Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Kin érvényesíthetem a garanciát????
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Általános Fogyasztóvédelmi Fórum
csirkusz
sziasztok!

a történet, nagyon egyszerű, félek ,hogy hogy nem lesz megoldás... crybaby.gif

vettem márciusban egy használt mobiltelefont, amihez megkaptam a számlát is, ahol ugye eredetileg vásárolták. eddig nem is lenne probléma.
az egész tegnapelött kezdődött, mert elromlott a telcsim. persze megörültem, milyen nagyon jó, hogy ég garis és nem kell kifizetni így nyaralás elött a rengeteg pénzt amibe biztos kerülni fog. a számlával, ami egyben a garanciapapír is, legalábbis a ezt írják rajta, elbattyogtam tegnap a megadott címre(1062 Bp. Teréz Krt. 8.), és ott ért a meglepetés, hogy nincs ott a cég, senki nem tud semmit persze, itt már kezdett görbülni a szám, mivel felvilágosult városlakóként tudom, hogy nem ez lenne az első eset, hogy felszívódik egy cég sad.gif az interneten sierült megtalálni a cégjegyzék szám alapján megtalálni őket, csak úgy ideírom (CITY-AND Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság(1124 Budapest, Keleti Károly u. 29. )
01-09-692053 ) a cég székhelyén természetesen megintcsak nem találtam semmit sad.gif

és most jön a kérdés...

mit lehet ilyenkor tenni?
van hova fordulnom, vagy némán nyúljak a zsebembe?

remélem szolgáltok némi jó hírrel, vagy legalább tanáccsal...

köszi, üdv: henrik
FVF
Bíróságon kell bejelentést tenni. Mivel garanciális javításod van, tartoznak Neked. Kérdés, hogy jogutód nélkül felszámolták -e. HA igen, akkor nincsen sok esélyed, bár a cég vagyona még fedezheti a kártérítést. De egy ilyen kis érték esetében a bíróság sem szokott figyelemmel lenni a kártérítésre...

A lényeg: lehetőleg ne vásároljunk ismeretlen kis boltokban! Nem a kis boltok ellen vagyok, (sőt!!!) de a bizonytalanság miatt nem árt, ha ismerjük egy bolt hátterét, tulajdonosát, esetleg állandó előfordulási helyünkön jó ha van, ahol mindennap látjuk.

Evvel lehet csak a minimálisra szorítani a baj lehetőségét.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.