Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Hírlapelőfizetés / Medialog Fiege
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Egyéb
drobek
Sziasztok!
Sok-sok éve voltunk előfizetői egy napilapnak.
A lap június 30-ig van előfizetve, de, az alant részletezett kézbesítési színvonal(talanság) miatt lemondtuk (mondjuk így, bővebben erről is lejjebb), március 14-én.
A lap április 15-től nem jön, de a befizetett előfizetési díjat sem részben, sem egészben azóta sem fizették vissza.
Írásbeli reklamációra egyáltalán nem válaszolnak, csak egy automatikus mail jön a reklamációra, hogy 15 napon belül blablabla.
Telefonon az ügyfélszolgálatnak nevezett panaszirodát lehet elérni, akik újra és újra regisztrálják a reklamációt, tenni nem tudnak semmit, mert az a számlázás hatásköre.
A számlázás a telefont a megadott számokon nem veszi fel egyáltalán.
Vezetőhöz nem kapcsolnak, telefonszám nem adható ki, személyesen nem lehet reklamálni, ügyfélszolgálatos vissza nem hív.
A kör bezárult.
Honnan, hogyan szerezhetem vissza a pénzem? (cca 6-7 ezer forint)
Milyen szervnél lehet reklamálni?

Türelmeseknek a story teljes egészében:
Ahogy máskor is, tavaly decemberben 6 hónappal hosszabbítottuk az előfizetést.
Január 1-től új cég vette át az előfizetést, és a tevékenységük nem indult zökkenőmentesen.
De, mivel még a csapból is ez folyt, nem részletezem.
A problémát (mivel minden közleményben az volt, hogy kérik), e-mailben jeleztük a terjesztőnek és a lap kiadójának is. Egy hét után elkezdett szállingózni a lap, igaz, válasz nem érkezett. (azaz, csak az automata mail, hogy megkapták, kivizsgálják, jelentkeznek)
Aztán pár hét viszonylag problémamentes kézbesítés után (igaz, sokszor késő délután jött meg a napilap) egyszer csak szombatonként nem kaptunk lapot.
A harmadik ilyen alkalom után, erről is ment reklamációs mail, válasz ismét semmi, de három szombat után a negyediken újra jött újság. Hurrá.
Két hét telik el, amikor ismét nem jön hétköznapokon a lap.
Ismét reklamáció megy, kérve, hogy ismertessék, mi a módja az előfizetés felbontásának (mivel a kiadó honlapján fent lévő szerződésben nyoma sincs olyasminek, hogy előfizetés megszüntetése)
Válasz megint semmi, illetve érkezik egy A5-ös nyomtatványocska, hogy elnézést kérnek a problémáért, amiért ezerpárszáz forint visszatérítést ajánlanak fel, jelöljük meg, kérjük-e a pénzt, vagy számítsák le a következő előfizetési díjból.
Ez utóbbit választjuk, mert nem vagyunk biztosak abban, hogy szeretnénk továbbra is két példányban venni a lapot (egy példány, ugye, az előfizetett hol megérkező, hol nem, egy, meg, amit megveszünk a hírlapárusnál, mert a sok év alatt egyszerűen függők lettünk)
Lap hirtelen ismét jön, a megítélt visszatérítés nem. De ezért már nem is reklamálunk.
De, aztán április 15-én, hirtelen megint nem jön lap.
Pár nap várakozás után e-mail megy, amire megint nincs válasz. Eltelik még néhány nap, semmi. Újabb levél, újabb hallgatás.
Elkezdem hívogatni a telefonos ügyfélszolgálatot, ahol közlik, hogy lemondtuk(!!!!) az előfizetést március 14-én, amit ők április 15-től le is állítottak.
Már nem vitázunk azon, hogy mit és hol értettek félre, hiszen, talán jobb is, hogy elválnak útjaink, de érdeklődünk, hogy, ha egy hónap alatt sikerült átfuttatni a lemondást, hol a június 30-ig kifizetett előfizetési díjunk? Azt mikor gondolják visszafizetni?
Válasz nincs (telefonban sem), de kapunk két számot a számlázásra, akik majd felvilágosítanak.
A számlázás azonban bármely telefonszámon elérhetetlen, a telefon csak cseng, cseng, majd, vagy két perc után bont a vonal.
Újabb telefonok az ügyfélszolgálatra, újabb panaszrögzítés, de értsük meg, csak a számlázás tud segíteni. Többedik hasonló próbálkozás után sikerül az egyik ügyfélszolgálatost rábírni, hogy kérdezze már meg a saját kollégáját, és hívjon vissza az eredménnyel.
A visszahívás (először és utoljára), meg is történik, (történelmi nap április 27-e!), visszafizetik, postán fog jönni.
Győzelem?
Dehogy.
Ma, május 14-én a pénz sehol.
Újabb telefon az ügyfélszolgálatra, újabb panasz rekord felvétele, ügyfélszolgálat vezetőjének telefonszáma nem adható ki, számlázásért felelő vezető telefonszáma nem adható ki, de felvesznek egy listára(!!!), ahol a reklamálós ügyfelek vezetői visszahívást kérnek. (reggel óta nem hívott senki vissza, szerintem, nem is fog)
Még egy kétségbeesett próbálkozás a lap terjesztési osztályán, kapunk egy nevet, telefonszámot....amit ugyanúgy nem vesz fel az illetékesnek mondott ember, ahogy az összes többit sem.
Egyszerűen nincs, aki megmondja, hol van a márciusban megítélt ezerpárszáz forint visszatérítés, hol az április 15-től június 30-ra befizetett közel 5,500Ft-unk.
frankee
Üdvözletem minden Fórum olvasónak!

Az én problémám kísértetiesen hasonlít az előttem szóló sorstársamhoz. A telefonos ügyfélszolgálat ennél a cégnél mindent megígér, hogy: persze visszahívnak, természetesen pótolják az elmaradt lapszámokat, de nem történik semmi a reklamált ügyben. Én is próbálkoztam írásbeli panasz benyújtásával faxon, reakció eddig nem érkezett rá, de "drobek" kolléga példája alapján nem sok reményem maradt arra, hogy bárki is foglalkozzon náluk a reklamációmmal.

A kérdésem nekem is ez: milyen szervnél lehet reklamálni? Ugyanis néhány perccel ezelőtt felhívtam az FVF-et és egy határozott női hang azt felelte, hogy adjam be írásban a szolgáltató céghez a panaszomat és ha nem reagálnak, kizárólag a bírósági út marad. Biztosan így van ez?
bluebee
Szia!

Magánál az újságnál is jelezd, én ezt a megoldást láttam sok helyen legalábbis. Mivel magának az újságnak érdeke, hogy előfizetői elégedettek legyenek, hátha majd ők helyrerakják a kézbesítő céget végre.
süsüke
Sziasztok!

Én még idén júniusban rendeltem meg online egy fogászati lapot, egy évre. A csekk megérkezett, át is utaltam az összeget. A lap viszont nem érkezik, háromszor is betelefonáltam a kiadóba (két-három hét elteltével mindig), ahol annyit sikerült elérnem, hogy a címemet beírták a számítógépbe, illetve, hogy "megnézik már, mi a túró van".

Egyébként az előfizetéshez jár még egy ajándék könyv és különböző ajándékutalványok.
Három hónap telt el, egy lap mindenképpen megjelent június óta.

Hova forduljak, ha ezután sem küldik a csomagot.

Egy banki értesítésem van arról, hogy az összeget átutaltam, semmi több.

Köszönöm
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.