flatszeru
2007.02.28, 19:29
üdv!
Egy elég kényes ügyel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni Töletek!De előbb az előzmények.
Anno mikor egyetmre jártam, volt egy kábeltv előfizetésem miskolcon.Nyaranta mivel nem voltam ott,mindig lemódositottam legkisebb csomagra,majd szeptemberenként vissza a családi csomagra.Mindezt telefonon.Azelőtt soha nem volt ezzel gond, de mikor juniusban végeztem a sulival,az UPC ügyfélszolgálaton azt a választ kaptam,hogy nem mondhatom le mivel multév szeptemberében vállaltam 1 év hüségnyilatkozatot a kábeltv re.Mivel ez részemről soha nem történt meg,ezért kértem őket már többször is telefonon,személyesen, irásban hogy ugyan küldjék már ki annak a szerződésnek a másolatát amin aláírtam a plusz 1 évet.
Aztán jött a meglepetés,telefon egy behajtó cégtől.Miszerint a junius és szeptember közötti dijakat ugyan fizessem már ki.Az hozzá tartozik a dologhoz,hogy akkor már nem laktam azon a helyen,sőt,már addigra elis adtuk a lakást.Tehát használni nem használtam a szolgáltatásukat.Azóta is elbeszélgettem már egy rakás pénzt az upc vel,hogy mivan,hogyvan...de mindmáig semmit nem kaptam irásba.Azóta oda fajult a dolog,hogy egy ügyvédi iroda küldött levelet,hogy ha 5 napon belül nem fizetek,akkor találkozunk a bíróságon.
A kérdésem az lenne,hogy jogos -e az,hogy olyan szerződés alapján követelnek tölem pénzt,amit én sosem kötöttem meg?Sőt,még nem is láttam semmi bizonyitékát annak,hogy hüségszerződésem lenne velük.
Mondjuk azt az ügyvédtől megtudtam,hogy nincs ilyen iratuk.És azt mondta,hogy az upc automatikusan "hosszabbította" a hüségszerződésemet.Azóta igazábol annyi változott,hogy már nem azt az összeget követelik,ami juniustol szeptemberig terjedő időszak előfizetési dijja volt,hanem a havi különbözeteket.
Igazából ezt még kiis fizettem volna (jószívűségből) ha nem ment volna már rá több pénzem az ügy intézésére.
Egyébként sem találtam semmit arról az ÁSZF ben ,hogy nekem az ő hibájukból eredő kárukat megkellene fizetnem.
Azt szeretném megtudni,hogy jogosan követelik e tőlem a szóban forgó összeget (kb. 11 eFt) ?
köszi
Írj le mindent neki tértivevényes (nem csak ajánlott) levélben. Mivel minden beszélgezést rögzítenek, kérd, hogy mutassák meg a beszélgetést, amiben kérted az 1 év hűséget. Ha ezt nem tudják bizonyítani, akkor nincs miről beszélni. Ha tényleg elfogadtad a hűséget, akkor meg kell nézni, hogy az akkori ÁSZFben hogyan szerepel a hosszabbítás. Ha nem automatikus, akkor csak értesítés mellett változtathatnak ÁSZFet, és azt is meg kell nézni benne, hogyan kell értesíteni téged. Ha akkor benne volt, hogy levélben, és nem tudják igazolni, hogy megkaptad, akkor megint nincs miről beszélni.
flatszeru: Nagyjából egyetértek azzal amit toreki mondott, pár kiegészítéssel.
Ha az utolsó díjcsomag módosításkori ÁSZFben benne volt az automatikus megújulása a hűségszerződésnek, akkor feltehetőleg érvényes rád.
Ha a díjcsomag vagy a módosításra vonatkozó ajánlat része volt az 1 év hűség és ezt ők meghirdették, akkor is peches helyzetben vagy.
A díjkülönbözet megfizetésére vonatkozó igény: Ha ők elismerik, hogy nincs hűségszerződés, akkor neked a hűségszerződés nélküli (listaáras) díjakat kell kifizetned. Ha előbb kevesebbet számláznak, akkor korrigálhatják. Ha megjön a számla erről a különbözetről, normál határidővel akkor azt kövtelhetik.
De késedelmi kamatot csak az első ilyen számla utáni szakaszra kérhetnek, az ügyvéd, a behajtócég munkadíja, stb. is csak erre a szakaszra, a korábbi levelezés költségei is erre a szakaszra értendők.
A téves számlázás miatt neked okozott kár kapcsán, az igényedet te is érvényesítheted.
