Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Elmű és A Behajtás
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Közműszolgáltatások
Karaj
Üdv Mindenkinek !
A tegnapi nap folyamán 04 12.kaptam egy felszólítást a Bross Holding Rt-től,miszerint 6455 ft tartozásom
van az Elmű felé melyet ők hivatottak behajtani.és 3 napos befizetési határidőt kaptam.Ezen meglepődtem mert nem tudtam róla hogy lenne
tartozásom.Természetesen ajánlott levélként érkezett,majd este a postaládából előkerült egy Elműs
levél is,melyben tájékoztatnak hogy a rendszerük hibásan számolta az áfát és ebből kifolyólag
6455 ft hátralékom gyült össze.Befizetési határidőnek 04 25. dátumot határozott meg.Ezzel még nem is lenne gond,viszont a behajtó cég 3 napot ad hogy fizessek.Na itt kezdődik az értetlenségem,ugyanis ha még nem telt le a befizetési határidő,akkor hogyan lehetséges hogy már a behajtó cég követeli az összeget ???Nem értem !!!
Továbbá azt sem értem hogy egy Elmű -nek hogyan lehet hibás számlázó rendszere ?És a pénztártól való távozás után hogyan követelhet még pénzt az eltávozott vásárlótól ?
Hát ezek lennének a kérdéseim ha valaki tudja a választ kérem tudassa velem.
2007.04.13.
Karaj.

Csaba_20
(Karaj @ 2007.04.13, 14:43) *
Üdv Mindenkinek !
A tegnapi nap folyamán 04 12.kaptam egy felszólítást a Bross Holding Rt-től,miszerint 6455 ft tartozásom
van az Elmű felé melyet ők hivatottak behajtani.és 3 napos befizetési határidőt kaptam.Ezen meglepődtem mert nem tudtam róla hogy lenne
tartozásom.Természetesen ajánlott levélként érkezett,majd este a postaládából előkerült egy Elműs
levél is,melyben tájékoztatnak hogy a rendszerük hibásan számolta az áfát és ebből kifolyólag
6455 ft hátralékom gyült össze.Befizetési határidőnek 04 25. dátumot határozott meg.Ezzel még nem is lenne gond,viszont a behajtó cég 3 napot ad hogy fizessek.Na itt kezdődik az értetlenségem,ugyanis ha még nem telt le a befizetési határidő,akkor hogyan lehetséges hogy már a behajtó cég követeli az összeget ???Nem értem !!!
Továbbá azt sem értem hogy egy Elmű -nek hogyan lehet hibás számlázó rendszere ?És a pénztártól való távozás után hogyan követelhet még pénzt az eltávozott vásárlótól ?
Hát ezek lennének a kérdéseim ha valaki tudja a választ kérem tudassa velem.
2007.04.13.
Karaj.

Biztos azt írták az ELMŰ-s levélben, hogy a hibás rendszerük miatt kell most fizetned? Egyébként ha ugyanarról az összegről van szó, akkor keresd meg azt a Holding akárkit, hogy milyen úton jutottak a te személyes adataidhoz, amikor a te tartozásod törlesztési határideje még nem járt le. Az ELMŰ-t is megkérdezném erről, hiszen ha eladták a tartozást, akkor nem követelhetik rajtad újra. Ha meg nem adták el, akkor hogy került ki tőlük az adatod?

Azt mindenképp jelezd a Bross Holding Rt-nek, hogy nem tartod jogosnak a követelésüket és az adatvédelmi törvényben előírtaknak megfelelően tájékoztassanak arról, hogy milyen úton jutottak a személyes adataidhoz és mire használják fel, meddig kezelik stb. Egyúttal meg is tilthatod nekik, hogy felhasználják a már megszerzett személyes adataid, hiszen azok használatához a te kifejezett hozzájárulásod szükséges és azt gondolom nem adtad meg.

Az ELMŰ-nek meg 25-ig fizesd meg a kért összeget, ha jogos a követelésük. Erről kérd, hogy tájékoztassanak pontosabban, hogy mikor keletkezett a hátralékod. Tehát a legfontosabb, hogy vedd fel az érintett felekkel a kapcsolatot. Lehetőleg tértivevényes levélben, de az ELMŰ-nél az ügyfélszolgálat is számításba jöhet.
Csaba_20
Az említet ELMŰ-s levélből én is kaptam egy példányt, így szól:

Tisztelt Fogyasztónk!

