Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
fogyasztói reklamáció
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Egyéb termékekkel kapcsolatos problémák
1, 2
Trash314
Üdvözletetem!

Segítséget szeretnék kérni, mi lenne a teendőm egy elmaradt és visszafizetetlen jegyáras koncert esetében!
Történt 2007.06.09-én, hogy a Crazy Stylez party szervező gárda megrendezett egy külföldi előadó - NAS - számára egy estet a hajógyári szigeten lévő Events Hall-ban!
Nos az esemény elmaradt, mivel a fellépő nem jelent meg, tehát az előadó hibájából és nem a szervezők hibájából történt úgy, ahogy történt.
Én 2 db V.I.P. jegyet - darabját 20.000 Ft-ért - vettem, mind a mai napig a karszalag és a jegyem is megvan!
Ellentétben a vártakkal, nem volt semmilyen térítés anyagilag, csak egy felajánlás, hogy beszámítható a jegyem ill. a jegyek egy 2007.07.12-én megrendezendő Snoop Dogg koncertre a Syma csarnokba!
Én megjelenni nem tudtam a koncerten, így nem is váltottam be, és szeretném visszakapni a pénzemet, azonban a szervezők elutasító választ adtak, miszerint: "...sajnálom de nem áll módunkban visszatéríteni a jegyek árát.."!!!!!

Ez ügyben szeretnék segítséget kérni!

Előre is köszönöm!
Ariadne
Érdemes tértivevényes levélben felszólítani őket arra, hogy térítsék vissza neked a jegyárat, mert annak nyoma marad. A helyi kereskedelmi- és iparkamarák mellett működő békéltető testületek eljárnak az ilyen ügyekben, tkp költségmentesen megnézik, igazad van-e, és ha marasztaló a határozatukat nem teljesíti a cég, azt nyilvánosságra hozzák, ennyi a szankciójuk. Ezen felül már csak a bírósági út marad...
gondif
Jó napot!

Nem iagzán értem a forum müködését, remélem jó helyre írok.
Szóval idén február első hetében vettem 63ezer forintért egy Dalbello síbakancsot, sajnos a térdem miatt csak 5 napot használtam, azóta megfelelő körülmények között tárolva itthon áll.
Amikor megvettem -az ismerősömnél- a nagy lelkesedésben nem kaptam se blokkot, se számlát, se semmit. (hiba...)
Tegnap amikor elővettem a bakancsot, h megnézzem, vettem észre, hogy a bélésénél a sarka ki van szakadva mindkét cipőben, kb 3cm hosszan a varrás mentén.
Felhívtam az ismerőst, mondta,h persze, emlékszik rám, menjek vissza, megbeszéljük.
Nem tudom mit tegyek, ha ott vagyok, mikre hivatkozhatok?
Garancia kilőve, jótállásos listán sem találtam...

Előre is köszönöm a segítséget!
G.F.
Csaba_20
A termékre nem jótállás(hétköznapi nevén garancia) vonatkozik hanem szavatosság. Azonban a szavatosság csak számlával érvényesíthető. Ha az illető ismer téged, akkor próbáld megbeszélni vele a történteket. Egyéb esetben nem sokat tehetsz.
mantababy
Sziasztok!
Fogalmam sincs, jó helyre írok e, de a segítségeteket kérem.
A tegnapi nap folyamán a szüleim megrendeltek 2 db ágyrácsot. Kitöltötték a megrendelőlapot, amelyen szerepel az összeg, hogy 21.000 Forintba fog kerülni a kettő. Szüleim befizették az előleget, 6000 Ft-ot. Szerepel a megrendelőn, hogy 1-2 hét az elkészítési idő. Délután felhívták őket, hogy elnéztek és a megrendelőre, csak az ágyrácskeret összegét írták rá a léceket, nem adták hozzá, és így sokkal többe fog kerülni. Azt is mondták, hogy álljanak el a megrendeléstől. Kérdésem , hogy ebben az esetben mia a teendő, vannak e valami jogaink, vagy van e a gyártónak ránk nézve valamilyen kötelezettsége. Hisz számomra érdekes, hogy eleinte kitűznek egy árat, majd később drágábban akarják eladni.
Segítségeteket előre is köszönöm.
lazurdeak
(mantababy @ 2008.05.09, 09:04) *