DE ettől, ha hűségszerződés nélküli listaáras szolgáltatást vettél igénybe, akkor a listaáras szolgáltatás ára jár nekik (a korábban kifizetet díj ennél kevesebb, a különbségre joguk van). Ha van hűségszerződés akkor annak a feltételei érvényesek. (lehet, hogy pont ugyanezt kell fizetned!)
Nem tudom, hogyha telefonon lehet szerződést kötni, módosítani, stb. akkor ráutaló magatartással (kedvezményes díj elfogadásával) lehet-e, illetve elhangzott-e a kedvezményes ár a módosításkor? Akkor te elfogadtad-e, azt, hogy az olyan árú csomagot kéred, stb.
Én is csak azt tudom mondani, amit az elöttem lévők.
Elő kell venni a csekkeket, hogy az pontosan milyen díjcsomagra vonatkozott és az mit takar.
Ha egy kedvezményes árat fizettél ami az egy éves hűséggel jár, akkor jogos a követelésük.
flatszeru
2007.03.06, 14:41
hello!
köszönöm az eddigi válaszokat! Azóta történt egykét fejlemény az ügyben.
Először is az UPC elismerte levélben, hogy nincs semmilyen bizonyítéka arra, hogy
jött volna létre hűségnyilatkozat köztem és közte. Viszont az ügyvédjüktől megtudtam,
hogy ne pattogjak már, mert azzal hogy ők küldték a csekket, amin hűségnyilatkozat
miatti csökkentett ár szerepelt, és én befizettem, az ráutaló magatartás és azzal elfogadtam
a hűségszerződést (amit amúgy elismertek, hogy nem volt).De ezt már irtátok is,ugyhogy erre
számítottam hogy ellövik. Úgyhogy eléggé kacifántos már ez az ügy. Nem tudom mitévő legyek.
Még megkíséreltem egyet egyezkedni velük.
De igazándiból kilátástalannak tartom az egészet. Meg szomorúnak, hogy ilyet meglehet
tenni egy jogállamban. És a pakolótársaságok megnyert pereinek arányából ítélve
itt is gyanítom hogy én bukom a dolgot. Holnap még bemegyek a Fogyasztóvédelmemhez
hátha személyesen még kapok ott is tanácsot.
De ha valaki tud még valami bölcsességet, akkor szívesen venném!
köszönettel: Viktor
Mindenképpen kéne azt akkori ÁSZF-et látni, most ez van benne:
""Amennyiben az Előfizető által a hűségnyilatkozatban vállalt határozott időtartam
eltelik, és az Előfizető a hűségnyilatkozata lejárata előtt 15 (tizenöt) nappal nem jelzi
a Szolgáltató felé, hogy a szerződés folytatását nem kívánja és a szolgáltatást
továbbra is igénybe veszi, abban az esetben az előfizetői jogviszony az alapul fekvő
határozatlan idejű előfizetői szerződés rendelkezései szerint folytatódik tovább""
Vagyis neked van igazad, de mondom, az akkori ászfben, hogy mi lehetett azt ki kell deríteni.
Abban igaza van az ügyvédnek, hogy te ráutaló magatartással elfogadtad a szerződést, viszont te mondhatod azt, hogy tisztában voltál az ászf-fel és azt hitted, hogy átkerültél határozatlanba és annak is annyi a díja.
Ha az akkor aszf azt mondja ki, hogy ha nem mondod le, akkor folytatódik ugyanúgy és a hűségszerződés megújul, akkor viszont nekik van igazuk.
Szóval menj be és másoltasd le az akkor ászf-et.
Vagy nézd meg, hogy ez van-e benne.
flatszeru: Ha nincs hűségszerződés, akkor neked a hűsáégszerződés nélküli árat kell fizetned. Ha eddig kevesebbet fizettél (bármiért) akkor az elszámolásnál a különbözet jogos, ha az ő hibákjukből fizeted csak most a különbözetet, akkor nem lehet kamatot, stb. rátenni. Ez történt. Nem károsítottak meg, pont azt a hűségszerződés nélküli szolgáltatást fizeted ki amit igénybe is vettél. Nem többet, nem kevesebbet, nem mást.
Ha van hűségszerződés, akkor (ha jól ismerem a szövegét, és a kialakult helyzetet) VAGY a két díj közötti különbözet miatt ugyanennyit fizetsz (nem buksz egy fillért sem ahhoz képest, hogy ne lenne) vagy kifizeted a hátralévő hónapokat, ha ez az összeg kevesebb (nyersz rajta), vagy végigmegy az 1 év és a kedvezményes díjat fizeted. Magyarul az UPC mindig annyit szed amennyi neked a legjobb. Te ezt eddig elfogadtad.
