Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Upc - Chello
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Vezetékes és mobil szolgáltatók
1, 2
Csaba_20
(Ariadne @ 2007.03.30, 23:55) *
Ez fogalmilag csak a legnagyobb csomagra vonatkozhat, hiszen a többinél többféle megfogalmazásban is kikötötték, hogy egyetlen darab számítógép használható, szerintem...

Ezt a következtetést abból vontad le, hogy "chello szolgáltatási csomagok"-at és nem "chello professional szolgáltatás csomagot" ír az ÁSZF? Vagy, hogy a csomagok részletezése mögött gyűjtőleg az összesre vonatkozó részbe van írva az említett mondat? tongue.gif

Ne mondd biztosra, kérlek, ha egyszer nem biztos (vagy mutass nyilatkozatot erről a UPC-től). Csak egyikőnknek lehet igaza, és még nem dőlt el, melyikőnknek, addig meg a megfellebbezhetetlen állítás helyett legalább egy "szerintem"-et odabiggyeszthetnél... rolleyes.gif

A UPC részéről egyértelmű nyilatkozat az ÁSZF. Egyszerűen szerintem azt nem vagy hajlandó elfogadni, hogy ha a szolgáltató egyetlen IP-t oszt ki az adott csomag keretén belül, akkor ahhoz egyidőben maximálisan csak egy számítógép csatlakozhat és az ÁSZF csak ezt írja le a táblázatban. A hálózatok alapvető tulajdonsága az, hogy egyértelműnek címezhetőnek kell lennie minden hálózati helynek. Ez csak akkor valósul meg, ha egy IP-hez egyetlen gép tartozik. Az ÁSZF tudomásom szerint nem írja le a számítógép fogalmát, így egész nyugodtan lehet a hálózati címfordítást végző gépet is tekinteni számítógépnek(már csak abból kiindulva is, hogy mit ír a számítógépről az értelmező kéziszótár). Ami adott esetben akár egy erre a célra kialakított hardver is lehet, ún. router. Az említett bekezdés pedig egyértelműen megengedi a csomagok(értsd az ÁSZF-ben korábban részletezett csomagok) továbbadását, vagy megosztását az előfizetői ingatlan határain belül. Ha megosztod a netet az ingatlanodon belül, akkor is csak egyetlen számítógéppel csatlakozol a UPC által szolgáltatott csomaghoz. Tehát minden feltétel teljesül.
Captain Crash
Ez fogalmilag csak a legnagyobb csomagra vonatkozhat, hiszen a többinél többféle megfogalmazásban is kikötötték, hogy egyetlen darab számítógép használható, szerintem... Ne mondd biztosra, kérlek, ha egyszer nem biztos (vagy mutass nyilatkozatot erről a UPC-től). Csak egyikőnknek lehet igaza, és még nem dőlt el, melyikőnknek, addig meg a megfellebbezhetetlen állítás helyett legalább egy "szerintem"-et odabiggyeszthetnél... rolleyes.gif

Megfellebezhetetlen állítás? Talán Pjotr odabiggyesztette, hogy szerinte? Ugyanolyan állításként írta le, hogy az ÁSZF tiltja a megosztást, mint ahogyan én. Annyi különbséggel, hogy ő a te véleményedet osztja és őt éppen ezért nem kritizálod. Többször tetted már ezt, most legalább nagyon jól látszik.

A megfellebezhetetlen állításról pedig annyit, hogy ezt kár belemagyarázni abba amit írok, mert attól még nem lesz megfellebezhetetlen állítás, hogy nem írom oda, hogy "szerintem", vagy hogy a "véleményem szerint".

Nem mellesleg szerintem is végtelenül egyértelmüen fogalmaz az ÁSZF.
Van két érv, az egyik, hogy azt írják, hogy hány számítógép használható, a másik, hogy miként megoszthatóak a csomagok.
Szakmailag én elmagyaráztam, hogy az, hogy "egy gép használható" miért férhet össze a megosztára vonatkozó résszel. Elmondtam, hogy korábban egy cikk kapcsán a nagyobb szolgáltatókat megkerestem ezzel a kérdéssel.
Neked ezek az érvek nem felelnek meg, és a vita ezért nem zárult le. Nem azért, mert én szerinted valahova nem teszem oda, hogy "szerintem", "véleményem szerint". Stb.