Sziasztok!
Fogalmam sincs, jó helyre írok e, de a segítségeteket kérem.
A tegnapi nap folyamán a szüleim megrendeltek 2 db ágyrácsot. Kitöltötték a megrendelőlapot, amelyen szerepel az összeg, hogy 21.000 Forintba fog kerülni a kettő. Szüleim befizették az előleget, 6000 Ft-ot. Szerepel a megrendelőn, hogy 1-2 hét az elkészítési idő. Délután felhívták őket, hogy elnéztek és a megrendelőre, csak az ágyrácskeret összegét írták rá a léceket, nem adták hozzá, és így sokkal többe fog kerülni. Azt is mondták, hogy álljanak el a megrendeléstől. Kérdésem , hogy ebben az esetben mia a teendő, vannak e valami jogaink, vagy van e a gyártónak ránk nézve valamilyen kötelezettsége. Hisz számomra érdekes, hogy eleinte kitűznek egy árat, majd később drágábban akarják eladni.
Segítségeteket előre is köszönöm.

Sok hasonló eset volt már a fórumon, a következtetések lényege a következő:
1. Ha a téves ár nem irreális (tehát nem olyan alacsony, hogy a vásárlónak illett volna felismernie a tévedést), akkor elvileg a szüleidnek jár az áru eredeti feltétel szerint. Az a kereskedő baja, ha esetleg elnézte az árat. A megrendelő írásával ugyanis szerződés jött létre, melyben vállalták, hogy adott összegért adott árut szállítanak. Ha ezt nem teszik meg, akkor megszegik a szerződést.

A gyakorlatban azonban a szüleid nem sokat érnek ezzel, mert nincs semmilyen módja annak, hogy leverjék a kereskedőn az árut, ha az nem akarja az adott áron szállítani. Hiába szegi meg a szerződést, ennek a mai magyar viszonyok között semmilyen következménye nincsen, kivéve, ha a szerződésszegéssel kárt okoz. Azonban esetünkben szüleidnek nyilván nem származik abból semmilyen kára, ha nem kapják meg az ágynemtudommicsodát.

A szüleid elállhatnak a megrendeléstől, ha akarnak, de erre nem kötelezhetők. Mondhatják azt, hogy kérik az árut a szerződés szerinti áron, megvárhatják, míg a bolt nem teljesít, utána követelhetik, hogy szállítson, de sokat ezzel várhatóan nem fognak elérni. Ha a bolt nem akar szállítani, akkor azért javaslom, hogy bontson ő szerződést.

2. Ha a téves ár irreális (pl. 50.000 forintot érő terméket véletlenül 50 forintért hirdetnek meg), akkor a vásárlónak elvileg sincs igaza, mert a tévedést fel kellett volna ismernie, és azzal nem élhet vissza.

Egyebek:
- Ha van rá bizonyíték, hogy nem tévedésről van szó, hanem a boltnak ez visszatérő trükkje (több vevőn alkalmazta), akkor az már csalás, rendőrségnél fel lehet jelenteni.
- Máskor javaslok úgy megrendelni bármit, hogy szankció van nemteljesítés esetére. Ennek legegyszerűbb formája, hogy nem előleget, hanem foglalót adtok. Akkor a befizetett összeg duplán jár vissza, ha nem teljesítik a szerződést. Nem mindenhol lehet elérni ezt, de van olyan kereskedő, aki elfogadja a feltételt. Másik lehetőség a kötbér: ha nem szállít határidőre, napi X forintot fietnie kell. Ha bármelyik lett volna a megrendelőn ezek közül, most a bolt nem szórakozhatna ilyen könnyen a szüleiddel.
- Már többször leírtuk itt én is, mások is, hogy olyan szerződést nem szabad kötni, amiben nincs konkrét határidő. 1-2 hét nehezen számonkérhető. 2008. május 25. ezzel szemben konkrét.
aszlan
Sziasztok,
segítségeteket szeretém kérni. Majd három hete a praktikerben vettem 15 kiló fűmagot, szépen ahogy illik, el is vetettem. Csakhogy a mag nem akar kikellni (kb a magból negyed kiló ha kikelt). Hiper-szuper szárazságtűró mag, éppen időben akciózták 1300 körülről 1000-re. Szerintetek tehetek valamit? Vagy nyeljem le a 15 ezer forintos káromat?
Bálint Norbert
Sziasztok!
A segítségeteket kérném a következőben/UPC számla/