De ugyan már ne akarj hűségszerződés nélkül ragaskodni a hűségszerződés szerinti díjhoz.
Thelf, ha akkor is ez volt az ászf, akkor nem kérhet a upc egy vasat sem, ők tévedtek.
Pjotr: Miért ne kérhetne?
Ha te hűségszerződés nélküli csomagot vettél igénybe, akkor annak az árát kérhetik, addig amíg az a követelés a törvény szerint nem évül el.
Ha te hűségszerződést kötöttél (akár ráutaló magatartással is) akkor szintén kérhetik a pénzt.
flatszeru
2007.03.06, 20:29
igazából én felajánlottam már párszor,hogy júniusig,ameddig valóban igénybe vettem a szolgáltatásukat,addig a különbözetet kifizetem.Viszont ők augusztus 31.-ig akarnak számolni,mivel "írásban" akkor kerestem meg őket először.Arról hogy én személyesen voltam ügyfélszolgálaton sajnos semmilyen nyom nem maradt.
Sőt,amit furcsálok, az ezzel kapcsoaltos telefonjaim is eltüntek.Azért tartom szemétségnek a dolgot,mert amikor az ügyfélszolgálatnál voltam,akkor azt mondták,hogy nem mondhatom le a szerződést,mivel hüségnyilatkozatot írtam alá.Tehát a június után keletkező összes tartozás azért keletkezett,mert ők tévesen kötöttek szerződést velem.Még azt akarom kideríteni,hogy mennyire törvényes az,hogy ők úgy kötnek szerződést valakivel,hogy az nem is tud róla.Az ÁSZF -et megpróbálom megszerezni holnap.Végigolvasom hogy annak idején pontosan mi volt benne.Amugy nekem az gyanús ahogy az ügyvéd csóka bánt velem.Egyrészt lekezelő volt (ezt mondjuk nem is csodálom.végülis elég komoly karriert fut be,ha egy behajtó cégnél melózik).
Másrészt amit furcsáltam,hogy minden kérdésemre azt válaszolta hogy majd a polgári peres eljárás alatt válaszol minden kérdésemre.pl. miért nem kaptam semmit írásban sem az upc től,sem a creditexpress behajtó cégtől,stb. Az idióta elkezdte mondani hogy ők küldtek több levelet is,volt ami tértivevényes volt...
szóval,nekem gyanús az egész.olyan pszihológiai ráhatás szaga volt az egésznek.
Más dolog...a creditexpress honlapján van egy kalkulátor,ami a polgári per költségét számolja ki,és valami elég potom összeg jött ki rá...valami 2-3000 forint körüli,ez helytálló?szóval ha polgári perre kerül a dolog, akkor kb 11000 forint után valóban csak 2-3000 forint perköltséget fizethetnek maximum velem?
mert akkor simán belemegyek annyiért.Szerintem elég sok szabálytalanság volt ebben az egészben.
thx
flatszeru: Az ügyvédi munkadíj nyilván nem a minimális lesz, a keletkezett költségeik (telefon, levél, stb) sem minimális lesz. A helyedben én jelezném, hogy addig a pontig amíg te meg nem kerested őket, el nem kezdted ezt intézni terjedő időszakra a különbözetet kifizeted, többet nem

Eldöntik, ha ezt elutasítják, arról is lesz adatod
(TheElf @ 2007.03.06, 19:02)

Pjotr: Miért ne kérhetne?
Ha te hűségszerződés nélküli csomagot vettél igénybe, akkor annak az árát kérhetik, addig amíg az a követelés a törvény szerint nem évül el.
Ha te hűségszerződést kötöttél (akár ráutaló magatartással is) akkor szintén kérhetik a pénzt.
Thelf azt hiszem nem oilvastad el az ászf részletet amit beidéztem:
""Amennyiben az Előfizető által a hűségnyilatkozatban vállalt határozott időtartam
eltelik, és az Előfizető a hűségnyilatkozata lejárata előtt 15 (tizenöt) nappal nem jelzi
a Szolgáltató felé, hogy a szerződés folytatását nem kívánja és a szolgáltatást
továbbra is igénybe veszi, abban az esetben az előfizetői jogviszony az alapul fekvő
határozatlan idejű előfizetői szerződés rendelkezései szerint folytatódik tovább""Vagyis mondhatja, hogy ennek a tudatában nem intézett semmit és amikor jött a csek, akkor azt hitte annyi a határozatlan díja is.
