Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Csomagküldő Kiskereskedelem
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > E-Kereskedelem
pimasz
Miért szükséges külön KÉRELEM HATÓSÁGI NYILVÁNTARTÁSBA VÉTELHEZ ha alapításnál a cég már felvette az 52.61 Csomagküldő kiskereskedelemet? Miért szükséges két külön lépés?

Ezen kívül találtam egy érdekes dolgot, főleg a piros betűs rész az, idézem:

A bemutatóterem és a webáruház közötti egyetlen különbség, hogy a bemutatóteremben a termékek mellett nem jelenik meg a kosár, így nincs online rendelési lehetőség. Ügyfelei telefonon vagy e-mail-ben vehetik fel a kapcsolatot a kereskedővel. A bemutatóterem üzemeltetéséhez semmilyen engedélyeztetési eljárásra nincs szükség.

A telefon is on-line, az e-mail meg miben lenne más mint a kosár a weblapon? De mindenképpen távollevő felek közötti szerződések kategória ez az egész.
Ariadne
Ez megint csak olyan kérdés, amit a cég ügyeit intéző ügyvédnek kellene feltenni...
Captain Crash
Pontosan az ilyen kérdések kapcsán alakul ki bennem az, hogy végképp nem érdemes válaszolni a kérdést feltevőnek, mert gyakorlatilag bárki megkérdezheti, hogy miért kell bármilyen hivatalos ügyet úgy intézni, ahogyan, hiszen a választ mindenki tudja: azért mert a hatályos jogszabályok így rendelkeznek. Szerintem ennél inkább előbbrevalóbbak a fogyasztói problémák.
Ariadne
Nekem még az is furcsa ezen felül, hogy ha céges gondjai vannak az embernek, úgyis az ügyvédjével kell azt elintézni. Webáruház alapításához először cég kell, amihez meg ügyvéd. Szóval ezért nem értem, hogy jönnek ide egyáltalán ezek a kérdések.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.