A te részedről elmondom én mit látok: Azt, hogy az ÁSZF idézett része valójában szolgáltatási csomagokról és nem egyetlen szolgáltatási csomagról beszél egyszerüen figyelmen kívül hagyod, illetve azt próbálod bemagyarázni, hogy az a többesszám az ott sincs. Ezenkívül kb annyi az ellenérved, hogy "De hát az ÁSZF azt is mondja több helyen, hogy hány géppel használható.".

Ha kevesled a "szerintem" szót, akkor sajnálom, attól még a véleményem, hogy nem írom oda, hogy szerintem. (Úgy gondolom, ez enélkül is triviális.)
asdf
Amelett, hogy -szerintem tongue.gif- is hazon belul lehet osztani, nezzuk mas oldalrol a dolgot. Felbontottak-e mar valakinek is a szerzodeset, kapott-e mar ejnybejnyet valaki is azert, mert hazon belul megosztotta a netjet, hogy egy masik gepen is hasznalhassak a lakasban, vagy csak nem kivant madzagosdit jatszani a wifis notebookjaval? Ha nem, akkor ki banatot erdekel, hogy lehet-e vagy sem? biggrin.gif
Pjotr
A legelején fenyegetőztek vele, szerintem abból az időből maradt benne a csak 1 db számítógép lehet rákötve feltétel is, de tényleg nem foglalkoznak vele.
asdf
(Pjotr @ 2007.03.30, 18:27) *

Router használata nem tilos, azonban Társaságunk nem támogatja.

Ezt csak most olvasom. Router hasznalata nem tilos. Mit jelent ez a nep egyszeru gyermekenek? Hogy lehet megosztani smile.gif.
(a nem tamogatja az meg gyoker megfogalmazas, hasznalatahoz technikai tamogatast nem nyujtnak kellett volna irni).
Pjotr
Szerintem azt, hogy bár elvileg nem lehetne, de nem foglalkoznak vele.
Csaba_20
(Pjotr @ 2007.03.31, 13:07) *
Szerintem azt, hogy bár elvileg nem lehetne, de nem foglalkoznak vele.

Szerintem meg azt, hogy a router használatát a UPC nem támogatja. Nincs tiltva a használatának lehetősége, sőt éppen ellenkezőleg. Meg van engedve a használata, de mindenki boldoguljon vele saját maga. Routeres problémákkal a UPC nem kíván foglalkozni. Ők végpontot adnak és nem pedig helyi hálózatokat tartanak karban. Ezen nem is akarnak változtatni, ezért nem támogatják a routereket.
asdf
Hat ja, es ha nem mukodik, betelefonalsz, es kiderul, azt mondod, hoygy van routered, akkor az elso dolga az lesz, hogy huzzad ki a fenebe, es tessek a gepbe dugni a madzagot /adsl-nel is/. Ha ugy megy, akkor pedig le lesz az ember sajnalva jol, a szolgaltatas mukodik smile.gif
Mozigépész
(asdf @ 2007.03.31, 12:59) *

(Pjotr @ 2007.03.30, 18:27) *

Router használata nem tilos, azonban Társaságunk nem támogatja.

Ezt csak most olvasom. Router hasznalata nem tilos. Mit jelent ez a nep egyszeru gyermekenek? Hogy lehet megosztani smile.gif.
(a nem tamogatja az meg gyoker megfogalmazas, hasznalatahoz technikai tamogatast nem nyujtnak kellett volna irni).

A router nem csak megosztás miatt jó, hanem egyben tűzfal is, tehát védelmi rendszer a netező számára. (olyan mint egy proxi szerver, kicsit túlozva) Tehát ezért nem tilos, de mivel meg lehet rajta keresztül osztani a netet több gépre, ezért nem támogatják, de nem tilthatják! Szerintem!
Captain Crash
Azért ne kezdjük összekeverni a fogalmakat, se túlozva, se sehogyan. rolleyes.gif
Ariadne
Tadámm: válaszoltak UPC-ék, és legnagyobb megdöbbenésemre azt írták, hogy persze, ház/lakásfalon belül meg lehet osztani!!! blink.gif Kapitány, meghajlok előtted, igazad volt...