Egyértelműen a upc tévedett.
flatszeru
2007.03.07, 12:43
Pjotr: Köszönöm ezt az utolsó infot.Lehet hasznos lesz még a továbbiakban.Jelenleg várom,hogy az upc küldje el a 2004. ben használt ÁSZF -üket. Mondjuk manapság megtagatak mindeféle info nyujtását felém.
Egyébként nagyon jó hogy van ez a fórum!Manapság ahol tudják megprobálják átverni az embert meg kihasználni azt hogy baromi komplikált dologgá tud válni egy kábletv szolgáltatás is. Egy roppant izgalmas és könnyen emészthető délutáni olvasmány az upc ÁSZF je is.Aztán meg arra hivatkoznak,hogy ez meg az benne van,akkor hogyhogy nem tudom?
mégegyszer köszi az infokat!
Pjotr: Akár tévedett, akár nem, nekik a felhasznált és megrendelt szolgáltatás teljes ellenértéke jár. Magyarul a hűségszerződés nélküli díj teljes összegeaz időszakra, természetesen ennek egy részét (hűségszerződésnek megfelelő díjat) már kifizetted, a többit MÉG nem.
Amit írsz azt jelenti csa, hogy niny hűségszerződés ezért a hűségszerződés nélküli díj érvényes.
Igen ám, de azt ne feledd, az adott díjcsomagot, az azzal járó kedvezményt, stb. kevesebb mint 1 éve vette igénybe az előfizető (évente módosított díjcsomagot, stb), így a kedvezményes díjcsomaghoz tartozó hűség nem megújul, hanem elindul abban a hónapban amikor te erre előfizetsz.
Mivel a kért díjcsomag előfizetése óta még 1 év sem telt el, elég irreveláns bármilyen olyan pont ami arra vonatkozna, mi lenne, ha eltelt volna, és már a második év lenne, a szokott díjcsomag módosítás, stb. nélkül. Az akciós csomagok új megrendelése (korábban semmit, vagy más csomagot vettél igénybe) kapcsán pedig, ha az akciós csomagokhoz járó kedvezményt igénybe veszed, akkor a csomagokhoz járó hűségszerződést is. Ha ezt akár ráutaló magatatással akár máshogy elfogadod, akkor az áll.
Semmit nem változtat ezen az, hogy "mi lenne ha már több mint 1 éve lenne a díjcsomag és..." mert nincs több mint egyéve a díjcsomag, így az akciós díjcsomaghoz tartozó hűségszerződés nem járt le és nem újult meg.
[qoute]Nyaranta mivel nem voltam ott,mindig lemódositottam legkisebb csomagra,majd szeptemberenként vissza a családi csomagra.[/quote]
Szeptemberben módosított egy olyan csomagra, aminek az igénybevételekor akció van, és azt 1 év hűséggel lehet fizetni, a számlán, a papírokon rajta volt az egy év, ezt ő nem vitatta, ráutaló magatratással elfogadta élt a kedvezménnyel. NEM telt el a csomag módosítása óta 1 év tehát nem a te általad pedzegetett megújulós történetről van szó.
flatszeru
2007.03.07, 17:20
TheElf: 2004 ben kötöttem velük szerződést,akkor 1 évig fizettem,aztán amikor lejárt,akkor módosítottam minimumra a nyári hónapokra,aztán 2005.szeptemberben vissza. Mivel akkor tisztában voltam hogy 2006 júniusban végzek a sulival,lelépek végleg,ezért eszem ágában sem volt hűségszerződést kötni.És erre külön kiis tértem annak idején.Mivel ilyenekre nem számítottam ezért nem kértem semmilyen igazolást,hogy én hűségnyilatkozat nélküli csomagot kértem.Igazábol én amig lenem szerettem volna mondai addig nem is tudtam róla hogy kevesebbet fizetek.Nem is ezzel van a gond.mert ezt kiis fizetném nekik.Inkább az a baj,hogy a hűségnyilatkozatra hivatkozva nem tudtam lemondani és igy még vagy 6000 Ft-vel akarnak lehúzni.
Meg adminisztrációs díj,ügyvédi díj,késedelmi kamat.
másik dolog:
"Mivel a kért díjcsomag előfizetése óta még 1 év sem telt el, elég irreveláns bármilyen olyan pont ami arra vonatkozna, mi lenne, ha eltelt volna, és már a második év lenne, a szokott díjcsomag módosítás, stb. nélkül. Az akciós csomagok új megrendelése (korábban semmit, vagy más csomagot vettél igénybe) kapcsán pedig, ha az akciós csomagokhoz járó kedvezményt igénybe veszed, akkor a csomagokhoz járó hűségszerződést is. Ha ezt akár ráutaló magatatással akár máshogy elfogadod, akkor az áll."