Megkaptam a havi UPC számlát amely a következőt tartalmazta pontosan: Új DÍJ:a számlakiállítási díj

"Értesítjük Tisztelt Előfizetőinket, hogy 2008. június 26.-i hatállyal papír alapú számlákra vonatkozó új díj kerül bevezetésre, melynek bruttó összege 96 Ft/hó. Ezzel egyidejűleg az érintett ÁSZF-ek díjtételekre
vonatkozó rendelkezései a fenti díjjal kiegészülnek. Felhívjuk Előfizetőink figyelmét, hogy jelen értesítés kézhezvételétől számított 15 napon belül előfizetői szerződésüket felmondhatják. Tekintettel arra, hogy a fenti díj csak a papír alapú számlákra vonatkozik, Ön mentesülhet ezen díj megfizetése alól, amennyiben
csatlakozik a Díjnet Zrt. elektronikus számlabemutatási és -fizetési rendszeréhez a www.dijnet.hu oldalon, és e rendszeren keresztül számláit nem papír alapon, hanem elektronikusan kapja meg. A szolgáltatás részleteiről teljes körű tájékoztatást ezen a weboldalon kaphat."

Ezt Ők megtehetik?Illetve kényszeríthetnek arra,hogy áttérjek a díjnetr Zrt szolgáltatására?

köszönöm előre is a segítséget.

ityam
en olni tudnek egy ilyen jo ajanlatert. felmondhatjuk a szerzodest szo nelkul es tudnek egy olcsobb netre elofizetni biggrin.gif

amugy hogy megtehetik e ebben a formaban nem tudom de szerintem nem tudsz sokmindent tenni.pereskedni nem fogsz havi 100 ft ert ha meg csak bejelentest teszel es esetleg megbuntetik oket azzal neked nem lesz tobb penzed es nem torlodik el.
lazurdeak
(Bálint Norbert @ 2008.06.11, 17:07) *

Sziasztok!
A segítségeteket kérném a következőben/UPC számla/

Megkaptam a havi UPC számlát amely a következőt tartalmazta pontosan: Új DÍJ:a számlakiállítási díj

"Értesítjük Tisztelt Előfizetőinket, hogy 2008. június 26.-i hatállyal papír alapú számlákra vonatkozó új díj kerül bevezetésre, melynek bruttó összege 96 Ft/hó. Ezzel egyidejűleg az érintett ÁSZF-ek díjtételekre
vonatkozó rendelkezései a fenti díjjal kiegészülnek. Felhívjuk Előfizetőink figyelmét, hogy jelen értesítés kézhezvételétől számított 15 napon belül előfizetői szerződésüket felmondhatják. Tekintettel arra, hogy a fenti díj csak a papír alapú számlákra vonatkozik, Ön mentesülhet ezen díj megfizetése alól, amennyiben
csatlakozik a Díjnet Zrt. elektronikus számlabemutatási és -fizetési rendszeréhez a www.dijnet.hu oldalon, és e rendszeren keresztül számláit nem papír alapon, hanem elektronikusan kapja meg. A szolgáltatás részleteiről teljes körű tájékoztatást ezen a weboldalon kaphat."

Ezt Ők megtehetik?Illetve kényszeríthetnek arra,hogy áttérjek a díjnetr Zrt szolgáltatására?

köszönöm előre is a segítséget.

