Hali
A problémám a következő lenne.
A T-online 2007 évben sávszélesség emelést hajtott végre internet előfizetői között. Határidejüket február 28-ig adták meg. Azóta kiderült, hogy a határidőt meghosszabbították 2007 március 31-ig. Internetes oldalukon az ADSL Prémium csomag mellett, amire nekem is szól az előfizetésem, 4Mbit/s szerepel, mint akár elérhető sebesség. Mikor elkezdték januárjában a munkálatokat, nálam jelentkezett is az emelés mértéke, a maximális 4Mbit/s lett. Aztán február közepén visszaállt 1Mbit/s-ra. Érvelésük szerint az 1Mbit/s megfelel a garantált minimumnak, ami kitétel szerepel az ÁSZF-ben, ezért feleslegesen reklamálok. Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem:
- A garantált minimum sebessége a T-onlinenál már az ADSL Optimum kategóriájába tartozik. Ezért ők milyen jogon állapíthatják meg a garantált minimumnak az 1Mbit/s sebességet, hiszen az már egy másik díjcsomag sebességének felel meg?
- Milyen jogon hosszabbíthatják meg a határidejüket következmények nélkül?
- Mivel egy községben élek, ezért vonalas internet elérésnek csak a T-com vonala jöhet szóba, más nem. A jog, alapszolgáltatásnak tekinti-e az internetet?
- Ha nem írtam alá szerződést, de a havidíjat fizettem, azzal elismerem-e, hogy szerződtem velük?
Lehet-e rajtuk valamilyen fogást találni?