Tájékoztatjuk, hogy az ELMŰ Nyrt. / ÉMÁSZ Nyrt. megbízásából az Ön folyószámláján az ELMŰ-ÉMÁSZ Ügyfélszolgálati Kft. vezeti.

Elszámoló számlánkkal kapcsolatban az alábbiakat hozzuk szíves tudomására. Az elszámolási időszakon belül, az ÁFA változáshoz kapcsolódóan, az elszámoló számlán az egyik forgalmi adó %-a alá tartozó időszak számlázása, negatív értéket is kiadhatott. Számlázási rendszerünk a két időszak adatait tévesen vonta le, ezért előfordulhatott, hogy a számlákon téves elszámolandó, és fizetendő összeg került feltüntetésre. A téves levonás miatt a folyószámlán hátralék keletkezett és a tartózás rendezésére vonatkozó felszólító levél került kiküldésre.

A téves könyvelésünket korrigáltuk. A korrekciót követően az Ön folyószámláján, a mai napon xxxxx Ft nyitott hátralékot tartunk nyílván, melyet kérjük, hogy 2007.04.25-ig szíveskedjen a levelünkhöz mellékelt csekken kiegyenlíteni.

Az okozott kellemetlenségért szíves elnézését kérjük és bízunk benne, hogy a jövőben Önt is elégedett ügyfeleink között tudhatjuk majd.

Amennyiben a levelünkben foglaltakkal kapcsolatban brámilyen kérdése, észrevétele merülne fel, kérjük jelezze a 06-1-238-2833 fax számunkon, levélben a 1393 Budapest 62. Pf.: 511 címen, illetve a KMO_Vezetok@elmu.hu e-mailcímre.

Budapest, 2007.04.05.

Tisztelettel: ELMŰ-ÉMÁSZ Ügyfélszolgálati Kft. Követelés menedzsment osztály

Kérdés a többiekhez, hogy ténylegesen mi a fene ez? biggrin.gif
Ariadne
Az adatszerzésről: gyakorlatilag biztos, hogy jogszerűen szerezték meg az adatokat, ugyanis valszeg faktoringról van szó, hasonlóan a parkolási díjakhoz. Ez egy nagyon gyakori dolog, különösen sok kisebb ügylettel foglalkozó cégeknél, akik rendszeresen eladják a követeléseiket, így rögtön pl. fixen megkapják egy adott %-át a követelésnek, és nem kell adminisztrációt fenntartani erre a célra. Ez teljesen szabályos és hétköznapi dolog, de persze ettől még meg lehet kérdezni tőlük, kitől (ez elég egyértelmű) és milyen felhatalmazás alapján kapták.
toreki
csakhogy mint adatkezelő nem kaptak engedélyt arra, hogy a személyes adatokat kiadják harmadik félnek. Vagy benne van az aláírt szolgáltatási szerződésben? Sztem még az ÁSZFben sem.
Csaba_20
Ez az, hogy a személyes adataim kezeléséhez az én hozzájárulásom szükséges. Mikor adtam én az ELMŰ-nek olyan engedélyt, hogy harmadik személynek átadja? Nem kell hozzá az engedélyem, hogy az én személyes adataimat kezeljék?

Azt pedig bármikor kérhetem, hogy tájékoztassanak a korábban említett adatokról(adatkezelés célja, ideje stb.) Ez benne van az Avtv-ben.

Közben az ÁSZF idevonatkozó részét is megtaláltam:

Az ELMÛ Rt. a szolgáltatással, illetve hálózatának üzemeltetésével kapcsolatban tudomására jutott fogyasztói adatokat,
információkat a jogszabályok elõírásai szerint kezeli.
A fogyasztó személyes adatai átadhatók azoknak, akik az ELMÛ Rt. megbízása alapján a leolvasást, a számlázást, a számlabemutatást,
a telefonos ügyfélszolgálati tevékenységeket, a követelések kezelését, az ellenõrzést, a kivitelezést, illetve az
ügyféltájékoztatást, illetve egyéb, az ELMÛ Rt. és a fogyasztók közötti szerzõdés teljesítéséhez szükséges részfeladatok
ellátását végzik, továbbá a számlázási és elszámolási jogviták rendezésére, az ELMÛ Rt. megbízása alapján jogi képviselõ,
valamint jogszabály alapján jogosult szervek részére.