Ez lényegében díjemelés: az eddigivel azonos szolgáltatásért többet kell fizetned (lényegtelen, hogy ezt hogyan csomagolják, hiszen természetesen nem írhatják elő, hogy egy harmadik féllel szándékod ellenére szerződést köss). A díjemelés viszont lehet jogos és jogtalan.

Meg kell nézni, pontosan mit tartalmaz a szerződés. Ha van lehetőség menet közbeni ÁSZF módosításra, ezen belül díjemelésre, illetve a díjak módosítására (hiszen formailag mégiscsak egy új díjról van szó), akkor sajnos megtehetik ezt, főleg úgy, hogy megadják a szerződésbontás lehetőségét.

Ha a szerződésben a szerződés időtartamára fix díj van, és fel van sorolva, hogy mely szolgáltatásokért fizetsz, valamint nincs benne lehetőség újabb díjak menet közbeni bevezetésére, akkor jogilag neked van igazad. A szerződés szerint kell eljárniuk, újabb díjat nem szedhetnek. Kérdéses azonban, hogy ezt hogyan tudod érvényesíteni. Ha befizeted az emelt díjról szóló számlát, és utána kezdesz reklamálni, akkor "vert" helyzetből indulsz, mert kétlem, hogy valaha viszontlátod a pénzedet. Ha nem fizetsz, lekapcsolhatják a szolgáltatást. Az egyetlen megoldás az lenne, ha 96 forinttal kevesebbet fizetnél, de egyrészt ettől még lekapcsolhatják a szoklgáltatást, másrészt sem postai csekknél, sem csoportos beszedésnél nem megoldható.

Bármelyik eset is áll fenn, panaszt tehetsz a GVH-nál, miután szerintem a számla kiállítása nem extra szolgáltatás, hanem minden szolgáltatás alapvető, elválaszthatatlan, jogszabályok szerint kötelező része (most nem vágom fejből, hogy hol van leírva számlakiállítási kötelezettség, de van ilyen). Azt pedig kétlem, hogy bármilyen jogszabály szerint kötelezhetnék a fogyasztót, hogy a törvényes kötelezettségük teljesítéséért külön díjat számítsanak, illetve kötelezzenek harmadik féllel történő szerződéskötésre.

Szerintem...
lazurdeak
Az UPC visszavonult számlakiállítási díj ügyében.

Részletesebben: UPC számlakiállítási díj fórum
rykee
Sziasztok! Egy általános kérdésem lenne, amire szeretnék választ kapni.
2 napja vettem egy terméket, kiderült róla, hogy nem felel meg az elvárásainknak, 3 napon belül visszavittem és kértem a cseréjét (eggyel nagyobb méretre), de a mai naptól a termék akciós lett.
1. Nem engedték, hogy az akció miatti árkülönbözetet másik termék levásásrlásakor felhasználjam.
2. Az eredeti árat nem fizették vissza. Csak az akció során meghatározott árat.
Helyes ez az eljárás? Ha nem, akkor mit tehetek? Köszönöm válaszaitokat!
ityam
altalanossagban ha nem hibas egy aru akkor nem kotelesek neked kicserelni/visszavenni es ebben az esetben megegyezes kerdese a dolog.es ha ok csak az akcios arat akarjak alapul venni akkor azt veszik.

ez persze arra az esetre vonatkozik amit mondtal. nem teccik/neked nem felel meg valamiert/megsem ilyenre gondoltal.
SzloWEr
Sziasztok!

Az alábbi lenne a problémám:

2008. augusztus 18-án leadtam rendelésemet egy szemüveg készítésére a dunaújvárosi Ofotért üzletbe. A megrendelés rögzítésekor egy 15.000.- Ft értékű ajándékutalványt használtam fel, melyet elsőként nem vettek figyelembe, mondván sem a keret, sem a lencsék értéke nem éri el az utalvány összegét. Az utalványon ez a kitétel sehol sem szerepelt, csak annyi megjegyzést találtam rajta, hogy más akcióval össze nem vonható, így az akkor akcióban szereplő keretet teljes áron 13.990.- Ft -ért vásároltam meg. Az utalvány beszámítását, miután a megrendelőlapon szereplő tételeket összesítettem megreklamáltam, így "üzletvezetői engedéllyel" beszámolták az utalvány.

