Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Sulinetes Laptop Euronics
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Általános Fogyasztóvédelmi Fórum
Mészáros László
Az Karcagi EuronicsBen Vásároltam Egy HP Laptopot 2006.09.20-án Sulinetes kedvezménnyel.
Részletre vettem a Cetelem Bank adott hitelt.
a Keresetem minimál bér, De ha jól tudom abból is vonnak adót !!
Nem kaptam Sulinetes matricával ellátott számlát pedig az minden esetben kötelező !
Az eladók azt mondták hogy minimál bér esetén nem lehet visszaigényelni.

Ez valóban így van és mi a teendő ???

Előre is köszönöm !!!

Egy vásárló
asdf
Ha nincs sulinetes matricad a gepen, a szamlan, nincs termekkisero igazolasod /es ezen egy harmadik matrica/, akkor nem a sulinet programon belul vetted a notebookot /ez akkor miert nem tunt fel? Es az, hogy adokartyaszamot nem kertek?/.
Afaik minimalbernel nem tudsz adokedvezmenyt igenybevenni. Tehat szerintem ketszeresen is bukta a tortenet...
Mészáros László
Kösz. sad.gif De amúgy Lehet hogy bukta a történet De ez így történt miért jönnék ide hazudni ???
Ariadne
Sajnos pontosan én sem ismerem a minimálbér adózását, de azt tudom, hogy a sulinet kedvezmény az adott évi adódból jön le (összevont adóaalap adóját csökkenti). Tehát max amennyi adót fizettél abban az évben, annyit vonhatsz le. Ha nem volt az adott évben 60.000 Ft-nyi adód, akkor csak annyit lehet levonni, amennyi volt. (Én pl. a sulinet jobbik szakaszában még tanultam, szüleim nyugdíjasok voltak (nyugdíj nem adózik), így nem tudtam igénybe venni a kedvezményt, mert nem lett volna miből levonni.)

Azt a részét nem igazán értem, mikor mondták az eladók, amit mondtak...

szerk: Itt senki nem gondolja, hogy hazudnál, nem tudom, miből jött ez le neked. blink.gif
asdf
Hmmm, beugrott, asszem valagogy ugy van, hogy havi x ezer forint adokedvezmenyt mindenki automatikusan ervenyesithet a dolgozott honapok szamanak megfeleloen /aki maga tolti az adobevallast, annak ismeros lehet a dolgozott honapok szama meg a max 1xx ezer ft rublika/. Es ami a minimalberes utan bemegy adokent, az tippem szerint fillerre megegyezik ezzel az osszeggel.
Ariadne
Igen, ez az adójóváírás, havi max 9000 Ft, ha évi 1,5 milla jövedelemnél kevesebbet keres az ember. De hogy ebből pontosan hogy jön ki, azt sajna nem tudom, mert ez így még mindig nem stimmel. Mindenesetre valahogy úgy van, hogy minimálbér után van adó, de jóváírják úgy, hogy pont ugyanannyira jön ki.
asdf
Ezt mondom en is smile.gif
toreki
Kedves László!

Most már nincs sok teendő. Vagyis nincs ötletem, hogy mit lehetne tenni.
Nem bizonyítható, hogy sulinetben szereted volna venni a gépet. Gondolon nincs írásos megrendelés róla. Aztán kérdéses a jogosultság is, ahogy a többiek már írták. Ezenkívül utólag nem lehet kiállítani a papírokat, így van (volt) kitalálva a rendszer a visszaélések elkerülésére. Az a rendszer, ami közben megszűnt a SEX megszüntetésével.

Hétfőn utánanézek, mi maradt a Sulinet Irodából, hátha valaki tud válaszolni.
ityam
tenyleg vonnak adot a minimalberes emberketol is csak azt gyakorlatilag vissza is kapja(de nem biztos hogy alapbol az egeszet kapja vissza, de az biztos hogy nagyon nagy szazalekot, szal a maradekbol sulinetre nem hiszem hogy lehetne tisztesseges osszeget visszakapni). en amikor kerdeztem a konyvelonket akkor azt mondta hogy en eppencsak vissza fogom tudni kapni a 60e ft ot de en minimalber folott kb 5e ftal kerestem.
Blade
(Ariadne @ 2007.03.09, 17:12) *

Tehát max amennyi adót fizettél abban az évben, annyit vonhatsz le. Ha nem volt az adott évben 60.000 Ft-nyi adód, akkor csak annyit lehet levonni, amennyi volt. (Én pl. a sulinet jobbik szakaszában még tanultam, szüleim nyugdíjasok voltak (nyugdíj nem adózik), így nem tudtam igénybe venni a kedvezményt, mert nem lett volna miből levonni.)

Tudtommal létezik olyan, hogy adóvisszaigénylés. Nem tudom a részleteket, csak azt, hogy a rendszerváltás után sok cég csalt úgy adót, hogy (papíron) sokat vett, de nem adott le semmit; ilyenkor az ÁFÁ-t visszaigényelte, magyarul fejőstehenet csinált az államból.
Ha nekik lehetett pénzt visszakapni, akkor miért ne kaphatná vissza a pénzt egy magánszemély is, amennyiben csak adóvisszaigénylése van?
Csaba_20
Szerintem kizárták már ezt a lehetőséget. Az államnak se jó, ha lenyúlják. tongue.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.