Ezek szerint viszont puszta ügyfélszívatásból írják oda, hogy 1 számítógéppel lehet használni. Vissza is kérdezek, azt hiszem, kíváncsi vagyok, mit mondanak erre. biggrin.gif
TheElf
Ariadne: 1 csatlakozó van a modemen, nem tudsz 3 gépet fizikailag rákötni (T dugó, switch, hub, stb. nem jelent megoldást), nem tudsz 3* bejelentkezni, nem kapsz 3 IPt, stb. elég sokmindent jelent az smile.gif

A szolgáltatásra (küzvetlenül) csak 1 gépet tudsz rákötni, 1 IPt kapsz. Az a gép / router ettől még előfordulhat, hogy két hálózatot köt össze: Az UPC hálózatát (ezen keresztül az Internetet) és a tiédet.

De pl. minőségi kifogások kapcsán is: HA egy csomagnál 3 gépen való használhatóságot vállalnak, és youtube, stb. használatára csak 1 gépen elég amit adnak, az sokkal inkább kellemetlen, mint ugyanez a szolgáltatás, ha csak 1 gépen való használhatóságot vállaltak.

Alapvetően azt jelenti, hogy az Internet 1 számítógépen való használatának fizikai, műszaki, stb. feltételeit biztosítják. Ennyit vállaltak, erre van tervezve, ez az amit gond nélkül meg tudsz osztani.
asdf
Nem szivatasbol, tovabbra is azert irjak az egy gepet, amit anno mar irtam szerintem, hogy a szolgaltato egy fizikai vegpontot epit ki a lakasba, amire kozvetlenul csak egy gep dughato ra.
Captain Crash
Ariadne: Legalább ismét fény derült arra, hogy Te is ember vagy. smile.gif Már csak azt kellene elérni, hogy ne megfellebbezhetetlen állításoknak tekintsd a véleményemet, amit leírok. smile.gif
Csaba_20
Ariadne: Egy picit most konok voltál nem? tongue.gif
Ariadne
Ti ketten mindig ugyanazt mondjátok, de érdekes... rolleyes.gif Ha konok vagyok, akkor nem én vagyok az egyetlen a környéken. wink.gif
Captain Crash
Ariadne: Gondolkodj el azon, hogy miért lett megvárva, amíg megérkezik a válasz az UPC-től a részedre!
Csaba_20
(Ariadne @ 2007.04.12, 09:17) *
Ti ketten mindig ugyanazt mondjátok, de érdekes... rolleyes.gif

Ezt pont ebben a témában felhozni, ahol kb. te voltál az egyedüli, aki kötötte az ebet a karóhoz? dry.gif

(Ariadne @ 2007.04.12, 09:17) *
Ha konok vagyok, akkor nem én vagyok az egyetlen a környéken. wink.gif

A kérdésben én biztosan nem tekintettem volna egyedüli releváns érvnek a UPC levelét. Szerintem az, hogy hiába hoztak itt fel ellenérvként bármit, te csak és kizárólag a UPC levelét fogadtad el bizonyításnak, elég konok dolog volt. Általában nincs is baj ezzel a hozzáállással, mert határozottságot is takar. De jelen esetben elég sok ellenérv fel lett hozva, amit szerintem figyelembe kellett volna venned, de nem tetted. sorcerer.gif
toreki
(Captain Crash @ 2007.04.12, 10:14) *

Ariadne: Gondolkodj el azon, hogy miért lett megvárva, amíg megérkezik a válasz az UPC-től a részedre!

Azért kellett megvárni a választ, mert ő ragaszkodott a saját állításához, ti meg a tietekhez.

Az, hogy egy végpontra lehet routerrel több gépet kötni, még nem releváns érv abban a kérdésben, hogy az UPC hogyan értelmezi saját ÁSZFét. Ez ugyanis jogi kérdés, nem technikai (mit jelent az a szó, hogy lehet, azt hogy képes, vagy azt, hogy szabad).

