Prescott
2007.02.22, 08:13
Először volna egy észrevételem, majd egy kérdésem a végére.
2F iskola vagy FF iskola, átverés a köbön.
A figyelmét szeretném felhívni mindenkinek akit esetleg megkörnyékeztek telefonon vagy személyesen.
Előrebocsájtom az informatika oktatási részről beszélek, ezzel vannak borzalmas tapasztalataim.
Engem is megkereset az iskola:
Tehát a az egyszerűség kedvéért a 2f iskola az alábbi tanfolyammal pedálozik Szoftverüzemeleő-Webtervező (így egyszerre a kettőt) ha beleolvasunk az iskola honlapján vagy a szerződésbe amelyet alá akarnak íratni velünk 140 óra tehát száznegyven!!! a tanfolyam hossza ami heti 1x 4 óra.
Ezzel a 2f iskola azt akarja elhitetni az emberekkel, hogy bizony ők 140 óra alatt képesek mindkét szakot megtanítani....
Érdekességképpen utánanéztem, hogy máshol mennyi az oktatási idő, csak külön külön említeném meg a két szakot:
Átlagban ezek az óraszám jellemzők:
Számítástechnikai szoftver üzemeltető: 540 óra 4,5 hó!!!
Webtervező: 850 óra!!!
Tehát külön külön!!!
A 2f iskolánál ők a kettőt 140 óra alatt akarják megtanítani, amit ugye mindenki tud hogy, lehetetlen.
Vagyis lehet de, hogy a tanúltakhoz a tanuló csak éppen konyítani fog ezek után az is biztos.
Pedig a "kedves" üzletkötők, elmesélik, hogy webtervezőként milliókat lehet keresni, igen lehet, csak nem ezzel a tudással amit ők adnak, sőt a dolog érdekessége, hogy az iskola csak a szoftverüzemeltetői vizsgáról ad okj-s bizonyítványt, a webtervezőről, csak egy oklevelet ad.
Mindezért pici összeget kérnek csak, jelenleg 420000 Ft !!! az ára a tanfolyamnak, ami akkora átverés és lehúzás, hogy ilyet még nem láttam mostanában...
Netes fórumokról kiderül, hogy tanáraik rendkívül alulképzettek, órák maradnak el, és valóban nulla tudást adnak, aki esetleg érintett az utána tud keresni.
Kérdés, hol az oktatásügy, és a fogyasztóvédelem? ezek még oktathatnak?
Érdekességképpen:
A 2F iskolát a módszereik és a minősége miatt néhány éve a Felnőttképzési Vállakozások Szövetsége etikai okokból kizárta.
Tehát legyen észnél mindenki aki, hozzájuk akar menni, máshol valódi tudást is kaphat kb. ennek az összegnek a feléért.
Akkor pedig a kérdés:
Egyik barátom mégis megdőlt nekik, aláírta a szerződést, hogy ő ide akar járni tanúlni, ám ezek után kiderültek az iskola oktatási fekete pontjai.
A szerződés egyik pontja alapján, idézem: "A szerződés aláírását követő 8 munkanapon belül a szerződő fél a szerződéstől minden jellegű anyagi kötelezettség nélkül írásban elállhat."
Ennek megfelelően a barátom is írt egy levelet az iskolának, hogy ő ezért és ezért nem tud menni, és eláll a szerződéstől.
Ezt közben megtette e-mailben is, de válasz még eddig nem érkezett.
Megteheti azt az iskola, hogy úgy tesz mint aki nem kapta meg sem a levelet sem az e-mailt?
Tudna e valaki javasolni, valamilyen lépést az ügyben?
Igaz a 8 munkanap még nem telt el, de nem akar kifutni belőle.
A válaszotokat előre is köszönjük.
Ha tertivevenyesen adta fel, akkor semmi dolga, ha nem -akkor egyreszt kreten

