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Ryanair
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Vendéglátás / Idegenforgalom
TheElf
Szerencsére nem saját eset, de felháborít...

Az egy dolog, hogy egyre több utas panaszkodik, hogy bunkók, hogy koszos a gép (ennek kockázatairól nem beszélek), a járattörlés, késések esetén nem korrektek...

http://airport.blog.hu/2007/02/11/sarmellek

De érdemes elgondolkodni miért van ez. Mert keveset tölt a gép a földön. Nincs idő takarítani, az utasok ki és beszállására is csak akkor van elég idő, ha hajtják az embereket. A gond ott van, hogy a sietség a biztonságot is veszélyezteti.

http://magazin.utazas.origo.hu/20070212asporolas.html

Mit lehet tenni az ügyben a fogyasztóvédelem eszközeivel?
Captain Crash
Nem tudom, hogy ki hivatott ilyen ügyekben eljárni, illetve kivizsgálni ezeket az incidenseket, de véleményem szerint a legjobb, ha az ember messze elkerüli az ilyen társaságok repülőjáratait. Én meg tudom ígérni, hogy nem fogok repülni a Ryanair járatain. smile.gif
Pjotr
Csak mikor meglátod, hogy oda-vissza 16000Ft anglia, akkor azért elgondolkodik az ember rajta.
Én már nagyon várom, hogy ne akadályozzák végre politikai okokból Kaposvárt és üzemlhesen végre az ország második legnagyobb reptere....
Ez magyar gondolkodásmód, mivel Kaposvár, meg most más Somogy is fideszes, ezért inkább legeljen egy hatalmas repülőtéren, ahol egy-két éve sokmilliárdért építettek egy új terminált pár birka....
TheElf
Kaposvár kapcsán: Nem tudom, hogy lenne-e rá igény. Amúgy ez nem első sorban politikai kérdés smile.gif

Más kérdés: Miből gondolod, hogy ott jobb lenne a RyanAir, vagy teszem azt LHSMen (Sármellék) rosszabb a MALÉV? smile.gif
Pjotr
Ez nagyrészt az, a város felépítette a polgári terminált, erre a kormány bezáratta a repteret a repülésirányító rendszert meg leszerelte.
Nem voltak hajlandóak semmilyen kompromiszumra.
De ez nem ennek a fórumnak a témája smile.gif

Azt nem hiszem, hogy itt jobb lenne a ryanair, igény főként -szerintem- nyáron lenne nagy a nyaralásoknál.
Ha lennének autópályák, akkor elég nagy körből idevonzaná az utazni akarókat, dehát utakat sem építenek...
Ariadne
(Captain Crash @ 2007.02.14, 10:10) *

Én meg tudom ígérni, hogy nem fogok repülni a Ryanair járatain. smile.gif

Én nem tudom megígérni, hogy nem fogok repülni a Ryanair járatain. wink.gif
Mozigépész
Haverom Londonban él, dolgozik, onnan jár haza, ráadásúl Sármellékre-ről a Ryanair-al, neki nem volt semmi panasza a céggel.
Egyébként most néztem augusztusi utat London-Sármellék valamivel drágább, mint Budapest-London a Malávval a Brithis-el. Tehét ha Kaposvárról az ember megy, az utiköltséggel kb.: egyezik a két út. Akkor inkább a Malév, hisz az egyből Londonba tesz le, plussz a kiszolgálás, egyéb...
TheElf
Nem szeretem, ha egy társaságnál sűrűn fordul elő, hogy spórolás az oka egy Serious Incident-nek.
phavorite
2009 ev vegen utaztam a Budapest-Bristol vonalon kifele,de haza mar nem jutottam,mert annyi penzzel probalt meg lehuzni a Ryanair,amit mar nem voltam hajlando megfizetni es a repteri alkalmazottak rosszindulatusaga miatt nem tudtam itthon tolteni a karacsonyt,vehettem uj repulojegyet.A januarban postazott reklamaciomra a tarsasag azota sem valaszolt.
Kihez lehet ilyen esetben fordulni?Mit lehet tenni?
Nemcsak a penz miatt,de a rosszindulat miatt,amit egy kisbabaval utazo anya ellen elkovettek haborit fel melysegesen a Ryanair magatartasa es mindenkeppen szeretnek elegtetelt venni.
Mozigépész
Mivel a cég nem Magyar, így a mi jogszabályaink, fogyasztóvédelmi jogaink nem vonatkozlak rájuk. Ha jól látom Ír Dublini bejegyzésű a cég, így ott és azokkal a jogi lépésekkel lehet velük szemben fellépni!
Kereskedő
(Mozigépész @ 2010.07.07, 12:14) *

Mivel a cég nem Magyar, így a mi jogszabályaink, fogyasztóvédelmi jogaink nem vonatkozlak rájuk. Ha jól látom Ír Dublini bejegyzésű a cég, így ott és azokkal a jogi lépésekkel lehet velük szemben fellépni!

Így igaz, de én az alap problémát sem értem, írhatnál kicsit bővebben.
Mi az, hogy megpróbáltak lehúzni? Több pénz kértek, mint ami fel volt tűntetve az áraik közt? Vagy kétszer akarták kifizettetni az utat? Esetleg csak Te sokallottad az összeget?

Mert az utóbbi esetben az égvilágon semmit nem tudsz tenni, tudomásom szerint sehol nincs törvényileg szabályozva, hogy mennyit kérnek el egy repülő útért, sőt, attól is függ a repjegy ára, hogy mikor is rendeled meg, minél előbb, annál olcsóbb a jegy, tehát ilyen esetben nem, igazán hiszem, hogy lehetne bármely országban reklamálni...
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.