Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Hibas Teljesites, A Kivitelezo Nem Reagal A Hivasaimra
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Építőipar
japex
Sziasztok!

Leegyszerusiem a dolgot, mert a hibak listaja tul hosszu lenne, ahhoz hogy itt untassalak vele. Ami konkretan nagyon erdekelne: Mi a dolgok menete ahhoz, hogy ezt a hozzanemerto, sotetelmeju, teljesen alkalmatlan kivitelezot vegre megszorongassam (jelenleg elerhetetlen meg telefonon is, de hiaba beszelnek is vele, az igereten kivul semmi nem tortenik) es hogyan tudnek ujjabb artatlan, johiszemu vevoket megkimelni ettol a szelhamostol?
Van egyszer a fogyasztovedelem, mint elso kiindulopont, ha jol tudom. Kell egy fuggetlen igazsagugyi szakerto, aki felmeri a hibakat es kiad egy szakvelemenyt a kovetelesem jogossagarol.(Ez kb 100ezer ft) Legalabbis az autoiparban ez az eljaras. Ezzel a szakvelemennyel mehetek perelni. Hol kezdem a pert? Birosag? Ugyved? Sorbanalas, penzkidobas, az eddigi idegeskedes (nyugodtan mondhatjuk, hogy felujjitas, most peldaul parkettazunk, mert ahogy ok leraktak felpuposodott az egesz), idofecserles utan, most ujjabb ide-oda szaladgalas, illetekek, stb. Kinek van erre ideje, egyedul tartom el a csaladot, nekem dolgoznom kell, raadasul nem is vagyok itthon sokszor honapokig sad.gif
Nekem ilyesmiben nincs tapasztalatom (a hazvasarlasban sem volt, ez meg is latszik, de most mar van), valaki ecsetelje fel a dolgok menetet.
A legnagyobb hiba, amit elkovettem ,hogy nem kerdeztem meg a kozvetlen szomszedokat, arrol, hogy mi a velemenyuk az epitkezo vallalkozorol. A bekoltozesunk utan derultek ki a dolgok (terv nelkul, a szomszed hazra valo raepites, tobbszori visszabontas, talalgatas, sporlas, rohejes megoldasok, stb). Az eletunk egy pokol, minden penzunk a hibak foltozasara, elrejtesere megy, megromlott a kapcsolatom a felesegemmel, egymast okoljuk a dolgok miatt, holott mi csak egy uj lakast vettunk, vehettunk volna hasznaltat is fele ennyiert, ha tudjuk, hogy ennyi mindent fel "kell ujitani" bene.
Varom a tanacsokat, tudom nem egyszeru, de en csupan igazsagot akarok es azt, hogy a felujitasok arat visszakapjam attolo, aki ezeket kisporolta a hazbol es masokat szeretnek megkimelni etol az arcatlan, hozza nem erto alaktol.
Koszonom.
I.
Pjotr
Adhatunk tanácsokat, hogy mit kell csinálni, de szerintem nincs értelme, ez egy olyan összegű és bonyolultságú dolog, hogy a legelső lépés, egy hozzáértő ügyvéd felkeresése.
Pláne ha itthon sem vagy hónapokig.
Ez a legfontosabb, az ügyvéd már tudni fogja mit kell tenni.
De ahogy nézem bíróság lesz belőle, oda meg úgyis kell.
japex
Tanacsok johetnek, koszonom.
Captain Crash
Jó tanács: ügyvéd! smile.gif
Pjotr
Tényleg ennyi a tanács, mert idézhetünk neked jogszabályokat meg bármit, egyértelmű, hogy igazad van, de ezt ha önként nem ismeri el a kivitelező, akkor csak bíróság dönthet.

Ami tanács lehet (és ez fontos!) hogy amíg nem dokumentáltál egy hibát, nem szakértőztetted, addig ne állj neki kijavítani.
Ha már kijavítottad , pl. púpos parketta, utána már nem tehetsz semmit.

De tényleg az ügyvéd az első, majd ő megírja a papirokat, tudni fogja, hogy érdemes-e szakértőztetned vagy majd a bíróság kirendel egyet, stb.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.