A kért díjcsomag előfizetése óta eltelt az 1 év!!!utána lett csökkentve,majd visszamódosítva családira.
Lehet tévedek,de ha én akciós csomagra szerződtem volna,akkor ilyen esetben nem kellett volna megintcsak valami papírt alaáírnom,hogy igen,vállalok egy év hűséget?Mivel én ilyet nem írtam alá ezért fogalmam sem volt róla hogy kevesebbet fizettem.Szerintem nincs is rajta a számla kisérő papíron hogy hűségszerződéses összeget fizetek vagy nem.Legalábbis remélem :-) De ezt holnap hazamegyek és előkeresem a számlákat. Igazából az ilyen számlákat csak fogtam és letéptem,majd befizettem :-(
thx
Csaba_20
2007.03.07, 19:12
Szerintem menj el ügyvédhez ha biztos vagy a dolgodban papírokkal, ÁSZF-ekkel együtt és kérdezd meg, hogy ő miként látja a dolgot. De ha nincs igazad, akkor többet buksz vele, mintsem befizeted az említett összeget.
Ahhoz egyébként, hogy itt mindenki tisztábban lásson, szerintem konkrét ÁSZF-ekkel és szerződésekkel kéne előállnod. Természetesen a személyes adatokat kitakarva. Addig úgy látom, hogy csak a találgatás, okoskodás megy.
Ha csökkented...
Eltelik egy idő.
Újra megrendeled.
Az a csomag tekintetében új megrendelés, és az akciók is élnek, így az akciókkal járó hűség is. Tehát ilyen szempontból hivakozhatnak a kérdésre.
Szerintem mindenképpen jelezd, te mikor módosítottál szerződést, mit kértél, mire gondoltál a számla kapcsán (mivel korábban volt hűségnyilatkozatot, amit végig is csináltál neked jár a kedvezmény, te úgy értetted arra váltasz vissza, direkt kérted, hogy ne legyen). Ezért a hűségnyilatkozatot nem ismerhetsz el.
Amennyiben erre az időszakra ők tévedtek, el akarnak számolni, kiszámlázzák a díjkülönöbözet, az időközben az ő hibájukből felmerült költségekkel csökkentve, megfelelő számla kiküldése esetén kifizeted.
DE sem azért nem vagy hajlandó fizetni, mert ők a felmondás kezelése során tévedtek. Sem azért, mert a rossz adminisztráció során olyat követeltek amire nincs joguk, és ezért ügyvédi költségük, köveléskezelő munkadíja, levelezésének költsége merült fel, sem azt az időszakot nem fizeted ki ami előtt te felmondtad a szerződést csak ennek kezelésénél ők hibáztak.
Érdemes felhívni a figyelmüket, hogy a creditexpress üzletszabályzata szerint csak nem vitatott követelést (márpedig ez végig vitatott volt) vállalnak, így az ő, saját üzletszabályzatuk megsértéséből eredő káruk kapcsán is rendezzék le az UPCvel, ha tovább zaklatnak, akkor megteszed a szükséges lépéseket.
Csabanak igaza van, látni kell az általad aláírt szerződéseket is.
Ha beteszed őket akkor olyan szinten tudjuk majd véleményezni, hogy menjél-e egyáltalán ügyvédhez vagy fizess.
De arra számíts, hogy jópár tizezredbe fog kerülni a per amit ha nyersz le tudsz verni a upc-n.
Ariadne
2007.03.08, 10:22
Amit viszont nem lehet látni: a telefonbeszélgetések hanganyagát. Ráautaló magatartással is lehet szerződést kötni UPC-nél, én is telefonon intéztem, amikor lejárt a hűségidő...

Egyébként saját tapasztalatom UPC-vel, hogy amikor lejárt, rögtön a kedvezmény nélküli, magasabb összegről küldték a számlát, és amikor később telefonon szóltam, hogy vállalok még egy év hűséget, utána már a kedvezményeset küldték, és le is vonták visszamenőleg a többletet. Szóval ez alapján tartok attól, hogy akár jogos is lehet a UPC követelése...
Csaba_20
2007.03.08, 16:30
Ez is igaz, hanganyaghoz végképp nem jutunk, úgyhogy segíteni korrektül már csak azért is igen nehéz.