Kérdés, hogy most már ugye ELMŰ Nyrt-ről van szó, az ÁSZF-ben pedig ELMŰ Rt-t írnak. Ariadne, mennyire fontos ez a különbség?
Captain Crash
Természetesen joga van bárkinek, hogy tudja kik milyen személyes adatokat kezelnek róluk. Az Avtv. erre lehetőséget biztosít. Ugyanakkor ahogy Ariadne is mondta az is elég valószínű, hogy itt is egy követeléskezelő cég van megbízva a követelések kezelésével, így valószínüleg jogszerű adatkezelés történt.
Csaba_20
Az adatkezelés jogszerűsége másodlagos kérdés(egyébként az ÁSZF-ben fogaltak szerint is jogszerű). Az elsődleges, hogy miért követeli mind a factoringot végző cég, mind pedig az ELMŰ ugyanazt az összeget a fogyasztón?

Illetve az ELMŰ levelének tartalma az, amit nem értek. Nem kéne kimutatniuk, hogy hol keletkezett az említett tartozás? Elég, ha a hibás számlázási rendszerükre hivatkoznak, mondván "előfordulhatott"? Ez tényleg elegendő ahhoz, hogy bizonyítsák azt, hogy elő is fordult? Szerintem egy kimutatást illene felmutatniuk, hogy "tessék, ezt követeljük".
Captain Crash
Engem is érdekelne, hogy egy olyan követelés, aminél a szolgáltató teljesítési határidőre egy későbbi határidőt jelöl meg, hogyan adható el egy követeléskezelőnek. Illetve, hogy miként fordulhat elő, hogy ketten követelik (az engedményezett, és az engedményező) ugyanazt a követelést.

Szerintem mindenképpen követelni kell az ELMŰ-től az engedményezés megtörténtének igazolását!

Ariadne: Azonkívül, hogy az adatvédelmi szempontból elmondtad a véleményed, az eredeti kérdésfelvetésre miért nem válaszoltál?
Karaj
Pontosan ugyan azt a levelet kaptam amit Csaba_20 volt olyan kedves bemásolni.Én is megpróbáltam de nekem nem jött össze :-( .Mind két cégnek
írtam emailt,még a beírás napján.Eddig még nem reagáltak,eggyenlőre várom reagálásukat.Köszönöm a segítségeteket,ha lesz valami reagálásuk akkor jelezni fogom.
Köszi :Karaj.
Captain Crash
Karaj: Az ELMŰ és a követeléskezelő követelései egyeznek? Tehát az ELMŰ elvileg küldött egy listát arról, hogy milyen követeléseket engedményezett a követeléskezelőnek, és a követeléskezelő is elméletileg küldött egy ilyen listát. Csak azért kérdezem, mert tudok olyanról, amikor ez ráadásul nem is egyezik, sőt, a kiküldés dátuma egy jövőbeli időpont.
Karaj
(Captain Crash @ 2007.04.17, 12:15) *

Karaj: Az ELMŰ és a követeléskezelő követelései egyeznek? Tehát az ELMŰ elvileg küldött egy listát arról, hogy milyen követeléseket engedményezett a követeléskezelőnek, és a követeléskezelő is elméletileg küldött egy ilyen listát. Csak azért kérdezem, mert tudok olyanról, amikor ez ráadásul nem is egyezik, sőt, a kiküldés dátuma egy jövőbeli időpont.

Az ELMŰ csak a fentebb Csaba_20 által leközölt levelet küldte egy számlával 6455 ft-ról .A behajtó cég pedig egy irgum burgumos felszólítást ugyan ennek az összegnek a befizetéséről ,tehát 6455 ft-ról,semmi több.
Karaj.
Captain Crash
Véleményem szerint, ha az ELMŰ nem azt igazolja vissza, hogy az adott követelés kezeléssel foglalkozó cég részére az engedményezés megtörtént, akkor adatvédelmi szempontból mégis kérdéses lehet, hogy az adott cég miként jutott az ügyfél adataihoz!

