Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Nagykereskedelem
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Társalgó
pimasz
mit jelent a nagykereskedelem? mitől lesz valaki nagykereskedő?
Captain Crash
Visszakérdezek, miért fontos ez? A fogyasztói jogok szempontjából úgyis az a lényeg, hogy a szerződés egyik alanya fogyasztó legyen, a szerződés másik alanya akármelyik gazdasági társulás lehet.
Pjotr
A nagykereskedelem azt jelenti, hogy a bolt főként nagy tételben szolgál ki.
Elvileg nagykereskedésben a gazdasági tevékenységéhez szükséges dolgokat veszi meg valaki, így egy csomó dologtól mentesülhetnének a nagykerek, magyar nyelvű tájékoztató, jótállás, stb.
De ma már gyakorlatilag mára már megszűnt ez a különbség.
De megszabhat olyat, hogy minimális vásárlás tételben pénzben stb.
Hogy ezt milyen jogszabályok támasztják alá azt nem tudom.
Hogy kizárhatja-e a fogyasztókat a vásárlásból azt nem tudom.
pimasz
Mi számít nagy tételnek? Tulajdonképpen arra vagyok kiváncsi mikor szükséges TEÁOR szerinti nagykereskedelmet felvenni.
Ariadne
Kérdezd meg az ügyvédet, aki a cégirataidat ellenjegyzi... rolleyes.gif Másrészt ez fogyasztóvédelmi fórum, hogy is jön ez ide egyáltalán?
pimasz
(Ariadne @ 2007.03.21, 10:57) *

Másrészt ez fogyasztóvédelmi fórum, hogy is jön ez ide egyáltalán?
Úgy jön ide, hogy én veled szemben elolvastam, hogy melyik topic mire való.
TársalgóBeszélgetés egyéb témákról, a fogyasztóvédelemhez nem kapcsolódó dolgokról...
Ariadne
Ja, végülis a második legtöbb hozzászólásom van ezen a fórumon, nyilván nem olvastam... whistling1.gif
pimasz
És minden hozzászólásod ilyen építő jellegű? biggrin.gif Ha meg olvastad akkor miért probléma, hogy felteszek itt olyan kérdést ami megfelel a topic leírásának?
Ariadne
Hát pimasznak tényleg pimasz vagy...
pimasz
bocs, tedd meg légyszives, hogy válaszolsz a kérdésre. miért volt neked baj, hogy feltettem itt olyan kérdést ami megfelel a topic leírásának?
Captain Crash
Ha már ennyire utánanéztél dolgoknak és számonkéred, hogy mások válaszoljanak a kérdésedre, akkor légyszíves te is válaszolj a feltett kérdésemre! Köszönöm!
asdf
Ezt most en sem ertem. Direkte fogyvedhez NEM kapcsolodo cuccokra van a forumcsoport, es ide nyit topikot, amely valoban nem kapcsolodik a fogyasztovedelemhez. Akkor mi is a problema? smile.gif
Joooe
Az hogy a társalgóba sem való téma, attól hogy nem kapcsolódik a fogyvédelemhez, legalábbis nekem nincs kedvem táraslogni róla, főleg ilyen követelőző stílusban tongue.gif
Captain Crash
Nyilván máshogyan is közölhetem, hogy erre a kérdésre nem akarok válaszolni, de én személy szerint előbb a miértre vagyok kiváncsi, hátha megváltozik a hozzáállásom a feltett kérdésre, mert például szimpát találok a kérdés felvetésének az okában. Eddig olyan antipatikus megnyilvánulásokat tapasztaltam, melyek nem a kérdés megválaszolására serkentenek.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.