Szerintem 3 dolgot lehet tenni.
1. Megvárni lesz-e jogi út. Van sajnos bizonyos kockázata, és a jogi út költségei durvák

Főlel, hogy a követelésüknek van olyan része ami valószínűleg jogos (vagy a díjkülönbözet, vagy más) és neked az sem jó, ha nyerik a pert, és te a költségeket, ügyvéd munkadíját, meg a pénz egy részét fizeted.
2. Fizetni (ha nyernél és amúgy kevesebbet fizethetnél a különbözetet elbukod)
3. Biztonságra törekedni: jelezni mennyit vagy hajlandó fizetni (tartozás általad elismert része - te költségeid amik az ő hibájukból merültek ki) ha ven számla, és ha nem mennek bele, és ezért per lesz akkor is pontosan emellett kardoskodsz és bizopnyítod, hogy te ezért minden tőled telhetőt megtettél, kommunikáltál, stb. velük.
Kérdés, hogy a 3. esetben mennyivel jobbak az esélyeid a per megnyerésére mint az első esetben, és kb. mennyi esélyed van. Ugyanis, ha ez sokat javít az esélyeiden, akkor ők sem akarják a te költségeidet megtéríteni, feleslegesen...
Mivel egyáltalán nem tudhatjuk, hogy jogos-e a követelés, ha nem lettek volna ide-oda váltások és az ászf ugyanaz volt mint most, akkor a upc nem követelhet egy fillért sem.
De mivel váltogatt a csomagokat és nem lehet tudni mit mondott a telefonban, és mit írt alá könnyen lehet, hogy jogos a követelés.
Szóval én azt mondom, hogy kéne minden papír amit aláírt, ha telefonon történt, akkor a hangfelvétel, ha ezeket nem tudja prezentálni, akkor inkább ki kell fizetni a hátralékot mert nagyon nagy a kockázat a per elbukásának és az sokszorosa lenne pénzben.
Pjotr: Ha nem lettek volna ide oda váltásáok akkor is követelhetné az általa nyújtott szolgáltatás teljes ellenértékét arra az időszakra amire a fogyasztó ezt kérte és igénybe vette. Ha ennek csak egy részét fizette ki, akkor a hátralévő részt miért ne kérhetné szerinted?
Dehogy követelhetné... milyen alapon?
Ha csak simán lejárt az egy év, akkor az ászf alapján automatikusan átkerül nem határozott idejűbe, az a upc baja, hogy kevsebett számlázott.
Ha így volt teljesen jóhiszeműen járt el azt feltételezve, hogy ennek a szolgáltatásnak ennyi az ára, ez olyan mintha a 14 forintos kiflit te valami miatt 12 forintért kapnád minden nap, akkor sem perelhet be a pék, hogy bocsi eltévesztettem.
A kettő között akadnak durva különbségek:
1. a pék esetében a legkjisebb feltüntetett ár számít a adott termék esetében. Itt pedig a szerződésben rögzített általad elfogadott ár.
2. itt a díjfizetésre vonatkozó pontos elszámolás (töredékhónapok, esetleges hűsségszerződés körüli gondok, stb) miatt akkor történik amikor te felondod a szerődést, ilyenkor joga van ahhoz, hogy annyi pénzt kapjon amennyi jár. (Ha ez vita mentesen lezárult volna, akkor lenne utólag, addig nem)
A upc kiszámlázott egy szolgáltatást x ezer forintért a vevő azt hitte, hogy ez ennyibe kerül, ha tudta volna, hogy nem ennyi akkor lehet, hogy nem vette volna igénybe.
Szerintem semmilyen jogalapjuk nincs arra, hogy utólag kitalálják, hogy ja bocs ez a csomag mégsem 1000 hanem 3000Ft és fizesd ki visszamenőleg.
Az ászf szerint amikor vége volt az egy évnek automatikusan váltás történik és a hűség nélküli csomagot számlázzák a vevő megnézte a számlát látta, hogy jé ez sem drágább mint korábban, nem modnom le, teljesen jóhiszemű volt, utólag nem lehet ráverni.
De a upc ha többet kell számláznia nem szokott tévedni, szóval itt szerintem nem erről van szó.
Pjotr: A fogyasztó számára a szerződéskötéskor az árak ismertek voltak, ráadásul egy általa korábban elfogadott, és ezért ismertnek tekintett szerződés melléklete tartalmazta őket.