Javaslom küldj tértivevényes levelet a követeléskezelőnek (vagy behajtónak, nem tudom melyik) hogy a fizetési felszólításban foglaltakat nem teljesíted, mert a követelésüket vitatod, hiszen az ELMŰ a teljesítésre egy később időpontot jelölt meg, amely még nem telt el, valamint arról, hogy az engedményezés megtörtént az ELMŰ részéről nem kaptál tájékoztatást, így nem tartod követelésüket jogosnak. És hogy ezutón kéred, hogy tájékoztassanak az általuk kezelt, illetőleg az általuk megbízott feldolgozó által feldolgozott személyes adataidról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevérő, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adataidat!

Szerintem a fizetési felszólítást 15 napon belül érdemben vitatnod kell. Be tudnád idézni te is a fizetési felszólítást is? Abban írnak arról, hogy ők engedményezés útján szerezték meg a követeléseket az ELMŰ-től?
Csaba_20
Újabb fejlemény az én ügyemben, hogy elmentem tegnap az ELMŰ ügyfélszolgálatára és kértem az ott dolgozó hölgyeményt, hogy mondja meg mit takar az az egyébként nálam 26e Ft-os követelés, amiről értesítést kaptam. Egy órán keresztül kereste a régebbi rendszerben is már, hogy választ tudjon adni a kérdésemre, de képtelen volt rá. Aztán végül született egy fogyasztói bejelentőlap, amire rávezettük a tényállást és kértük az összeg részletezését írásban.

Mielőtt felálltam volna az asztaltól, a hölgy megkérdezte, hogy befizetem-e akkor az összeget. Mikor közöltem vele, hogy az ügy rendeződéséig nem áll szándékomban befizetni, mivel nem tartom addig jogosnak a követelést, teljesen megváltozott a viselkedése. Látszott rajta, hogy ideges lett tőle. Amit nem teljesen értek, hiszen úgy gondolom jogos részemről az, hogy egy vitatott követelést ne teljesítsek, amíg nem igazolják tételesen, hogy mivel tartozok. Ami megjegyzem nem hiszem el, hogy ekkora problémát kell jelentsen egy olyannak, aki követeli tőlem az összeg megfizetését. Ha igazolja, természetesen hajlandó vagyok megfizetni. Azt pedig ő is látta, hogy minden számlánk be van fizetve, tehát rendszeresen fizetünk.
Ariadne
(Captain Crash @ 2007.04.16, 09:57) *

Ariadne: Azonkívül, hogy az adatvédelmi szempontból elmondtad a véleményed, az eredeti kérdésfelvetésre miért nem válaszoltál?

Arra válaszolok, amire akarok. Másrészt meg nem nagyon van kedvem a sajátos jogértelmezéseid kapcsán viaskodni itt...
Captain Crash
Ariadne: Kérlek írd le, ha másképp van! Egyébként pedig bocsánat, ha megsértettelek valamivel. blush.gif

U.i.: Csak érdekelt, hogy miért nem válaszolsz, s nem számonkérni akartam bármit is. Tisztában vagyok vele, hogy arra válaszolsz, amire akarsz.
Karaj
Kérésre megy a behajtó cég levele.

.
Karaj

Remélem most sikerül .
Captain Crash
Írd be az URI-t, aztán jól van. smile.gif
Karaj

http://www.vbzs.fw.hu/behajtas.jpg
Akkor se megy ,feladom.
Karaj
Befejezés !
10 nap után megjött az Elmű válasza,akit érdekel a válaszuk itt megtalálható.
http://www.vbzs.fw.hu/elmu.jpg
Köszönöm segítségeteket !
Karaj !