2008. augusztus 23-án személyesen vettem át a terméket, ám a helyszínen igazítás nem történt (én az új szemüveg okozta eufóriámban nem is gondoltam rá, az üzlet munkatársai pedig nem is hívták fel rá a figyelmem). Igazából innen eredeztethető a probléma.

Munkám és tanulmányaim is Budapesthez kötnek, így csak kéthetente szombaton tudtam volna a dunaújvárosi üzletbe bemenni igazíttatni, így a budapesti Bajcsy-Zsilinszky úti OFOTÉRTbe mentem igazíttatni, ahol nagyon készségesen megigazították a szemüvegem. A kiszolgáló hölgy meg is jegyezte, hogy aszimmetrikus a szára, hogyhogy nem igazították meg, amikor megkaptam.
Heti rendszerességgel igazították meg a keretet a Bajcsy-Zsilinszky úti OFOTÉRTben, mert folyamatosan meglazult a keret. A meglazulás miatt állandóan vissza kellett tologatnom az orrnyergemen a szemüveget, mely jelentősen rontotta a komfortérzetemet.

Három heti folyamatos igazíttatás után a szabad szombatomon visszamentem a dunaújvárosi OFOTÉRT üzletbe, mert mindkét lencse külső alsó sarkában repedés keletkezett.
A dunaújvárosi üzletben ismétcsak megigazították (merthogy ha kb 30-40 fokkal döntöm a fejem már akkor elkezd csúszni a szemüveg) a keretet, de a lencsék sérülésével nem foglalkoztak, mondván azt mások okozták (holott a másik üzlet is OFOTÉRT).
Mivel egy szervízcsomagban OFOTÉRT Plusz Garanciát ezért azt felajánlották, hogy ugyanebbe a keretbe tesznek másik lencsét.
Mindezt azok után, hogy elmondták, ettől a műanyag kerettől ne várjak semmit, ez deformálódik, hőre lágyul... Akkor talán a vásárlásnál sem kellett volna ezt ajánlani, a hőre lágyulását meg kicsit érdekesnek tartom, mert ha egy műanyag testmelegtől (légkondicionált irodában) alakot változtat, akkor abból vélelmezem nem lehetne szemüveget csinálni.
Majd a helytelen használatra akarták fogni a keret tágulását, mondván egykézzel veszem le. 17 éves korom óta (8 éve) szemüveges vagyok, anyukám is szemüveges - tudom, hogy kell egy szemüveget használni. Soha eddig egy szemüvegem se tágult ki, mert mindig kétkézzel veszem le. Ráadásul a látáshibámból adódóan nem veszegetem le a szemüveget, reggel felrakom és este le.
Javasoltam, hogy vásárolok egy másik keretet és a garanciális lencsét abba tegyék bele, de ez elől elzárkóztak, mondván, hogy a garancia csak erre a szemüvegre szól. Ráadásul ha ezt a szemüveget leadom akár hetekre is szemüveg nélkül maradhatok, ami a tanulásban, de a közlekedésben , egyáltalán a mindennapokban hátráltat.
Amikor megrendeltem ezt a szemüveget, megkérdeztem, hogy a korábbi ( közel harmincezer forintos, háromnegyed évet használt fém) keretbe beletennék-e az új lencsét, akkor azt mondták, hogy ilyet csak az én felelősségemre vállalnak, mindenféle garancia nélkül - most egy többször javított keretbe beletennének egy új lencsét, meglátásom szerint ez gyakorlatilag azonos helyzet!

Ezt írtam meg az OFOTÉRTnak, azóta nem kaptam választ. Mivel tegnap este észleltem, hogy a bal lencse felül kilóg a keretből, ezért hétvégén visszamegyek a boltba, ahol vettem. Ha nem alkuképesek jön a vásárlók könyve...