A hűség (első) megszűnéseként csomagot váltott, majd új belépőként kért új csomagot. A csomagok megnevezésében pedig a számlán végig ott volt az, hogy ez 1 év határozott időre vonatkozó díj, tehát nem feltételezhet mást.
Össze vissza beszélsz....

Én azt írtam, ha lejár az egy év akkor automatikusan átkerül másik csomagba, ilyenkor ha tévesen számláztak, akkor azt bukták.
Te meg arról, hogy össze-vissza váltogatott.
Két különböző dolog.
De mivel soha nem fogjuk megtudni mi is a valóság kár ezen vitatkozni.
(Pjotr @ 2007.03.10, 16:43)

...ilyenkor ha tévesen számláztak, akkor azt bukták.
Ezt en nem vennem ilyen biztosra. Ha jon a villanyoraolvaso /evente ugyebar/ es tevesen rogziti a meroallast, visszakapsz egy kupac penzt a reszszamlak alapjan tortent tulfizetes okan, majd a kovetkezo evi
leolvasasnal kiderul, hogy hopp, valamit elbasztak, akkor biza be fogjak kerni az osszeget. Annyi van, hogy ha az o hibajukbol tortent a dolog, akkor nem kerhetik egyosszegben azonnalra. Szerintem az ilyen cuccokra ugyanugy 5 ev elevules van, mint a tobbi ilyesmire.
Csaba_20
2007.03.10, 19:16
A UPC oldaláról én azt látom, hogy mivel az ügyfél vitatta a hűségszerződés tényét, mert le szerette volna mondani a csomagot és ellenkezőjét nem tudták bizonyítani, ezért úgy vették, hogy a hűségszerződés nélküli szolgáltatást kapta. Így lemondhatja a csomagot, de cserébe azt az összeget, amivel a hűségszerződés nélkül többe kerül a szolgáltatás, ki kell fizesse.
Azt kell kideríteni, hogy milyen feltételekkel szerződtek a felek, miről tájékoztatták a fogyasztót.. Illetve, hogy az utólagos követelés jogos lehet-e az alapján, hogy az említett szolgáltatás árai egységesek voltak a magánszemélyek számára. Ugyebár attól, hogy egy cég fix árakon értékesíti a szolgáltatásait, velem még szerződhet külön szerződésben(nem tudok róla, hogy törvény tiltaná). De nem tudom, hogy minősülhet-e külön szerződésnek, ha a szolgáltató nem köt egyéni szerződéseket. Ugyanakkor ha a fogyasztó csak a számla kézhezvételekor értesült a szolgáltatás áráról, akkor ő veheti úgy, hogy egyedi szerződést kötöttek a szolgáltatóval, ahol a szolgáltatás árát a szolgáltató a követelés útján tudatta a fogyasztóval.
Újra megvizsgálva a kérdést, megint csak arra a következtetésre jutok, hogy mindenképp szükségesek itt a hangfelvételek és az írásos dokumentumok egyaránt ahhoz, hogy korrekt következtetést vonjunk le. Atekinteben, hogy kinek van igaza: szolgáltató, vagy fogyasztó nem értetek egyet. De ugye nem látom rosszul a kialakult helyzetet? Látszólag mindkét félnek igazat lehetne az eddig leírtak alapján adni.
Szerintem amugy ket verzio van, vagy 1 ev huseggel kapta olcsobban, es lelepesi dijat kell fizetnie, mivel nem jart le az egy ev, vagy pedig huseg nelkuli szerzodese van, de huseges dijban szamlaztak a csomagot, igy szinten penzt fognak kerni tole. Sz'al jol ebbol mar imho nem fog kijonni.
Az a nagy kerdes, ami eddig kimaradt, hogy amikor szeptemberben utoljara megrendelte az aktualis csomagot, akkor telefonon rendelte-e meg, tehat akar papir sincs rola /merugye tele2-vel is lehet szoban szerzodni, meg a mobilszolgaltatotokkal is prepaidben/, avagy papiralapuan. Ha papiralapuan, akkor upc vagy bevillantja a papirt /errol sem esett szo, hogy eziranyu kerelmed sima levelben, vagy tertisben kerted-e/ vagy ha nem tudja, mehet a sunyiba -am a husegnelkuli-huseges havidij kulonbozetet szerintem kerheti, ha a huseges dijat szamlazta, amennyiben viszont telefonos uton lett megrendelve, akkor valoban csak a felvetel visszahalgatasa alapjan lehetne a dolog vegere jarni.
(Pjotr @ 2007.03.10, 16:43)

Össze vissza beszélsz....

