Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Segítség Kellene
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Társalgó
bor is
A mai tizenévesek táplálkozási szokásait (és e mellett az alapanyagok, termékek, gyártástechnológiák, segédanyagok ismerete, fogyasztóvédelmi ismeretek, miegymást) vizsgáló anyag gyűjtésében. Ha tudtok hasznos linket, információt (elsősorban tanulmányok, statisztikák, jelentések stb érdeklik a gyűjtögetőt), kéremszépen, tegyétek közzé.

Köszönettel: Zsolt smile.gif

U.i.: Nem az elanyagiasodott világunk miatt, hanem a valódi hála jeleként a segítőknek korsó sört (lehet pohár bor is:)), tábla csokit (a'la carte) boldogan ajánlok fel.
Ariadne
Segíteni sajnos nem hiszem, hogy tudnék, de nagyon érdekes téma, és igazán hasznos dolog, hogy foglalkozol ezzel. clap2.gif Valószínűnek tartom, hogy elég hiányosak a fogyasztóvédelmi és táplálkozástudományi ismereteik is a fiataloknak, már csak abból is kiindulva, hogy hány tini meg jócskán huszonéves lányról tudok, aki mindenféle szemmel láthatóan kamu meg szélsőséges diétát kipróbál, hogy hátha esetleg most hat. A fogyasztóvédelemben meg az alapvető fogalmakkal (jótállás, szavatosság) nem csak ők nincsenek egyáltalán tisztában, hanem a magyar lakosság túlnyomó többsége, sajnos...

Az meg még az én egyébként nagyon tájékozott és abszolút felnőtt anyukámmal is előfordul, hogy valami szép fantázianevű tejnek hitt fölt vesz le a polcról, amin nem véletlenül nem szerepel a "tejföl" elnevezés... Én sem tudom, hogy gyártják blush.gif , de mindig figyelek arra (most már ő is), hogy rá is legyen írva a tejre, hogy tej, meg a tejfölre is, hogy az tejföl.
bor is
Sajnos nem annyira lelkiismereti okokból teszem, sokkal inkább kényszer hatására...smile.gif De igazad van, valóban kezd érdekes lenni a dolog, sok újat tudtam meg a pl. a gyerekeimről is.. smile.gif Javaslom, ne kezdjetek érdeklődni arról, mire költik a tízóraira kapott pénzt...smile.gif
kaktusz
Az OÉTI weblapján a közétkeztetéseknél találsz némi információt.
bor is
Köszi. Átnyálaztam, de sajnos nem találtam számomra használható adatot.

Azért a jó szándék is megérdemel egy kis jutalmat. Választhatsz. smile.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.