Szerintetek ezt ha így leírom, úgy megfelel? Vagy tegyek még hozzá vmit?
Eleskanyar
Tisztelt Pécsi Direkt Kft.!
Egy internetes könyvvásárlás kapcsán szeretném megtudni a véleményeteket, illetve tanácsot kérni. Az lesz a legegyszerübb, ha a legutóbbi panaszlevelem, amit elküldtm az Alexandrának idemásolom:
A panaszom a következő:

Megrendeltem önöktől a Harry Potter és a Félvér Herceg c. könyvet (ISBN: 9639563757), miután megtudtam, hogy Önök 4 690 Ft-ban jelölik meg a kötet árát az interneten, mínusz a 20% a szokásos online kedvezmény. Ezután megtudtam, hogy a valódi, bolti ár csupán 3980 Ft. Ezért írtam Önöknek e-mailt, hogy a kedvezményt véletlenül nem az eredeti árból vonták le. Telefonon azt a választ kaptam, hogy rosszul láttam, a kiadó ennyiért adja őket. Ezután megnéztem az ISBN szám alapján, hogy mi az igazság, ebből kiderült, hogy a kiadó révén meghatározott ár 3980 Ft, és minden más üzletben is ennyiért árulják.

Újabb megkeresésemre azt válaszolták, hogy felvették a kiadóval a kapcsolatot, akik elmondták, hogy újra kiadták a kötetet, így megváltozott az értéke, ezt elfogadtam, bár különösnek találtam az Animus honlapja alapján, és azért is, mert Önöknél is 2006-os kiadás volt feltüntetve. Most megkapva a könyvet kiderült, hogy - minden jóindulatom ellenére azt kell mondanom- hazugság volt az információ amit Önöktől kaptam. A könyvet nem adták ki újra, ez a borítón rajta van a valódi ár. Miközben önök azt tüntetik fel hogy 20% kedvezménnyel adják a köteteiket, csakhogy X%-al való felárazás után. Ez a fogyasztók megtévesztése, amennyiben a kérdés nem rendeződik kénytelen leszek a fogyasztóvédelemhez fordulni, nem elsősorban az én 1000 Ft károm miatt, hanem más vásárlók érdekében.

Ez volt a legutóbbi levelem számukra, de nagyon úgy tűnik, hogy ragaszkodnak ahhoz, hogy ezt ők megtehetik. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a boltjaikban is elkezdték felcimkézni a 2006-os kiadásokat az 1000 Ftal magasabb árra, noha a könyv továbbra is a régi áron szerepel mindenhol. Tehát a régi könyvet elkezdték 30%-al felárazni, ezekután már az internetes 20% kedvezmény a könyv piaci árához képest megtévesztő szerintem.

Szerintetek nem reklamálok joggal? Előre is köszönöm!
VinoBob
Üdv!