- masreszt surgosen adja fel megegyszer de immar tertivevenyesen.
Prescott
2007.02.22, 09:18
Köszi a kreténezést ezt vártam már, ha jól emlékszem ajánlottként adta föl, tehát akkor küldheti mégegyszer.
Az ajanlott keves, azt siman bedobja a postas, az atvevo nem ir ala semmit, es papir sem jon vissza rola. Menjen megegyszer a level tertivevenyesnek.
Azon viszont most elfiloztam, hogy ha mailt kuld az ember, es a visszaigazolas be van pipalva /es a masik oldal rabok, hogy igen visszaigazolom/ az minek szamit? Az en szememben ez egyenerteku egy tertivevennyel, de a birobacsik/nenik mit mondanak ra? /csak teoretikus kerdes, mert vagy visszaigazoljak a mailt, vagy nem, tehat esetleges, a tertiveveny viszont tutira visszajon, sz'al nincs sok teteje a maillel probalkozni/.
Prescott
2007.02.22, 11:34
Na a haver beszélt velük telefonon, tehát a levél ott van iktatták, de a kötött szerződés csak jövőhéten ér oda, tehát a nyolc munkanap még épp belefér, csak kérdés nem lessz e átb@szás.
En feladnam tertisen. Ma azt mondjak, hogy ott van, ket het mulva mondhatjak, hogy nincs ott. Es akkor nincs papir a kezeben, hogy atvettek a kuldemenyet...
Csaba_20
2007.02.22, 16:23
Prescott: Ne azon agyaljatok már, hogy miképp nem kell elküldeni ismételten a levelet, immár tértivevényesen, hanem cselekedjetek. Amit szóban mondanak, utólag egyszerűen le tudják tagadni és akkor valóban ott maradtok az írásos bizonyítékokkal, amik pedig ellenetek szólnak.
(Prescott @ 2007.02.22, 08:13)

A 2f iskolánál ők a kettőt 140 óra alatt akarják megtanítani, amit ugye mindenki tud hogy, lehetetlen.
Nem lehetetlen. A nappalis oktatásban az óraszám napi 8 óra, távoktatáson heti 4-8. Mégis ugyanazt a diplomát adják ott is. Az más kérdés, hogy a napi 8 órát otthon kell tanulni (munka mellett), hogy tudj is valamit.
A levélről a többiek már írtak, nem ragozom.
tomingher
2008.06.27, 19:32
ÉN is voltam olyan hülye, hogy belementem és aláírtam.
A szerződéstől elálltam, viszont icsúsztam a 8 napból, amit mellesleg az oktatásügyi előadó 8 munkanapként említett.
Írtam ajánlott levelet és e-mailt is, ezekre választ nem kaptam sem telefonon, sem máshogy, annak ellenére, hogy az említett oktatásügyi tanácsadó azt mondta, fel fognak keresni!
Ezen kívül a csomag, aminek az érkezése jövő hónap végére volt datálva, már most ott figyel a postán és azt sem veszem át.
Én elmúltam 18 éves, viszont jövedelmem nincs, a nevemen semmi nincs.
Mit csinálhatnak velem? Mit tudnak velem tenni?
Hyperion
2008.09.11, 16:23
Mozigépész
2008.09.11, 22:16
(Hyperion @ 2008.09.11, 17:23)

Felesleges volt!
Hyperion
2008.09.12, 12:03
(Mozigépész @ 2008.09.11, 23:16)

Felesleges volt!

Bocs, nem értelek... Miért volt felesleges?
Mozigépész
2008.09.12, 13:19
(Hyperion @ 2008.09.12, 13:03)

(Mozigépész @ 2008.09.11, 23:16)

Felesleges volt!

Bocs, nem értelek... Miért volt felesleges?

Mert a másik topikban már megtetted. Nem tudom minek írni mindenhova, csak halmozni a hozzászólásokat!
Az említett iskolával én is így jártam, nagy dumás volt az üzletkötő, ráadásul a cégem is támogatott anyagilag is, és munkaidő átütemezéssel is, hogy járhassak a tanfolyamra. Az oktatás az elején még egészen összeszedett és értelmes volt, de kb. a felétől már szinte egyetlen kérdésünkre sem tudott felelni a tanárunk, és a töredékét sem kaptuk meg annak a tudásnak, amit ígértek. Ezek az ígéretek persze nem szerepelnek a szerződésben, tehát nem lehet behajtani rajtuk. Csalódottan ugyan, de végigcsináltam a tanfolyamot, le is vizsgáztam. A Bizonyítványomat viszont még a mai napig nem kaptam kézhez (4 éve!!!) a cégemnél időnként fel is emlegetik. Telefonáltam már jó pár órát, ígéreteket is kaptam, és ugyan 1 év késéssel az OKJ-s papírt megkaptam, a másikat viszont azóta sem. Mit lehet tenni még?
No, és az, hogy ígéretet kaptunk arra, hogy a tanfolyam végeztével jutányos áron hozzájuthatunk az általunk használt géphez, nos, az is kacsa volt...