www.vbzs.fw.hu/elmu.jpg
Captain Crash
Magyarán megint egy nem jogos követelés került volna behajtásra.
gyurika1
Üdv mindenkinek!
Nekem olyan jellegű problémám van, hogy az Elmü visszamenőleg öt évre kiszámlázott áramdíj különbözetet. Tévedésből kevesebb egységáron számlázták az áramdíjat eddig. Én sokallom az öt évet(többet azért nem számláznak,mert elévült),főleg,mert nem a mi hibánkból adódott a dolog.Az üzletszabályzatukban erre vonatkozó tételt nem találtam.Olyat igen, hogy a mérő meghibásodásából eredő fogyasztás díjkülönbözetét(ha az a szolgáltató hibájából eredő), maximum 4 hónapra visszamenőleg számlázhatja ki a fogyasztónak.
Valaki azt mondta,hogy van valami fogyasztóvédelmi törvény is, ami szerint max.fél évre visszamenőleg hajthatnak be.De ilyet se találtam.
Kérek szépen tanácsot! Üdv Gy
asdf
Szerintem 5 evre vissszamenoleg jogos minden koveteles, azonban mivel az o hibajukbol volt, kamatot nem szamolhatnak fel, es egyosszegben nem kerhetik.
gyurika1
Hát az igaz,hogy kegyesen felajánlották hogy esetleg lehet részletfizetést kérni.És nem a mindenkori aktuális időszak egységárával kellene kiszámítani a különbözetet?mert szerintem valami átlagértékkel számoltak,de ki fogom számítani.
Karaj
Hogy számolhatnak rosszul amikor számítógép csinálja,na ezt nem értem.Adva van az egységár,és adva van a fogyasztás.Ezt hogy nem lehet rendesen kiszámolni ?
Mellesleg átlagolni sem nagyon lehet ,mert az árak változtak közben ,szerintem az aktuális áron számold ki az egészet és hasonlítsd össze az ő átlagolásukkal,és ha többre jön ki az övék akkor kiabálj nyugodtan,ne hagyd annyiban.Kíváncsi vagyok a végére,írd majd meg lécci hogy hogyan zárult.Köszi
asdf
Megbüntette a Magyar Energia Hivatal (MEH) az Elműt. A piacfelügyeleti és fogyasztóvédelmi feladatokat is ellátó hivatal 18 millió forintra (muhahahaha - asdf) bírságolta az áramszolgáltatót, mivel az több százezres nagyságrendben nem volt képes havi számláit idejében kiküldeni és mert több ezer panaszt sem tudott megfelelően kezelni. Az áramszolgáltató szerint ügyfeleit nem érte kár, ezért bírósághoz fordul. http://www.origo.hu/uzletinegyed/magyargaz...anyszamlai.html

szerk:

"A problémák kezelésére az Elmű komoly erőfeszítéseket tett - mondta Szörényi Gábor. A telefonos ügyfélszolgálati rendszert például 30 (muhahhahahha #2 - asdf) állomással bővítették, új kollégákat vettek föl, ..."
Csaba_20
asdf: Mielőtt belinkelted nekünk az adott cikket, nem tudtam,hogy kötbért is lehet kérni abban az esetben, ha a szolgáltató például nem válaszol kellő időn belül a megkeresésre. Onnantól kezdve viszont el kezdtem utánajárni és számolgatni is a napokat. Immár a levél is el lett küldve tértívevényesen az ELMŰ-nek, hogy a kötbérre igényt tartok és megadtam, hogy mely számlaszámra küldjék el. Mint ismeretes múlt hónap 17-én adtam le a bejelentőlapot az ELMŰ ügyfélszolgálatán, de még mindig nem kaptam rá választ. A MEH által megállapított idő 15 nap. Ennyit szerintem már simán túlléptek. Kíváncsian várom a fejleményeket, igérem mindent megírok.
Karaj
Ok köszi,várom a fejleményeket.
Szia!
Karaj.
Évuska
Hellóka! Én is kaptam egy hasonló levelet a bross holdingtól, mindenféle előzmény nélkül...milyen fejlemények vannak az ügyben?
apafi
Én is közelebbi lapcsolatba kerültem ezzzel a bross holdinggal. Nálam előállt az Elmű egy számomra teljesen ismeretlen követeléssel. Mondanom sem kell, egyetlen reklamációs levelemre sem reagáltak. Egyből kiadták végrehajtásra. Most firkáltam egy két panaszos levelet különböző intézményeknek, kiváncsi vagyok lesz-e belőle valami.

Hát szerencse, hogy kishazánkban nem engedélyezett a fegyvertartás.
Iker
Sziasztok!
Az elmúlt napokban keresgéltem a neten, hátha rátalálok arra az információra, amire szükségem van, de nem találtam semmi konkrétat (biztos velem van a baj...), ellenben a Ti párbeszédetek hasonlít a legjobban hozzá.

Abban kérem a segítségeteket, hogy :
Elfelejtettem befizetni a II. negyedévi szemétszállítási díjat. ( fiz. határidő : júl 18. volt). A Szolgáltató nem küldött sem fizetési felszólítást, sem semmit. Viszont az EOS KSI Magyarország-tól kaptam egy "fizetési felszólítás" tárgyú levelet, melyben közlik: xy " ... Kft. felhatalmazta vállalatunkat az önnel szemben fenálló követelésének behajtására. Megbízási szerződésünk alapján jogosultak vagyunk az alábbi nyilvántartásba vett követelés beszedésére:... " ezután felsorolja a díjhátralékot, késedelmi kamatot, adminisztrációüs díjat, amit 8 napom van kiegyenlíteni.