nem tudom mennyire ide kapcsolódó a téma, de végülis a fórumozás is valamilyen szinten fogyasztás, csak itt nem terméket, hanem szolgáltatást fogyasztunk. Az lenne a kérdésem, hogy mennyire van az rendján, hogy a fórumokat moderálják. Ha jól tudom, Magyarországon alkotmányos alapjog a szólásszabaság, azaz hogy mindeki elmondhassa a véleményét. Mi van akkor, ha mondjuk egy fórumról kitiltanak valakit, vagy mondjuk törlik egy két üzenetét? Ez végülis a cenzúra egy formája nem?
szabojz
Tanácsot szeretnék.
Októberben vettem egy Samsung i900-as készüléket. egy hét alatt kiderült, hogy 5-6 telefonálás után lemerül az aksi. Elvittem a Samsung szervizbe, ahol tíz nap után azt mondták, hogy nem tapasztalták a hibát. de újratelepitették a softvert.( mellesleg elfelejtették visszaadni a garanciajegyet).Két hét múlva viszavittem hogy ugyanaz a probléma, de azt mondtál hogy garancia hiányában csak pénzes javítást tudnak vállalni.Felhívtam az ügyfélszolgálatot , pótolták a garanciát. 10 nap múlva megkaptam a készüléket azzal, hogy ők nem tapaztalták a hibát. Természetesen még mindíg lemerül a telefonom kevesebb mint 1 nap alatt. Most újra visszavittem a szervízbe, de érzem hogy semmit nem fognak találni. Én nem a pénzt akarom vissza csak egy működőképes ugyanilyen telefont. Mit tegyek ?
Mika
VinoBob, a fórumokat mindig személyek, szervek, cégek üzemeltetik. Mindegyiknek - ennek a fórumnak is - megvannak a saját "játékszabályai", amit illik betartani. Ezen kívül vannak az egyéb játékszabályok, amiket be KELL tartani. Jogszabályoknak hívják. Pl. adatvédelmi törvény.
Természetesen, ha te indítasz egy fórumot, ott te vagy az úr, olyan hozzászólások fognak megjelenni (vagy megmaradni), amit te az oldaladon megtűrsz.
A cenzúrázás egyébként nem itt kezdődik, hanem ott, hogy pl. a leginkább használt kereső (google) angol és magyar nyelvű változata beállításainak lehetősége eltérő egymástól. Szerény kis hazánkban úgy néz ki, - a magyar verziót használva - esélyed sincs arra, hogy keményebb témákat beengedj.
Vagy pl. próbáld meg ezt a webshopot megnézni magyarországi IP címmel (a hxxp-t természetesen cseréld le http-re):
hxxp://shop.o2.co.uk/home
Nincs fájl?
Most másold be a fenti címet a hxxp://onlinebongeszo.provokativ.hu oldal böngésző címsorába.
Ugye hogy ugye?
Na, itt kezdődik a cenzúra.

Egyébként szerintem nem ide tartozik a téma.
xooooox
szijasztok.
volna itt egy ojan problémám hogy egy haverom regisztrált az infosul.hu - n és talált ott egy monitort amit meg akart vásárolni mert feltünően alacsony volt az ára.
meg is rendelte és jött az e-mail hogy igazibol nem is annyiba kerül adatbázis hiba folytán , de leszállítják természetesen a kiírt áron mert kötelesek.
ezután jött egy új email hogy jelenleg nincs raktáron, de minden termékük árábol hajlandóak 5% ot engedni továbbá a postaköltséget se kell kifizetni.
Erre kedves barátom válasza az volt hogy neki igenis arra a termékre van szüksége és mivel ... napon belül a kívánt termék raktáron lesz ezért inkább kivárja azt az időt és azt a monitort szeretné továbbra is.
a válasz az volt : rendben
pár hét után a barátom rájuk írt, hogy hogyis áll az a monitor, írták hogy már van és elküldik (ez már egy hete körübelül ) . Vártuk a futárt, semmi .
egy hát után barátom fel akart menni az infosul honlapjára , azomban nem bírt bejelentkezni. regisztrációját valószínűleg törölték.

mi a teendő?
mijen jogai vannak
megteheti ezt az infosul?
választ köszönöm előreis : )
Mozigépész
Semmi. Itt két dolog van az egyik fogyasztóvédelem a másik nem. (kitiltás)
Erről is volt már szó, ha nem akarja nem tudod kikényszeríteni tőlük, hogy szállítsanak. De ha már ilyen a cég, gondolod baj esetén (garancia) segítőkészek lesznek?
gbap72
2007 nyarán központi fűtést csináltattunk a hozzávalókat a helyi villamossági boltban vásároltam meg. A második fűtésszezon végén elkezdtek a radiátorok kilukadni egyik a másik után a boltban azt az információt kaptam hogy nem cserélik nem javítják mindent számlára vettünk. hová fordulhatok segítségért? mi ilyenkor a teendő? mivel érvelhetek a számlák megvannak. közel 500000ft-ot hagytunk ott. 3 gyerekünk van új radiátorokra nincs pénzem. Nem a legolcsóbb radiátorokat vettük hanem a drágábbat!!java script:emoticon(':angry:',%20'smid_7')
Mozigépész
Kicsit bővebben, kaptál hozzá garancia papírt?
Ha nem akkor hivatkozz a szavatosságra, igaz akkor viszont neked kell bizonyítanod a 'hibát nem te okoztad'!
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.