Pjotr: Az itt megjelent fogyasztó leírta mikor váltott díjcsomagot, így a díjcsomagváltás vonatkozik a jelenlegi esetre, amit te írtál az viszont irreveláns.
Ha mást ki akarsz oktatni, minősíteni, vedd a fáradtságot és írj ki minden adatot a fogyasztó hozzászólásaiból, és akkor majd aamit azok alapján mondasz az valóban az esetre vonatkozó vélemény lesz nem összevissza a levegőbe dumálás.
Ha sokadszor mondom el, hogy a fogyasztó díjcsomagváltása, az elfogadott akciós díjcsomag, a számlán (újra) hűséggel megjelenő díj mind árulkodó... És mind egy olyan időszak után kövekzetett ami nem így volt, mert a fogyasztó leírta, hogy ő díjcsomagot váltott...
Akkor vedd a fáradtásogot, és vagy cáfold (nem szerepel ez) vagy ismerd el.
De a levegőbe beszélve a másikat minősíteni úgy, hogy az alapadatokra sokadszor hívják fel a figyelmed és még mindig nem olvasod el, nem biztos, hogy célravezető.
Neked is el kéne olvasni amit én írtam.....
Külön kiemeltem, hogy ez arra vonatkozik, hogy ha simán lejár a dícsomagja, ezt minden alkalommal odaírtam!!!!
Azt is leírtam többször is, hogy ha a váltogatással elfogadta a hűségszerződést, akkor fizetnie kell.
De te valahogy mindig ledorongolsz, hogy nincs igazam és fizetnie kell, pedig soha nem írtam, olyat, hogy ha van hűségnyil. akkor nem kell fizetnie.
Állandóan kiemeltem, hogy akkor nem követelhet semmit a upc, ha az ászfnek megfelelően simán lejárt az 1 év és utána rosszul számláztak.
Azt sem cáfoltam, hogy nincs igazad és ha tényleg valamikor keletkezett egy egy éves hűségszerződés, akkor fizetnie kell, mert igazad van ekkor fizetnie kell.
Azonban soha nem fogjuk megtudni az igazságot, mert bármi lehet, az is, hogy lejárt a hűség utána az ászfnek megfelelően átkerült határozatlanba majd betelefonált, hogy vegyék le alapcsomagra és az ügyintéző tévesen betette egy új hűségszerződésbe.
Ha így volt akkor innentől kezdve a upc számlázgatott rosszul az ügyintéző miatt, megint csak nem követelhet.
Ez az amit soha nem fogunk megtudni, mert nem juthatunk hozzá a hangfelvételekhez.
Az a baj, hogy én azt modnom, hogy történhetett így és akkor nem követelhet semmit a upc, te meg azt mondod, hogy történhetett máshogy is és akkor követelhet a upc.
Igazad van de két különböző lehetőségről beszélünk...
Mivel volt díjcsomagváltás (írta), ezért nem történhetett díjcsomagváltás nélkül
Miért, határozatlan idejű maximális dícsomagról nem lehet határozatlan idejű alap csomagra váltani?

Ilyen esetben Te sem fizetnéd ki ha útólag azzal jönnének, hogy bocsi mégsem jót számláztunk fizess be még 20.000-et...
flatszeru
2007.03.14, 23:25
Szevasztok!
Egykét dolog történt manapság. Pl. kiderült,hogy nincs semmiféle telefonhivásom a rendszerükben,ami arra utalna hogy már juniusban vitattam volna a hüségszerződés jogosságát. Érdekes. De ha az ő érdeküket szolgálta volna a telefonhívás megléte,akkor tuti meglenne.Amugy véletlenül nem tudjátok,hogy vajon telefonszám alapján tudnak e keresni a hanganyagok között?
A másik dolog,hogy szerintetek annak van valami nyoma hogy én személyesen milyen ügyben jártam az ügyfélszolgálatnál? Pl. adott ügyfélszámhoz belépésekről számítógépen valami log, vagy ilyesmi?
Amugy már ugy vélem,hogy hagyom a fenébe.kifizetem nekik. Kilátástalan a dolog. Nekem nincs időm ilyen peres hülyeségekre,és ahogy olvastam,igazából ha ők elfogadják azt hogy csak júniusig fizessem ki a tartozást,akkor is én állom a perköltséget.Holott én ezt már több mint fél éve felajánlottam nekik.
Nem az összeg zavar,mert azért 12 eFt nem a világ vége, hanem az zavar,hogy a semmiért, igazságtalanul kell fizetnem.
köszi minden választ!