A kérdésem az lenne, hogy tényleg azonnal kiadhatja behajtásra követeléseit? Nem kell semmiféle fizetési felszólítást küldenie?

Segítségeteket előre is köszönöm:
iker
toreki
Fizesd be a tartozást a szolgáltatónak, meg a kamatokat. Meg vetess fel jegyzőkönyvet róla (vagy panaszkönyve bejegyzést), hog ynme kaptál tőlük felszólítást. Ekkor ha jól emlékszem a behajtó cég már nem kérhet tőled semmilyen egyéb költséget.

Valaki erősítse meg, hog yjól tudom, vagy cáfolja meg...
Iker
Szia,

Köszi az infót, így teszek teehee.gif

erzsa

T. Mindenki! Hogy lesz valakiből milliárdos? Történt 20 éve, amikor vettem egy mára milliárdos embertől, akit 20 éve láttam először és utóljára (első százban)egy 30 nm-es faházat (se fűtés, se csatorna, csak hosszú gyalogtúra, de nyaranta 1-1 szalonnasütésre jó volt. Sajna milliárdosunk eltünt, nem jött el az ELMÜ-höz, hogy az órát át tudtam volna íratni.(ELMÜ „nem emlékszik” arra, hogy abban az időben mindkét félnek személyesen be kellett menni/emlékszik erre valaki?) Annyit viszont elértem, bejegyeztek fizetőnek, és a vill.számlát oda, az én nevemre küldték, bizonyítandó, hogy én megpróbáltam átiratni.(2 évente nem volt több 1000.-Ft-nál.) Az utolsó 0-s számla is oda jött, a nevemre, 2005-ben, amikor eladtam. Nyilván, ha neki küldtek volna számlát, azonnal megtalált volna, ha meg nem fizettem volna, nyilván az ELMÜ kikapcsolta volna az órát 15 év alatt!
- 2007-ben egy végrehajtó lefoglalta a bankszámlámon levő rokkantnyugdíjamat, és zárolta a számlámat(pünkösd előtti napon, 1.-Ft-ot nem tudtam felvenni.)
Miért? Elmü perelte milliárdosunkat, és „megbecsülte”, hogy 2001-2002-ig, 12 hónap alatt közel 400000.-Ft fogyasztás kifizetésére kötelezte???. Emberünk, a bíróság felszólítására sem keresett meg akkor/2003-ban engem ezzel, hanem azon az alapon, hogy a faházat már eladta, az órát nem irattam át, szó nélkül kifizette a fél milliót, ennek írrealitása úgy látszik nem túnt fel neki?, majd a 6 évvel ezelőtt eladott lakásom címére küldette a felszólítást, a fizetési meghagyást, stb. és beperelt, (ill végrehajtatott tudomásom nélkül) hogy én ezt fizessem ki.Vagyis annyi fáradtágot nem vettek(ügyvédje, végrehajtó, és ő), hogy 2003-ban szóltak volna erről(hogy akkor be tudtam volna bizonyítani az ELMÜ követelés bizonyítható valótlanságát ), valamint arra, hogy megnézték volna, hogy a 20 évvel ezelőtti lakcímem már nem létezik. És még csak nem is az ominózus faház címére küldték ?
Mostanra az ELMÜ egyik „tévedését” az EH. kivizsgálta(kérésemre), ugyanis az óraálláshoz is simán „hozzáírtak”/ezt visszakapja, azonban így is megítélt nekem a bíróság közel 400000.-Ft –ot, 12 havi villanyfogyasztás gyanánt amit egy bizonyíthatóan lakatlan, autóval megközelíthetetlan, fűtés nélküli faházban fogyasztottam volna el.(ELMÜ megbecsülte?+ perköltségek, kamatok, ügyvéedje költségei, stb/költségmentességi kérelmemnek csak részben adott helyt a bíró))