Ugyan direkt nem írtam le, de én is ugyanúgy értelmeztem az ÁSZFet, mint Ariadne. Ugyhogy engem is meglepett a válaszuk. Nem baj, az új lakásunkban már ki van építve a hálózat minden szobába.
Captain Crash
toreki: Komolyan, mit vártatok, majd mást fog nektek mondani az UPC, mert ti ti vagytok és nem én?
Ameron
Üdv mindenkinek!
Nemtudom h ti hogyan álltok az UPC-hez, de én úgy voltam sokáig hogy ez tényleg egy viszonylag jó ár/teljesítmény arányban elfogadható internetkapcsolat itt MO-n., de sajnos a véleményem kezd megváltozni sad.gif
Az egyik ok a UPC üzletpolitikája mad.gif Milyen dolog má hogy ha mondjuk én 10 éve hűséges vagyok és fizetek nekik x összeget, de ha jon egy új member akkor ő 30-50%-os kedvezményeket is kaphat akár az előfizetéshez. És akkor hoznak olyan ötletet hogy pl lakóházakban ha 50%+ felettt van az igény akkor olcsóbb lehetnek az előfizetések pl UPC telefon+Chello extrem 6,5K kb de itt is mi a hátulütő??? 2010-ig szerződéskötés:S könyörgöm nem vagyok elég hűséges.... aki több éven keresztül fizet és ott marad a szolgáltatónál azt kéne kedvezményekkel bombázni!!!
A másik a teljesítmény romlása...
Jöhetnek azzal hogy az ASZF-ben írtaknak megfelel a szolgáltatásuk tehát az internet kapcsolat a sebesség 10%-ánál nem lassabb... Igen HTTP az süvít de p2p ftp prptokoll meg társai nem az fixen 1000-1200 Kb/sec helyett olyan 150-200 és akkor jönnek az illegális filecserélőkkel meg hogy azért korlátozzák hogy ne fogjuk le a netet (akik toltenek pl) namos 1x sztem én nam azért fizetek x összeggel többet hogy ugyan az legyen a sebességem mint az alattam lévő csomagoknak, másrészről nekik úgy kell vállalni a szerződés kötéseket, hogy ahhoz van megfelelő harware-s kiépítettségük is, amúgy sztem meg simán bírná csak nem akarják mert így jobban megéri nekik, de ha sokáig ezt csinálják, akkor sztem sok-sok user fog szolgáltatót váltani a jobb teljesítmény reményében.
Visszatérve a p2p-re és társaira korlátozzaák ott időszakosan a sávszélességet, de miért? Másfelől megvalaki lehet hogy a munkahelyével ftp-n kominikál stb... na most nem mindegy hogy 1 Gigát 5-7 óra alatt szedsz le vagy durván 40 perc alatt max. és ha én ezt a sebességet fizetem elő akkor 70-80%-ban álljon is rendelkezésre...

Üdv all!
Ameron
(GuTi20 @ 2007.03.24, 14:10) *

Sajnos nálam nem csak a filecserével van gond. Az túlzottan engem nem is érdekel én online játszaniék többnyire. Pl americas army ami eddig szépen ment most egyáltalán nem lassan egy hónapja. Nekem kb. 100-300kbps-es netem van most a kb. 10000kbps helyett. Ennek a forumnak a betöltése is kb. 30-40mp volt nem beszélve a válasz elkészítéséről. Egyszerűen szar és már közel egy hónapja.

Hello Bocs most lesem a a kommenteket és erre azt tudom mondani igen a jatekszerverek is lassulnak miért???
MErt ugyanúgy mint az FTP/p2p(peer to peer) hálózatok is UDP-n keresztül kommunikálnak, na ugye a jatekszerverek is ezen és a kedves szolgáltatónk az UDP protokolt biriozgálja crybaby.gif
Viszot TCP az marad úgy ahpgy van ezért jó a http-n keresztül a sebesség de MIÉRT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!???????????????
Blade
(Ariadne @ 2007.04.11, 09:28) *

Tadámm: válaszoltak UPC-ék, és legnagyobb megdöbbenésemre azt írták, hogy persze, ház/lakásfalon belül meg lehet osztani!!! blink.gif Kapitány, meghajlok előtted, igazad volt...

Ezek szerint viszont puszta ügyfélszívatásból írják oda, hogy 1 számítógéppel lehet használni. Vissza is kérdezek, azt hiszem, kíváncsi vagyok, mit mondanak erre. biggrin.gif

Ezek úgy lesznek benne, hogy az új szerződésminta a régiből keletkezik copy+paste-tel. Régebben meg minden szolgáltatónál kikötés volt, hogy csak 1 gép lehet rákötve, mert akkor maga a kapcsolat nagyobb érték volt, mint a sávszélesség. Persze azt már akkor se tartotta be senki, és nem is érdekelt senkit... és többnyire ki is került a szerződésekből ez a kitétel, mert nem volt logikus (én most egy ADSL routerrel kapcsolódom a nethez... az hány számítógépnek számít? blush.gif ), és ma már a sávszélességért fizetsz, nem a végpontért.
De úgy tűnik, az UPC elfelejtett törölni a szerződésmintából, csak hozzáírtak...