Bíróság megtagadta a lehetőséget, hogy mindezt bizonyítsam, hogy szakértő vizsgálná meg a 30 nm-es faházat, sőt elfogadta a 2004-től számított kamatot is, holott én az egészről 2007-ben értesűltem. Bíróság szerint annak bizonyítása(mivel ezt még bizonyítani kell?smile.gif hogy 400000.-Ft villanyt nem lehetett elhasználni egy víz, fűtés, stb. nélküli lakatlan faházban, továbbá tanuim vannak arra, hogy fiaimmal harmadmagammal az akkori belbudai lakásomban laktunk, az nem ennek a pernek a tárgya.?
Most egy a gond: az egy dolog, hogy az ELMÜ ellen kell pert indítanom, ügyvéd nélkül, hiszen bizonyítani tudom, hogy nem tartózkodtunk a faházban nevezett időszakban, meg kártérítési pert kell indítanom milliárdosunk ellen, hiszen spórolt pénzemből még ügyvédet is fogadtam, 100000.-Ft-nál mondtam vissza(nem beszélve lebénúltam, idegösszeomlásom volt, stb.) De addíg mit tegyek. Hogyan fizetem ki 26000.-Ft fix havi járadékomból a megítélt 400000.-Ft ot ? Vagy űljem le? Az hogy működik?
És miért gazdagítsam milliárdosunkat, mikor ő az ELMÜ írreális, és jogtalan követelését felelőtlenűl, az én káromra, minden értesítés nélkül kifizetett? Mellesleg a faházat már 2005-ben eladtam, ELMÜ vajon miért nem kapcsolta ki a villanyt 5 év alatt, ha állítólag tartozás volt? Merthogy az ELMŰ sem küldött nekem a faház címére semmit? Pedig fizetőként regisztráltak annó.(bizonyítja, hogy én a 20 évvel ezelőtti gyakorlatnak megfelelően megpróbáltam átiratni)
És még egy: :bíróság felé az ELMÜ elismerte, hogy az óra 28 éve nem volt hitelesítve. Valaki azt mondta, ebben az esetben semennyit nem követelhetett volna. Tényleg van ilyen törvény?
Kiegészítésképp annyit, hogy én kb.2000-ben fizettem utoljára vill.számlát, mivel attól
fogva a telepen megszűnt a vízszolgáltatás(bizonyítható), így végképp nem tartózkodtam ott a 2005-ös eladásig) évi 2-3 érdeklődő miatt, megmutatás perceire voltam csak ott.
Szóval ha jogos lenne az eljárás, nem sajnálnám tőle, nem irigylem a sok-sok milliárdját, de ilyen aljas módszerekkel? És akkor most mit tegyek? Jogilag tutti nem győzhetek, még ha lenne pénzem ügyvédre, akkor se.”pénz beszél…” Ez bebizonyosodott azzal, hogy T.Bíróság elején engedélyezte a bizonyítást, védekezésemet, majd hirtelen megtagadta ezt?
Blade
Ajjaj. Ez egy nagyon előrehaladott helyzet... amit ha a bíróság nem tudott méltányosan megoldani, akkor mi sem fogunk tudni. sad.gif
Csak annyival tudlak vígasztalni, hogy börtönbe tartozás miatt nem kerülhetsz, maximum semmid sem lesz (a neveden) vagy 5 évig.
Azt javaslom, hogy a történetedet írd meg a médiának minnél több helyre: első gondolatom a Tékozló Homár az index.hu -n, de ez szerintem akkora igazságtalanság, amivel érdemes a tévéket és az újságokat is megkeresni. Sajnos itt konkrétumokat nem tudok mondani...
erzsa
(Blade @ 2007.11.30, 16:39) *

Ajjaj. Ez egy nagyon előrehaladott helyzet... amit ha a bíróság nem tudott méltányosan megoldani, akkor mi sem fogunk tudni. sad.gif
Csak annyival tudlak vígasztalni, hogy börtönbe tartozás miatt nem kerülhetsz, maximum semmid sem lesz (a neveden) vagy 5 évig.
Azt javaslom, hogy a történetedet írd meg a médiának minnél több helyre: első gondolatom a Tékozló Homár az index.hu -n, de ez szerintem akkora igazságtalanság, amivel érdemes a tévéket és az újságokat is megkeresni. Sajnos itt konkrétumokat nem tudok mondani...

Köszi, de mindenesetre, ha ki tudnám fizetni, utána perelni kell a fószert, közben talán propagálom a történetet.
A kérdés, mit csinálnak, mivel kifizetni nem tudom. Jelzálogot rak a lakásomra? Abból pénze nem lesz. Viszont a kamata talán kisebb, mint ha hitelt vennék fel. És egyébként sem akarok hitelt felvenni,
üdv, ordy
Karaj
Erzsa.
Üdv ! Most olvastam az írásodat,és lenne 2 kérdésem.
1 Amikor eladtad a faházat leolvastad e a villanyóra állását ?
Ugyanis le kellett volna,és az adásvételi szerződésben is fel kellett volna tüntetni.
2 A fizetői "státuszodat" lemontad e az elműnél ?(ahogy ezt a státuszt megkaptad,le is lehetett volna mondani)
Ugyanis nem kizárt hogy az új tulaj fogyasztotta el a kiszámlázott áramot,csak nem akarta kifizetni,és azt mondta hogy már ennyi volt az órában a vásárláskor is.Tehát nagyon fontos lenne,az eladáskori óra állása.Ha ezek nem lettek leírva akkor nem hiszem hogy bármit is tudnál utólag bizonyítani.
A jelzálogról meg annyit hogy sajnos lehet belőle pénz,mert elárverezhetik a lakásodat,tehát abban ne bízz hogy nem lesz belőle pénzük.
Üdv :Karaj
Iván
Az átíratás elmaradása esetén az új és a régi tulajdonos egyetemlegesen felel.

Ha el lett adva, akkor kellene egy átadás-átvételi jegyzőkönyv amiben az óraállás fel van tüntetve.
erzsa
Karaj! bocsi, hogy csak most reagálok, de sajna bíróság meghozta a végzést, miszerint az EH kötelezte ELMÜ-t, hogy vonja le a követelésből az óraállás túlbecsléséből származó 126000.-Ft-ot, ellenben én fizessek még kb. 400000.-Ft-ot milliárdosunknak. Indoklása: mivel milliárdosunk már kifizette ELMÜ követelését, ezért írreveláns az ügyben, hogy milliárdosunk a bíróság felhívása ellenére sem vont be a 2003-as perébe, titokba tartotta, hogy ELMÜ perli, majd ügyvédi, per és kamatokkal feldagasztva 4 év múlva rajtam követeli, írreveláns az, hogy a régen eladott laskáscímemre küldette a fiz-i meghagyást, ezért zárolták a folyószámlámat, és írreveláns, hogy 4 hónap alatt nem lehet 290000.-Ft-os villanyt használni, egy bizonyíthatóan lakatlan, autóval megközelíthetetlen, fűthetelen faházban, stb..
Szóval az alap probléma: hiába írtam le az óra-állást a faház vásárlásakor, bementem vele az ELMÜ-be, közölték, hogy eladónak is személyesen be kell menni, ő azonban nem jött el, nem is válaszolt, asszem Szentendrén építkezett ismeretlen címen. ELMÜ fizetőként megjelölt, számlákat nekem küldte, de nem került a nevemre az óra, sajna. "20 évvel ezelőtt ez volt a szokás(személyes bemenetel mindkét félnek), erre azonban ELMÜ már "nem emlékszik"
Szóval fellebbezésemben a fő kérdést arra helyeztem, hogy vajon miért fizette ki az én káromra, előttem 4 évig titokban tartva, és a bíróság a bizonyítékoknak a másik felére miért mondja, hogy írreveláns(bizonyítható tanukkal, hogy megszünt a vízszolgáltatás, és a faház lakatlan volt 2000 óta, majd 2005-ben végre eladtam, ELMÜ meg kiküldött egy 0.-Ft tartozásu számlát(felturbózott óraállással), a számlán az én nevem szerepelt, mint fizető, és a faház címére küldte. Persze vevőmmel már írtunk átadás-átvételi papírt, de 20 évvel ezelőtt ki tudta....
Na meg az is kérdés, hogy pont az ELMÜ a szerinte 2001.nov-2002.03. hóig való tartozásról csak 14 hónap elteltével küld felszólítást?
És a vicc, hogy ELMÜ-t nem perelhetem, mert közölték, hogy a nevemen nem tartanak nyilván tartozást.
Szóval itt tartok, várom a "végítéletet", fogalmam nincs, mire számíthatok, de legális módszerrel nem tudok ennyi pénzt kifizetni.
Erzsa
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.