(Captain Crash @ 2007.04.13, 11:36) *

toreki: Komolyan, mit vártatok, majd mást fog nektek mondani az UPC, mert ti ti vagytok és nem én?

És mi van, ha te az egyik ügyintézővel beszéltál, Ariadne egy másikkal? Nem az lenne az első eset, hogy nem tudják... tongue.gif

(Ameron @ 2008.02.07, 10:00) *

... aki több éven keresztül fizet és ott marad a szolgáltatónál azt kéne kedvezményekkel bombázni!!!

Igen, de erről nem elég beszélni. Ha találsz jobbat, állj át ahhoz. Csak így fognak változtatni... ha rájönnek, hogy nem csak az új előfizetők pénzéből élnek, hanem a megtartottakéból is!
(Ameron @ 2008.02.07, 10:00) *

Igen HTTP az süvít de p2p ftp prptokoll meg társai nem az fixen 1000-1200 Kb/sec helyett olyan 150-200...

Ez egyrészt techniaki probléma, ami tudtommal könnyen megoldható... be lehet állítani úgy a klienst, hogy ne lehessen azonosítani a csomagokat.
Ha olyat is lassít, amit nem is akar, az gáz, de nem lehet ellenük tenni semmit... kivéve, hogy átmész egy másik szolgáltatóhoz, aki nem szűr!!!!! nuke.gif
www.velemeny.com
Sziasztok!

Sokan azon tanakodunk, hogy vajon az UPC Chello-t fájlcserére korlátozzák-e?
Egy másik fórumon az jött ki hogy igen, de az elég rossz lenne.
Mi a tapasztalatotok?

Feltettük ide, hátha kijön belőle valami: upc chello vélemény
ferry
(www.velemeny.com @ 2009.01.03, 10:42) *

Sziasztok!

Sokan azon tanakodunk, hogy vajon az UPC Chello-t fájlcserére korlátozzák-e?
Egy másik fórumon az jött ki hogy igen, de az elég rossz lenne.
Mi a tapasztalatotok?

Feltettük ide, hátha kijön belőle valami: upc chello vélemény

Egyértelmű p2p korlát van, de mint már máshol leírtam a p2p nem csak illegál lehet, próbáljunk ki egy file küldést live messengeren, én most küldtem egy 6 megás prezentációt és nem UPC irányba tragédia, ezt azért nem tudom, hogy magyarázzák meg ...használjak skype-ot? Igen azt teszem, de ez tragédia ami a upc-nél van ilyen téren, anno egy éve mikor megkötöttem a HŰSÉGET és a triple play szolgáltatás keretében tényleg kedvező az ár a 3 termékükre nem ez volt minden ment normálisan. A torrent nem érdekes..illegális stb védhető na de egy file küldés a barátomnak...
bazsi88
Üdv!

Nemszokásom a hirdetés, de egy kisebb segítséget ajánlanék fel azoknak, akik korlátozásoktól tartanak és/vagy szevendnek eme csodás szolgáltatónál. smile.gif

Hetekkel ezelőtt Chellos barátaimnak VPN szolgáltatást indítottam. Ez azt jelenti, hogy a teljes internetforgalmuk egy szerveren át bonyolódik le, még a saját szolgáltatójuk előtt is titokban maradnak. Ugyebár a torrent (és egyéb p2p) megosztás szankcionálva van a hálózaton, de VPN használattal ezt el lehet felejteni. Plussz gyorsabb a külföld, és gyorsabb a böngészés is. Jelenleg még van szabad hely a szerveren (külön program sem kell hozzá, csak egy új hálózati kapcsolatot kell csinálni az oprendszeredben), beállítása egyszerű, és gyors.

Természetesen ezt a VPN szolgáltatást bérelni lehet tőlem, egy minimális havidíjért, de úgy gondolom megéri így legálisan kijátszani a szolgáltatót. ;]

Várom az esetleges érdeklődéseket, kérdéseket a balazs@fejezd.be e-mail címre!
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.